Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve

Ahogy említettem a tél kihozza a fáradt anyagok hibáit...

Ebben a topicban azt panaszolnám el, hogy a befúvó ventilátor kettes-hármas fokozatában olykor kicsi kis zizegés, ciripelés, olykor erőteljes nyikorgás hallatszik.

ÉS mostanában, hogy gyakran kell használni elég idegesítő és egyre erőteljesebb.

Mi az oka?

Hoványúljakmitcsináljak? :rolleyes:

Elküldve
Ahogy említettem a tél kihozza a fáradt anyagok hibáit...

Ebben a topicban azt panaszolnám el, hogy a befúvó ventilátor kettes-hármas fokozatában olykor kicsi kis zizegés, ciripelés, olykor erőteljes nyikorgás hallatszik.

ÉS mostanában, hogy gyakran kell használni elég idegesítő és egyre erőteljesebb.

Mi az oka?

Hoványúljakmitcsináljak? :rolleyes:

Nekem is nyikorgott 1 kicsit, de nyáron kiszedtem az egészet, kitakarítottam, a motornál a csapágyakhoz fújtam WD40-et! Azóta simán megy! Próbáld meg te is kiszedni és kitakarítani, majd fújd be a csapágyakat WD40-el!

Elküldve
Én nekem is nyikorgott 1 kicsit, de nyáron kiszedtem az egészet, a motort is és a csapágyakhoz fújtam WD40-et! Azóta simán megy!

vagy csak tücsök pajtás beköltözött télire a kocsiba. :rolleyes: De amúgy én is megnézném a fűtőmotort.

Elküldve
Nekem is nyikorgott 1 kicsit, de nyáron kiszedtem az egészet, kitakarítottam, a motornál a csapágyakhoz fújtam WD40-et! Azóta simán megy! Próbáld meg te is kiszedni és kitakarítani, majd fújd be a csapágyakat WD40-el!

Honnan férek hozzá?

Elküldve
Honnan férek hozzá?

Itt van a pollenszűrő csere...

Ekkor már látni fogod a ventit, meg a kerekeit.

Meg a csavarokat, amik rögzítik az egész herkentyűt..(nah ezt még nem szedtem ki én se... bár nekem is kell majd lassan. nekem 1-2 ben szokott kicsit zörögni..)

ITT is van pár kép még arról a környékről..

Elküldve

Nekem is ciripel. Van másik motorom is, de a cseréhez eddig nem volt kedvem, mert ahogy nézem le kell venni a szélvédő alsó műanyag borítását is meg az ablaktörlő lapátokat ahhoz , hogy kiférjen a motor és a pollenszűrő keret. B)

Elküldve
Nekem is ciripel. Van másik motorom is, de a cseréhez eddig nem volt kedvem, mert ahogy nézem le kell venni a szélvédő alsó műanyag borítását is meg az ablaktörlő lapátokat ahhoz , hogy kiférjen a motor és a pollenszűrő keret. B)

Hát a javítási kézikönyv szerint is bizony le kell venni. ;)

Elküldve
Először megpróbálok befújni neki WD 40-et, hátha az is elég lesz.

Hozzáférni kiszedés nélkül? Igazából még nem néztem. Lehet holnap megsasolom. Bár elég hideg van ilyenkor könnyen törnek a műanyag alkatrészek. A bödön szerelésénél is sikerült letörnöm a kitámasztó tartó patentet. ;) Most úgy van odadrótózva. Ha felnyitom a mocitetőt mindíg meg kell tartani fejjel amíg bogozok. B)

Elküldve
Hozzáférni kiszedés nélkül? Igazából még nem néztem. Lehet holnap megsasolom. Bár elég hideg van ilyenkor könnyen törnek a műanyag alkatrészek. A bödön szerelésénél is sikerült letörnöm a kitámasztó tartó patentet. ;) Most úgy van odadrótózva. Ha felnyitom a mocitetőt mindíg meg kell tartani fejjel amíg bogozok. B)

Nem akarom szétszedni, ha nem feltétlenül szükséges.Nekem csak egy kicsit ciripel, és csak akkor ha 15 percnél többet megy. A szélvédő műanyag borításának leszedése kerülendő, ha nem nagyon muszáj. Utána szokott kezdődni a párásodás. Ezt mondjuk megoldottam a műpadlós borítással, de akkor se szívesen szedem szét. A másik, bontott fűtőmotorom szemre ugyan jó állapotban van és megy is, de lehet hogy egy idő után az is ciripelne...

Elküldve

Nolám, nolám! Montam szójjá, segítek. Ha engem kérdel, én megmontam vóóóna, hogy vigyázz meraz törik! :blush:

Elküldve
Nolám, nolám! Montam szójjá, segítek. Ha engem kérdel, én megmontam vóóóna, hogy vigyázz meraz törik! ;)

Azért itt előjön a 14-év ennyi idő után eléggé törnek a műanyag alkatrészek. A multkor az injektor csatijának a patentje tört le bele is esett, rá a pillangó szelepre, horgásztam vagy 5 percig. Már úgy volt leviszem a porszívot, de aztán kijött. Nem mertem úgy hagyni, nehogy lerázkódjon, ezért kábelkötegelővel rögzítettem. Most meg ez a kitámasztó-rögzítő. Majd ha bontóközelbe leszek hozok egyet, csak mér is ne bele van fűzve a nyitóbowden. B) Mondjuk tervbe van majd a telós mociháztető, akkor meg minek.

Elküldve
Azért itt előjön a 14-év ennyi idő után eléggé törnek a műanyag alkatrészek. A multkor az injektor csatijának a patentje tört le bele is esett, rá a pillangó szelepre, horgásztam vagy 5 percig. Már úgy volt leviszem a porszívot, de aztán kijött. Nem mertem úgy hagyni, nehogy lerázkódjon, ezért kábelkötegelővel rögzítettem. Most meg ez a kitámasztó-rögzítő. Majd ha bontóközelbe leszek hozok egyet, csak mér is ne bele van fűzve a nyitóbowden. B) Mondjuk tervbe van majd a telós mociháztető, akkor meg minek.

Apropó, nyitóbovden! Nekem nem nyitja mindig a mocitetőt. Mit lehet ezzel kezdeni, hol kell, hol jobb utánállitani? Nem hinném hogy a hidegek miatt jött csak elő, vagy mégis?

Elküldve
Apropó, nyitóbovden! Nekem nem nyitja mindig a mocitetőt. Mit lehet ezzel kezdeni, hol kell, hol jobb utánállitani? Nem hinném hogy a hidegek miatt jött csak elő, vagy mégis?

Meg kell lesni, nyitott mociháztetőnél mozog-e rendesen a bowden végén a kampó ami elengedi azt a tüskét. Lehet csak kenni kell. Úgy rémlik ott is lehet állitani a hosszán, a gégecsövet fogja egy csavar, azzal lehet játszani. Én multkor egy Skodával szívtam 2 órát alá kellett mászni a kartervédő lemezt leszerelni, hogy egy hosszú csavarhúzóval ki tudjam piszkálni. Megkentük, azóta jó.

Elküldve
Meg kell lesni, nyitott mociháztetőnél mozog-e rendesen a bowden végén a kampó ami elengedi azt a tüskét. Lehet csak kenni kell. Úgy rémlik ott is lehet állitani a hosszán, a gégecsövet fogja egy csavar, azzal lehet játszani. Én multkor egy Skodával szívtam 2 órát alá kellett mászni a kartervédő lemezt leszerelni, hogy egy hosszú csavarhúzóval ki tudjam piszkálni. Megkentük, azóta jó.

A nyitókar normálisan mozog, ugyanúgy kihúzom mint eddig is szoktam, úgyhogy nem hiszem hogy kenéssel javulna. Inkább "meghosszabbodott" a bovden. Remélem nem a karnál fog ki(sz)akadni mert oda nem férek be megbütykölni! Még nem néztem meg rendesen, hanyagoltam, csak most a hsz-od juttatta eszembe.Majd megsasolom. B)

Elküldve

Erre a legjobb megoldás a gázrugós teleszkóp.

Képem sajnos nincs róla, de nekem mindkét oldalon van. Olyan erősen nyilik fel, hogy szinte ellen kell tartani neki.

Omega filing. :blush: :D

Elküldve
A nyitókar normálisan mozog, ugyanúgy kihúzom mint eddig is szoktam, úgyhogy nem hiszem hogy kenéssel javulna. Inkább "meghosszabbodott" a bovden. Remélem nem a karnál fog ki(sz)akadni mert oda nem férek be megbütykölni! Még nem néztem meg rendesen, hanyagoltam, csak most a hsz-od juttatta eszembe.Majd megsasolom. :D

Azt hiszem lehet állítani a hosszán is. Na nem a tényleges hosszán, hanem egy csavar fog egy kis lemezt ami pozicionálja a gégecsövet. Ha fellazítod lehet tologatni meddíg érjen el.

Erre a legjobb megoldás a gázrugós teleszkóp.

Képem sajnos nincs róla, de nekem mindkét oldalon van. Olyan erősen nyilik fel, hogy szinte ellen kell tartani neki.

Omega filing. :lol: :)

Láttam már olyat Opelesfater verdáján, majd ilyenem is lesz. Na most kezdhetek új lapot a jövőbeli projekteknek, mert egy már betelt. :blush: Csak az ilyen extra dolgoknak nehezebb elkülöníteni lóvét a családi kasszából, mint pölö a féknek. ;) :P Az valahogy egyértelműbb, hogy kell,az ilyen dolgokra meg mindíg ki kell találnom vmit. B)

Elküldve
Azt hiszem lehet állítani a hosszán is. Na nem a tényleges hosszán, hanem egy csavar fog egy kis lemezt ami pozicionálja a gégecsövet. Ha fellazítod lehet tologatni meddíg érjen el.

Láttam már olyat Opelesfater verdáján, majd ilyenem is lesz. Na most kezdhetek új lapot a jövőbeli projekteknek, mert egy már betelt. :blush: Csak az ilyen extra dolgoknak nehezebb elkülöníteni lóvét a családi kasszából, mint pölö a féknek. ;) :D Az valahogy egyértelműbb, hogy kell,az ilyen dolgokra meg mindíg ki kell találnom vmit. B)

Ez egy két ezres. Vagy ha jó bontóba mész, ingyen megkapod.

Ennek van értelme, megéri a ráköltött százasokat.

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.