Soma01 Elküldve Szeptember15, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember15, 2008 A termosztát nyit (hirtelen lesz meleg a cső, kb 12 perc után), de a mutató szerint még 90 fok sincs! Szóval lehet 82-es termosztát van benne ami szerintem nem jó. Vagy az lehet, hogy romlik a 92-es és hamarabb nyit? Vagy a gomba rossz és a mutató pontatlan? Holnap megyek, kimosatom a hűtő rendszert és megmérjük a vizet amikor kinyit a termo. Így megtudjuk, hol nyitott ki és pontos e a mutató. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Szeptember15, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember15, 2008 A termosztát nyit (hirtelen lesz meleg a cső, kb 12 perc után), de a mutató szerint még 90 fok sincs! Szóval lehet 82-es termosztát van benne ami szerintem nem jó. Vagy az lehet, hogy romlik a 92-es és hamarabb nyit? Vagy a gomba rossz és a mutató pontatlan? Holnap megyek, kimosatom a hűtő rendszert és megmérjük a vizet amikor kinyit a termo. Így megtudjuk, hol nyitott ki és pontos e a mutató. Pucold meg a hőgomba (egyvezetékes!) érintkező csapját, meg a sarut, ami rá megy. Ha kontakthibás az oxidtól, az is okozhat ilyet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Soma01 Elküldve Szeptember15, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember15, 2008 Nekem 2 kábel megy abba a gombába ami a hűtő legtetején van. Vagy másra gondolsz? Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Szeptember15, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember15, 2008 Nekem 2 kábel megy abba a gombába ami a hűtő legtetején van. Vagy másra gondolsz? Kéne lennie benne valami ilyesminek: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Szeptember15, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember15, 2008 Ne a hűtőben keresd, hanem a termosztátházon. Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Szeptember15, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember15, 2008 A termosztát nyit (hirtelen lesz meleg a cső, kb 12 perc után), de a mutató szerint még 90 fok sincs! Szóval lehet 82-es termosztát van benne ami szerintem nem jó. Vagy az lehet, hogy romlik a 92-es és hamarabb nyit? Vagy a gomba rossz és a mutató pontatlan? Holnap megyek, kimosatom a hűtő rendszert és megmérjük a vizet amikor kinyit a termo. Így megtudjuk, hol nyitott ki és pontos e a mutató. Én is kimértem a csere előtt az új termosztátot, és pontosan 90 foknál nyitott. A kocsi műszer meg 80-at mutat, pedig én is tisztítottam a kontaktokat. Azóta nem is izgat már, mert tudom, hogy a termosztát jól működik. Ha ettől az értéktől tapasztalnék eltérést akkor kell csak lépnem valamit. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laci4 Elküldve Szeptember15, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember15, 2008 Termosztátot hogy lehet leellenőrizni? Anno írtam egy szösszenetett erről.. remélem nem nagy hülyeséget.. <_< A jeladókról is van benne némi okosság..(ha valaki valami baromságot lát benne, szóljon! thx!!) Bár már látom,több ötletett is kaptál.. egyébként ha kicseréled a müszerhez tartozó jeladót, gyárira! akkor elvileg az már ki van zárva, és nem olyan egetrengető összeg.. Igaz, maga a termosztát se... (ha jól láttam x20xev a mocid, talán neked is hasonló helyen van mint nekünk a termoszát, és akkor még kicserélni is könnyű! ui: amit te láthatsz gombát, a hűtőn, nagy valószínűség szerint a hűtőventi kapcsolója.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Szeptember15, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember15, 2008 Somának az a gáz, hogy elvileg házzal együtt adják mindenütt a termót, így húzósabb az ára. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laci4 Elküldve Szeptember15, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember15, 2008 Háát eztet én nem tom.. szal akkor már valszeg nem olyan ocsóóó :huh: <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Soma01 Elküldve Szeptember15, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember15, 2008 ui: amit te láthatsz gombát, a hűtőn, nagy valószínűség szerint a hűtőventi kapcsolója.. Nem, mert a kapcsoló lent van nekem. Ez fent van és ha leszedem a csatit róla akkor meghülyül a mutató és a venti is bekapcsol elég sűrűn. Szóval az csak valami érzékelő, nem kapcsoló. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laci4 Elküldve Szeptember15, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember15, 2008 Nem, mert a kapcsoló lent van nekem. Ez fent van és ha leszedem a csatit róla akkor meghülyül a mutató és a venti is bekapcsol elég sűrűn. Szóval az csak valami érzékelő, nem kapcsoló. hmm. akkor pássz. ezekszerint már csöppet átvariálták a mocit a mi jó öreg c20xe-nk hez képest... <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Soma01 Elküldve Szeptember15, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember15, 2008 Háát eztet én nem tom.. szal akkor már valszeg nem olyan ocsóóó :huh: <_< Igen, írtam is valahol, hogy kb 8.500 lenne házastól. De a Derék utcán azt mondták, hogy van nekik csak a bele is 7-ért. De mondom, kinyit az, csak azt nem tudom, hogy jókor e. Holnap átmossák a hűtő rendszert a Nyíl utcán. Ambivalans érzéseim vannak, mert lehet kiöntik a frissen belerakott Opel fagyállómat és egy kitudja milyet tesznek bele. Ha koszos, akkor nyilván ki kell önteni. (csak hát 3000Ft volt) Vagy inkább vigyek nekik én valamilyet, mondjuk Opelest mint ami most van benne? Nem ismertem azt a márkát amit mondott, bár nem vagyok otthon a fagyálló piacon. Azt mondta róla, hogy nem korrodál és hogy átlátszó, szintelen. Meg persze a szokásos szöveg, hogy "Eddig senkinek nem volt vele semmi baja!". Nekem az édes kevés ha csak ez a garancia arra, hogy jó az a folyadék. Az Opel fagyállója meg piros és egy csomó boltban azt mondták, hogy csak pirosat vegyek, mert az a jó, az a modern (ugye az Opelé is piros, ezért megnyugodtam). Szerintetek? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Soma01 Elküldve Szeptember16, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember16, 2008 Prelix a fagyálló márkája amit beletesznek. Az jó? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Szeptember16, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember16, 2008 Prelix a fagyálló márkája amit beletesznek. Az jó? Azt hiszem Gabi preferálja ezt a márkát. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Soma01 Elküldve Szeptember16, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember16, 2008 Látom, kerestem kicsit a fórumban a Prelixre és Gabi tényleg ajánlotta, ő is ezt használja (vagy használta). Ez az olcsó, de jó kategória. Amit most leengednek Opel, az lehet jobb, de hát ez van. Ez se sokkal rosszabb. De azért csak idegesít kicsit... Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Szeptember16, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember16, 2008 Nem, mert a kapcsoló lent van nekem. Ez fent van és ha leszedem a csatit róla akkor meghülyül a mutató és a venti is bekapcsol elég sűrűn. Szóval az csak valami érzékelő, nem kapcsoló. Légkondis az autód? Látom, kerestem kicsit a fórumban a Prelixre és Gabi tényleg ajánlotta, ő is ezt használja (vagy használta). Ez az olcsó, de jó kategória. Amit most leengednek Opel, az lehet jobb, de hát ez van. Ez se sokkal rosszabb. De azért csak idegesít kicsit... Jaja, prelixet és preventet is használok, mikor melyik van előttem az auchan polcon <_< Mindkettő jó szerintem. -36...-40 körülre szoktam keverni. Lerakódást nem képez, csöveket nem nyűvi, alu alkatrészeken sem láttam korrodálódást, pedig sok éve ezeket váltogatom, szal végzi a dolgát rendesen :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Szeptember16, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember16, 2008 Gabi! Hűtőt híg trisós oldatttal mossam át? <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Szeptember16, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember16, 2008 Gabi! Hűtőt híg trisós oldatttal mossam át? <_< Ahogy gondolod :huh: Nekem még sosem kellett mosni, mert nem pisilek a kiegyenlítőtartályba :D Szóval nem tudok nyilatkozni. De mosógépnél jó a trisós oldat, valszeg itt is :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Soma01 Elküldve Szeptember16, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember16, 2008 Légkondis az autód? Igen. Gabi! Hűtőt híg trisós oldatttal mossam át? <_< Most voltam a hűtősnél, azt mondta, van erre valami spec. folyadék. Átmosták és jobb lett kicsivel a fűtés, de ezt majd akkor tudom meg ha jönnek a nagyobb hidegek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Szeptember16, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember16, 2008 Igen. Most voltam a hűtősnél, azt mondta, van erre valami spec. folyadék. Átmosták és jobb lett kicsivel a fűtés, de ezt majd akkor tudom meg ha jönnek a nagyobb hidegek. A konkrétat mondjad csávókám,mert a morzsába kell a másik hűtő! <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Soma01 Elküldve Szeptember16, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember16, 2008 Majd mindjárt megkérdezem neked a pontos nevét. Vagy ha a boltban kéred ott nem tudnak ilyenről? De most mennem kell... Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Szeptember16, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember16, 2008 Közben utána néztem: hűtőtisztító folyadék Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Szeptember16, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember16, 2008 Közben utána néztem: hűtőtisztító folyadék Itt van na: http://www.opelforum.hu/index.php?s=&s...st&p=418730 Link to comment Megosztás: More sharing options...
webshark Elküldve Szeptember18, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember18, 2008 A termosztát nyit (hirtelen lesz meleg a cső, kb 12 perc után), de a mutató szerint még 90 fok sincs! Szóval lehet 82-es termosztát van benne ami szerintem nem jó. Vagy az lehet, hogy romlik a 92-es és hamarabb nyit? Vagy a gomba rossz és a mutató pontatlan? Holnap megyek, kimosatom a hűtő rendszert és megmérjük a vizet amikor kinyit a termo. Így megtudjuk, hol nyitott ki és pontos e a mutató. Hosszú távon (vezérléssel együtt) cserél(né)/e/m majd a termosztátot: a kérdés csupán hogy C14NZbe hány fokos való ?? (valahogy nem preferálom a túl alacsony nyitási hőmérsékletet- szívem szerint menne már most bele a 92 fokos !) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember18, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember18, 2008 Hosszú távon (vezérléssel együtt) cserél(né)/e/m majd a termosztátot: a kérdés csupán hogy C14NZbe hány fokos való ?? (valahogy nem preferálom a túl alacsony nyitási hőmérsékletet- szívem szerint menne már most bele a 92 fokos !) Szerintem mákod van, mert pont 92 fokos való bele. Legalábbis mi olyat vettünk ki meg raktunk is bele. <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts