Mc-elek Elküldve Szeptember9, 2012 Elküldve Szeptember9, 2012 és ha beszívja a féktisztítót megváltozik a hangja? :goofy: vagy mit kellene észrevennem? :blush: elvileg felpörög :) de találkoztam olyannal is ami fulladt tőle :), szóval motor fordulat fog változni
Zsoltee Elküldve Szeptember9, 2012 Elküldve Szeptember9, 2012 elvileg felpörög :) de találkoztam olyannal is ami fulladt tőle :), szóval motor fordulat fog változni Nos ma reggel konstatáltam hogy elfogyott a féktisztítóm, szóval majd hétfőn. Egyébiránt már bent a légszűrő, mondjuk most elég gányul néz ki a rendszer, mert PVC lefolyócsőből csináltam meg a szívórészt ( egyéb ötlet hiányában ). De kell majd bele tennem valami harmónikát, mert így szerintem nagyon rángatja majd a légszűrőt. A tapasztalatom az, hogy eltűnt az erő a kocsiból. Persze ez gondolom annak is betudható, hogy most a nagyon sok üzemanyaghoz még kevesebb levegőt kap, ezért most már abszolút ellapult. Egyesben sem egy vadállat, a többi sebességről meg ne is beszéljünk. Remélem ha meglesznek az injektorok és a programozás, akkor visszatér belé az erő. :)
hakapeszimaki Elküldve Szeptember9, 2012 Elküldve Szeptember9, 2012 Nekem ez így nem jön át... Nem merültem túlságosan bele az ITB témába,de nem az lenne a lényege,hogy a gázlengések ne tudjanak összedolgozni és ennélfogva nagy fordulaton nyitott fojtószelepnél jobb legyen a feltötés? Mert szvsz így összedolgoznak ugyanúgy,mint egy gyári SI szívósornál. Nem mindegyik tüte végére kéne kis szűrőt rakni inkább?
J0hnny Elküldve Szeptember9, 2012 Elküldve Szeptember9, 2012 Zsóti! Jó lesz ez, bár egy kicsit az eleje lehetne öblösebb:
wegapower Elküldve Szeptember9, 2012 Elküldve Szeptember9, 2012 Zsoltee az a baj sztem, hogy nagyon hosszú a folytószelep után a szívósor az airboxnak meg kicsi a kapacitása az 50?-es pvc-cső meg nagyon nagy folytás a motornak. Télre szoktam feltenni ugyan ilyen csövet gyári levegőszűrővel és 4000 nél meghal az autó nincs levegő.kicsit nyomatékosabb de olyan mint mikor befogod a cső végét, és elfogy az erő. Holnap tényleg csinálok egy friss vidit a hangról meg a menésről.
Zsoltee Elküldve Szeptember9, 2012 Elküldve Szeptember9, 2012 Nekem ez így nem jön át... Nem merültem túlságosan bele az ITB témába,de nem az lenne a lényege,hogy a gázlengések ne tudjanak összedolgozni és ennélfogva nagy fordulaton nyitott fojtószelepnél jobb legyen a feltötés? Mert szvsz így összedolgoznak ugyanúgy,mint egy gyári SI szívósornál. Nem mindegyik tüte végére kéne kis szűrőt rakni inkább? Ha figyelmesen elolvasod a topicot és a belinkelt képeket, videókat, leírásokat, akkor rájössz hogy nem :) Zsóti! Jó lesz ez, bár egy kicsit az eleje lehetne öblösebb: Eredetileg egy hasonló volt a terv, de az sajnos meghaladja a képességeimet, így maradt a sima egyszerű airbox. Zsoltee az a baj sztem, hogy nagyon hosszú a folytószelep után a szívósor az airboxnak meg kicsi a kapacitása az 50?-es pvc-cső meg nagyon nagy folytás a motornak. Télre szoktam feltenni ugyan ilyen csövet gyári levegőszűrővel és 4000 nél meghal az autó nincs levegő.kicsit nyomatékosabb de olyan mint mikor befogod a cső végét, és elfogy az erő. Holnap tényleg csinálok egy friss vidit a hangról meg a menésről. A tüték, direkt lettek ilyen hosszúk, zoloj javasolta, mert így jobban autózható, nem kell szétforgatnom hogy menjen, alulról jobban húz. Az 50es PVC csövet is zoloj számolta és szerintem nem folytja a motort, most jelenleg a benzinbe fullad bele, még mindig. -.-'
zoloj Elküldve Szeptember10, 2012 Elküldve Szeptember10, 2012 Ha figyelmesen elolvasod a topicot és a belinkelt képeket, videókat, leírásokat, akkor rájössz hogy nem :) Eredetileg egy hasonló volt a terv, de az sajnos meghaladja a képességeimet, így maradt a sima egyszerű airbox. A tüték, direkt lettek ilyen hosszúk, zoloj javasolta, mert így jobban autózható, nem kell szétforgatnom hogy menjen, alulról jobban húz. Az 50es PVC csövet is zoloj számolta és szerintem nem folytja a motort, most jelenleg a benzinbe fullad bele, még mindig. -.-' Az a PVC cső belül 50mm-es? Picinek tűnik képről. Esetleg majd ott lehet változtatni, hogyha gyenge lesz így az autó, de ekkora keresztmetszettel működnie kellene.
Zsoltee Elküldve Szeptember10, 2012 Elküldve Szeptember10, 2012 Az a PVC cső belül 50mm-es? Picinek tűnik képről. Esetleg majd ott lehet változtatni, hogyha gyenge lesz így az autó, de ekkora keresztmetszettel működnie kellene. Belülről 46mm, a külseje 50es. A következő lépcső ebben a pvc csőben a 63as, aminek a belső átmérője 60as.
Udi Elküldve Szeptember10, 2012 Elküldve Szeptember10, 2012 Ha a gyári SE folytószelepházat nézzük kevés lehet az a 46 mm, anno amikor az NZ-s légszűrőházzal néztük alig akart menni, tudod elől ott van egy vákumos irányváltó szelep és persze kisebb volt az átmérője.
Zsoltee Elküldve Szeptember10, 2012 Elküldve Szeptember10, 2012 Na akkor most szopóka, nyalóka, mert a dobozt úgy gyártottam hogy 50es cső menjen bele... a 63as már szerintem nem fog elférni, de majd megmérem... :unsure: Szerk.: Hát igen, ebbe a dobozba nem fog elférni a 63as cső...
zoloj Elküldve Szeptember10, 2012 Elküldve Szeptember10, 2012 Na akkor most szopóka, nyalóka, mert a dobozt úgy gyártottam hogy 50es cső menjen bele... a 63as már szerintem nem fog elférni, de majd megmérem... :unsure: Szerk.: Hát igen, ebbe a dobozba nem fog elférni a 63as cső... Az az 50mm az min. ajánlott belső átmérő lett volna. Tudsz még alakítani a dobozon valahogyan?
Zsoltee Elküldve Szeptember10, 2012 Elküldve Szeptember10, 2012 Az az 50mm az min. ajánlott belső átmérő lett volna. Tudsz még alakítani a dobozon valahogyan? Nem lehet alakítani a dobozon. Új tetőt kell csinálnom hozzá, a kivitelezés nem nagy történet, a megtervezés lesz a gázosabb. :unsure: De akkor most mekkora átmérőre tervezzem a szívónyílást? 60as elég, vagy legyen 70es inkább? Mondjuk 70es PVC cső már nincs, szóval akkor valami más alternatívát kell találnom. Holnap megmérem a gyári pillangó átmérőjét. Asszem egyszer már mértem, de nem emlékszem rá.
zoloj Elküldve Szeptember11, 2012 Elküldve Szeptember11, 2012 Nem lehet alakítani a dobozon. Új tetőt kell csinálnom hozzá, a kivitelezés nem nagy történet, a megtervezés lesz a gázosabb. :unsure: De akkor most mekkora átmérőre tervezzem a szívónyílást? 60as elég, vagy legyen 70es inkább? Mondjuk 70es PVC cső már nincs, szóval akkor valami más alternatívát kell találnom. Holnap megmérem a gyári pillangó átmérőjét. Asszem egyszer már mértem, de nem emlékszem rá. Hát ha már úgy is újat kell csinálnod szerintem olyat csinálj amin nagy a nyílás, mert akkor majd lehet cserélgetni/próbálgatni a különböző átmérőket, bár azt nem tudom a dobozhoz, hogy rögzítetted a csövet, hogy ez egyáltalán megoldható-e. De gondolom a végleges változatban nem PVC csövet szeretnél majd használni... C20NE 55mm, C18XE 63mm, C20XE 63.5mm - mindegyik pillangó tengelynél mérve.
Tomoty Elküldve Szeptember11, 2012 Elküldve Szeptember11, 2012 Nem lehet alakítani a dobozon. Új tetőt kell csinálnom hozzá, a kivitelezés nem nagy történet, a megtervezés lesz a gázosabb. :unsure: De akkor most mekkora átmérőre tervezzem a szívónyílást? 60as elég, vagy legyen 70es inkább? Mondjuk 70es PVC cső már nincs, szóval akkor valami más alternatívát kell találnom. Holnap megmérem a gyári pillangó átmérőjét. Asszem egyszer már mértem, de nem emlékszem rá. Az 1.8-as astrának 76mm-es a csövezése. Ha már itt vagy teljesítményben, akkor lehet jó is lenne ez a méret. Pillango méretet sajnos nem tudok.
Zsoltee Elküldve Szeptember11, 2012 Elküldve Szeptember11, 2012 Hát ha már úgy is újat kell csinálnod szerintem olyat csinálj amin nagy a nyílás, mert akkor majd lehet cserélgetni/próbálgatni a különböző átmérőket, bár azt nem tudom a dobozhoz, hogy rögzítetted a csövet, hogy ez egyáltalán megoldható-e. De gondolom a végleges változatban nem PVC csövet szeretnél majd használni... C20NE 55mm, C18XE 63mm, C20XE 63.5mm - mindegyik pillangó tengelynél mérve. A dobozba beleragasztottam a PVC cső végét, amiben van a tömítőgumi és a könyököt csak bele toltam. Elhagyhatnám ezt a PVC csöves megoldást ha találnék olyan gumicsövet, ami van elég hosszú ahhoz hogy elérjen a szűrőig. Az 1.4é tuti kevés és a C20NE-é is rövid ( meg a formájuk sem olyan ) Te milyen csővel oldottad meg? Bár neked ott van a légtömegmérő közdarabnak, lehet hogy Neked a gyári is elég hosszú volt. :goofy: C20XE-é szimpinek tűnik, akkor csinálok majd egy 63körülit. Viszont ezt a elöl öblös, hátul keskenyebb dolgot, nem tudom hogy fogom kimatekozni alu lemezből. :goofy:
Mc-elek Elküldve Szeptember11, 2012 Elküldve Szeptember11, 2012 Az 1.8-as astrának 76mm-es a csövezése. Ha már itt vagy teljesítményben, akkor lehet jó is lenne ez a méret. Pillango méretet sajnos nem tudok. hmmm... nekem 82es ami jön a légtömegmérőtől
hakapeszimaki Elküldve Szeptember11, 2012 Elküldve Szeptember11, 2012 hmmm... nekem 82es ami jön a légtömegmérőtől Jó,de nálad ilyen a képlet:
Mc-elek Elküldve Szeptember11, 2012 Elküldve Szeptember11, 2012 Jó,de nálad ilyen a képlet: :D :D jah ,mostanában hogy hűs a levegő reggel ... ,mindig meglepődők :)
Udi Elküldve Szeptember11, 2012 Elküldve Szeptember11, 2012 Szilikoncső idomokat lehet venni különféle méretekben az egyenes szakaszokban meg valami vékonyfalu alucső is jó lehet. http://www.tuningaruhaz.hu/site/site_main.php?id_category=59
Tomoty Elküldve Szeptember11, 2012 Elküldve Szeptember11, 2012 A dobozba beleragasztottam a PVC cső végét, amiben van a tömítőgumi és a könyököt csak bele toltam. Elhagyhatnám ezt a PVC csöves megoldást ha találnék olyan gumicsövet, ami van elég hosszú ahhoz hogy elérjen a szűrőig. Az 1.4é tuti kevés és a C20NE-é is rövid ( meg a formájuk sem olyan ) Te milyen csővel oldottad meg? Bár neked ott van a légtömegmérő közdarabnak, lehet hogy Neked a gyári is elég hosszú volt. :goofy: C20XE-é szimpinek tűnik, akkor csinálok majd egy 63körülit. Viszont ezt a elöl öblös, hátul keskenyebb dolgot, nem tudom hogy fogom kimatekozni alu lemezből. :goofy: Elvileg a héten rendelek egy 1m-es 76-os 4 rétegű fekete szilikon-textil csövet. Nekem egy 40cm-es darab kell. Vagy ez: http://www.ebay.com/itm/Black-ID-3-76mm-1m-Straight-Silicone-Coolant-Hose-1M-METER-Length-/251129071311?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item3a787586cf&vxp=mtr vagy http://www.ebay.com/itm/76mm-3-Silicone-2-Py-Blue-Max-Air-Feed-Ducting-1m-/270599917760?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item3f010310c0 Ha postázzák őket hazánkba.
Mc-elek Elküldve Szeptember11, 2012 Elküldve Szeptember11, 2012 ha kell valakinek valami darabka rozsdamentes cső ,az dobjon rám egy privit :) van 76.1*1.2 , 60.3*1 , 50*1 ne akarjatok szál csövet :), de vannak kis darabok (50-60 cm) Zsoltee: nem tudok úgy bővíteni vagy peremezni csövet ahogy szerettem volna... kell hozzá szerszám :(
wegapower Elküldve Szeptember11, 2012 Elküldve Szeptember11, 2012 itt egy kis vidi ez még régebben készült de hamarosan új is lessz
Recommended Posts