Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Fűtés, és klíma

Golby

Recommended Posts

És mi van ha nem a kompresszor rossz ? Engem a klima annyira nem izgat,eddig is meg voltam nélküle x) De amúgy bontóban érdemes venni kompresszort ? És esetleg kompresszoron kívül mi lehet a baja esetleg még ?

Nem biztos hogy kompresszor, én nem ezt mondom, csak lehetne akár az is a hiba! ;) (talán ez a legdúrvább változat!)

De ha a klíma nem működik, akkor azért én pofátlanul alkudoznék! :) (sokszor már csak az alkudozás miatt szerzek dolgokat, habár asszonykám szerint sokszor nincs is szükségem rá :D Van amikor igaza van! :D )

Bontóba kapsz amúgy garanciával kompresszort - használtat persze. :)

Lehet apró hibája is, pl apró tömítetlenség. :lol:

Amikor a Zafirát vettük, csak egy kulcs volt hozzá... Ember asszongya, 5ezerért lehet csináltatni azt, azért ő nem fog engedni belőle. Fater megkérte hogy akkor már, csináltasson egy immós-távirányítós kulcsot és odaadja az ötöst :lol: Megcsináltatta, de nem volt annyira őszinte a mosolya amikor megkapta az ötöst :D

:D erről beszélek! :D immós kulcs minimum 12000 (emlékeim szerint) :lol:

Megosztás:

Nem biztos hogy kompresszor, én nem ezt mondom, csak lehetne akár az is a hiba! :lol: (talán ez a legdúrvább változat!)

De ha a klíma nem működik, akkor azért én pofátlanul alkudoznék! :) (sokszor már csak az alkudozás miatt szerzek dolgokat, habár asszonykám szerint sokszor nincs is szükségem rá :D Van amikor igaza van! :D )

Bontóba kapsz amúgy garanciával kompresszort - használtat persze. ;)

Lehet apró hibája is, pl apró tömítetlenség. :)

:D erről beszélek! :D immós kulcs minimum 12000 (emlékeim szerint) :lol:

Tudtommal jó a klíma, csak feltöltés után nem tudom mennyi idővel(nappal,órával) leeresztett vagy mi. De vasárnap kiderül ! Mert ennyit mondott a tulaj.Azt nem mondta h rossz.x)

Megosztás:

Nem biztos hogy kompresszor, én nem ezt mondom, csak lehetne akár az is a hiba! ;) (talán ez a legdúrvább változat!)

Bontóba kapsz amúgy garanciával kompresszort - használtat persze. :)

Lehet apró hibája is, pl apró tömítetlenség. :D

:lol: erről beszélek! :D immós kulcs minimum 12000 (emlékeim szerint) :D

Immós-távos, gyárból rendelt tollal (G astra szisztem...) Utána kérdeztem pár helyen, 20-25 körülre mondták, utángyári táv-résszel :lol:

Megosztás:

Sziasztok!

Tudnátok segíteni? Az a kérdésem, hogy ha nekem vertikális Harrison V5-ös kompresszor kellene, meg merjem venni használtan(újra nincs cash)? Van abból többféle is, vagy nincsenek variációk(csatlakozás, meghajtás, felfogatás, stb..)

Köszi!

Nagyon benne voltatok éppen egy témában, nem vettetek észre :-)

Megosztás:

Nagyon benne voltatok éppen egy témában, nem vettetek észre :-)

Én spec észre vettem a kérdésed, de annyira nem vágom a kompresszorok közötti különbségeket, és nem akartam belepofázni. Szerintem egy használt kompresszorral nem lesz gond, ha jó állapotú. De amúgy ezeket szokták felújítva is árulni, talán keress egy olyat...

Megosztás:

Sziasztok nektek is 100 fok és 95 között ingadozik a vízhőfokotok?

meg nekem ráadásul még a kiegyenlítő tartályba fröcsköli vissza a felforrt vizet.

de a ventilátor bekapcsol az tuti mert megnéztem.

elvileg a ventilátor hűtené vissza a vizet, hogy ne forralja túl.

Vajon mitől lehet ez?

Megosztás:

Sziasztok!

Tudna valaki segíteni abban, hogy a klímakapcsolóban a visszajelzőt hogy lehet egyszerűen kicserélni? Vagy meg kell szenvednem vele?

Előre is köszönöm az infókat! :)

Egyszerű, mint az ágyba izélés. Csak a kormányburkolatot, műszeregység-burkolatot, a középkonzol burkolatát kell eltávolítani. Ezután a fűtéskonzolt kell kivenni, bowdeneket kiakasztani (mondasz neki egy faviccet például :D) majd kiakasztani a kapcsolót a fűtéskonzolból (egybe van a kettő). Ja meg a csatit lehúzni a klímakapcsolóról. Aztán szétbuherálod a kapcsolót, találsz benne egy rizszem izzót, amit forrasztással ki lehet cserélni. :D Ilyen egyszerű. :D

Megosztás:

Sziasztok nektek is 100 fok és 95 között ingadozik a vízhőfokotok?

meg nekem ráadásul még a kiegyenlítő tartályba fröcsköli vissza a felforrt vizet.

de a ventilátor bekapcsol az tuti mert megnéztem.

elvileg a ventilátor hűtené vissza a vizet, hogy ne forralja túl.

Vajon mitől lehet ez?

A kiegyenlítő tartály kupakja olyan , hogy egy darabig tartja a nyomást, lehet ez a szelep romlott el, vagy csak koszos, és ezért forr a víz. Amúgy nyomás alatt van a rendszer nem szabad forrnia még 100fokon sem.

Megosztás:

A kiegyenlítő tartály kupakja olyan , hogy egy darabig tartja a nyomást, lehet ez a szelep romlott el, vagy csak koszos, és ezért forr a víz. Amúgy nyomás alatt van a rendszer nem szabad forrnia még 100fokon sem.

akkor először takarítsam meg a kiegyenlítő tartályon lévő kupakot? és ha akkor is forr akkor cseréljem le szerinted a vizet?

Megosztás:

akkor először takarítsam meg a kiegyenlítő tartályon lévő kupakot? és ha akkor is forr akkor cseréljem le szerinted a vizet?

Próbáld kitakarítani hátha csak trutyis, ha utánna is forr, akkor nem a vizet kell lecserélni, hanem próbálj kérni valakitől egy másik sapit egy próbakörre. A víz a forrás (és nem a vízpumpa kenés, vagy a téli megfagyás) szempontjából tökmindegy milyen. Ha sima csapvíz lenne bennne akor sem szabad forrnia.

Megosztás:

Próbáld kitakarítani hátha csak trutyis, ha utánna is forr, akkor nem a vizet kell lecserélni, hanem próbálj kérni valakitől egy másik sapit egy próbakörre. A víz a forrás (és nem a vízpumpa kenés, vagy a téli megfagyás) szempontjából tökmindegy milyen. Ha sima csapvíz lenne bennne akor sem szabad forrnia.

Termosztát hiba nem lehet? :)

Jó lenne ezt is megvizsgálni, biztos ami biztos. :D

Megosztás:

Sziasztok

Most veszek egy hibátlan 1994es 100 LE Opel Astra F-et,csak annyi a baja,hogy a tulaj feltöltötte(szakhelyen) a klímáját,de valamiért leeresztet. Mi lehet a probléma ? Tömítés vagy esetleg mi ? Vasárnap megyek megvenni.

Köszönöm a segítséget.

Hali!Nekem egy szelepnél enged.Lecsavartam egy műanyag kupakot és szisszent.(csavargatós fajta vagyok)Van egy ilyen szelepféle(tök olyan mint a keréken,legalább is a belseje)meg rajta műanyag kupak.Aztán később már szemmel láthatóan bubit is fújt.Megmozgattuk,után töltöttünk,de sajna még most is nyomja.

Megosztás:

Végülis az is lehet, kicsit kinyit a venti bekapcsol, csak nincs mit hűtenie.

na az szép játék lesz azt láttam hogy egész vezérlést lekel szednem ahhoz hogy megnézzem a termosztátot,meg egyik cimbinek levételkor beletört egy csavar hogy azt nem tudom, de remélem én nem járok úgy.

A tapogatós módszeren mit értesz hogy nyomás alatt nézzem át a hűtőt hogy meleg e?

Megosztás:

na az szép játék lesz azt láttam hogy egész vezérlést lekel szednem ahhoz hogy megnézzem a termosztátot,meg egyik cimbinek levételkor beletört egy csavar hogy azt nem tudom, de remélem én nem járok úgy.

A tapogatós módszeren mit értesz hogy nyomás alatt nézzem át a hűtőt hogy meleg e?

Hideg a motor. beindítod, és nézed a hűtő felső sarkát (ahol rámegy a vízcső a motortól). Ha jó a termosztát, akkor pár perc után hírtelen fog elmelegedni a hűtő (azaz ha jó a termosztát, akkor egyből kinyit!). Ha lassacskán, szinte egyből elkezd langyosodni, akkor valószínűleg átereszt a termosztát (azaz nyitva marad állandóan) -> De ilyenkor nem főzhetné a vizet, hiszen mindíg nyitva van, átfolyik rajta a víz.

De ha zárva marad, vagy nem nyit ki rendesen, akkor túlmelegszik a víz a motorban, esetleg ilyen előfordulhat nálad is.

Megosztás:

Hideg a motor. beindítod, és nézed a hűtő felső sarkát (ahol rámegy a vízcső a motortól). Ha jó a termosztát, akkor pár perc után hírtelen fog elmelegedni a hűtő (azaz ha jó a termosztát, akkor egyből kinyit!). Ha lassacskán, szinte egyből elkezd langyosodni, akkor valószínűleg átereszt a termosztát (azaz nyitva marad állandóan) -> De ilyenkor nem főzhetné a vizet, hiszen mindíg nyitva van, átfolyik rajta a víz.

De ha zárva marad, vagy nem nyit ki rendesen, akkor túlmelegszik a víz a motorban, esetleg ilyen előfordulhat nálad is.

ahhan köszi ezt megnézem :)

Megosztás:

ahhan köszi ezt megnézem :D

előszőr a cső hideg és utánna egyből forró lesz, kb 100 nál kapcsolt be a venti ez nem tudom hogy normális-e?

de ami aggaszt az hogy a kiegyenlítő tartálynál van a felső gumicső a visszafolyóágnál na az a cső elvan repedve és nyomja ki a vizet, vékony sugárba.

ilyet kell hogy beszerezzek.

:)

http://auto-motor.vatera.hu/alkatresz_fels...1467542668.html

ez szerintetek jó hozzá x14nz

Megosztás:

előszőr a cső hideg és utánna egyből forró lesz, kb 100 nál kapcsolt be a venti ez nem tudom hogy normális-e?

de ami aggaszt az hogy a kiegyenlítő tartálynál van a felső gumicső a visszafolyóágnál na az a cső elvan repedve és nyomja ki a vizet, vékony sugárba.

ilyet kell hogy beszerezzek.

:)

http://auto-motor.vatera.hu/alkatresz_fels...1467542668.html

ez szerintetek jó hozzá x14nz

A termosztát a leírásod alapján jól műkszik a venti is kapcsol, viszont lehet hogy pont a repedés miatt nincs nyomás és azért forr a víz. Ha a cső ugyanolyan mint a régi akkor mehet bele.

Megosztás:

A termosztát a leírásod alapján jól műkszik a venti is kapcsol, viszont lehet hogy pont a repedés miatt nincs nyomás és azért forr a víz. Ha a cső ugyanolyan mint a régi akkor mehet bele.

mármint melyik csőre gondolsz a vissza folyóra vagy ami a tartály alján van?

Megosztás:

Bármilyen apró repedés, laza csőcsatlakozás azt okozza, hogy megszűnik a túlnyomás a rendszerben, ami pedig kell neki. Orvosold mielőbb a hibát.

Érdekes, amikor nekem eresztett a hűtőm olyan szinten, hogy pár nap alatt több deci víz kicsöpögött belőle, mindig volt nyomás a tartályban amikor letekertem az utántöltéshez. Én is csodálkoztam, de így volt. :D

Na de ez már a múlt. :D Zsír új hűtőm van, és ma végre megjöttek a hiányzó alkatrészek a klímához. :D Beraktam az új vákuumcsapot meg a tartályt és minden tökéletesen működik! Most már tényleg csak a gáz hiányzik a rendszerből, de erről majd holnap intézkedem.

De már most látom, mi lesz a sorsom: ereszteni fog a rendszer. :) Ha máshol nem akkor a kompresszor egyik csőcsatlakozásánál, ahol kissé hiányos volt a menet. Ne legyen igazam...

Megosztás:

Tömítés csere a kompresszorban... Jelenleg 4-5 fokos levegőt fúj... 1 éjszakán keresztül nyomás alatt volt, és nem eresztett 1 dekát sem! :) Úgy néz ki tökéletesen műkszik!!! összesen a kompi felújítás+töltés+munka 28000 volt. összességében 60 volt a komplett klíma beépítés+üzembe helyezés... :D

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.