Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Fűtés, és klíma

Golby

Recommended Posts

Én már találkoztam ilyennel, azt csináltam, hogy hagytam alapjáraton felmelegedni a vizet annyira, hogy beindult a venti, ekkor kezdett a hűtő egyik sarkánál egy injekciós tű nagyságú kis vízfolyás jelentkezni. Én így találtam meg.

Nekem is ereszt most a hűtő két sarka, de csak a szagát érzem még melegen , ha felnyitom 10 perc mulva nyoma sincs.

Megosztás:

Végignézed a csöveket, megnyomkodod, meg-tekergeted, hogy lásd a bilincs tövénél (időnként a bilincs belevág a szélébe, és ott szétnyílik egy picit) Ha nem látsz kirepedezett, csonkról kicsit lecsúszott, vagy nem rendesen rögzített bilincset, akkor mehetsz a hűtőnek. Igazából kiszedve lehetne esély megtalálni egy ilyen pici eresztést :D Egy ötletem még van, amivel én is szívtam egy darabig, mire rájöttem... A kiegyenlítő tartály felső visszafolyó ága, egy fém csöcsre van rábilincselve, a fém csöcs másik fele, pedig bele van olvasztva a tartály műanyagjába. Nah nekem ezen a részen eresztett el, és a fém cső, amire rá volt bilincselve a visszafolyó cső, mozgott a tartály anyagában. Ki nem esett, de nem is tömített, és ott hallottam időnként sziszegést, meg fogyott is egy picit a víz, csak nem találtam hogy hol. Aztán sziszegés közben sikerült megtalálni, hogy honnan jön a hang, és akkor tűnt fel, hogy a fém csövecskét, ki tudom húzni a tartályból, annyira elengedte a műanyag.

nahh ez az itt sziszegett nekem is ahogy írtad a kiegyenlítő tartálynál de most ráraktam egy bilincset jó meghúztam kíváncsi leszek mennyi fogy majd most ,itt el sziszegheti a kiegyenlítő tartályban lévő vizet?

Megosztás:

Még mindig a vákuumtartályt hajtom... Az astrabázisban azt mondták szokott lenni, de egy ideig eltart. Egy másik srác, akinél tegnap voltam meg már eladta a komplett klímát... :D

(nem baj, azért az irmscher szárnyat elhoztam :icon4: )

Sztem nekem is van, bár ezért nem hiszem h feljössz lurdyba.. :icon4:

Megosztás:

Sztem nekem is van, bár ezért nem hiszem h feljössz lurdyba.. :D

Pont most írtam meg a címemet Udinak, azt mondta postázza. De ha tudsz hozni csütörtökön egy tartályt akkor az jó lenne, mert hétvégén össze tudnám rakni. De kellene egy kesztyűtartó alatti polc, meg az a háromszög takaróelem, ami a fűtéscsöveket takarja a polc alatt. Mindkettő feketében.

Ha ezeket össze tudnád szedni akkor biztosan felmegyek lurdyba :icon4:

Megosztás:

Pont most írtam meg a címemet Udinak, azt mondta postázza. De ha tudsz hozni csütörtökön egy tartályt akkor az jó lenne, mert hétvégén össze tudnám rakni. De kellene egy kesztyűtartó alatti polc, meg az a háromszög takaróelem, ami a fűtéscsöveket takarja a polc alatt. Mindkettő feketében.

Ha ezeket össze tudnád szedni akkor biztosan felmegyek lurdyba :D

Sztem polcom, meg olyan takaróm nincsen már. Ha Udi elküldi, akkor az is odaér a héten...

Megosztás:

helló! pár napja írtam, hogy nem műkszik a befújó ventillátotom az első 2 állásban csak 3-4 esben, és hogy a klímám se működik. tehát a klíma bekapcsolt a ventillátor 1-2 es állásában de nem jőtt be levegő mert nem ment a venti a 3-4 ben meg ment a venti de nem működött a klíma....kicseréltem az előtét ellenállást és működik minden mint újkorában! juppi juppi

nekem amugy ilyen diavia vagy milyen klíma van benne ami valszeg gyári de nincsenek olyan békatalpaim vagy mik amiről fentebb beszéltetek...

mennyibe kerül kb és mekkora meló beszerelni?

ez az előtét ellen állás merre van? mert nekem se megy az 1-2 fokozat csak a 3-4, tegnap kiszedtem ,a lábait befújkáltam de nem igazán segített semmit :)

ja és nekem nem klímás. akkor ez rám lehet nem is vonatkozik?

Megosztás:

ez az előtét ellen állás merre van? mert nekem se megy az 1-2 fokozat csak a 3-4, tegnap kiszedtem ,a lábait befújkáltam de nem igazán segített semmit :)

Ha kiveszed a vízlefolyót a szélvédő alatt és a pollenszűrőt akkor a szűrőház jobb alsó sarkában megtalálod az ellenállást. Megy rá egy köteg vastag vezeték, ami a motortérből jön.

Ha úgy adódik, hogy cserélni kell, van egy eladó.

Megosztás:

ez az előtét ellen állás merre van? mert nekem se megy az 1-2 fokozat csak a 3-4, tegnap kiszedtem ,a lábait befújkáltam de nem igazán segített semmit :D

Remélem ez majd segít eligazodni! :)

4582253152011.07.26_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

A pollenszűrő alatt lesz, azt hiszem!

Megosztás:

bocsi ez lehet láma kérdés lesz ilyet lehet venni autós boltba ? vagy csak ellenállást cseréljem ki azaz forrasszam ki és annyi, mehet vissza a helyére.

Csak egyben cserélhető...ennyiért újonan, vagy veszel bontóban... vagy megadave-től... :)

2011.07.26_2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Megosztás:

bocsi ez lehet láma kérdés lesz ilyet lehet venni autós boltba ? vagy csak ellenállást cseréljem ki azaz forrasszam ki és annyi, mehet vissza a helyére.

Nem egészen olyan mint a fenti képen, de alapvetően erről van szó. Forrasztani nem kell, lehúzod a kábelt és egy 20-as torx csavarhúzóval kitekered a csavart, és felfelé kihúzod.

Megosztás:

Nem egészen olyan mint a fenti képen, de alapvetően erről van szó. Forrasztani nem kell, lehúzod a kábelt és egy 20-as torx csavarhúzóval kitekered a csavart, és felfelé kihúzod.

ahhan és nálad van ilyen ha igen mennyiért adnál egy ilyet?

Megosztás:

Sziasztok

Most veszek egy hibátlan 1994es 100 LE Opel Astra F-et,csak annyi a baja,hogy a tulaj feltöltötte(szakhelyen) a klímáját,de valamiért leeresztet. Mi lehet a probléma ? Tömítés vagy esetleg mi ? Vasárnap megyek megvenni.

Köszönöm a segítséget.

Megosztás:

Sziasztok

Most veszek egy hibátlan 1994es 100 LE Opel Astra F-et,csak annyi a baja,hogy a tulaj feltöltötte(szakhelyen) a klímáját,de valamiért leeresztet. Mi lehet a probléma ? Tömítés vagy esetleg mi ? Vasárnap megyek megvenni.

Köszönöm a segítséget.

Hogy mégsem hibátlan.

Megosztás:

Sziasztok

Köszönöm a segítséget.

Hááát, annyira nem is hibátlan akkor...

Mi van ha pl a kompresszor rossz, és amiatt enged? :D

Nem tudom... de én jócskán alkudnék az árából!

Vagy csináltassa meg a saját pénzén, úgy szeretem az ilyen eladókat, "háát, csak annyi a baja, hogy egy ezresből ki is futja a szerelés", akkor miért is nem csináltatja meg ő? :)

Megosztás:

Vagy csináltassa meg a saját pénzén, úgy szeretem az ilyen eladókat, "háát, csak annyi a baja, hogy egy ezresből ki is futja a szerelés", akkor miért is nem csináltatja meg ő? :)

Amikor a Zafirát vettük, csak egy kulcs volt hozzá... Ember asszongya, 5ezerért lehet csináltatni azt, azért ő nem fog engedni belőle. Fater megkérte hogy akkor már, csináltasson egy immós-távirányítós kulcsot és odaadja az ötöst :D Megcsináltatta, de nem volt annyira őszinte a mosolya amikor megkapta az ötöst :D

Megosztás:

És mi van ha nem a kompresszor rossz ? Engem a klima annyira nem izgat,eddig is meg voltam nélküle x) De amúgy bontóban érdemes venni kompresszort ? És esetleg kompresszoron kívül mi lehet a baja esetleg még ?

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.