Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Teljesítmény Tuning

Amusing

Recommended Posts

Olcsó tuning a hengerenkénti pillangóhoz képest. Nem kell hozzá komplett motorvezérlés, csak gyujtásmodul.

meg valaki aki állandóan állítgatja nemde ? :D

PatyiLaci azt mondta, hogy az a roppant nagy különbség, hogy a bilas felkerül és megy a szekér, ennél meg lehet elkezd dadogni, stb.

meg még tartott egy 10 perces tájékoztatást, amit nem biztos hogy leírnék :lol:

van már injektoros moci cucc is nemde ?

Megosztás:

meg valaki aki állandóan állítgatja nemde ? :D

PatyiLaci azt mondta, hogy az a roppant nagy különbség, hogy a bilas felkerül és megy a szekér, ennél meg lehet elkezd dadogni, stb.

meg még tartott egy 10 perces tájékoztatást, amit nem biztos hogy leírnék :lol:

van már injektoros moci cucc is nemde ?

Sokféle motor pillangósorát lehet használni, Kedvelt az R1, cbr1100xx, kisebb mint 1.4-1.6 a 600-asoké is jó szokott lenni, megvan a 36-40mm átmérő ott is. Gsxr-eknek csak a régi 2000 elötti pillangóját használják, mert az újabbak torkonként 2 pillangóval vannak szerelve, az 1-iket a computer tekergeti nyomatékszabályzásnak, a másikat nyitja a bowden.

Viszonylag olcsó kiviteleket raknak össze az angolok Megasquirt computerrel motoros pillangóhoz. Ebay-en van egy tag ő komplett kitteket is árul élesztve c20xe-hez.

Megosztás:

Ez a 86x86 (gondolom henger átmérő/ emelkedés) mennyire befolyásolja a forgathatóságot? Mert nekem Z18XE van és annak 80,5/ 88,2 emelés(HUB) van magadva. Gondolkodtam az EDS féle Phase3-ban (tiltás 6500-ról 7500-ra), van már az autóban Dbilas tengely + szívósor. Akkor ez a 7500Ford/min "motorgyilkos" lenne??? Válaszodat elöre is köszönöm! Vagy inkább maradjak a Phase1-nél (7100Fordulatnál tilt). Most keréken 123-124Le van, de a tengely miatt (266 fokos) érezhetően sokkal többet tudna magas fordulaton. Mérésnél is 4000-es fordulattól nyíl egyenesen emelkedett a nyomaték 6500-ig.

Egy XE kisebb tengelyekkel, rendesen felprogizva is tudhat annyit. Azért egy 10,2mm-es szelepemelés már nem rossz.

Az X20XEV egy eléggé lebutított motor, szerintem vannak benne lehetőségek.

Amúgy ugyanúgy 86x86-os az X20XEV, mint a C20XE, ugyanúgy lehet forgatni.

Megosztás:

Ez a 86x86 (gondolom henger átmérő/ emelkedés) mennyire befolyásolja a forgathatóságot? Mert nekem Z18XE van és annak 80,5/ 88,2 emelés(HUB) van magadva. Gondolkodtam az EDS féle Phase3-ban (tiltás 6500-ról 7500-ra), van már az autóban Dbilas tengely + szívósor. Akkor ez a 7500Ford-min "motorgyilkos" lenne??? Válaszodat elöre is köszönöm!

Nem gond evvel a furat löket aránnyal sem a 8500-as fordulat, csak ahhoz olyan alkatrészek kellenek.

Széria hajtókarral felejtsd el a 7000 fölötti fordulatot, és a szeleprugóknak sem tetszene. Arp hajtókar csavarokat rakj a 7000-es fordulathoz is, és x16xe hajtókart, mert az erősebb. A z18xer-ben jóval erősebb hajtókar van, és 8 helyett 9-es csavar, viszont 19-es dugattyúcsapszeg furata. Vagy xer dugót használsz hozzá aminek bevonatos a palástja, könnyebb, nagyobb kompressziót hoz, és zsebelt, vagy újraperselyezteted 18-asra. Evvel már kibirná talán a 7500-at, de ha tutit akarsz H profilos hajtókar, rendes dugattyú, ás erősebb szeleprugó kell.

Megosztás:

• 1 month later...

Megpróbálok egy Pt-tuningdobozt az x12sz-hez. B)

A motorcsere felejtős a szalon állapotú autómban,nem nagyon akarok kidobni egy olyan motort,ami nagyon szépen jár,padon mérve 45helyett 50lovat tud.

Meg egy 60lóhoz közelítő teljesítmény nekem elég lenne egy 850kg-os bódéban.

Chiptuninggal ígérnek egy 1.6nz,sz-hez +10pacit.A dobozzal is ennyit emlegetnek. De egy ilyen buta rendszernek mivel tudnak többet adni ecu-programozással,minthogy folytószelep-poti mondja full gáz,lambda-szonda mondja dúsítsál 1:14.7-ről mondjuk 1:13ra? Mert a tunyigdoboz pont ezt tudja.

Megosztás:

Megpróbálok egy Pt-tuningdobozt az x12sz-hez. B)

A motorcsere felejtős a szalon állapotú autómban,nem nagyon akarok kidobni egy olyan motort,ami nagyon szépen jár,padon mérve 45helyett 50lovat tud.

Meg egy 60lóhoz közelítő teljesítmény nekem elég lenne egy 850kg-os bódéban.

Chiptuninggal ígérnek egy 1.6nz,sz-hez +10pacit.A dobozzal is ennyit emlegetnek. De egy ilyen buta rendszernek mivel tudnak többet adni ecu-programozással,minthogy folytószelep-poti mondja full gáz,lambda-szonda mondja dúsítsál 1:14.7-ről mondjuk 1:13ra? Mert a tunyigdoboz pont ezt tudja.

Csodákat ne várjál...

Hol mértétek a 45 helyett az 50-et amúgy?

Megosztás:

Csodákat ne várjál...

Hol mértétek a 45 helyett az 50-et amúgy?

Csodák nincsenek...vagy ami van az három napig tart. B)

Powertunying szegedi műhely.Corsa b topikba tegnap este linkeltem a diagramot. Érdekük nem fűződött hozzá,hogy több legyen,mert csak beestem,hogy kíváncsi vagyok...meg full gyári autókon általában kevesebbet mérnek a megadottnál azt mondták.

95ös benyával 45körül lenne ez is. :D

Szélesebb gumival nagyobb a hajtási veszteség? Valakinek ilyen tapasztalata?

Megosztás:

Csodák nincsenek...vagy ami van az három napig tart. B)

Powertunying szegedi műhely.Corsa b topikba tegnap este linkeltem a diagramot. Érdekük nem fűződött hozzá,hogy több legyen,mert csak beestem,hogy kíváncsi vagyok...meg full gyári autókon általában kevesebbet mérnek a megadottnál azt mondták.

95ös benyával 45körül lenne ez is. :D

Szélesebb gumival nagyobb a hajtási veszteség? Valakinek ilyen tapasztalata?

Nagyobb, de az már nem hajtási veszteség, hanem gördülési ellenállásból adódó veszteség...

Keréken mérnek teljesítményt, és ebből kalkulálnak vissza egy kb számmal az általuk megbecsült hajtási veszteség arányában...

Igazából azért is csalóka így ez az egész, mert ha mondjuk cserélsz akár egy végáttételt, vagy az 1:1 hajtás alá beesel akár egy kisebb méretű gumival, már is jobban gyorsul az autó... ettől erősebb nem lett a verda, de a gép úgy érzi... :)

Megosztás:

Nagyobb, de az már nem hajtási veszteség, hanem gördülési ellenállásból adódó veszteség...

Keréken mérnek teljesítményt, és ebből kalkulálnak vissza egy kb számmal az általuk megbecsült hajtási veszteség arányában...

Igazából azért is csalóka így ez az egész, mert ha mondjuk cserélsz akár egy végáttételt, vagy az 1:1 hajtás alá beesel akár egy kisebb méretű gumival, már is jobban gyorsul az autó... ettől erősebb nem lett a verda, de a gép úgy érzi... :D

A padok nyomaték*kerületi sebességből számolnak teljesítményt tudtommal. A gumi méretét meg kell adni a gépnek.Nyilván,hogy ebből számítható legyen az omega*r azaz a kerületi sebesség.

De érdekes a felvetés,hogy kisebb átmérővel többet mutatna. Ennyi felesleges pénzem nincs,hogy ilyeneket próbálgassak. B)

Megosztás:

A padok nyomaték*kerületi sebességből számolnak teljesítményt tudtommal. A gumi méretét meg kell adni a gépnek.Nyilván,hogy ebből számítható legyen az omega*r azaz a kerületi sebesség.

De érdekes a felvetés,hogy kisebb átmérővel többet mutatna. Ennyi felesleges pénzem nincs,hogy ilyeneket próbálgassak. B)

Ugyan ezt tudod módosítani, egy másik áttétellel... de akár hogy egyszerűbb legyen méresd meg egyszer egyesben úgy, hogy a gép azt higgye, hogy 1:1 a hajtási arány... meg fogsz lepődni... :D

Megosztás:

Ugyan ezt tudod módosítani, egy másik áttétellel... de akár hogy egyszerűbb legyen méresd meg egyszer egyesben úgy, hogy a gép azt higgye, hogy 1:1 a hajtási arány... meg fogsz lepődni... B)

Lesz vagy 150ló a corsa 1esben ha jól gondolom. :D

De pl http://www.youtube.com/watch?v=gJwVfea8RIIcsak éppen 74-et mértek a gyári 75helyett ugyanott. Ez valamelyest vigasztal. :)

Megosztás:

cikk82_cikk100_lambda1.gif

Ezek szerint minden lambda-szabályozott autó kb 85-90%-on üzemel a (14.7:1 lambda=1) keverékarány miatt. 12.6:1 lambda=0.85 keveréknél a legjobb a teljesítmény.De gyárilag nem lehet kihasználni,mert akkor a bébifókák sorra hullanak a sarkkörön.... B) Csak éppen részterhelésen nincs szükség erre a dúsabb keverékre a többlet fogyasztás miatt.

Viszont ha egy chip tud nagyobb fojtószelep állásnál 0.85re dúsítani,majd részterhelésen ismét 1körüli labdát tartani,akkor az nem lehet rossz dolog.

Megosztás:

http://www.zsiguli.hu/images/cikk82_cikk100_lambda1.gif

Ezek szerint minden lambda-szabályozott autó kb 85-90%-on üzemel a (14.7:1 lambda=1) keverékarány miatt. 12.6:1 lambda=0.85 keveréknél a legjobb a teljesítmény.De gyárilag nem lehet kihasználni,mert akkor a bébifókák sorra hullanak a sarkkörön.... B) Csak éppen részterhelésen nincs szükség erre a dúsabb keverékre a többlet fogyasztás miatt.

Viszont ha egy chip tud nagyobb fojtószelep állásnál 0.85re dúsítani,majd részterhelésen ismét 1körüli labdát tartani,akkor az nem lehet rossz dolog.

Általában 50%-os gázállásig fogyasztásra vannak állítva, fölötte meg teljesítményre, ezért hirdetik a nagyobb teljesítményt és kisebb fogyasztást.

Megosztás:

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
mi a véleményetek erről:

http://www.nitrosystem.hu/index0.html

vajon mit szól a rendőr, ha ilyet talál a kocsiba beszerelve?

Ez a szöveg nagyon durva:

"Dobd be és használd!

hogyan tudod akár pár óra alatt biztonságosan és kényelmesen megtöbbszörözni az autód, motorod teljesítményét."

Ha ezt meglépi valaki és tényleg megkétszerezi hirtelen a lőerőket, akkor a motor szerintem fel is robban... :D

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.