Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Fűtés, és klíma

Golby

Recommended Posts

Nem egészen így van. (leglábbis nálam)

Nálam igenis van fütéscsap, ami elzárja a melegvíz keringettetését a fűtésboxban. Kint van a motortérben a kormányszervó alatt kell találnod.

Éz egy vákum müködtetésű csap, a hőmérésklettekerőtöl megy egy kis fekete-piros jelölésü cső a motortérbe vissza. Legalábbis nálam. DE a minap láttam egy 95ös X16XEL Astra Caravant klímásat, és én bizony nem találtam meg benne ezt a csapot. Lehet hogy csak később lett divat... Az enyém 97-es.

Üdv:András

Nálam is ugyanez a rendszer X16SZR caravan uccsó német,belga /98-as/. Holnap viszem klima szervizre, száritószűrő+ egy cső csere,hiába tíz évet gond nélkül üzemelt....

Megosztás:

Szia!

Szerinted hogy lehet legkoynebben ehhez a vizcsaphoz hozzaferni? Felulrol is lathato, hog ynez ki? ;)

Tudom irtak mar rola elozo oldalon, de nem sikerult meg beazonositanom, kb. hany centire, meterre van a motorter tuzfaltol?

Mennyire lent van?

Koszi!

Udv.

Igen, mivel a fűtőradiátor egyébként az egész szellőztetőblokkot melegíti, ami nagyban csökkenti

a klíma hatásfokát.

Megosztás:

jól gondolom ha zárva a csap hamarabb melegszik mint a sima klimamentes társai?

Így van, kb feleannyi idő ;)

Szerinted hogy lehet legkoynebben ehhez a vizcsaphoz hozzaferni? Felulrol is lathato, hog ynez ki? ;)

Tudom irtak mar rola elozo oldalon, de nem sikerult meg beazonositanom, kb. hany centire, meterre van a motorter tuzfaltol?

Csak omegában láttam még, de astránál se lehet sok helyen, mivel a kiskör a motor hátuljától indul a tűzfal közepe felé,

valahol ezen a részen lesz ;)

Megosztás:

• 4 weeks later...
Ilyen nem csak a klímásokban volt?

De nem ám. <_< Viszont pontosítanom kell. A szett 2 autóból lett összerakva. Az egyik klímás, viszont ennek a fűtésdobból nem ilyen a kiágazása, ezért azt egy másikból (fél) vettem ki. 3 db csavar tartja a dobozon. Az alsó ágak is lehetnek 2 félék. Az egyik amit láttál a képeken, a másik olyan, hogy az ülések alatti kereszttartón mennek át a csövek.

Megosztás:

De nem ám. <_< Viszont pontosítanom kell. A szett 2 autóból lett összerakva. Az egyik klímás, viszont ennek a fűtésdobból nem ilyen a kiágazása, ezért azt egy másikból (fél) vettem ki. 3 db csavar tartja a dobozon. Az alsó ágak is lehetnek 2 félék. Az egyik amit láttál a képeken, a másik olyan, hogy az ülések alatti kereszttartón mennek át a csövek.

Pedig ez a klímás verzió, ránézésre. Nekem is pont ugyanilyenek vannak a gépsasban.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.