istván Elküldve Március4, 2005 Megoszt Elküldve Március4, 2005 István szerintem arra gondolt, hogy a levegőztetőn át a vizes pollenszűrö miatt felpárásodott nagyon a levegő, ami bent lecsapódott, és mindenhol minden tocsogott. :) :thumbright: Igy igaz Link to comment Megosztás: More sharing options...
istván Elküldve Március4, 2005 Megoszt Elküldve Március4, 2005 UI: Ha még mindíg kell, vasárnapra fenn lesz a hibátlan!! Bocsi, hogy ilyen sokára! :oops: Hálám s köszönetem. Irjal legysz. egy mailt ha megvan. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gmarci76 Elküldve Március29, 2005 Megoszt Elküldve Március29, 2005 Sziasztok!! SOS!!! Tegnapelőtt volt ez a hatalmas eső. Olyan szinten bepárásodott a szélvédőm, hogy patakokban folyt le a pára. (Az oldalüvegeken is.) Ezerrel fújattam rá a meleg levegőt, de semmi. Meg kellett állnom, mert nem láttam ki. A helyzet az, hogy egy hete cseréltem pollenszűrőt, így nem tudom, miért van ez. 5 hónapja van meg az autóm, máskor is párásodott, de nem ennyire. (F Astra Caravan 1997, X16XEL) Lécci segítsetek! Előre is köszönöm!!!!!!! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
meriva1.8 Elküldve Március29, 2005 Megoszt Elküldve Március29, 2005 Lehet, hogy nem váltott át, úgy ragadt a belső keringetés kapcsolód. Az F-ben ez egy furi pneumatikus kis vákuumszelep, ami magában a nyomógomb végében van belül. Néha cserés. Persze, lehet, hogy simán beázott a pollenszűrőd, akkor ugyanez a helyzet. Amíg ki nem szárad és hűvös a szélvédő üveg.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
gmarci76 Elküldve Március29, 2005 Megoszt Elküldve Március29, 2005 Aha. Nekem azt mondták, ne nyúljak hozzá, mert így van jól beállítva. Ha jól emléxem nincs benyomva. Link to comment Megosztás: More sharing options...
meriva1.8 Elküldve Március29, 2005 Megoszt Elküldve Március29, 2005 Mi az, hogy beállítva? Azon szerintem nem lehet semmit állítani! Vagy működik vagy nem. De álló motornál kiválóan lehet hallani, ha felkapcsolod 3-ba a ventit és megnyomod a belsőkeringető gombot, megváltozik a levegő meg a venti hangja is, sőt hallani a zsalu koppanását is, ahogy átvált. Link to comment Megosztás: More sharing options...
knight Elküldve Március29, 2005 Megoszt Elküldve Március29, 2005 Ilyen alapon akkor nem lenne szabad használni az autót sem, mert jól van beállítva... Amikor valami füstös területre ér az ember, vagy v.mi rohadt büdös teherkocsi mögött araszolsz a dugóban akkor igencsak hasznos, hogy át lehet váltani belső levegő keringetésre... Viszont Neked valószínűleg beázik a pollenszűrőd !!! A szélvédőnél nézd meg a gumi tömítést, hogy nincs-e elválva az üvegtől... (akár a hajszálvékony résen is frankón befolyik a víz) Ha szépen kitömíted FBS pasztával vagy sziloplaszttal akkor nem fog beázni... A szűrőt meg persze cseréld... Link to comment Megosztás: More sharing options...
gmarci76 Elküldve Március29, 2005 Megoszt Elküldve Március29, 2005 Köszönöm szépen a tippeket, délután ellenőrizni fogom. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
gmarci76 Elküldve Március29, 2005 Megoszt Elküldve Március29, 2005 Na megnéztem a szellőző kapcsolóját. Nincs benyomva. Számomra ez azt jelenti, hogy kintről jön a levegő a pollenszűrőn keresztül. Viszont benyomtam a kapcsolót, és azon kívül, hogy világít nem csinált semmit, nem hallottam koppanást sem. Na most akkor mi ez a szar ami elromlott?? :smt017 Link to comment Megosztás: More sharing options...
knight Elküldve Március29, 2005 Megoszt Elküldve Március29, 2005 Na megnéztem a szellőző kapcsolóját. Nincs benyomva. Számomra ez azt jelenti, hogy kintről jön a levegő a pollenszűrőn keresztül. Viszont benyomtam a kapcsolót, és azon kívül, hogy világít nem csinált semmit, nem hallottam koppanást sem. Na most akkor mi ez a szar ami elromlott?? :smt017 Kikapcsoláskor lehet hallani egy szisszenést... bekapcsoláskor semmit... Ha be van kapcsolva akkor jóval melegebbet fúj... próbáld ki ! És ha hideg/esős idő van akkor nagyon hamar be is párásodik... Link to comment Megosztás: More sharing options...
16DA Elküldve Március29, 2005 Megoszt Elküldve Március29, 2005 Én ezért dobtam ki a pollenszűrőt. Azóta nem párásodik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
leslie Elküldve Március29, 2005 Megoszt Elküldve Március29, 2005 Én ezért dobtam ki a pollenszűrőt. Azóta nem párásodik. Az nem csak az orrocskád védi, hanem a ventillátort is a nagyobb szemét-por daraboktól... Szal sztem inkább cserélni illik, mint kiiktatni. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
istván Elküldve Március29, 2005 Megoszt Elküldve Március29, 2005 Az nem csak az orrocskád védi, hanem a ventillátort is a nagyobb szemét-por daraboktól... Szal sztem inkább cserélni illik, mint kiiktatni. :D És igy most a víz egyenesen a ventilátorra folyik, meg az ellenállásra...hamarosan csere :!: :!: :!: Link to comment Megosztás: More sharing options...
leslie Elküldve Március29, 2005 Megoszt Elküldve Március29, 2005 És igy most a víz egyenesen a ventilátorra folyik, meg az ellenállásra...hamarosan csere :!: :!: :!: Venti 30-40e, ellenállat is van vagy 8e, ahogy olvastam... Viszont meg lehet spórolni 1-2e pénzt a szűrőn. :roll: Link to comment Megosztás: More sharing options...
16DA Elküldve Március29, 2005 Megoszt Elküldve Március29, 2005 Venti 30-40e, ellenállat is van vagy 8e, ahogy olvastam... Viszont meg lehet spórolni 1-2e pénzt a szűrőn. :roll: Nem a spórolásról szólt a dolog,hanem a tököm televolt a párásodással. Úgy párásodott a gép mintha átfolyt volna a víz a szélvédőn. Venti meg asszem van is egy tarcsiba. Nagy szemetet meg megállítja a szúnyog háló is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
leslie Elküldve Március29, 2005 Megoszt Elküldve Március29, 2005 Nem a spórolásról szólt a dolog,hanem a tököm televolt a párásodással. Úgy párásodott a gép mintha átfolyt volna a víz a szélvédőn. Venti meg asszem van is egy tarcsiba. Nagy szemetet meg megállítja a szúnyog háló is. Nem ésszerűbb megcsinálni? Nekem pl nem párásodik, igaz, az origi, 11 éves szélvédő van bennt, és kb évente cserélem a pollenszűrőt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Március29, 2005 Megoszt Elküldve Március29, 2005 ...egy hete cseréltem pollenszűrőt... Gyanús! Biztos jól raktad vissza a műanyagot? Ha nagyon el van ázva a pollenszűrő akkor valószínűleg igen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gepard Elküldve Március29, 2005 Megoszt Elküldve Március29, 2005 Gyanús! Biztos jól raktad vissza a műanyagot? Ha nagyon el van ázva a pollenszűrő akkor valószínűleg igen. :roll: :roll: :roll: :scratch: :scratch: Link to comment Megosztás: More sharing options...
meriva1.8 Elküldve Március29, 2005 Megoszt Elküldve Március29, 2005 Nem a spórolásról szólt a dolog,hanem a tököm televolt a párásodással. Úgy párásodott a gép mintha átfolyt volna a víz a szélvédőn. Venti meg asszem van is egy tarcsiba. Nagy szemetet meg megállítja a szúnyog háló is. Nem tom, nekem 8 évig volt F-Astrám, de sose párásodott a pollen miatt, igaz nem is ázott meg. Maximum nem fújt már semmit, ha öreg volt. Különben meg láthatod, mit fog meg, azt mind be kéne szívnod!! És az a finom trutyi nem rakódik le a szellőző rendszeren belül és nem kell puccantani a rácsok közül- az f@sza meló! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Március29, 2005 Megoszt Elküldve Március29, 2005 :roll: :roll: :roll: :scratch: :scratch: Te sem látod mire válaszoltam? :D Fáradt vagyok megyek aludni. :roll: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szabyka Elküldve Április16, 2005 Megoszt Elküldve Április16, 2005 Ha a pollenszűrő sz.r lehet a fűtés gyengébb ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
MOMC Elküldve Április16, 2005 Megoszt Elküldve Április16, 2005 Lehet, nem tud friss levegőt szívni. Pollenszűrőt érdemes évent cserélni. Pár 100 Ft. annyit megér, hogy ne párásodjon, ne legyen büdös, és legyen jó fűtés. Ja és a trabiszag is kevésbé támad be. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laci4 Elküldve Április16, 2005 Megoszt Elküldve Április16, 2005 Hol tudsz ilyen jó árban? Mert nekem elég jópár 100 ft volt :wink: :( Igaz, nem jártam nagyon körbe, és a lángba vettem Delphi-t, és az ott 2500ft volt.. És ráadásúl állítólag leárazva..(vmi 3e ft környékéről).. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pjoc Elküldve Április16, 2005 Megoszt Elküldve Április16, 2005 Hol tudsz ilyen jó árban? Mert nekem elég jópár 100 ft volt :wink: :( Igaz, nem jártam nagyon körbe, és a lángba vettem Delphi-t, és az ott 2500ft volt.. És ráadásúl állítólag leárazva..(vmi 3e ft környékéről).. Nem valami aktívszenes cucc volt, azok olyan drágák!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
MOMC Elküldve Április16, 2005 Megoszt Elküldve Április16, 2005 Én asszem 850 HUF-ért vettem, talán a Csergőben (ha jól emlékszem). Ott is van jó kedveményünk. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts