megadave Elküldve Január23, 2011 Elküldve Január23, 2011 Lehet, hogy volt már ez a kérdés: A manuális és a digit klíma mennyiben különbözik? Úgy értem, hogy vannak közös részeik, vagy más rendszerű a kettő? :) Például maga hűtőegység lehet, hogy ugyanaz, és csak a vezérlőrész különbözik? Magyarán egy manuálisból lehet digit csinálni a vezérlőpanel cseréjével?
Tiv. Elküldve Január24, 2011 Elküldve Január24, 2011 Lehet, hogy volt már ez a kérdés: A manuális és a digit klíma mennyiben különbözik? Úgy értem, hogy vannak közös részeik, vagy más rendszerű a kettő? :) Például maga hűtőegység lehet, hogy ugyanaz, és csak a vezérlőrész különbözik? Magyarán egy manuálisból lehet digit csinálni a vezérlőpanel cseréjével? Nem. Teljesen más az egész. :D Baromi nagy meló, tul sokmindent kell cserélni hozzá. Amugy a digitklima F be baromi ritka. A teljes középkonzol mögötti cuccot cserélni kellene. Ugyanis a digitben kis szervomotorok állitják a zsalukat.
megadave Elküldve Január24, 2011 Elküldve Január24, 2011 Nem. Teljesen más az egész. :D Baromi nagy meló, tul sokmindent kell cserélni hozzá. Amugy a digitklima F be baromi ritka. A teljes középkonzol mögötti cuccot cserélni kellene. Ugyanis a digitben kis szervomotorok állitják a zsalukat. Tudom, hogy ritka. :D De azt nem vágom, hogy az a doboz ahol a hőcserélő, a venti meg a levegőszívó rész van miért más? Vagy pl a hűtő miért más? :) Ha a bovdenes vezérlés helyére a szervomotoros berakható lenne akkor elvileg működne, nem? Már, ha azonos a gyártó.... vagy ennyire nem egyszerű? :D
Dj JocEe Elküldve Január24, 2011 Elküldve Január24, 2011 Tudom, hogy ritka. :D De azt nem vágom, hogy az a doboz ahol a hőcserélő, a venti meg a levegőszívó rész van miért más? Vagy pl a hűtő miért más? :) Ha a bovdenes vezérlés helyére a szervomotoros berakható lenne akkor elvileg működne, nem? Már, ha azonos a gyártó.... vagy ennyire nem egyszerű? :D Vagy esetleg másik autobol nemlehet áttenni?gondolok ezalatt pl b omega-ra :D
Tiv. Elküldve Január24, 2011 Elküldve Január24, 2011 Vagy esetleg másik autobol nemlehet áttenni?gondolok ezalatt pl b omega-ra :D Ennyi erővel egy kamionéval is próbálkozhatsz. :) :D
Dj JocEe Elküldve Január24, 2011 Elküldve Január24, 2011 Ennyi erővel egy kamionéval is próbálkozhatsz. :) :D Jolvan na :D csak egy rossz tipp volt :D klimához nem értek...
imi68 Elküldve Január26, 2011 Elküldve Január26, 2011 Sziasztok. Lenne egy olyan kérdésem, hogy 1,6 16v XEL motorhoz milyen termosztát való, és milyen árban van? Elöre is kösz.
zotya975 Elküldve Január26, 2011 Elküldve Január26, 2011 Sziasztok. Lenne egy olyan kérdésem, hogy 1,6 16v XEL motorhoz milyen termosztát való, és milyen árban van? Elöre is kösz. Az unix szerint ilyen és ennyiért.
imi68 Elküldve Január26, 2011 Elküldve Január26, 2011 Az unix szerint ilyen és ennyiért. Kösz. Néztem én is itt. Akkor ez házzal együtt van.
zotya975 Elküldve Január26, 2011 Elküldve Január26, 2011 Kösz. Néztem én is itt. Akkor ez házzal együtt van. A képeken úgy néz ki, nem lehet kiszedni a házból? Az enyém külön is cserélhető, úgy csak 3-5 ezer.
imi68 Elküldve Január26, 2011 Elküldve Január26, 2011 A képeken úgy néz ki, nem lehet kiszedni a házból? Az enyém külön is cserélhető, úgy csak 3-5 ezer. Holnap megnézem közelebbről. Szétszedem és kiderül. Köszi.
Tiv. Elküldve Január26, 2011 Elküldve Január26, 2011 A képeken úgy néz ki, nem lehet kiszedni a házból? Az enyém külön is cserélhető, úgy csak 3-5 ezer. A tied más. Én a napokban megtaláltam a régi X16XEL motorom termosztátát. Fogóval sem tudtam szétszedni. Szerintem csak szétbarmolni lehet.
yankee Elküldve Január27, 2011 Elküldve Január27, 2011 X14NZ (verseny)motornál, hogy lehet termosztátot cserélni? Vezérlést is le kell bombázni? Vagy meg oldható anélkül is? Én még sose cseréltem anno Szerelő csinálta még 45-be a ködbe. Valaki árulja el legyen oly szíves. KÖszi
FPepe Elküldve Január27, 2011 Elküldve Január27, 2011 X14NZ (verseny)motornál, hogy lehet termosztátot cserélni? Vezérlést is le kell bombázni? Vagy meg oldható anélkül is? Én még sose cseréltem anno Szerelő csinálta még 45-be a ködbe. Valaki árulja el legyen oly szíves. KÖszi Szét kell bombázni.
yankee Elküldve Január27, 2011 Elküldve Január27, 2011 Szét kell bombázni. Zsír. Miért nem akkor csináltam mikor henger fejeztünk............... Utána jutott eszembe mikor már össze volt rakva, hogy és a termosztátot nem kellett volna már......... Na majd egy meleg, nyári napon. :lol:
dajkazs Elküldve Január28, 2011 Elküldve Január28, 2011 Sziasztok. Lenne egy olyan kérdésem, hogy 1,6 16v XEL motorhoz milyen termosztát való, és milyen árban van? Elöre is kösz. Találtam nektek 6500 Ft-ért itt! Úgy tudom, hogy nem lehet szétszedni. :lol:
szepnorbee Elküldve Január28, 2011 Elküldve Január28, 2011 Sziasztok! Mi lehet az oka annak, hogy ha maxra tekerem (4) a fűtőventillátort, akkor égett műanyag szag jön be egyből a fülkébe? Illetve olyankor minden fényjelző egy picit halványul (mintha nagy lenne az áramfelvétele a fűtőmotornak). Ha meg hagyom egy percig járni, akkor már füst is jön. Tipp? Hol keressem a hibát? A 3 kissebbik fokozat tökéletes, előtét ellenálás is jó (kimérve)
dajkazs Elküldve Január28, 2011 Elküldve Január28, 2011 Sziasztok! Mi lehet az oka annak, hogy ha maxra tekerem (4) a fűtőventillátort, akkor égett műanyag szag jön be egyből a fülkébe? Illetve olyankor minden fényjelző egy picit halványul (mintha nagy lenne az áramfelvétele a fűtőmotornak). Ha meg hagyom egy percig járni, akkor már füst is jön. Tipp? Hol keressem a hibát? A 3 kissebbik fokozat tökéletes, előtét ellenálás is jó (kimérve) A fűtőmotor füsttel működik, ha kijön belőle többé nem megy! :lol: Az éget műanyag szag szerintem menetzárlatot jelenthet, és akkor motor csere lesz belőle. Az is lehet, hogy egyszerűen csak kontakthiba van és mivel több ideig megy max fokozaton ezért jobban melegszik a kontaktos érintkezés (innen is jöhet pici füst) 1-es fokozaton bír menni?
neodd Elküldve Január28, 2011 Elküldve Január28, 2011 No, megnéztem a szőnyeg alatt a szivacsot, amit mondtatok. Háát, a pedálok alatt kissé nedves, elképzelhető, hogy emiatt párásodik ennyire ? (mi áztat oda a szivacsra? Összefüggésbe hoztátok a hűtővízzel, az hogyan?)
Tiv. Elküldve Január28, 2011 Elküldve Január28, 2011 No, megnéztem a szőnyeg alatt a szivacsot, amit mondtatok. Háát, a pedálok alatt kissé nedves, elképzelhető, hogy emiatt párásodik ennyire ? (mi áztat oda a szivacsra? Összefüggésbe hoztátok a hűtővízzel, az hogyan?) Nyomd bele az ujjad, és ovatosan nyald meg. Ha édes, akkor hűtővíz. Ha nem, akkor beázás.
blakahblakah Elküldve Január29, 2011 Elküldve Január29, 2011 Sziasztok! Mi lehet az oka annak, hogy ha maxra tekerem (4) a fűtőventillátort, akkor égett műanyag szag jön be egyből a fülkébe? Illetve olyankor minden fényjelző egy picit halványul (mintha nagy lenne az áramfelvétele a fűtőmotornak). Ha meg hagyom egy percig járni, akkor már füst is jön. Tipp? Hol keressem a hibát? A 3 kissebbik fokozat tökéletes, előtét ellenálás is jó (kimérve) Ha a füst páraszerű és tömény, akkor én a fűtőradiátor kilyukadására gondolnék, nálam is volt szaga. Nekem sikerült szereznem bontottat, ami gyári és szinte új 3 ezerért. A benne lévő már cserélt volt és utángyártott. Mióta megtörtént a csere, a fűtésem is érezhetően jobb. Ha beigazolódik, h ez a baj, ne kapcsold be a fűtést, maradjon hideg levegőn, így elkerülheted a hűtővíz elszivárgását, még nem eszközölsz cserét.
ptomi82 Elküldve Január29, 2011 Elküldve Január29, 2011 Ha a füst páraszerű és tömény, akkor én a fűtőradiátor kilyukadására gondolnék, nálam is volt szaga. Nekem sikerült szereznem bontottat, ami gyári és szinte új 3 ezerért. A benne lévő már cserélt volt és utángyártott. Mióta megtörtént a csere, a fűtésem is érezhetően jobb. Ha beigazolódik, h ez a baj, ne kapcsold be a fűtést, maradjon hideg levegőn, így elkerülheted a hűtővíz elszivárgását, még nem eszközölsz cserét. Miért, akkor kikerül a hűtőkörből a fűtőradiátor? :lol: Ha lukas, akkor az mindig folyik, nem?
blakahblakah Elküldve Január29, 2011 Elküldve Január29, 2011 Miért, akkor kikerül a hűtőkörből a fűtőradiátor? :lol: Ha lukas, akkor az mindig folyik, nem? Ha nincs nyomás alatt, akkor kevésbé valószínű, h okádja majd az utastérbe a pára szerű tömény füstöt. Nálam legalábbis ez a tapasztalat. Fűtéssel akkora pára kerekedett pillanatok alatt, ami által semmit nem lehetett kilátni az autóból és a hűtővíz is igencsak megfogyatkozott. Miután hideg levegőre kapcsoltam, se a pára, se a hűtővíz fogyatkozása nem jelentkezett.
bandika Elküldve Január29, 2011 Elküldve Január29, 2011 Miért, akkor kikerül a hűtőkörből a fűtőradiátor? :lol: Ha lukas, akkor az mindig folyik, nem? még szép :D
bandika Elküldve Január29, 2011 Elküldve Január29, 2011 Ha nincs nyomás alatt, akkor kevésbé valószínű, h okádja majd az utastérbe a pára szerű tömény füstöt. Nálam legalábbis ez a tapasztalat. Fűtéssel akkora pára kerekedett pillanatok alatt, ami által semmit nem lehetett kilátni az autóból és a hűtővíz is igencsak megfogyatkozott. Miután hideg levegőre kapcsoltam, se a pára, se a hűtővíz fogyatkozása nem jelentkezett. [/quote hidegre álitással nem lehet tudtommal kizárni, mert nincs rajta csap, csak a fütőbox lamellái terelik másfele a meleg levegőt.
Recommended Posts