Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
Termosztát elromlása egyik napról a másikra is lehet ám. Fél óra után csak a kék csík fölé...?

Igen B) Sajnos úgy van :D :lol:

Elküldve
Termosztáááááát. :lol:

De ennek a cseréje vezérlés bontással jár? Nem? Nekem is cserés lenne már....... Csak a vezérlés tart vissza meg a hideg :D

Elküldve
De ennek a cseréje vezérlés bontással jár? Nem? Nekem is cserés lenne már....... Csak a vezérlés tart vissza meg a hideg :lol:

Azzal jár. GyIK-ben le van írva a menete.

Elküldve

A termosztát nyitását ellenőriztem ma, és feltűnt a Blitz-kor vett bontott hűtő két alsó sarkán a szivárgás. Ezért csökken a hűtőfolyadék szintem. Mit mondjak nem hiányzott. :lol:

Elküldve
Sziasztok!

Olyan problémával fordulok a tisztelt Opeles szakértőkhöz, hogy a fűtés 1-2 fokozata megadta magát, 3-4-es tökéletes, kb havonta 1x viszont elindul az 1-2 is...

Ötlet?

Köszi

Fűtés ellenálás a gyanúm a problémádra. :lol:

lehet rossz érintkezés vagy oxidáció,ill beázás szélvédő takaró műanyag alatti gumicsíkodnál estleg nem ázik be a fütés ellenálásod?

pollen szűrőd nem vizes-e? ezek lehetnek a lehetséges okok

a pollenszürő alatt találod az ellenálást ellenőrizd a nem-e oxidos a csati rajta.

ha akkor sem megy akkor csere.

Elküldve
Fűtés ellenálás a gyanúm a problémádra. :lol:

lehet rossz érintkezés vagy oxidáció,ill beázás szélvédő takaró műanyag alatti gumicsíkodnál estleg nem ázik be a fütés ellenálásod?

pollen szűrőd nem vizes-e? ezek lehetnek a lehetséges okok

a pollenszürő alatt találod az ellenálást ellenőrizd a nem-e oxidos a csati rajta.

ha akkor sem megy akkor csere.

Köszönöm! :D

A pollenszűrő és környéke csontszáraz, bár az ellenállás lábai elég rozsdásak...

Megpróbálom lesikálni rozsdaoldóval. Ha nem akkor irány a bontó...

Elküldve

Sziasztok!

Az lenne a gondom a fűtéssel, hogy a középső légbefúvón mindig hideg levegő áramlik be, hiába tekerem a legmelegebb fokozatra, a két szélsővel semmi gond ott jó meleg levegő jön be.

Ennek mi lehet az oka?

Elküldve
Sziasztok!

Az lenne a gondom a fűtéssel, hogy a középső légbefúvón mindig hideg levegő áramlik be, hiába tekerem a legmelegebb fokozatra, a két szélsővel semmi gond ott jó meleg levegő jön be.

Ennek mi lehet az oka?

A középső befúvó gyárilag két részre van osztva. A torok felső 1/3-a állandó hideget fúj az alsó 2/3-át tudod szabályozni a tekerővel. Ez azért van hogy a sofőr nem aludjon el a kellemes melegben. Ha kiveszed az egyik rácsot egy mosogatószivacsot be tudsz tömni a felső részbe, és máris ugyanolyan meleg lesz mint a szélsők.

168073-20110205-NpZeR1.jpg

Elküldve
A középső befúvó gyárilag két részre van osztva. A torok felső 1/3-a állandó hideget fúj az alsó 2/3-át tudod szabályozni a tekerővel. Ez azért van hogy a sofőr nem aludjon el a kellemes melegben. Ha kiveszed az egyik rácsot egy mosogatószivacsot be tudsz tömni a felső részbe, és máris ugyanolyan meleg lesz mint a szélsők.

http://pics.coldline.hu/pics/168073-20110205-NpZeR1.jpg

GyIK-be beírhatnád már. Olyan sokszor kérdés.

Elküldve
Sziasztok!

Ennek mi lehet az oka?

A levegőállítót szoktad tekergetni? Nekem ha üvegre van állítva hideget nyom, de ha áttekerem a másik oldalra,(amikor az ülő emberke feje felé mutat) akkor meleget nyom. Valaki nem próbálta még?

Elküldve

http://pics.coldline.hu/pics/168073-20110205-NpZeR1.jpg

Nem tudom, de nálam meleg motornál ugyanolyan meleget fúj az is. Amíg hideg a moci addig tény, hogy hidegebb, langyosabb levegő jön a középsőkön, ha bemelegszik akkor már jó.

Ezért nem is vacakolok a szivaccsal....minek, azt az 5 percet kibírom. :lol:

Elküldve
Nem tudom, de nálam meleg motornál ugyanolyan meleget fúj az is. Amíg hideg a moci addig tény, hogy hidegebb, langyosabb levegő jön a középsőkön, ha bemelegszik akkor már jó.

Ezért nem is vacakolok a szivaccsal....minek, azt az 5 percet kibírom. :lol:

Szintén zenész. Akárhova tekerem, meleg jön onnan. :D

Elküldve
Szintén zenész. Akárhova tekerem, meleg jön onnan. :lol:

Nekem hideg jön, de nem igazán zavar, mert az összes többi helyről meg meleg, és az bőven elég. De pl. multkor egy ismerősünk nagyon meg volt lepődve (akinek szintén f-astrrája van), hogy középről hogy-hogy hideg jön...

Elküldve

Köszi a tippeket és tanácsokat, általában az üvegre fúváson van tekerő, középen mindig hideg jön, hideg motornál és melegnél is. Kipróbálom majd úgy hogy áttekerem utasokat fújóra. Aztán ha az sem segít marad a szivacs.

Egyébként az normális dolog, hogy ha hátul is űl valaki eszméletlen módon párásodnak az üvegek egy kombiban? Főleg a hátsók.

Elküldve
Köszi a tippeket és tanácsokat, általában az üvegre fúváson van tekerő, középen mindig hideg jön, hideg motornál és melegnél is. Kipróbálom majd úgy hogy áttekerem utasokat fújóra. Aztán ha az sem segít marad a szivacs.

Egyébként az normális dolog, hogy ha hátul is űl valaki eszméletlen módon párásodnak az üvegek egy kombiban? Főleg a hátsók.

Nálam akkor is párásodik minden, ha nem ül bent senki se :D :lol:

Normális esetben a hátsó ablaknál szerintem normális, mivel sokan lihegik be, a fontos az, hogy az elsőkön kiláss.

Elküldve

Én ilyenkor kihúzom a fűtéskapcsolók közül a középsőt. :lol:

Elküldve
Én ilyenkor kihúzom a fűtéskapcsolók közül a középsőt. :lol:

Ezt mondjuk természetesnek vettem, én hátsó ablakokon a hátsó utasablakokat értettem :D

Elküldve
Ezt mondjuk természetesnek vettem, én hátsó ablakokon a hátsó utasablakokat értettem :lol:

Ja, azt meg törölgessék akik belehelték. :D Végülis érthető az emberi test párát termel annak menn kell valahova, és a leghidegebb felületen csapódik ki.

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.