Alex75 Elküldve Július22, 2011 Megoszt Elküldve Július22, 2011 Miben különbözik a c18xe vez. tengely a gyári x20xev tengőhöz képest? :D 1mm-rel nagyobb szelepemelés. 9,2 helyett 10,2. A tengely, mint a fehér holló... Link to comment Megosztás: More sharing options...
h.adam92 Elküldve Július22, 2011 Megoszt Elküldve Július22, 2011 1mm-rel nagyobb szelepemelés. 9,2 helyett 10,2. A tengely, mint a fehér holló... Kipufogótengelyt semmiképp nem tudod megoldani? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve Július22, 2011 Megoszt Elküldve Július22, 2011 Kipufogótengelyt semmiképp nem tudod megoldani? :D Mit nem tudok megoldani? Ha figyelmesen elolvasod,akkor láthatod, h megoldva... Csak a kereket cseréltem vissza, a tengely maradt. :icon4: Link to comment Megosztás: More sharing options...
h.adam92 Elküldve Július23, 2011 Megoszt Elküldve Július23, 2011 Mit nem tudok megoldani? Ha figyelmesen elolvasod,akkor láthatod, h megoldva... Csak a kereket cseréltem vissza, a tengely maradt. :D Jaa.. Sorry.. :icon4: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tomoty Elküldve Július26, 2011 Megoszt Elküldve Július26, 2011 Nálam ugyanez dbilas sport tengellyel. Szóval kicsit sportosítottál... ;) Volt egy kis időm délután, és beraktuk a c18xe vez.tengelyeket... :D Indítás után kicsit rám hozta a frászt, sárga, veztengely-jeladó. Tapasztalat: c18xe kipufogó oldali kerék nem megfelelően vezérli a jeladót, kipu oldali kerék le, be az eredeti, indítás, minden rendben... :icon4: Alapjárati fogyasztás picit emelkedett, kb. 10%-ot, a többi majd kiderül. 1500-2000-ig mintha kicsit gyengébb lenne, 3000-3500 környékén kb olyan mint eddig, viszont 4500 környékén érezhetően jobban megindul. Végsebességre nem próbáltam, de nem is valószínű, h erre mostanában sor fog kerülni... ;) Lényeg: tetszik... :icon4: Köszi Demó! ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve Július26, 2011 Megoszt Elküldve Július26, 2011 Nálam ugyanez dbilas sport tengellyel. Szóval kicsit sportosítottál... :D Mondhatni. Viszont a befecskendezést hozzá kellene igazítani, valszeg nem elég a benzin. Volt egy lambda-szonda rendellenesség hibakód... :S Link to comment Megosztás: More sharing options...
TomTech Elküldve Július26, 2011 Megoszt Elküldve Július26, 2011 Mondhatni. Viszont a befecskendezést hozzá kellene igazítani, valszeg nem elég a benzin. Volt egy lambda-szonda rendellenesség hibakód... :S Emelj benzin nyomást, paraszt módszer, de működik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve Július27, 2011 Megoszt Elküldve Július27, 2011 Emelj benzin nyomást, paraszt módszer, de működik. Igen, egyelőre ebben gondolkodom. A jelenlegi nyomás 3 bar. A c20xe milyen nyomáson működik? Ha a jelenlegi abszolút eredeti rendszerben csak a nyomásszabályzót cserélem, működhet a dolog? Bírja a benzinpumpa, ill a befecskendezők? Vagy az injektorokat kellene nagyobbra cserélni? Esetleg 0 280 150 420? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július28, 2011 Megoszt Elküldve Július28, 2011 Igen, egyelőre ebben gondolkodom. A jelenlegi nyomás 3 bar. A c20xe milyen nyomáson működik? Ha a jelenlegi abszolút eredeti rendszerben csak a nyomásszabályzót cserélem, működhet a dolog? Bírja a benzinpumpa, ill a befecskendezők? Vagy az injektorokat kellene nagyobbra cserélni? Esetleg 0 280 150 420? Kétfajta van, 1, és 3 baros rendszer (pontosabban taálán 0.9-2.7) . A tiéd a nagyobbik. Nálam a nyomásszabályzó tiszta mechanikus, egy rugó van benne meg membrán, gondolom ezen lehet mókolni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Július29, 2011 Megoszt Elküldve Július29, 2011 Kétfajta van, 1, és 3 baros rendszer (pontosabban taálán 0.9-2.7) . A tiéd a nagyobbik. Nálam a nyomásszabályzó tiszta mechanikus, egy rugó van benne meg membrán, gondolom ezen lehet mókolni. De úgy tudom, hogy lehet kapni állítható nyomásszabályzót is. Meg olyan pumpát is, ami 5 bar-ig bírja... :D Bocsánat, hogy csak úgy belepofázok! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július29, 2011 Megoszt Elküldve Július29, 2011 De úgy tudom, hogy lehet kapni állítható nyomásszabályzót is. Meg olyan pumpát is, ami 5 bar-ig bírja... :D Bocsánat, hogy csak úgy belepofázok! :) Amikror nézegettem a pumpákat úgy láttam elég sokfajtát bele lehet szerelni, végülis csak a csőátmérőnek kell passzolnia, meg nagyjából a méreteknek, tehát tuti belerakható másik, nagyobb nyomású is. Suzukin pölö úgy emeltek benzinnyomást (etanol üzem miatt) hogy a viszatérő ágba tettek egy csapot, és azt részben elzárták. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve Július30, 2011 Megoszt Elküldve Július30, 2011 Amikror nézegettem a pumpákat úgy láttam elég sokfajtát bele lehet szerelni, végülis csak a csőátmérőnek kell passzolnia, meg nagyjából a méreteknek, tehát tuti belerakható másik, nagyobb nyomású is. Suzukin pölö úgy emeltek benzinnyomást (etanol üzem miatt) hogy a viszatérő ágba tettek egy csapot, és azt részben elzárták. És ezzel a vákumvezérlésnek be is kevertek... Link to comment Megosztás: More sharing options...
TomTech Elküldve Július31, 2011 Megoszt Elküldve Július31, 2011 C20xe injektorból 2 fajta van, a régebbi krémszínű 2.5 baron üzemelt, az újabb kék az 3 bar. Benzinpumpák tudnak általában 3.5 bar-t, a nyomásszabályzót kell cserélned állíthatósra. Én 3.5 bar fölé nem tolnám, talán még oda sem kell. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve Július31, 2011 Megoszt Elküldve Július31, 2011 C20xe injektorból 2 fajta van, a régebbi krémszínű 2.5 baron üzemelt, az újabb kék az 3 bar. Benzinpumpák tudnak általában 3.5 bar-t, a nyomásszabályzót kell cserélned állíthatósra. Én 3.5 bar fölé nem tolnám, talán még oda sem kell. A kék xe injektor ill, az xev injektora egyaránt 240ccm körüli, 3 baron, csak az egyik 4 az utóbbi 2 sugaras... Ennek van jelentősége? Mi alapján kell beállitani a nyomásértéket? Terhelés alatti lambda érték alapján? Gondolom, h közel 100%-ban nyitott fojtószelepnél magasabb fordszám tartományban már nem képes megfelelő keverékarányt beállitani a program, hiába a szonda visszacsatolása... Viszont magasabb nyomásnál uazon befecskendezési idő alatt több uzemanyagot képes befecskendezni... Rosszul gondolom? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július31, 2011 Megoszt Elküldve Július31, 2011 És ezzel a vákumvezérlésnek be is kevertek... Passz, arról nem szólt a cikk. Az ürge jár vele már egy ideje. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve Július31, 2011 Megoszt Elküldve Július31, 2011 Passz, arról nem szólt a cikk. Az ürge jár vele már egy ideje. A nyomásszabályzóra rá van dugva egy vákuumcső, ami a szivócső depressziójától függően szabályozza a nyomást, még ha kis mértékben is, állandó értéken tartja a benzin-és a szívócsőnyomás közötti különbséget. Ha a visszafolyó ágba bekötsz egy csapot, amely nagyobb ellenállást fejt ki, mint a szabályzó, akkor attól függ a benzinnyomás (mivel a szabályzó folyamatosan nyitva lesz), erre viszont nincs hatással a vákuum mértéke. Hogy ez mennyit számit, nem tudom, de nem igy van kitalálva a rendszer, az biztos... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Demó Elküldve Augusztus1, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus1, 2011 C20xe injektorból 2 fajta van, a régebbi krémszínű 2.5 baron üzemelt, az újabb kék az 3 bar. Benzinpumpák tudnak általában 3.5 bar-t, a nyomásszabályzót kell cserélned állíthatósra. Én 3.5 bar fölé nem tolnám, talán még oda sem kell. Réginél is van 2,5 és 3 bar is. Csak az egész régi XE-ken van 2,5 baros nyomásszabályzó, 91-92-eseken már nincs is igazán olyan gyárilag. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Augusztus1, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus1, 2011 Amikror nézegettem a pumpákat úgy láttam elég sokfajtát bele lehet szerelni, végülis csak a csőátmérőnek kell passzolnia, meg nagyjából a méreteknek, tehát tuti belerakható másik, nagyobb nyomású is. Suzukin pölö úgy emeltek benzinnyomást (etanol üzem miatt) hogy a viszatérő ágba tettek egy csapot, és azt részben elzárták. A Visteonnak van olyan pumpája, ami 7 Bar-t tud... és kb 25ezerben van... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Augusztus1, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus1, 2011 A Visteonnak van olyan pumpája, ami 7 Bar-t tud... és kb 25ezerben van... :D Annyival azért nem terhelném a 17 éves csöveimet. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve Augusztus1, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus1, 2011 Annyival azért nem terhelném a 17 éves csöveimet. :) Nálam nem kell ennyi, valszeg fél bar emelés bőségesen elég lenne, a jelenlegi injektorokkal is ki tudna szolgálni 155-160 lovat... Ehhez a benzinpumpa is elég. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Somi Elküldve Augusztus8, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus8, 2011 Sziasztok! Szeretnék ajánlani nektek ... Moderálva! Az ilyen jellegű hirdetésekre sajnos ebben a topicban nincs mód! Amennyiben szeretnél kereskedelmi formában hirdetni a fórumon, keresd bátran a vezetőség bármelyik tagját! Megértésedet köszönjük! Anti Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsoltee Elküldve Augusztus8, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus8, 2011 Ez egy nagyon zsír dolog lehet. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
h.adam92 Elküldve Augusztus14, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus14, 2011 Nagyobb áteresztő képességű injektorokkal lehet teljesítményt növelni? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve Augusztus14, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus14, 2011 Nagyobb áteresztő képességű injektorokkal lehet teljesítményt növelni? :) Ha képes több levegőt szivni a motor, majd kiengedni... Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagyh1990 Elküldve Szeptember1, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember1, 2011 Sziasztok! Egy 1,6 os vectra c tulajdonosa vagyok 2003-as évjárat, az lenne a kérdésem hogy bele szerelhető e az autóba egy c20let motort? Várom válaszototk! Üdv: Jocó Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts