Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

• 2 weeks later...
Elküldve

sziasztok!

bocsi, nem akarok beleugatni a diskurzusba, de pár észrevételem lenne:

- a gyertya alapján tényleg eléggé szegénykeverékesnek tűnik a program.

- milyen dugóból martál le? a dugóra a zsebeket mennyire tapasztalt szakik csinálják? mi lesz a dugószoknya felületkezelésével, azt a megmunkálás után kijavítják?

igazából azt szeretném megkérdezni, hogy tudtok-e valakit pest környékén profit, aki hozzá tud nyúlni a xer motorhoz értő módon?

Elküldve

Üdv. Valszeg c20xe vásárlás előtt állok. Tudnátok adni pár tippet hogy mit érdemes/kell megnézni/ kipróbálni rajta, hogyan kéne működjön/ viselkedjen, stb. Még autóban van, kipróbálható.

Nem igazán volt szerencsém még hozzá élőben.

Elküldve

sziasztok!

- milyen dugóból martál le? a dugóra a zsebeket mennyire tapasztalt szakik csinálják? mi lesz a dugószoknya felületkezelésével, azt a megmunkálás után kijavítják?

igazából azt szeretném megkérdezni, hogy tudtok-e valakit pest környékén profit, aki hozzá tud nyúlni a xer motorhoz értő módon?

Az nem is volt vitatéma, hogy szegény-e a keverék, mert a nagyobb tengely miatt mindenképpen az. A gyertya színe is ezt erősítette csak meg. A kérdés khena részéről az volt, a szegény keveréktől lehet-e az, hogy 5,5e fordulatnál már nincs ereje a motornak.

A dugattyútető egy alumínium tömbnek néz ki, és semmilyen felületkezelést nem láttam rajta, amit utólag újra kellene javítani.

Elküldve

kéne egy lambdát mérni, vagy egy egt-t betenni, abból látszana, hogy mennyire szegény. de a teljesítmény mindenképp csökken miatta.

c20xe dugattyút nem ismerem, az újabbaknak van felületkezelése.

Az nem is volt vitatéma, hogy szegény-e a keverék, mert a nagyobb tengely miatt mindenképpen az. A gyertya színe is ezt erősítette csak meg. A kérdés khena részéről az volt, a szegény keveréktől lehet-e az, hogy 5,5e fordulatnál már nincs ereje a motornak.

A dugattyútető egy alumínium tömbnek néz ki, és semmilyen felületkezelést nem láttam rajta, amit utólag újra kellene javítani.

Elküldve

Na hát úgy néz ki hogy xe tulaj lettem. :) A kérdésem az lenne, ha tudja valaku, hogy kisblokkos kaszniba építésnél mit kell cseréljek? C20ne bakjaim vannak, gólyalábak, féltengely, stb. Azt tudom hogy a kaszni eleje más, de az nem oszt nem szoroz. A bölcsőben lehet különbség?

Elküldve

Kerékagyat biztosan. Sztem a bölcső ugyan az. Bár mivel a Tiéd Vectra, így ebben nem vagyok biztos. Sztem a Vectra A topicba írj, ott hamarabb kapsz választ. :)

Elküldve

Sziasztok!

Nem nagyon találtam neki való topicot, igy ide írom be a kérdésemet!

Szóval fék upgrade-ről lenne szó! Opel Signum 285mm-es tárcsákkal rendelkező fékeket cserélném C Vectra OPC 345mm-es fékekre! Valaki jártas ilyesmiben? A fékszett meg van már, ha különösebb faragás nélkül felmegy, illetve biztonságos marad akkor megtartom ,ha nem eladó lesz!

Valakinek esetleg infója róla?

Köszi előre is!

Elküldve

sziasztok!

hali, bocsi hogy csak most reagálok erre,c20xe dugattyúkat csináltattam. pal dugattyúnál csinálták, és valóban semmi felületkezelés nincs a c20xe dugattyúkon.

igazából szerintem elégprofi volt a szaki kb 55éves nem az iszákos piás jó az úgy fajta végig néztem, nem hiszem hogy van akinek van értelmes marógépe netudná meg csinálni. befogta x20xev dugattyút a zsebet megmérte mekkora az átmérő akkora marót tett be és hozzá álította a dugattyút a marófejhez szögben és magasságban. majd dugattyú csere. és mehetett a marás kis kijelzőn mutatta menyit martunk be. 1,3mm körül mentünk lejebb a gyári x20xev-nél. ilyen lett a dugattyú.DSC_5345_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

DSC_5343_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

• Like 1
Elküldve

nem néz ki rosszul. a XER motorban a dugónak van ez a grafit film felületkezelése, azon ilyen mélyítést sztem nem lehet büntetlenül bevállalni.

Elküldve

Első mérés, teljesen gyári ecu!! csak a mechanikai változtatások.... nem röhög együtt érez...

Ez csak kíváncsiságból kellet mielőtt bármi is lenne írva sajna AFR-t ne mértünk.

DSC_5827_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Elküldve

subi fogja programozni remélhetőleg. kis megnyugvást hozott az eredmény, nagyon nem tetszett a teljesítményem de így is ha adott fordulaton nézzük van közel 14% növekedés.

Elküldve

X18XE injektor benzinszállítási adatot tud valaki? :rolleyes:

90536149 5WK93151 a száma és nem találok róla infót. :(

Elküldve

Köszi, :icon13: erre emlékeztem is és innen számoltam a benzintáblát 203,9-cel. :icon1:

Ezen kívül más adatot nem találtam, erre a számú injektorra nem írnak semmit.

Elküldve

Köszi, :icon13: erre emlékeztem is és innen számoltam a benzintáblát 203,9-cel. :icon1:

Ezen kívül más adatot nem találtam, erre a számú injektorra nem írnak semmit.

Hát valahol ott lehet. :)

Itt is írnak valamit, de ez is csak hasraütésnek tűnik.

Elküldve

Olyan kérdésem lenne hogy:

A hengerfejet, hogy a legegyszerűbb portolni és polírozni?

Az egyiket elkezdtem bár még nem sokra jutottam.

A polírozáshoz van polír anyagom amit alu felnire használnak. A nagyolást mivel célszerű végezni?

Válaszokat előre is köszönöm. :D

Elküldve

Olyan kérdésem lenne hogy:

A hengerfejet, hogy a legegyszerűbb portolni és polírozni?

Az egyiket elkezdtem bár még nem sokra jutottam.

A polírozáshoz van polír anyagom amit alu felnire használnak. A nagyolást mivel célszerű végezni?

Válaszokat előre is köszönöm. :D

Attól függ menyit akarsz portolni rajta, nem szabad túlzásba esni inkább a kiálló részeket szedd le, turbómaróval a legjobb és legegyszerűbb. kipu oldal lehet polírozott szívónak nem kell!

Elküldve

HELP :D

Meg volt az első mérés a kocsimon. 4600nál elfogy, végi mint a botnak 6000ig mindössze 2,5le-t emelkedik.

ma meg volt hozzá az AFR mérés is, nagy reményekkel indultunk neki na majd 4600tól padlógázon 14-15körült mérünk, hát nem.... padlógázon végig 1-2000es fordulattól 12.4-13,1 nyilván lehetne jobb is de ez végig kitart. részterhelésen gyönyörű 14,7-15 minden sebesség tartományban. tartja ezt, alapjáraton is. ha lepadlózom le esik kb 10re de kb 1-2 másodpercre. utána szépen 12,4-13,1 valakinek valami ötlet mitől fogyhat el fent?

Amiket kizártunk a tengelyek beállítása mert akkor össze vissza adatot mértünk volna, meg 4600ig sem lett volna teljesítmény növekedésünk,addig pedig szépen megvan kb 13-15% növekedés a gyárihoz képest.

Még egy pár szó a konfigról.:

x20xev 276os tengely 10,7es szelep emelés. hengerfejből kivan véve a másodlagos levegő púpjai. gyári X20XER leömlő, abból is szépen kiszedve a púpok. gyári légszűrőház de sport betéttel (K&N). kipufogó.: gyári középső dob, nem után gyártott gyári GM c20xeről 45mmes belső átmérővel, ez a dob rajta volt a c20xe-men amit mértünk és 156.2... hátsó dob ASSO márkájú c20xe-hez szintén 45mmes cső átmérővel. katalizátor nincs. leömlő is 45mmes a leömlő és a dobok közti csőnek kicsit nagyobb az átmérője, én külső átmérőt mondtam aki meg lehajtotta belső átmérőnek számolta 48-50 de a lényeg hogy ott is megvan a keresztmetszet. ma visszább vettünk az előgyújtásból egy kicsit hátha bedetonál fent és a kopogás érzékelő elveszi a gyújtást, de semmi változás.hibakód természetesen nincs.

Elküldve

Próbáltad már elcsavarni valamerre a veztengelyt? Kicsit késleltesd meg, hogy az mit mutat. Ha hoz valamit látni legalább, hogy ott keresd a dolgokat, vagy azt kizárhatod.

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.