opel16v Elküldve Április27, 2009 Megoszt Elküldve Április27, 2009 Tehát mégegyszer: a gyári klímásoknál van egy fűtéscsap, ami még a motortérben lezárja a VÍZ útját, illetve visszaágba megy, nem a radiátorba ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
GH Elküldve Április27, 2009 Megoszt Elküldve Április27, 2009 Tehát mégegyszer: a gyári klímásoknál van egy fűtéscsap, ami még a motortérben lezárja a VÍZ útját, illetve visszaágba megy, nem a radiátorba ;) Ennek egyébként mi köze a klímához? Ettől jobban hűt? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április27, 2009 Megoszt Elküldve Április27, 2009 Ennek egyébként mi köze a klímához? Ettől jobban hűt? Igen, mivel a fűtőradiátor egyébként az egész szellőztetőblokkot melegíti, ami nagyban csökkenti a klíma hatásfokát. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szokecigany Elküldve Április27, 2009 Megoszt Elküldve Április27, 2009 Nem egészen így van. (leglábbis nálam) Nálam igenis van fütéscsap, ami elzárja a melegvíz keringettetését a fűtésboxban. Kint van a motortérben a kormányszervó alatt kell találnod. Éz egy vákum müködtetésű csap, a hőmérésklettekerőtöl megy egy kis fekete-piros jelölésü cső a motortérbe vissza. Legalábbis nálam. DE a minap láttam egy 95ös X16XEL Astra Caravant klímásat, és én bizony nem találtam meg benne ezt a csapot. Lehet hogy csak később lett divat... Az enyém 97-es. Üdv:András Nálam is ugyanez a rendszer X16SZR caravan uccsó német,belga /98-as/. Holnap viszem klima szervizre, száritószűrő+ egy cső csere,hiába tíz évet gond nélkül üzemelt.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szokecigany Elküldve Április27, 2009 Megoszt Elküldve Április27, 2009 Tehát mégegyszer: a gyári klímásoknál van egy fűtéscsap, ami még a motortérben lezárja a VÍZ útját, illetve visszaágba megy, nem a radiátorba ;) jól gondolom ha zárva a csap hamarabb melegszik mint a sima klimamentes társai? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április27, 2009 Megoszt Elküldve Április27, 2009 jól gondolom ha zárva a csap hamarabb melegszik mint a sima klimamentes társai? A motor igen. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szokecigany Elküldve Április27, 2009 Megoszt Elküldve Április27, 2009 A motor igen. ;) Mármint télen vagy hidegebb időben, reggeli indításnál........ Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április27, 2009 Megoszt Elküldve Április27, 2009 Mármint télen vagy hidegebb időben, reggeli indításnál........ Szerintem bármikor, amikor az utasteret nem fűtöd, így ez a csap zárva marad, és kevesebb vizet kell a motornak melegítenie, illetve kisebb a hőleadási felület, mert kimarad a körből a radiátor. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Április28, 2009 Megoszt Elküldve Április28, 2009 Mármint télen vagy hidegebb időben, reggeli indításnál........ Igen. Tapasztalat. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
biviel Elküldve Április28, 2009 Megoszt Elküldve Április28, 2009 Szia! Szerinted hogy lehet legkoynebben ehhez a vizcsaphoz hozzaferni? Felulrol is lathato, hog ynez ki? ;) Tudom irtak mar rola elozo oldalon, de nem sikerult meg beazonositanom, kb. hany centire, meterre van a motorter tuzfaltol? Mennyire lent van? Koszi! Udv. Igen, mivel a fűtőradiátor egyébként az egész szellőztetőblokkot melegíti, ami nagyban csökkenti a klíma hatásfokát. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április28, 2009 Megoszt Elküldve Április28, 2009 jól gondolom ha zárva a csap hamarabb melegszik mint a sima klimamentes társai? Így van, kb feleannyi idő ;) Szerinted hogy lehet legkoynebben ehhez a vizcsaphoz hozzaferni? Felulrol is lathato, hog ynez ki? ;) Tudom irtak mar rola elozo oldalon, de nem sikerult meg beazonositanom, kb. hany centire, meterre van a motorter tuzfaltol? Csak omegában láttam még, de astránál se lehet sok helyen, mivel a kiskör a motor hátuljától indul a tűzfal közepe felé, valahol ezen a részen lesz ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Május21, 2009 Megoszt Elküldve Május21, 2009 Tudom, hogy itt a nyár, de ilyenkor kell szerelni a fűtést, hogy télen ne kelljen. <_< Új beszerzés. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Május21, 2009 Megoszt Elküldve Május21, 2009 Tudom, hogy itt a nyár, de ilyenkor kell szerelni a fűtést, hogy télen ne kelljen. <_< Új beszerzés. Ilyen nem csak a klímásokban volt? Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Május21, 2009 Megoszt Elküldve Május21, 2009 Ilyen nem csak a klímásokban volt? De nem ám. <_< Viszont pontosítanom kell. A szett 2 autóból lett összerakva. Az egyik klímás, viszont ennek a fűtésdobból nem ilyen a kiágazása, ezért azt egy másikból (fél) vettem ki. 3 db csavar tartja a dobozon. Az alsó ágak is lehetnek 2 félék. Az egyik amit láttál a képeken, a másik olyan, hogy az ülések alatti kereszttartón mennek át a csövek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Május21, 2009 Megoszt Elküldve Május21, 2009 De nem ám. <_< Viszont pontosítanom kell. A szett 2 autóból lett összerakva. Az egyik klímás, viszont ennek a fűtésdobból nem ilyen a kiágazása, ezért azt egy másikból (fél) vettem ki. 3 db csavar tartja a dobozon. Az alsó ágak is lehetnek 2 félék. Az egyik amit láttál a képeken, a másik olyan, hogy az ülések alatti kereszttartón mennek át a csövek. Pedig ez a klímás verzió, ránézésre. Nekem is pont ugyanilyenek vannak a gépsasban. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Május21, 2009 Megoszt Elküldve Május21, 2009 Pedig ez a klímás verzió, ránézésre. Nekem is pont ugyanilyenek vannak a gépsasban. Igen, az a része pont a klímásból van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gergolabs Elküldve Május21, 2009 Megoszt Elküldve Május21, 2009 Igen, az a része pont a klímásból van. Karcsi, ha még tucc ilyen komponenseket, akkor szerezd meg nekem lécci! Köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Május21, 2009 Megoszt Elküldve Május21, 2009 Karcsi, ha még tucc ilyen komponenseket, akkor szerezd meg nekem lécci! Köszi Megpróbálok. Bár a másik az klímás volt, annak más a doboza. ui: A tiédben nincs?? <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
conquistador Elküldve Május21, 2009 Megoszt Elküldve Május21, 2009 Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy nem-e tud valaki Komárom-Esztergom megyében egy megbízható autóklimást? Egyik barátom vette egy Off borát és enyhén zörög benne a komresszor <_< Nagy volt a szerelem neki és nem kérdezett, én meg rögtön el is keserítettem szegényt. Köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Május21, 2009 Megoszt Elküldve Május21, 2009 Igen, az a része pont a klímásból van. Értem. <_< Mert az eredeti, nem klímás hátsó lábtérfűtés az a padlóból jön ki és nem a padló felett, ahogy a klímás. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
gergolabs Elküldve Május21, 2009 Megoszt Elküldve Május21, 2009 Megpróbálok. Bár a másik az klímás volt, annak más a doboza. ui: A tiédben nincs?? <_< Köszi! Sajnos nincs. Mivel hátul is ülnek elég sűrűn, télen a síszezonban jól jönne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Május21, 2009 Megoszt Elküldve Május21, 2009 Köszi! Sajnos nincs. Mivel hátul is ülnek elég sűrűn, télen a síszezonban jól jönne. Aki hátul ül az ihat forralt bort. <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
gergolabs Elküldve Május21, 2009 Megoszt Elküldve Május21, 2009 Aki hátul ül az ihat forralt bort. <_< Attól még a szőnyeg vizes marad. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Május21, 2009 Megoszt Elküldve Május21, 2009 Attól még a szőnyeg vizes marad. :lol: Én ha pisilnem kell félreállok. :lol: <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
gergolabs Elküldve Május22, 2009 Megoszt Elküldve Május22, 2009 Én ha pisilnem kell félreállok. :lol: <_< Pihennyé! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts