Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Teljesítmény Tuning

Amusing

Recommended Posts

Nálam ugyanez dbilas sport tengellyel.

Szóval kicsit sportosítottál... ;)

Volt egy kis időm délután, és beraktuk a c18xe vez.tengelyeket... :D Indítás után kicsit rám hozta a frászt, sárga, veztengely-jeladó. Tapasztalat: c18xe kipufogó oldali kerék nem megfelelően vezérli a jeladót, kipu oldali kerék le, be az eredeti, indítás, minden rendben... :icon4: Alapjárati fogyasztás picit emelkedett, kb. 10%-ot, a többi majd kiderül. 1500-2000-ig mintha kicsit gyengébb lenne, 3000-3500 környékén kb olyan mint eddig, viszont 4500 környékén érezhetően jobban megindul. Végsebességre nem próbáltam, de nem is valószínű, h erre mostanában sor fog kerülni... ;) Lényeg: tetszik... :icon4: Köszi Demó! ;)
Megosztás:

Emelj benzin nyomást, paraszt módszer, de működik.

Igen, egyelőre ebben gondolkodom. A jelenlegi nyomás 3 bar. A c20xe milyen nyomáson működik? Ha a jelenlegi abszolút eredeti rendszerben csak a nyomásszabályzót cserélem, működhet a dolog? Bírja a benzinpumpa, ill a befecskendezők? Vagy az injektorokat kellene nagyobbra cserélni? Esetleg 0 280 150 420?

Megosztás:

Igen, egyelőre ebben gondolkodom. A jelenlegi nyomás 3 bar. A c20xe milyen nyomáson működik? Ha a jelenlegi abszolút eredeti rendszerben csak a nyomásszabályzót cserélem, működhet a dolog? Bírja a benzinpumpa, ill a befecskendezők? Vagy az injektorokat kellene nagyobbra cserélni? Esetleg 0 280 150 420?

Kétfajta van, 1, és 3 baros rendszer (pontosabban taálán 0.9-2.7) . A tiéd a nagyobbik. Nálam a nyomásszabályzó tiszta mechanikus, egy rugó van benne meg membrán, gondolom ezen lehet mókolni.

Megosztás:

Kétfajta van, 1, és 3 baros rendszer (pontosabban taálán 0.9-2.7) . A tiéd a nagyobbik. Nálam a nyomásszabályzó tiszta mechanikus, egy rugó van benne meg membrán, gondolom ezen lehet mókolni.

De úgy tudom, hogy lehet kapni állítható nyomásszabályzót is. Meg olyan pumpát is, ami 5 bar-ig bírja... :D

Bocsánat, hogy csak úgy belepofázok! :)

Megosztás:

De úgy tudom, hogy lehet kapni állítható nyomásszabályzót is. Meg olyan pumpát is, ami 5 bar-ig bírja... :D

Bocsánat, hogy csak úgy belepofázok! :)

Amikror nézegettem a pumpákat úgy láttam elég sokfajtát bele lehet szerelni, végülis csak a csőátmérőnek kell passzolnia, meg nagyjából a méreteknek, tehát tuti belerakható másik, nagyobb nyomású is. Suzukin pölö úgy emeltek benzinnyomást (etanol üzem miatt) hogy a viszatérő ágba tettek egy csapot, és azt részben elzárták.

Megosztás:

Amikror nézegettem a pumpákat úgy láttam elég sokfajtát bele lehet szerelni, végülis csak a csőátmérőnek kell passzolnia, meg nagyjából a méreteknek, tehát tuti belerakható másik, nagyobb nyomású is. Suzukin pölö úgy emeltek benzinnyomást (etanol üzem miatt) hogy a viszatérő ágba tettek egy csapot, és azt részben elzárták.

És ezzel a vákumvezérlésnek be is kevertek...

Megosztás:

C20xe injektorból 2 fajta van, a régebbi krémszínű 2.5 baron üzemelt, az újabb kék az 3 bar.

Benzinpumpák tudnak általában 3.5 bar-t, a nyomásszabályzót kell cserélned állíthatósra. Én 3.5 bar fölé nem tolnám, talán még oda sem kell.

A kék xe injektor ill, az xev injektora egyaránt 240ccm körüli, 3 baron, csak az egyik 4 az utóbbi 2 sugaras... Ennek van jelentősége? Mi alapján kell beállitani a nyomásértéket? Terhelés alatti lambda érték alapján? Gondolom, h közel 100%-ban nyitott fojtószelepnél magasabb fordszám tartományban már nem képes megfelelő keverékarányt beállitani a program, hiába a szonda visszacsatolása... Viszont magasabb nyomásnál uazon befecskendezési idő alatt több uzemanyagot képes befecskendezni... Rosszul gondolom?

Megosztás:

Passz, arról nem szólt a cikk. Az ürge jár vele már egy ideje.

A nyomásszabályzóra rá van dugva egy vákuumcső, ami a szivócső depressziójától függően szabályozza a nyomást, még ha kis mértékben is, állandó értéken tartja a benzin-és a szívócsőnyomás közötti különbséget. Ha a visszafolyó ágba bekötsz egy csapot, amely nagyobb ellenállást fejt ki, mint a szabályzó, akkor attól függ a benzinnyomás (mivel a szabályzó folyamatosan nyitva lesz), erre viszont nincs hatással a vákuum mértéke. Hogy ez mennyit számit, nem tudom, de nem igy van kitalálva a rendszer, az biztos...

Megosztás:

C20xe injektorból 2 fajta van, a régebbi krémszínű 2.5 baron üzemelt, az újabb kék az 3 bar.

Benzinpumpák tudnak általában 3.5 bar-t, a nyomásszabályzót kell cserélned állíthatósra. Én 3.5 bar fölé nem tolnám, talán még oda sem kell.

Réginél is van 2,5 és 3 bar is. Csak az egész régi XE-ken van 2,5 baros nyomásszabályzó, 91-92-eseken már nincs is igazán olyan gyárilag.

Megosztás:

A Visteonnak van olyan pumpája, ami 7 Bar-t tud... és kb 25ezerben van... :)

Megosztás:

Sziasztok!

Szeretnék ajánlani nektek ...

Moderálva!

Az ilyen jellegű hirdetésekre sajnos ebben a topicban nincs mód! Amennyiben szeretnél kereskedelmi formában hirdetni a fórumon, keresd bátran a vezetőség bármelyik tagját!

Megértésedet köszönjük!

Anti

Megosztás:

• 3 weeks later...
Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.