megadave Elküldve Január30, 2011 Elküldve Január30, 2011 Igen. B) :D :D Kondenzátor is megvan a hűtőn? Amúgy érdemes minél előbb berakatni, mert a klímahűtő nem szeret sokáig nyitottan álldogálni. Motortartóbak is megvan a kompresszorral együtt és rajta a szíjfeszítő konzollal? Van kondi, van kompresszor, van hozzá bak, van feszítő, még a csavarjai is. Mondom: minden! :lol: Sőt a csövek végét szépen be is dugózták, hogy ne menjen bele a kosz. Úgy tervezem, hogy még mostanában vagy a tavasszal berakatom. Már ha lesz kivel.... :D
yankee Elküldve Január30, 2011 Elküldve Január30, 2011 Igazán nincs mit, de azért mielőtt beleugrasz rendesen át kéne tanulmányozni hogy mik kellenek hozzá, mik vannak meg hozzá, és milyen állapotban, nehogy megboruljon a küldetés :lol: Az a digit klímás link nekem is jöhet. :D
megadave Elküldve Január30, 2011 Elküldve Január30, 2011 Az a digit klímás link nekem is jöhet. :D Már törölték... :lol: B)
yankee Elküldve Január30, 2011 Elküldve Január30, 2011 Már törölték... :lol: :D Na ne tartsd vissza. B)
megadave Elküldve Január30, 2011 Elküldve Január30, 2011 Na ne tartsd vissza. B) Mit ne tartsak vissza? :lol: Mondom, hogy a link már nem él. :D
yankee Elküldve Január30, 2011 Elküldve Január30, 2011 Mit ne tartsak vissza? :lol: Mondom, hogy a link már nem él. :D OKÉ. B)
Csücsök Elküldve Január31, 2011 Elküldve Január31, 2011 Sziasztok! Szerintetek lesz vmi káros mellékhatása annak, hogy a klíma és a vízhűtő közé bedugtam egy kartonlapot? Azzal a nem titkolt céllal, hogy így hátha eléri hamarabb menet közben az üzemi hőmérsékletet, és így hátha nem esik vissza a vízhő, ha belövöm bent a fűtést rövidebb (15-20 km) távon. Okosba csináltam, 2 lapból áll a cucc, így ha együtt túl jónak tűnnek, akkor az egyiket kiszedem.
wzsolt_1.6_16V Elküldve Január31, 2011 Elküldve Január31, 2011 Mindene van, tényleg kompletten szedték ki és nem vágták el a vezetékeket, hanem szépen kikötöttek mindent. Van kompresszor, hűtő, vezérlő, szelepek, csövek, kábelek, minden. Azért most elkezdek utánajárni, hogy hogyan megy a beépítés. Azt már tudom, hogy a komplett műszerfal középbox-szal, kormánnyal kijön. :lol: Tudtommal a fél műszerfelat is le kell bontani meg a szellőzőrendszeben is kell ezt-azt cserélni. Erre is felkészültél?
Ricsosz Elküldve Január31, 2011 Elküldve Január31, 2011 Tudtommal a fél műszerfelat is le kell bontani meg a szellőzőrendszeben is kell ezt-azt cserélni. Erre is felkészültél? Szia! Mi egy Lanosba dobtunk bele klímát... Nos nézzük... kompletten megvan minden... -ez hazugság akárhogy bontotta ki ez az még kell hozzá... Komplett kábelkorbács csere mert a lanosba úgy kellett... szerintem a német sem húzgált külön a klímának madzagot... tehát ha még 1x ilyet csinálnék- amit soha többet nem vállalnék be...- akkor csak ugy ha ott van mellette a donor kocsi amiből Te műtöd ki.. és mindent át tudsz rakni...+ 1-2 dologból inkább újat kell beledobni mert, jobb a békesség- szárítószűrő- jah Kímás azt mondta vidék és baráti ár... ha MINDEN megvan 70 EFt+gáz ára -ez az ő költsége ha ö rakja be-+ még a bontott klíma... Tehát meg gondolandó... jah magad csinálod pár nap extra szopacs...
daykiller Elküldve Január31, 2011 Elküldve Január31, 2011 Tudtommal a fél műszerfelat is le kell bontani meg a szellőzőrendszeben is kell ezt-azt cserélni. Erre is felkészültél? Az egészet. :lol: Komplett fűtésboxot kell cserélni. Nameg kifúrni a tűzfalat a hőcserélőnek, meg olyan apróságok, mint a klímacsövek rögzítői. :D Nem egyszerű feladat, ahogy Ricsosz is írta és a legjobb, ha a donorból van egyből átpakolva.
Ricsosz Elküldve Január31, 2011 Elküldve Január31, 2011 Az egészet. :lol: Komplett fűtésboxot kell cserélni. Nameg kifúrni a tűzfalat a hőcserélőnek, meg olyan apróságok, mint a klímacsövek rögzítői. :D Nem egyszerű feladat, ahogy Ricsosz is írta és a legjobb, ha a donorból van egyből átpakolva. tüzfal ki van fúrva, minden kocsinál, le van dugózva helye... lanosba ugymond komplett volt, mégis sok apróság kellett még de mondom még egyszer soha ezért vettem müködő klimás kocsit... és pont.
daykiller Elküldve Január31, 2011 Elküldve Január31, 2011 Sziasztok! Szerintetek lesz vmi káros mellékhatása annak, hogy a klíma és a vízhűtő közé bedugtam egy kartonlapot? Azzal a nem titkolt céllal, hogy így hátha eléri hamarabb menet közben az üzemi hőmérsékletet, és így hátha nem esik vissza a vízhő, ha belövöm bent a fűtést rövidebb (15-20 km) távon. Okosba csináltam, 2 lapból áll a cucc, így ha együtt túl jónak tűnnek, akkor az egyiket kiszedem. Semmi baja nem lesz. Tavaly én is eltakartam ugyanúgy, ahogy Te, de idén már nem alkalmaztam, mert feleslegesnek tartottam. tüzfal ki van fúrva, minden kocsinál, le van dugózva helye... lanosba ugymond komplett volt, mégis sok apróság kellett még de mondom még egyszer soha ezért vettem müködő klimás kocsit... és pont. Lehet. Én eddig nem láttam klímamentes autóban a kifúrás helyét, vagy ilyen jól elrejtették? :lol:
yankee Elküldve Január31, 2011 Elküldve Január31, 2011 Lehet. Én eddig nem láttam klímamentes autóban a kifúrás helyét, vagy ilyen jól elrejtették? :lol: Tudtommal, csak perforálva van a lemez, hogy hol kéne liknak lennie. Se gumi dugo semmi ilyen. Egybe van lemez csak a körvonal van meg. Legalábbis az enyémbe. De a légzsák helye pl az a zajvédő vagy szigetelő szivacson ki hogy hívja, ott is meg volt a légzsák helye csak ki kelett nyomni a PERFORÁCIÓ mentén. A kasztniba a légzsáknál legalábbis GUMI dugók voltak.
megadave Elküldve Január31, 2011 Elküldve Január31, 2011 Nagyon el akarjátok venni a kedvem... :lol: :D
yankee Elküldve Január31, 2011 Elküldve Január31, 2011 Nagyon el akarjátok venni a kedvem... :lol: :D Egy nyári meleg nap. és meg van az egész. B) beltért szétbontod 0ára. :D Motor teret is majdnem. És csak behányod. :D Nem lehet annyira vészes. :D 60lovam akadályoz csak a klímába. :)
Hjoe Elküldve Január31, 2011 Elküldve Január31, 2011 Egy nyári meleg nap. és meg van az egész. :lol: beltért szétbontod 0ára. :D Motor teret is majdnem. És csak behányod. B) Nem lehet annyira vészes. :D 60lovam akadályoz csak a klímába. :D 75 sem sok hozzá...
yankee Elküldve Január31, 2011 Elküldve Január31, 2011 75 sem sok hozzá... De a 60, 15el kevesebb is :lol:
daykiller Elküldve Január31, 2011 Elküldve Január31, 2011 75 sem sok hozzá... 75 elég hozzá. 60 is. :lol:
megadave Elküldve Január31, 2011 Elküldve Január31, 2011 75 elég hozzá. 60 is. :D Persze. Majd vagy hideg lesz, vagy előzök. :lol:
daykiller Elküldve Január31, 2011 Elküldve Január31, 2011 Persze. Majd vagy hideg lesz, vagy előzök. :lol: Nem erre céloztam. :D
yankee Elküldve Január31, 2011 Elküldve Január31, 2011 Vagy ülök a hidegbe, vagy megyek a melegbe. :lol: 60Lóval előzni amúgy sem lehet. :D Ha van klíma ha nincs. B)
dani89rk Elküldve Január31, 2011 Elküldve Január31, 2011 Persze. Majd vagy hideg lesz, vagy előzök. :lol: Ha lehülsz, lenyugszol, aztán már úgyse akarsz annyira előzni :D
egooon Elküldve Január31, 2011 Elküldve Január31, 2011 Sziasztok. Lenne egy nagy problematikám. :lol: Tél eljövetelével hűtő elé minden télen beszoktam tenni egy karton papírt, de most sajnos nem használ semmit 30 perces járatás meg lassú városi közlekedés alatt is alig melegedik. Maximum a kék csík fölé ment eddig az is több mint félórás járatás után. A fogyasztásom drasztikusan nőtt tavaly télen ugyan ilyen időben 20 liter benzinnel legalább 350 km-t mentem el most meg 240-t. :D Valakinek nem jelentkezett még ez a probléma? Termosztátra gondoltam, de nyáron sose volt probléma. Köszönöm előre is a válaszokat.
Hjoe Elküldve Január31, 2011 Elküldve Január31, 2011 Sziasztok. Lenne egy nagy problematikám. :lol: Tél eljövetelével hűtő elé minden télen beszoktam tenni egy karton papírt, de most sajnos nem használ semmit 30 perces járatás meg lassú városi közlekedés alatt is alig melegedik. Maximum a kék csík fölé ment eddig az is több mint félórás járatás után. A fogyasztásom drasztikusan nőtt tavaly télen ugyan ilyen időben 20 liter benzinnel legalább 350 km-t mentem el most meg 240-t. :D Valakinek nem jelentkezett még ez a probléma? Termosztátra gondoltam, de nyáron sose volt probléma. Köszönöm előre is a válaszokat. Termosztát elromlása egyik napról a másikra is lehet ám. Fél óra után csak a kék csík fölé...?
Recommended Posts