opel16v Elküldve Június23, 2008 Elküldve Június23, 2008 autastra írta: most cseréltem ősszel szűrőt , azóta 4000 km-t ha mentem , ilyen hamar eltömődik ? mindenestre ellenőrizd...
mikamaka Elküldve Július19, 2008 Elküldve Július19, 2008 helló sziasztok most vettem észre a napokban mikor esett az eső és le akartam fujatni a párát , észrevettem h nem megy a a ventilátor első 3 fokozata, a negyedikben megy rendesen, fűtés is van... akapcsolót szétszedtem az jónak tűnik.. csatlakozás v mi, hol van ez a ventillátor? mi lehet a problem??? valaki tapasztalt már ilyet, mit szedjek szét, mit vegyek a bontóban??:-) köszi a segítséget előre is
yooccoo Elküldve Július19, 2008 Elküldve Július19, 2008 a motortérben van neki ellenállása a fűtőmotor környékén, a pollenszűrő alatt ha jól emlékszem
FPepe Elküldve Július19, 2008 Elküldve Július19, 2008 yooccoo írta: a motortérben van neki ellenállása a fűtőmotor környékén, a pollenszűrő alatt ha jól emlékszem Így van, és ha 3 fokozat is hiányzik, akkor sztem jó eséllyel a termobizti ment ki az ellenállásoknál, ami javítható.
Reeckatee Elküldve Július30, 2008 Elküldve Július30, 2008 Azt vettem észre, hogy nekem az egyik csavargatóm tök fölösleges. Mégpedig az amellyel a levegô áramlásának útját lehet állitani. Hiába fordítom a szélvédôre, ugyis padlógázzal nyomja szembe velem a levegôt. Teljesen el kell zárjam a 4drb nyílást pl ha a szélvédô nagyon párás vagy ha lábamra is szeretnék némi meleg levegôt. Lehet ezen segíteni???
Tápiószecső Elküldve Július30, 2008 Elküldve Július30, 2008 Reeckatee írta: Azt vettem észre, hogy nekem az egyik csavargatóm tök fölösleges. Mégpedig az amellyel a levegô áramlásának útját lehet állitani. Hiába fordítom a szélvédôre, ugyis padlógázzal nyomja szembe velem a levegôt. Teljesen el kell zárjam a 4drb nyílást pl ha a szélvédô nagyon párás vagy ha lábamra is szeretnék némi meleg levegôt. Lehet ezen segíteni??? Lehet hogy a bowden akadt ki, vagy szakadt/tört el. Ki kellene bontani az egészet, vagy próbálj meg befeküdni a mögé, bár nem tudom mennyit lehet látni.
Reeckatee Elküldve Július30, 2008 Elküldve Július30, 2008 Tápiószecső írta: Lehet hogy a bowden akadt ki, vagy szakadt/tört el. Ki kellene bontani az egészet, vagy próbálj meg befeküdni a mögé, bár nem tudom mennyit lehet látni. Minimális változás csak van, de akárhová állítom, a szembe fujó nyílásokat nem zárja el. A középkonzol fúvókát már szétszedtem mert nem lehetett elzárni de nem elég pontos. Vmi rajz kéne, hogy lássam a felépítését a rendszernek. Köszi elôre is.
Tápiószecső Elküldve Július30, 2008 Elküldve Július30, 2008 Reeckatee írta: Minimális változás csak van, de akárhová állítom, a szembe fujó nyílásokat nem zárja el. A középkonzol fúvókát már szétszedtem mert nem lehetett elzárni de nem elég pontos. Vmi rajz kéne, hogy lássam a felépítését a rendszernek. Köszi elôre is. A szellőzőrostályoknál nem fogsz semmit találni. A középkonzolnál van a hiba.
Reeckatee Elküldve Július30, 2008 Elküldve Július30, 2008 Tápiószecső írta: A szellőzőrostályoknál nem fogsz semmit találni. A középkonzolnál van a hiba. Ha Opel betegség most szolj, mert akkor inkább hagyom a jó büdös francba :lol:
Szitamanó Elküldve Július30, 2008 Elküldve Július30, 2008 Reeckatee írta: Ha Opel betegség most szolj, mert akkor inkább hagyom a jó büdös francba :lol: Hagyd a francba, asszem nekem sem zárja el :lol: . Csak a többinél nyit-zár, szembe mindig fúj, de azt ugye le lehet zárni szerencsére.
opel16v Elküldve Július30, 2008 Elküldve Július30, 2008 párásodást inkább úgy tudsz megszüntetni jobban, ha minden 10000km-ként cseréled a pollenszűrőt is a levegőszűrővel együtt :lol: jah, és nézd meg egy nagyobb eső után, nem-e nedves a pollenszűrőd, mert akkor víz folyik rá a szélvédőről.
Reeckatee Elküldve Július30, 2008 Elküldve Július30, 2008 opel16v írta: párásodást inkább úgy tudsz megszüntetni jobban, ha minden 10000km-ként cseréled a pollenszűrőt is a levegőszűrővel együtt :lol: jah, és nézd meg egy nagyobb eső után, nem-e nedves a pollenszűrőd, mert akkor víz folyik rá a szélvédőről. Már orvosoltam :lol:
Tápiószecső Elküldve Július30, 2008 Elküldve Július30, 2008 Reeckatee írta: Ha Opel betegség most szolj, mert akkor inkább hagyom a jó büdös francba :lol: Most az a problémád hogy ugyanúgy fújja, vagy hogy nem zárja el teljesen? Teljesen tényleg nem fogja elzárni, de szerintem nem jön erősen ha máshova álllítod.
Driven Elküldve Július30, 2008 Elküldve Július30, 2008 Reeckatee írta: Minimális változás csak van, de akárhová állítom, a szembe fujó nyílásokat nem zárja el. A középkonzol fúvókát már szétszedtem mert nem lehetett elzárni de nem elég pontos. Vmi rajz kéne, hogy lássam a felépítését a rendszernek. Köszi elôre is. Szembe nekem is fúj a középső kettő, hiába állítom pl. a szélvédőre, de ezt más típusnál is tapasztaltam. Én úgy orvosoltam a problémát hogy lezártam őket, oszt' jónapot.
FPepe Elküldve Július30, 2008 Elküldve Július30, 2008 Reeckatee írta: Minimális változás csak van, de akárhová állítom, a szembe fujó nyílásokat nem zárja el. A középkonzol fúvókát már szétszedtem mert nem lehetett elzárni de nem elég pontos. Vmi rajz kéne, hogy lássam a felépítését a rendszernek. Köszi elôre is. Valamennyire mindig kell jönnie a levegőnek a középsőkön, és ez nem hiba, hanem tudatos biztonsági tervezés: elalvás ellen. Nekem se működött rendesen, aztán egy műszerfaljavítás alkalmával megláttam azt is, hogy miért: annak a bowdennek a másik vége a műszerfal mögött csatlakozik a szellőzőegységhez, egy kart mozgat. Itt volt nekem letörve az a műanyag fül, ami a bowden külső burkolatrészét rögzítette, így természetesen hiába állítgattam, nem történt semi. Csináltam egy fém fület, amit a közelben levő kormányoszloptartó fémlemezhez rögzítettem (még furat is volt benne csavar számára), a fém fülhöz pedig kábelkötegelővel hozzáfogattam a bowden burkolatát. Azóta jól műxik.
ha4nz Elküldve Július30, 2008 Elküldve Július30, 2008 Nálam anno a középkonzolban a bal oldali légbeömlőt le se lehetett zárni tekerő hiányában. Nem tudom miért de tetszett az ötlet, kár hogy azóta egy ilyen autót sem láttam még. A G-ben van ilyen egyáltalán? mert az F-ben tetszett!
Soma01 Elküldve Szeptember14, 2008 Elküldve Szeptember14, 2008 Azt szeretném kérdezni, hogy a középkonzol feletti 2 légbeömlőn fűtéskor milyen levegőnek kell jönnie? Olyannak mint amik az oldalsó beömlőkön jönnek, vagy kevert levegőnek? Hideg és egy kis meleg? Mert ha maxra teszem a fűtést, akkor középen nem jön olyan meleg levegő mint a 2 szélső beömlőn. Ez normális? Másik kérdésem, hogy mi lehet a baj, ha az autó nem fűt eléggé? Csak olyan langyos levegő jön.
yooccoo Elküldve Szeptember14, 2008 Elküldve Szeptember14, 2008 az teljesen normális, ha középről hidegebb levegő jön ez azért van, hogy a melegben ne aludj el
Szitamanó Elküldve Szeptember14, 2008 Elküldve Szeptember14, 2008 Soma01 írta: Másik kérdésem, hogy mi lehet a baj, ha az autó nem fűt eléggé? Csak olyan langyos levegő jön. Termosztát jó? Ha igen, akkor esetleg a radiátorod lehet vízköves. Ha meg hülyeséget írok majd kijavítanak... <_<
Soma01 Elküldve Szeptember14, 2008 Elküldve Szeptember14, 2008 Termosztátot hogy lehet leellenőrizni?
Szitamanó Elküldve Szeptember14, 2008 Elküldve Szeptember14, 2008 Soma01 írta: Termosztátot hogy lehet leellenőrizni? Motorhőfok mutatója hol áll menet közben? Ha 90°C közelében, akkor jó. Ezt 10-15 perc alatt el kell érnie amúgy. Ha nem megy fel addig, akkor lehet hogy nyitva maradt a termosztát, és azért nem fűt rendesen.
zotya975 Elküldve Szeptember15, 2008 Elküldve Szeptember15, 2008 Soma01 írta: Termosztátot hogy lehet leellenőrizni? Nekem azt ajánlották itt a fórumon, hogy fogjam meg a csövet ami megy a termosztáttól a hűtőbe, alapjáraton ha fokozatosan melegszik akkor állandoan nyitva van, ha egy idő után hirtelen melegszik akkor jó, mert akkor nyit, ha nem melegszik akkor meg ki se nyit, de akkor forrna a viz, azt meg úgyis észrevettem volna. Aztán vezérlés cserekor cseréltem termosztátot is ekkor már láttam a mőszeren hogy ki-be kapcsol meg a venti is ment. Előtte felment 90fokra és stabilan ott is maradt, a venti meg igen ritkán ment. Most meg ingadozik 90-95 között gondolom ahogy a hűtő meg a venti dolgozik. Beraktam a régit forró vizbe, látszólag működött, de persze vizhőfokot nem tudtam mérni, hogy akkor nyit-e amikor kell. Nem nagy érték, csak szar helyen van.
Soma01 Elküldve Szeptember15, 2008 Elküldve Szeptember15, 2008 Tegnap mentem vele és 90 fok alatt volt jó sokáig. 90 fölé nem ment. Nekem nem ingadozik 90-95 közt. Akkor megkeresem azt a csövet, alapjáraton fogom járatni és meglátom, hogy melegszik az a cső. Mennyi idő alatt nyit vajon? Az az mennyi idő alatt melegszik fel nyitásig?
zotya975 Elküldve Szeptember15, 2008 Elküldve Szeptember15, 2008 Soma01 írta: Tegnap mentem vele és 90 fok alatt volt jó sokáig. 90 fölé nem ment. Nekem nem ingadozik 90-95 közt. Akkor megkeresem azt a csövet, alapjáraton fogom járatni és meglátom, hogy melegszik az a cső. Mennyi idő alatt nyit vajon? Az az mennyi idő alatt melegszik fel nyitásig? Állitólag kb. 10 perc alapjáraton. De gondolom nagyban befolyásolja a külső hőmérséklet is. Persze hideg autóval érdemes kezdeni. Ha szinte azonnal langyosodik, és fokozatosan melegszik, akkor biztos nem zár el. A motornak se jó, mert még el se éri az üzemi hőfokot már kapja is a hűtést, meg a meleget is később nyomja az utastérbe. Nekem a motor bal oldaláról indul(ha szembe állsz) csinál egy hurkot úgy megy be a hűtőbe. Kb. a tiedben is ott lehet. Vastag úgy 4-5 cm átmérőjű cső.
Soma01 Elküldve Szeptember15, 2008 Elküldve Szeptember15, 2008 Most akkor megnézem, még hideg a moci, nem mentem még ma vele.
Recommended Posts