hening Elküldve Január15, 2009 Megoszt Elküldve Január15, 2009 Engem is nagyon zavar, lehet nyáron nekiesek szétszedem, biztos lehet vmit csinálni vele. Vissza kéne olvasni, lehet már vki megoldotta. Szét ne szedd! Elég, ha kitömöd szivaccsal. B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január15, 2009 Megoszt Elküldve Január15, 2009 Szét ne szedd! Elég, ha kitömöd szivaccsal. :blush: Á, az nem profi megoldás! Az olyan mintha vki a rossz termosztátot úgy oldja meg, hogy papírt tesz a hűtő elé. B) ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Január15, 2009 Megoszt Elküldve Január15, 2009 Á, az nem profi megoldás! Az olyan mintha vki a rossz termosztátot úgy oldja meg, hogy papírt tesz a hűtő elé. B) ;) Akkor szenvedj. Én megmondtam a tutit. :blush: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január15, 2009 Megoszt Elküldve Január15, 2009 Akkor szenvedj. Én megmondtam a tutit. B) Majd ha jó idő lesz szétburítom, biztos van vmi megoldás, amivel meg lehet akadályozni, hogy keverje a levegőt. Aztán majd csak lestek! ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Január15, 2009 Megoszt Elküldve Január15, 2009 Majd ha jó idő lesz szétburítom, biztos van vmi megoldás, amivel meg lehet akadályozni, hogy keverje a levegőt. Aztán majd csak lestek! B) De engem ne hívj, ha utána nem tudod összerakni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laleekirály Elküldve Január15, 2009 Megoszt Elküldve Január15, 2009 Egy hete, mióta kimostam a komplett hűtőt (hűtő, motor, fűtőradiátor) ma megnéztük, milyen meleget nyom az autó. Mert nagyon zsír benne a fűtés, még -20 fokba is! Hát az eredmény, -2 fokba 72 fokos levegőt nyom be! Többször is mértük! Már a kezünket égette, ha sokáig közel raktuk! Megérte átmosni! B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január15, 2009 Megoszt Elküldve Január15, 2009 De engem ne hívj, ha utána nem tudod összerakni. Hát kit, ha nem téged?! B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Január15, 2009 Megoszt Elküldve Január15, 2009 Hát kit, ha nem téged?! B) Azt, akitől az ötleted származik. ;) :blush: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Béca Elküldve Január15, 2009 Megoszt Elküldve Január15, 2009 Egy hete, mióta kimostam a komplett hűtőt (hűtő, motor, fűtőradiátor) ma megnéztük, milyen meleget nyom az autó. Mert nagyon zsír benne a fűtés, még -20 fokba is! Hát az eredmény, -2 fokba 72 fokos levegőt nyom be! Többször is mértük! Már a kezünket égette, ha sokáig közel raktuk! Megérte átmosni! ;) Ennek le tudnád írni röviden a menetét? Mármint az átmosásét? Termosztát csere óta nekem is jelentősen javult a fűtésem (előtte szinte nem is volt B) ) de hátha tovább lehetne még fokozni az élményt... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Sanci Elküldve Január15, 2009 Megoszt Elküldve Január15, 2009 Olvass vissza néhány oldalt és megtalálod. B) asszem dízelnél le is írtam. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Béca Elküldve Január15, 2009 Megoszt Elküldve Január15, 2009 Egyébként a középső befúvókat én is eltömtem rongyokkal plussz szivaccsal még termoszcsere előtt. Azóta annyira elégedett vagyok az eredménnyel, hogy termoszcsere után sem szedtem még ki a rongyokat. Sajna nálam a középső beömlő teljesen zárt állapotában is okádta (az akkor még tök hideg) levegőt. Elképzelhető, hogy termoszcsere után most kellemesebb levegő jönne rajta, lehet kétvégén kiveszem belőle a kapcát és tesztelem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Béca Elküldve Január15, 2009 Megoszt Elküldve Január15, 2009 Olvass vissza néhány oldalt és megtalálod. B) asszem dízelnél le is írtam. Munkaidőben keresgessek? Válság van, termelni kell! ;) Egyébként köszi, ha lesz egy kis időm visszalapozok, meg remélem hamarosan megjön szerelői kisokosom, és akkor már szinte mindent tudni fogok a zOpel Astráról :blush: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január15, 2009 Megoszt Elküldve Január15, 2009 meg remélem hamarosan megjön szerelői kisokosom, és akkor már szinte mindent tudni fogok a zOpel Astráról B) Azt te csak hiszed! Nekem is előbb volt meg a Javítási kézikönyv, mégis a nagyobb részt a fórumon, meg személyesen a cartársaktól tanultam. itt írta vki már régebben, hogy amire itt nem tudják a megoldást, olyan probléma nincs is. Csak lehet, hogy időbe tellik. Elvégre vakbélműtétet is nehezebb on-line operálni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Béca Elküldve Január15, 2009 Megoszt Elküldve Január15, 2009 Azt te csak hiszed! Nekem is előbb volt meg a Javítási kézikönyv, mégis a nagyobb részt a fórumon, meg személyesen a cartársaktól tanultam. itt írta vki már régebben, hogy amire itt nem tudják a megoldást, olyan probléma nincs is. Csak lehet, hogy időbe tellik. Elvégre vakbélműtétet is nehezebb on-line operálni. Én is tartok tőle, hogy kevés lesz nekem az a könyv, de azért optimista vagyok. Én (kezdőként) még így is biztosan sok újdonságot találok benne. Addig sajnos még egy-egy csavart is csak félve lazítok meg, mert nem mindenről tudom, hogy mi micsoda. Na de majd egyszer eljön a rutin... Addig is ahol lehet kímélem a szerelőt meg a pénztárcámat, és próbálom innen beszerezni az infókat. Még jó, hogy a főnök szemben ül velem és nem látja a monitoromat csak azt, hogy szorgosan verem a billentyűzetet B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laleekirály Elküldve Január15, 2009 Megoszt Elküldve Január15, 2009 Ennek le tudnád írni röviden a menetét? Mármint az átmosásét? Termosztát csere óta nekem is jelentősen javult a fűtésem (előtte szinte nem is volt B) ) de hátha tovább lehetne még fokozni az élményt... Kiszedtem a hűtőt , kádfelet meleg vízzel addig mostam, míg tiszta víz nem folyt belőle! (eltartott egy darabig) ;) Utána leszedtem a fűtőradiátornak a ki, ill. bemenő csövét és slaggal átmostam mindkét irányból! kiszedtem a termosztátot és átmostam a motort is! Vissza minden, felönt és kész! :D Megérte! :blush: Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Január15, 2009 Megoszt Elküldve Január15, 2009 Kiszedtem a hűtőt , kádfelet meleg vízzel addig mostam, míg tiszta víz nem folyt belőle! (eltartott egy darabig) B) Utána leszedtem a fűtőradiátornak a ki, ill. bemenő csövét és slaggal átmostam mindkét irányból! kiszedtem a termosztátot és átmostam a motort is! Vissza minden, felönt és kész! :D Megérte! ;) Ebben a hidegben hol mostad a morot?Azt is a kádban? :blush: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stefan Elküldve Január15, 2009 Megoszt Elküldve Január15, 2009 Ebben a hidegben hol mostad a morot?Azt is a kádban? ;) Leszedte a gépháztetőt éjszakára B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laleekirály Elküldve Január15, 2009 Megoszt Elküldve Január15, 2009 Ebben a hidegben hol mostad a morot?Azt is a kádban? ;) Kint az udvaron! B) Igaz hideg volt, de ki lehetett bírni! Már egyszer leírtam: elfolyt a hűtővizem apránként és most télére nem maradt benne fagyállós cucc. Mikor jött a nagy hideg, kásásodott benne az anyag és ha már a fűtés se volt valami jó akkor már mindegy, ha átmosom a rendszert! :blush: Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Január15, 2009 Megoszt Elküldve Január15, 2009 Kint az udvaron! B) Igaz hideg volt, de ki lehetett bírni! Már egyszer leírtam: elfolyt a hűtővizem apránként és most télére nem maradt benne fagyállós cucc. Mikor jött a nagy hideg, kásásodott benne az anyag és ha már a fűtés se volt valami jó akkor már mindegy, ha átmosom a rendszert! :D Köszöntelek a betegesen autóbuzlk társaságában! ;) Látod Stefán,vannak még ilyen emberek rajtunk kivül is! :blush: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stefan Elküldve Január15, 2009 Megoszt Elküldve Január15, 2009 Látod Stefán,vannak még ilyen emberek rajtunk kivül is! ;) Azért én egész sokat ismerek még rajtunk kívül is, főleg ott az Alföld környékén... B) Sőt, szerintem én még nem is számítok annyira betegnek. A hangok is ezt mondják :blush: De, hogy ne legyek off. Én az ülésfűtésen szoktam élvezkedni. Hatalmas találmány :D :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laleekirály Elküldve Január15, 2009 Megoszt Elküldve Január15, 2009 Köszöntelek a betegesen autóbuzlk társaságában! B) Látod Stefán,vannak még ilyen emberek rajtunk kivül is! ;) :blush: :D :lol: :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január15, 2009 Megoszt Elküldve Január15, 2009 Én az ülésfűtésen szoktam élvezkedni. Hatalmas találmány ;) :blush: Egyedül? B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Peti85 Elküldve Január15, 2009 Megoszt Elküldve Január15, 2009 Na akkor a mai napon ezt is megtudtam mér fúj hidegebbet a középső beömlöm:D megérte felkelni:) De az a ciki az egészben hogy nekem nyáron a szélsö akkor is langyosat fúj ha teljesen le van tekerve...most a fütésemmel amugy minden okés:) Csak a hátsó fűtő szálakat kéne megcsinálni...mert csak a felső 4 megy kb...állitolag van valami javító ragasztó...valakinek esetleg van vele valami tapasztalata? Vagy inkább hátsó szélvédő csere? Bár az se 100 h müködik:D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stefan Elküldve Január15, 2009 Megoszt Elküldve Január15, 2009 Egyedül? B) Ahogy sikerül :lol: :blush: :D ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január15, 2009 Megoszt Elküldve Január15, 2009 Na akkor a mai napon ezt is megtudtam mér fúj hidegebbet a középső beömlöm:D megérte felkelni:) De az a ciki az egészben hogy nekem nyáron a szélsö akkor is langyosat fúj ha teljesen le van tekerve...most a fütésemmel amugy minden okés:) Csak a hátsó fűtő szálakat kéne megcsinálni...mert csak a felső 4 megy kb...állitolag van valami javító ragasztó...valakinek esetleg van vele valami tapasztalata? Vagy inkább hátsó szélvédő csere? Bár az se 100 h müködik:D Nekem se volt jó 4 szál, egy falubeli cartárs adott kölcsön próbára egy Loctite nevű katyvaszt. Meg kell keresni a szakadást, kétoldalról melléragasztani szigszallagot, és át kell festeni ezzel vagy 10-szer. Vmi fémtartalmú oldószeres festék. A 4-ből 2-jó lett, csak abbahagytam a projektet az idő miatt. 3 ezer körül van a cucc. De ha egy kupacban nem működnek, akkor lehet az is hogy a burkolat alatt van oldalt a szakadás. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts