opel16v Elküldve Április27, 2009 Elküldve Április27, 2009 Tehát mégegyszer: a gyári klímásoknál van egy fűtéscsap, ami még a motortérben lezárja a VÍZ útját, illetve visszaágba megy, nem a radiátorba ;)
GH Elküldve Április27, 2009 Elküldve Április27, 2009 Tehát mégegyszer: a gyári klímásoknál van egy fűtéscsap, ami még a motortérben lezárja a VÍZ útját, illetve visszaágba megy, nem a radiátorba ;) Ennek egyébként mi köze a klímához? Ettől jobban hűt?
opel16v Elküldve Április27, 2009 Elküldve Április27, 2009 Ennek egyébként mi köze a klímához? Ettől jobban hűt? Igen, mivel a fűtőradiátor egyébként az egész szellőztetőblokkot melegíti, ami nagyban csökkenti a klíma hatásfokát.
Szokecigany Elküldve Április27, 2009 Elküldve Április27, 2009 Nem egészen így van. (leglábbis nálam) Nálam igenis van fütéscsap, ami elzárja a melegvíz keringettetését a fűtésboxban. Kint van a motortérben a kormányszervó alatt kell találnod. Éz egy vákum müködtetésű csap, a hőmérésklettekerőtöl megy egy kis fekete-piros jelölésü cső a motortérbe vissza. Legalábbis nálam. DE a minap láttam egy 95ös X16XEL Astra Caravant klímásat, és én bizony nem találtam meg benne ezt a csapot. Lehet hogy csak később lett divat... Az enyém 97-es. Üdv:András Nálam is ugyanez a rendszer X16SZR caravan uccsó német,belga /98-as/. Holnap viszem klima szervizre, száritószűrő+ egy cső csere,hiába tíz évet gond nélkül üzemelt....
Szokecigany Elküldve Április27, 2009 Elküldve Április27, 2009 Tehát mégegyszer: a gyári klímásoknál van egy fűtéscsap, ami még a motortérben lezárja a VÍZ útját, illetve visszaágba megy, nem a radiátorba ;) jól gondolom ha zárva a csap hamarabb melegszik mint a sima klimamentes társai?
zotya975 Elküldve Április27, 2009 Elküldve Április27, 2009 jól gondolom ha zárva a csap hamarabb melegszik mint a sima klimamentes társai? A motor igen. ;)
Szokecigany Elküldve Április27, 2009 Elküldve Április27, 2009 A motor igen. ;) Mármint télen vagy hidegebb időben, reggeli indításnál........
zotya975 Elküldve Április27, 2009 Elküldve Április27, 2009 Mármint télen vagy hidegebb időben, reggeli indításnál........ Szerintem bármikor, amikor az utasteret nem fűtöd, így ez a csap zárva marad, és kevesebb vizet kell a motornak melegítenie, illetve kisebb a hőleadási felület, mert kimarad a körből a radiátor.
daykiller Elküldve Április28, 2009 Elküldve Április28, 2009 Mármint télen vagy hidegebb időben, reggeli indításnál........ Igen. Tapasztalat. ;)
biviel Elküldve Április28, 2009 Elküldve Április28, 2009 Szia! Szerinted hogy lehet legkoynebben ehhez a vizcsaphoz hozzaferni? Felulrol is lathato, hog ynez ki? ;) Tudom irtak mar rola elozo oldalon, de nem sikerult meg beazonositanom, kb. hany centire, meterre van a motorter tuzfaltol? Mennyire lent van? Koszi! Udv. Igen, mivel a fűtőradiátor egyébként az egész szellőztetőblokkot melegíti, ami nagyban csökkenti a klíma hatásfokát.
opel16v Elküldve Április28, 2009 Elküldve Április28, 2009 jól gondolom ha zárva a csap hamarabb melegszik mint a sima klimamentes társai? Így van, kb feleannyi idő ;) Szerinted hogy lehet legkoynebben ehhez a vizcsaphoz hozzaferni? Felulrol is lathato, hog ynez ki? ;) Tudom irtak mar rola elozo oldalon, de nem sikerult meg beazonositanom, kb. hany centire, meterre van a motorter tuzfaltol? Csak omegában láttam még, de astránál se lehet sok helyen, mivel a kiskör a motor hátuljától indul a tűzfal közepe felé, valahol ezen a részen lesz ;)
hening Elküldve Május21, 2009 Elküldve Május21, 2009 Tudom, hogy itt a nyár, de ilyenkor kell szerelni a fűtést, hogy télen ne kelljen. <_< Új beszerzés.
FPepe Elküldve Május21, 2009 Elküldve Május21, 2009 Tudom, hogy itt a nyár, de ilyenkor kell szerelni a fűtést, hogy télen ne kelljen. <_< Új beszerzés. Ilyen nem csak a klímásokban volt?
hening Elküldve Május21, 2009 Elküldve Május21, 2009 Ilyen nem csak a klímásokban volt? De nem ám. <_< Viszont pontosítanom kell. A szett 2 autóból lett összerakva. Az egyik klímás, viszont ennek a fűtésdobból nem ilyen a kiágazása, ezért azt egy másikból (fél) vettem ki. 3 db csavar tartja a dobozon. Az alsó ágak is lehetnek 2 félék. Az egyik amit láttál a képeken, a másik olyan, hogy az ülések alatti kereszttartón mennek át a csövek.
daykiller Elküldve Május21, 2009 Elküldve Május21, 2009 De nem ám. <_< Viszont pontosítanom kell. A szett 2 autóból lett összerakva. Az egyik klímás, viszont ennek a fűtésdobból nem ilyen a kiágazása, ezért azt egy másikból (fél) vettem ki. 3 db csavar tartja a dobozon. Az alsó ágak is lehetnek 2 félék. Az egyik amit láttál a képeken, a másik olyan, hogy az ülések alatti kereszttartón mennek át a csövek. Pedig ez a klímás verzió, ránézésre. Nekem is pont ugyanilyenek vannak a gépsasban.
hening Elküldve Május21, 2009 Elküldve Május21, 2009 Pedig ez a klímás verzió, ránézésre. Nekem is pont ugyanilyenek vannak a gépsasban. Igen, az a része pont a klímásból van.
gergolabs Elküldve Május21, 2009 Elküldve Május21, 2009 Igen, az a része pont a klímásból van. Karcsi, ha még tucc ilyen komponenseket, akkor szerezd meg nekem lécci! Köszi
hening Elküldve Május21, 2009 Elküldve Május21, 2009 Karcsi, ha még tucc ilyen komponenseket, akkor szerezd meg nekem lécci! Köszi Megpróbálok. Bár a másik az klímás volt, annak más a doboza. ui: A tiédben nincs?? <_<
conquistador Elküldve Május21, 2009 Elküldve Május21, 2009 Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy nem-e tud valaki Komárom-Esztergom megyében egy megbízható autóklimást? Egyik barátom vette egy Off borát és enyhén zörög benne a komresszor <_< Nagy volt a szerelem neki és nem kérdezett, én meg rögtön el is keserítettem szegényt. Köszi!
daykiller Elküldve Május21, 2009 Elküldve Május21, 2009 Igen, az a része pont a klímásból van. Értem. <_< Mert az eredeti, nem klímás hátsó lábtérfűtés az a padlóból jön ki és nem a padló felett, ahogy a klímás. :lol:
gergolabs Elküldve Május21, 2009 Elküldve Május21, 2009 Megpróbálok. Bár a másik az klímás volt, annak más a doboza. ui: A tiédben nincs?? <_< Köszi! Sajnos nincs. Mivel hátul is ülnek elég sűrűn, télen a síszezonban jól jönne.
zotya975 Elküldve Május21, 2009 Elküldve Május21, 2009 Köszi! Sajnos nincs. Mivel hátul is ülnek elég sűrűn, télen a síszezonban jól jönne. Aki hátul ül az ihat forralt bort. <_<
gergolabs Elküldve Május21, 2009 Elküldve Május21, 2009 Aki hátul ül az ihat forralt bort. <_< Attól még a szőnyeg vizes marad. :lol:
zotya975 Elküldve Május21, 2009 Elküldve Május21, 2009 Attól még a szőnyeg vizes marad. :lol: Én ha pisilnem kell félreállok. :lol: <_<
gergolabs Elküldve Május22, 2009 Elküldve Május22, 2009 Én ha pisilnem kell félreállok. :lol: <_< Pihennyé! :lol:
Recommended Posts