pebe Elküldve Szeptember9, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember9, 2010 Na tegnap megtörtént a termosztát csere. Többek javaslatára Wahlert vettem bele. Próba: álló helyzetben, alapjáraton ketyeg. Szépen emelkedik a vízhőfok mutató, nem úgy mint régen, amikor az alsó tartományban megállt. Termosztátházból kijövő vízcső és a hűtő nem melegszik. Na mondom ez már jó. Kíváncsi voltam, hogy óra szerint hány foknál nyit a termosz. Közben persze fogyott a sör, ezért gondoltam (vízhőfok mutató alapján még belefért) amíg eléri a 92 fok környékét beszaladok brunyálni. Hát nem közben nyitott ki a kis aljas??? <_< A lényeg, hogy sokkal szebben melegszik a moci, érzésre is meg a hőfokmutató műszer szerint is. Remélem sokáig így is marad!!! Ahogy más fórumokon írni szokták: Termosztátot csak őstermelőtől!!! :wacko: :( ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember9, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember9, 2010 Na tegnap megtörtént a termosztát csere. Többek javaslatára Wahlert vettem bele. Próba: álló helyzetben, alapjáraton ketyeg. Szépen emelkedik a vízhőfok mutató, nem úgy mint régen, amikor az alsó tartományban megállt. Termosztátházból kijövő vízcső és a hűtő nem melegszik. Na mondom ez már jó. Kíváncsi voltam, hogy óra szerint hány foknál nyit a termosz. Közben persze fogyott a sör, ezért gondoltam (vízhőfok mutató alapján még belefért) amíg eléri a 92 fok környékét beszaladok brunyálni. Hát nem közben nyitott ki a kis aljas??? <_< A lényeg, hogy sokkal szebben melegszik a moci, érzésre is meg a hőfokmutató műszer szerint is. Remélem sokáig így is marad!!! Ahogy más fórumokon írni szokták: Termosztátot csak őstermelőtől!!! :wacko: :( ;) Ámen, lassan én is visszarakom a szivacsot a befúvócsatornába. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pebe Elküldve Szeptember10, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember10, 2010 Üdv mindenkinek! megint foglalkoztat a gondolat, hogy vegyek olyan szívargyújtóról működtethető ülésfűtő párnát. Sajna tavaly télen a Tesco gazdaságosba kétszer is belenyúltam. Egyik sem bírta tovább 1-2 hétnél. Van ebben olyan ami megbízható? Vagy ez mind kania gagyi? Használ valaki ilyet? Kérnék típust és beszerzési forrást, ha valaki tud ilyet!!! Sajnos garázsom nincs és télen nagyon hasznos lenne egy (kettő, asszonyak is kell) ilyen cucc Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Szeptember10, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember10, 2010 Üdv mindenkinek! megint foglalkoztat a gondolat, hogy vegyek olyan szívargyújtóról működtethető ülésfűtő párnát. Sajna tavaly télen a Tesco gazdaságosba kétszer is belenyúltam. Egyik sem bírta tovább 1-2 hétnél. Van ebben olyan ami megbízható? Vagy ez mind kania gagyi? Használ valaki ilyet? Kérnék típust és beszerzési forrást, ha valaki tud ilyet!!! Sajnos garázsom nincs és télen nagyon hasznos lenne egy (kettő, asszonyak is kell) ilyen cucc Nekem volt/van <_< Egy telet használtam, és még működött amikor kivettem :o Elő is szedtem már, hogy ne az első hideg reggel kelljen itt ásni az Astraktárban. Annyi kínja van összesen hogy 4 kampóból 2 már letört a gumis-feszítő vackok végéről, mert a recarot nem érte körbe rendesen :( ;) És ákcijóba vettem ezerkétszázért a Norautóban :wacko: Most mondta haver hogy úgy látta hogy teleszkópos kerékkulcs akcijó is van éppen, úgyhogy arra megyek haza ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
pebe Elküldve Szeptember10, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember10, 2010 Nekem volt/van <_< Egy telet használtam, és még működött amikor kivettem :o Elő is szedtem már, hogy ne az első hideg reggel kelljen itt ásni az Astraktárban. Annyi kínja van összesen hogy 4 kampóból 2 már letört a gumis-feszítő vackok végéről, mert a recarot nem érte körbe rendesen :( ;) És ákcijóba vettem ezerkétszázért a Norautóban :wacko: Most mondta haver hogy úgy látta hogy teleszkópos kerékkulcs akcijó is van éppen, úgyhogy arra megyek haza ;) Az lehet, hogy az enyémek azért szartak be, mert egy szívargyújtó aljzatról üzemeltettem (elosztóval) 2 darabot egyszerre? De ha ez megterhelte volna a hálózatot, akkor a szívargyújtó aljzatnak vagy biztinek kellett volna kimennie nem pedig a fűtőgenyának... Lehet, hogy 2x2 db szart vettem meg??? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Szeptember10, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember10, 2010 Az lehet, hogy az enyémek azért szartak be, mert egy szívargyújtó aljzatról üzemeltettem (elosztóval) 2 darabot egyszerre? De ha ez megterhelte volna a hálózatot, akkor a szívargyújtó aljzatnak vagy biztinek kellett volna kimennie nem pedig a fűtőgenyának... Lehet, hogy 2x2 db szart vettem meg??? 2 darabot én nem tettem volna be, egy szivargyújtó aljzatra, de ha a biztit nem lőtte el (és nem azért mert 30as van benne), akkor inkább arra szavazok hogy 2 sz.rt fogtál ki <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Apipi Elküldve Szeptember10, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember10, 2010 Sziasztok! Srácok! Miért párásodik az ablak??!! <_< Vadi új a pollenszűrő benne,tehát ez nem lehet a gond. Eléggé védett helyen van, de elképzelhető hogy esős időben elázhat? Ha igen ,van erre valami megoldás? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember10, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember10, 2010 Sziasztok! Srácok! Miért párásodik az ablak??!! <_< Vadi új a pollenszűrő benne,tehát ez nem lehet a gond. Eléggé védett helyen van, de elképzelhető hogy esős időben elázhat? Ha igen ,van erre valami megoldás? Van, most nyűglődök vele én is, elvált a szélvédő alatti burkolat szigetelése a az üvegtől, és befolyik az eső pont a szűrőre, utánna meg le a szivacsra a szőnyeg alatt, azért szokott vizes lenni. Vagy lebontod, alányomsz szilót, és visszarakod, vagy szerkesztesz rá valami takarást műpadlóból, vagy valami másból. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Apipi Elküldve Szeptember10, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember10, 2010 Van, most nyűglődök vele én is, elvált a szélvédő alatti burkolat szigetelése a az üvegtől, és befolyik az eső pont a szűrőre, utánna meg le a szivacsra a szőnyeg alatt, azért szokott vizes lenni. Vagy lebontod, alányomsz szilót, és visszarakod, vagy szerkesztesz rá valami takarást műpadlóból, vagy valami másból. Akkor azért vizes a szőnyeg?! Szerencsére nem folyt le alulra ,mert nem sok. Akkor este melóba szerzek műanyag lapot. Van egy csomó. <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember10, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember10, 2010 Akkor azért vizes a szőnyeg?! Szerencsére nem folyt le alulra ,mert nem sok. Akkor este melóba szerzek műanyag lapot. Van egy csomó. <_< Valószínű ezért, mert a pollenszűrőn átt lemegy a víz a fűtőboxba, onnan aztán vagy valmi illestésnél, vagy esetleg a lábtérfűtés csövén keresztül megy le gondolom én. De hogy vizesedik az tény. Holnap kiszedem teljesen, mert a kocsiban hiába támasztod fel ilyen időben nem szárad. Nem is a szőnyeg a lényeg, hanem alatta a szivacs, mert állandóan vizesen tartja a taposót és egy idő után benéz a ló az ablakon: Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Szeptember10, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember10, 2010 Van, most nyűglődök vele én is, elvált a szélvédő alatti burkolat szigetelése a az üvegtől, és befolyik az eső pont a szűrőre, utánna meg le a szivacsra a szőnyeg alatt, azért szokott vizes lenni. Vagy lebontod, alányomsz szilót, és visszarakod, vagy szerkesztesz rá valami takarást műpadlóból, vagy valami másból. Én is egy műpadlódarabot raktam oda, bár eddig sem ázott a cucc, viszont el van válva már az enyémen is a gumitömítés a szélvédőnél, de problémát nem okozott. Biztos ami tutifix alapon inkább raktam oda műpadlót. <_< Nameg ugye nem árt takarítani a tizenakárhány éves szellőztetőrendszerben felgyülemlett port, valamint a szélvédő rendszeres takarítása szilikonmentes ablakmosóval sem árt. :wacko: Az a régifajta piros flakon kék kupakkal rendelkező magyar ablamosó cucc tökéletes egy darab száraz, nem fényes újságpapírral. :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember10, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember10, 2010 Én is egy műpadlódarabot raktam oda, bár eddig sem ázott a cucc, viszont el van válva már az enyémen is a gumitömítés a szélvédőnél, de problémát nem okozott. Biztos ami tutifix alapon inkább raktam oda műpadlót. <_< Nameg ugye nem árt takarítani a tizenakárhány éves szellőztetőrendszerben felgyülemlett port, valamint a szélvédő rendszeres takarítása szilikonmentes ablakmosóval sem árt. :wacko: Az a régifajta piros flakon kék kupakkal rendelkező magyar ablamosó cucc tökéletes egy darab száraz, nem fényes újságpapírral. :( Ki szoktam porszívózni a polllenszűrő környékét, gyártottam adaptert a porszívócsőre, amivel odaférek. A szélvédőre meg sima ablakmosót használok. Link to comment Megosztás: More sharing options...
imi68 Elküldve Szeptember10, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember10, 2010 Sziasztok Lenne egy olyan kérdésem hogy a fűtéskonzolnál melyik bowden-nek hová kell mennie? Lehet nekem össze van cserélve. Elöre is kösz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember10, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember10, 2010 Sziasztok Lenne egy olyan kérdésem hogy a fűtéskonzolnál melyik bowden-nek hová kell mennie? Lehet nekem össze van cserélve. Elöre is kösz. Hát nem nagyon lehet összecserélni őket, mert nem sok ráhagyás van , ha máshova akarod kötni nem ér be. Mi a gond? Link to comment Megosztás: More sharing options...
imi68 Elküldve Szeptember11, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember11, 2010 Hát nem nagyon lehet összecserélni őket, mert nem sok ráhagyás van , ha máshova akarod kötni nem ér be. Mi a gond? http://kep.psharing.com/427968.jpg Szia. Hiába zárom el a fűtést, a meleglevegő akkor is jön. Meg nem tudom rendesen beállítani, hogy csak lábra jöjjön vagy csak a szélvédőre. Olyan mintha nem jol lennének a bowdenek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember11, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember11, 2010 Szia. Hiába zárom el a fűtést, a meleglevegő akkor is jön. Meg nem tudom rendesen beállítani, hogy csak lábra jöjjön vagy csak a szélvédőre. Olyan mintha nem jol lennének a bowdenek. A meleg-hideg állításhoz nézd meg az anyósoldali lábtérben nincs-e leakadva a boowden a fülről. Befekszel, és fent egészen középen van ráakasztva a zsalura a bowden vége. A hova-menjen a levegő mechanika elég bonyolult, még én sem mertem szétszedni, mondjuk nekem most nincs vele gond. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Peti85 Elküldve Szeptember11, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember11, 2010 Van, most nyűglődök vele én is, elvált a szélvédő alatti burkolat szigetelése a az üvegtől, és befolyik az eső pont a szűrőre, utánna meg le a szivacsra a szőnyeg alatt, azért szokott vizes lenni. Vagy lebontod, alányomsz szilót, és visszarakod, vagy szerkesztesz rá valami takarást műpadlóból, vagy valami másból. Nekem ki lett szilóval nyomva...azóta nem párásodik, legalábbis úgy fest eddig stimm <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember11, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember11, 2010 Nekem ki lett szilóval nyomva...azóta nem párásodik, legalábbis úgy fest eddig stimm <_< Holnap szerintem megcsinálom én is. :wacko: Link to comment Megosztás: More sharing options...
imi68 Elküldve Szeptember11, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember11, 2010 A meleg-hideg állításhoz nézd meg az anyósoldali lábtérben nincs-e leakadva a boowden a fülről. Befekszel, és fent egészen középen van ráakasztva a zsalura a bowden vége. A hova-menjen a levegő mechanika elég bonyolult, még én sem mertem szétszedni, mondjuk nekem most nincs vele gond. Az az igazság , hogy egyik bowden sincs leesve. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember12, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2010 Az az igazság , hogy egyik bowden sincs leesve. Nincs a közelben egy másik astrás, összenézni a tekerőket? Túl összetett ahhoz, hogy kép alapján meg lehessen mondani mnden a helyén van-e. Link to comment Megosztás: More sharing options...
bandika Elküldve Szeptember12, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2010 Van, most nyűglődök vele én is, elvált a szélvédő alatti burkolat szigetelése a az üvegtől, és befolyik az eső pont a szűrőre, utánna meg le a szivacsra a szőnyeg alatt, azért szokott vizes lenni. Vagy lebontod, alányomsz szilót, és visszarakod, vagy szerkesztesz rá valami takarást műpadlóból, vagy valami másból. Hali nekem az lenne a kérdésem hozzátok hogy aki már rakott oda valami bőrt hogy,akkor minden műanyag elemet vissza lehet rakni ugyan ugy a helyére. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Szeptember12, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2010 Hali nekem az lenne a kérdésem hozzátok hogy aki már rakott oda valami bőrt hogy,akkor minden műanyag elemet vissza lehet rakni ugyan ugy a helyére. Persze. <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
bandika Elküldve Szeptember12, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2010 Persze. <_< Leginkáb arra gondoltam hogy levegő szivás szempontjából nem takar-e sokat :wacko: Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Szeptember12, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2010 Leginkáb arra gondoltam hogy levegő szivás szempontjából nem takar-e sokat <_< Nem takar, ha úgy rakod rá, hogy a pollenszűrőre nem fekszik rá. Szélesebb legyen, mint a pollenszűrő, meg íveljen felfele és nem fog levegőhiányban szenvedni. Úgyis oldalról szívja a levegőt. :wacko: Link to comment Megosztás: More sharing options...
bandika Elküldve Szeptember12, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2010 Nem takar, ha úgy rakod rá, hogy a pollenszűrőre nem fekszik rá. Szélesebb legyen, mint a pollenszűrő, meg íveljen felfele és nem fog levegőhiányban szenvedni. Úgyis oldalról szívja a levegőt. :wacko: Oké köszi a gyors választ,meg is fogom csinálni <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts