Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Fűtés, és klíma

Golby

Recommended Posts

a kocsi kollégámé volt, karban volt tartva, de mostanában sorra jönnek ki gondok, kerékcsapágy, lambda szonda, tömítések, szilentek, lengéscsillapító, kipufogó stb...

Sztem lehet, hogy ő is tudott a dolgokról, csak "elfelejtette" elmondani.Ezek a dolgok nem egyik napról a másikra romlanak el.Nekem is van olyan ismerősöm, aki úgy tartja karban a kocsiját, hogy épphogy szét nem esik, mondjuk tőle nem vennék autót.

Amikor nekem kilyukadt a hűtőm a tömítő nem sokat segített, pedig csak annyira volt lyukas, hogy menetközben párolgott a víz, álló helyzetben nem volt alatta semmi.Persze az sem mindegy, hogy milyen hűtőfolyadékot raknak bele, mert a sima desztvíz szétszedi az alu dolgokat(pl. hűtő).Úgyhogy venni kellett 1 új Valeot 30e.-ért.

Megosztás:

Olvasgattam azért vissza a fórumon, izzót is akartam cserélni, a belső keringetés kapcsolóban.

Én már az említett golyókat sem találom, amelyeknek ki kellett volna esniük. :lol:

A rugók még megvannak. még..

Szerintem amire te gondolsz golyók, azok a világításkapcsolóban vannak.

Megosztás:

Milyen gyakran szoktátok cserélni a pollen- és a légszűrőt? A gyári előírásokat ismerem, csak a tapasztalatok érdekelnek. Budapesten egy forgalmas hely közelében lakom, ahol sok a por, és a mai ellenőrzéskor úgy találtam, hogy mindkét szűrő (idő előtt) csereérett.

Amikor olajat cserélek, akkor szoktam az összes szűrőt cserélni, nem árt ha egyszerre csinélod te is, pláne Pesten (nagy por). :lol:

Megosztás:

Én meg nem forgalmas helyen lakom, mégis félévente cserélgetem őket, mert 1. majdnem 10e km, 2. a pollenszűrőm olyan fekete ennyi idő alatt, hogy rá se lehet ismerni. No meg a szellőző ventitől is kevesebb levegő jut be, azonos állás mellett

Én is azért írtam, hogy olajcserénél, mert az nálam is kb. fél évente van meg. De most már off, mert még "Valaki" ...ön rúg. :lol:

Megosztás:

Milyen gyakran szoktátok cserélni a pollen- és a légszűrőt? A gyári előírásokat ismerem, csak a tapasztalatok érdekelnek. Budapesten egy forgalmas hely közelében lakom, ahol sok a por, és a mai ellenőrzéskor úgy találtam, hogy mindkét szűrő (idő előtt) csereérett.

Levegőszűrőt olajjal együtt szoktam cserélni általában de volt már olyan hogy szép volt és még +3000km elment mondjuk én 8-10.000km-ként cselélek olajat Bár most épp ömlik belőle. A pollenszűrőt meg akkor szoktam cserélni ha elkezd párásodni az autó, ha esőben nem párásodik akkor jó ha párásodik akkor nem ez most asszem 1.5éves benne. Nekem mindig fekete mert aktiv szenest veszek :lol:

Nemtudom ki irta de a belsőlevegő keringtetőben 2 rugó van és egy réz korongszerű valami ha az nincs meg akkor az nem a legjobb (általában beesik a lyukba kis fogoval meglehet lelni benne de ha kivetted és elveszett akkor az gáz) kapni nemtudom hol lehet de biztos létezik :lol:

Megosztás:

Szégyellek ilyet kérdezni: a pollenszűrőt bármelyik felével be lehet tenni, ugye?

Néha azt tapasztalom, hogy használat után az ablakmosó illatát, sőt néha égett szagot is lehet érezni az utastérben (a lerakódott porréteg?). Mit javasoltok ez ellen a cserén kívül? "Beázás" nem tapasztalható nálam...

Megosztás:

Én nem használok :hiya:

.... meg is jött a hatása, mert mikor bekapcsolom a ventit, jön egy kis piszok kifele. ...kell beraknom.

....egyébként a tescost tényleg felejcsd el. Mikor én is vedtem, és elkeztem használni, mindig azon rimánkodtam, hogy be ne rugjak és ne állítson meg a rendőr, mert tutira leszondáztat :lol: :lol: :lol: :P ;) :hiya: :hiya: :hiya:

Megosztás:

....egyébként a tescost tényleg felejcsd el. Mikor én is vedtem, és elkeztem használni, mindig azon rimánkodtam, hogy be ne rugjak és ne állítson meg a rendőr, mert tutira leszondáztat :lol: :lol: :lol: :P ;) :hiya: :hiya: :hiya:

Bevallom: valóban Tescós termékről van szó, Forest márkájú szélvédőmosó folyadék. Engem könnyű másra rábeszélni, csak ajánljatok valamit. Vegyek Opel tisztítószert és higítsam vízzel? Mit javasoltok?

Eddig mindig attól féltem, hogy a szélvédőmosó folyadékok lerakódásai eltömítik a csövet, de most, hogy közeledik a tél, attól, hogy a családtagok telehányják az autót a szagától.

Megosztás:

Szevasztok,

olvasgattam a fórumot, az ablak párásodással kapcsolatban.

CSak egy kérdésem lenne. Hol van a pollenszűrő ? :lol:

Köszi és üdv

Az ablaktörlő alatti vályúban. Lehúzod a motortér válaszfal gumi tömítését, majd kiszeded azt a műanyag lemezt ami közvetlenül mellette van (nem amelyikből az ablaktörlő tengelyei állnak ki), csak óvatosam, mert törékeny. És már meg is látod a szűrőt, két műanyag fülecske tartja, azokat előrefelé tudod kipattintani. És már ki is tudod szedni a szűrőt.

Megosztás:

Az ablaktörlő alatti vályúban. Lehúzod a motortér válaszfal gumi tömítését, majd kiszeded azt a műanyag lemezt ami közvetlenül mellette van (nem amelyikből az ablaktörlő tengelyei állnak ki), csak óvatosam, mert törékeny. És már meg is látod a szűrőt, két műanyag fülecske tartja, azokat előrefelé tudod kipattintani. És már ki is tudod szedni a szűrőt.

köszi !

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.