opel16v Elküldve December6, 2007 Megoszt Elküldve December6, 2007 A vezérlő szíjat védő műanyag alatt van a hengerfej oldalában? 1gyedül is sikerülhet a csere vagy enkább bízzam xerelőre? otthon is lehet cserélni, csak kell külső torx kulcs hozzá :( a hengerfejnél kijövő vízcsőnél van, ami a hűtőre megy. lényegében az az , amire a cső csatlakozik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Balfék Elküldve December6, 2007 Megoszt Elküldve December6, 2007 otthon is lehet cserélni, csak kell külső torx kulcs hozzá :( a hengerfejnél kijövő vízcsőnél van, ami a hűtőre megy. lényegében az az , amire a cső csatlakozik. cce! akkor elindulok baxerezni, tudom eredetit !! Ja és ezt úgy különösebben légteleníteni nem kell, és elfolyni sem fog sok, hiszen egészen magasan van? Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve December6, 2007 Megoszt Elküldve December6, 2007 cce! akkor elindulok baxerezni, tudom eredetit !! Ja és ezt úgy különösebben légteleníteni nem kell, és elfolyni sem fog sok, hiszen egészen magasan van? 16 V motorokat nem kell légteleníteni, a 8 V-ket is csak 1,6-ig. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve December6, 2007 Megoszt Elküldve December6, 2007 16 V motorokat nem kell légteleníteni, a 8 V-ket is csak 1,6-ig. Én az enyémet sosem légtelenítettem, megtette magától. Egy levágott tetejű féllitykós üdítős üveget aláteszel, mikor leveszed a cuccot, és ami kifolyik, azt utána visszaöntöd a tartályba :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve December6, 2007 Megoszt Elküldve December6, 2007 Én az enyémet sosem légtelenítettem, megtette magától. Egy levágott tetejű féllitykós üdítős üveget aláteszel, mikor leveszed a cuccot, és ami kifolyik, azt utána visszaöntöd a tartályba :( Nem tart semmiből se légteleníteni, gondolom tudod. Én a "könyv" szerint csinálom, ha fagyállót cserélek, ha csak utána kell önteni akkor én se. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
gergolabs Elküldve December6, 2007 Megoszt Elküldve December6, 2007 nem. szépen felment kb 100 fokra. most 10 éves a vas azt nemtom volt-e már cserélve a termosztát. mennyit birnak? mekkora macera x14xe esetében? a mociban sok mindent +kell bontani? érdemes-e már most cserélni vagy elmegy még tavaszig? Én is most cseréltettem ,de tényleg nem nagy macera.Arra figyelj, hogy a tömítést nem szokták hozzáadni, nekem se volt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve December6, 2007 Megoszt Elküldve December6, 2007 Ha évek óta nem volt fagyálló csere, akkor annak cseréjét is javallom. A hűtő alsó csövét kell lehúzni a kiengedéshez. Kb 5L megy vissza, ezt nagyjából fele-fele arányban kell betölteni -72-es koncentrátumból (ha azzal csinálod) és desztvízből. Ha nem cseréled, kb 1L-t kell pótolni, vagy még annyit sem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
yooccoo Elküldve December6, 2007 Megoszt Elküldve December6, 2007 szerintem az enyém is nyűglódik, de ezért nincs kedvem lebontani a vezérlést :( majd tavasszal Link to comment Megosztás: More sharing options...
Balfék Elküldve December6, 2007 Megoszt Elküldve December6, 2007 otthon is lehet cserélni, csak kell külső torx kulcs hozzá ;) ÓÓ egek! Márcsak a torx dugókulcs hiányzik !! De 6 boltot végigjáártam tök eredménytelenül :( Van eredeti termosztát bazi nagy GéeM felirattal, hozzá a gumitömítés, de a torx kulcs aaz dicse ! Akkor most már csak a mini franciakulcs marad Link to comment Megosztás: More sharing options...
pjoc Elküldve December6, 2007 Megoszt Elküldve December6, 2007 ÓÓ egek! Márcsak a torx dugókulcs hiányzik !! De 6 boltot végigjáártam tök eredménytelenül :( Van eredeti termosztát bazi nagy GéeM felirattal, hozzá a gumitömítés, de a torx kulcs aaz dicse ! Akkor most már csak a mini franciakulcs marad Voltál az ANTSZ -el szemben is a szerszámboltban, meg e Fétis Kftnél is ők a Tiszamozitól egy utcával fentebb vannak a tejipar felé jobboldalon. Ott tuti kapsz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Balfék Elküldve December6, 2007 Megoszt Elküldve December6, 2007 Voltál az ANTSZ -el szemben is a szerszámboltban, meg e Fétis Kftnél is ők a Tiszamozitól egy utcával fentebb vannak a tejipar felé jobboldalon. Ott tuti kapsz. Az ANTSZ-nél voltam, ott kezdtem, de holnap a Fétis-t +sasolom ! Az szerszámbolt? cce az 5letet :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve December6, 2007 Megoszt Elküldve December6, 2007 külső torxért én is sokat jártam... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Balfék Elküldve December7, 2007 Megoszt Elküldve December7, 2007 külső torxért én is sokat jártam... Végül is szettben lett volna cirka 47eFt-ért :) Alternatíva? A kis fejemben most még azvon, hogy kombinált fogó+... :( A 6-os csillag kicsi, a 7-es meg átfordul rajta ;) Remek 1 találmány ! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve December7, 2007 Megoszt Elküldve December7, 2007 Végül is szettben lett volna cirka 47eFt-ért :) Alternatíva? A kis fejemben most még azvon, hogy kombinált fogó+... :( A 6-os csillag kicsi, a 7-es meg átfordul rajta ;) Remek 1 találmány ! Ha nem megfelelő szerszámmal van megfogva, akkor igen könnyen el lehet nyalni a csavarfejeket. Szerintem örülj, hogy nem sikerült rárakni. :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Balfék Elküldve December7, 2007 Megoszt Elküldve December7, 2007 Voltál az ANTSZ -el szemben is a szerszámboltban, meg e Fétis Kftnél is ők a Tiszamozitól egy utcával fentebb vannak a tejipar felé jobboldalon. Ott tuti kapsz. A Fétis a befutó! Most nem volt nekik csak szettben, de rendes volt az eladó kölcsönadta. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gboysoft Elküldve December7, 2007 Megoszt Elküldve December7, 2007 1.6 8v-ben nagy macera cserélni? unixéknál csak utángyártottat találtam. mennyibe kerül az eredeti? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Balfék Elküldve December7, 2007 Megoszt Elküldve December7, 2007 1.6 8v-ben nagy macera cserélni? unixéknál csak utángyártottat találtam. mennyibe kerül az eredeti? 1,4-16V-hez opeléknál GM házzal 1gyütt 10900.- + a alátét gyűrű 500.- bár sokan mondják, hogy lehet ház nélkül is kapni. Én már látom, hogy érdemes +csinálni, most hogy benne van az új, olyan kis virgonc lett a moci :( biztosan neem fázik ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve December7, 2007 Megoszt Elküldve December7, 2007 1.6 8v-ben nagy macera cserélni? unixéknál csak utángyártottat találtam. mennyibe kerül az eredeti? Nem tudom, hogy néz ki pontosan a C16NZ (gondolom erről van szó) motor, de ha olyan, mint a C14NZ, akkor le kell bontani hozzá a vezérlést is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
bob Elküldve December7, 2007 Megoszt Elküldve December7, 2007 1.6 8v-ben nagy macera cserélni? unixéknál csak utángyártottat találtam. mennyibe kerül az eredeti? Az 1.4 8v-hez 2200ft volt a Csergőben a gyári, és tömítés is járt hozzá. Szerintem ugyanaz megy az 1.6-ba is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gboysoft Elküldve December10, 2007 Megoszt Elküldve December10, 2007 Kössz az infokat. a vezérlés megbontásához otthon nem sok kedvem van :( . . . . Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gepard Elküldve December13, 2007 Megoszt Elküldve December13, 2007 1,4-16V-hez opeléknál GM házzal 1gyütt 10900.- + a alátét gyűrű 500.- bár sokan mondják, hogy lehet ház nélkül is kapni. Csk nem az 1.4-16V-hez ,sajnos. Nekünk csak a drágára fussa'. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Balfék Elküldve December13, 2007 Megoszt Elküldve December13, 2007 Csk nem az 1.4-16V-hez ,sajnos. Nekünk csak a drágára fussa'. Úgykell nekünk !! Minek vettünk oan dráága ótót :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
gergolabs Elküldve December13, 2007 Megoszt Elküldve December13, 2007 Úgykell nekünk !! Minek vettünk oan dráága ótót :( Ja! Monnyunk le! Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve December18, 2007 Megoszt Elküldve December18, 2007 Tegnap a bal középső befúvó rács mögött levő zsalunyitó rudazatnak az a műanyag "pöcke", amibe a hosszanti menetes rúd csatlakozik beleesett a fűtéskonzolba. Elmentem az ismerős bontós sráchoz, kaptam is tőle, bele is raktam. A probléma az lenne, hogy most meg a belső levegő keringetés nem műxik, nem lehet, hogy ami beleesett az valahogy reteszeli a benti zsalukat? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gboysoft Elküldve December19, 2007 Megoszt Elküldve December19, 2007 Naszóval Üdv! átestem a termosztát cserén (1.6 8v) házi körülmények között. . . az ellenségemnek se kívánnám. de legalább kész van :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts