Mc-elek Elküldve Szeptember9, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember9, 2012 és ha beszívja a féktisztítót megváltozik a hangja? :goofy: vagy mit kellene észrevennem? :blush: elvileg felpörög :) de találkoztam olyannal is ami fulladt tőle :), szóval motor fordulat fog változni Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsoltee Elküldve Szeptember9, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember9, 2012 elvileg felpörög :) de találkoztam olyannal is ami fulladt tőle :), szóval motor fordulat fog változni Nos ma reggel konstatáltam hogy elfogyott a féktisztítóm, szóval majd hétfőn. Egyébiránt már bent a légszűrő, mondjuk most elég gányul néz ki a rendszer, mert PVC lefolyócsőből csináltam meg a szívórészt ( egyéb ötlet hiányában ). De kell majd bele tennem valami harmónikát, mert így szerintem nagyon rángatja majd a légszűrőt. A tapasztalatom az, hogy eltűnt az erő a kocsiból. Persze ez gondolom annak is betudható, hogy most a nagyon sok üzemanyaghoz még kevesebb levegőt kap, ezért most már abszolút ellapult. Egyesben sem egy vadállat, a többi sebességről meg ne is beszéljünk. Remélem ha meglesznek az injektorok és a programozás, akkor visszatér belé az erő. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsoltee Elküldve Szeptember9, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember9, 2012 Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Szeptember9, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember9, 2012 Nekem ez így nem jön át... Nem merültem túlságosan bele az ITB témába,de nem az lenne a lényege,hogy a gázlengések ne tudjanak összedolgozni és ennélfogva nagy fordulaton nyitott fojtószelepnél jobb legyen a feltötés? Mert szvsz így összedolgoznak ugyanúgy,mint egy gyári SI szívósornál. Nem mindegyik tüte végére kéne kis szűrőt rakni inkább? Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Szeptember9, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember9, 2012 Zsóti! Jó lesz ez, bár egy kicsit az eleje lehetne öblösebb: Link to comment Megosztás: More sharing options...
wegapower Elküldve Szeptember9, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember9, 2012 Zsoltee az a baj sztem, hogy nagyon hosszú a folytószelep után a szívósor az airboxnak meg kicsi a kapacitása az 50?-es pvc-cső meg nagyon nagy folytás a motornak. Télre szoktam feltenni ugyan ilyen csövet gyári levegőszűrővel és 4000 nél meghal az autó nincs levegő.kicsit nyomatékosabb de olyan mint mikor befogod a cső végét, és elfogy az erő. Holnap tényleg csinálok egy friss vidit a hangról meg a menésről. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wegapower Elküldve Szeptember9, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember9, 2012 80 as airbox 80 as pillangó!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsoltee Elküldve Szeptember9, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember9, 2012 Nekem ez így nem jön át... Nem merültem túlságosan bele az ITB témába,de nem az lenne a lényege,hogy a gázlengések ne tudjanak összedolgozni és ennélfogva nagy fordulaton nyitott fojtószelepnél jobb legyen a feltötés? Mert szvsz így összedolgoznak ugyanúgy,mint egy gyári SI szívósornál. Nem mindegyik tüte végére kéne kis szűrőt rakni inkább? Ha figyelmesen elolvasod a topicot és a belinkelt képeket, videókat, leírásokat, akkor rájössz hogy nem :) Zsóti! Jó lesz ez, bár egy kicsit az eleje lehetne öblösebb: Eredetileg egy hasonló volt a terv, de az sajnos meghaladja a képességeimet, így maradt a sima egyszerű airbox. Zsoltee az a baj sztem, hogy nagyon hosszú a folytószelep után a szívósor az airboxnak meg kicsi a kapacitása az 50?-es pvc-cső meg nagyon nagy folytás a motornak. Télre szoktam feltenni ugyan ilyen csövet gyári levegőszűrővel és 4000 nél meghal az autó nincs levegő.kicsit nyomatékosabb de olyan mint mikor befogod a cső végét, és elfogy az erő. Holnap tényleg csinálok egy friss vidit a hangról meg a menésről. A tüték, direkt lettek ilyen hosszúk, zoloj javasolta, mert így jobban autózható, nem kell szétforgatnom hogy menjen, alulról jobban húz. Az 50es PVC csövet is zoloj számolta és szerintem nem folytja a motort, most jelenleg a benzinbe fullad bele, még mindig. -.-' Link to comment Megosztás: More sharing options...
zoloj Elküldve Szeptember10, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember10, 2012 Ha figyelmesen elolvasod a topicot és a belinkelt képeket, videókat, leírásokat, akkor rájössz hogy nem :) Eredetileg egy hasonló volt a terv, de az sajnos meghaladja a képességeimet, így maradt a sima egyszerű airbox. A tüték, direkt lettek ilyen hosszúk, zoloj javasolta, mert így jobban autózható, nem kell szétforgatnom hogy menjen, alulról jobban húz. Az 50es PVC csövet is zoloj számolta és szerintem nem folytja a motort, most jelenleg a benzinbe fullad bele, még mindig. -.-' Az a PVC cső belül 50mm-es? Picinek tűnik képről. Esetleg majd ott lehet változtatni, hogyha gyenge lesz így az autó, de ekkora keresztmetszettel működnie kellene. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsoltee Elküldve Szeptember10, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember10, 2012 Az a PVC cső belül 50mm-es? Picinek tűnik képről. Esetleg majd ott lehet változtatni, hogyha gyenge lesz így az autó, de ekkora keresztmetszettel működnie kellene. Belülről 46mm, a külseje 50es. A következő lépcső ebben a pvc csőben a 63as, aminek a belső átmérője 60as. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Udi Elküldve Szeptember10, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember10, 2012 Ha a gyári SE folytószelepházat nézzük kevés lehet az a 46 mm, anno amikor az NZ-s légszűrőházzal néztük alig akart menni, tudod elől ott van egy vákumos irányváltó szelep és persze kisebb volt az átmérője. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsoltee Elküldve Szeptember10, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember10, 2012 Na akkor most szopóka, nyalóka, mert a dobozt úgy gyártottam hogy 50es cső menjen bele... a 63as már szerintem nem fog elférni, de majd megmérem... :unsure: Szerk.: Hát igen, ebbe a dobozba nem fog elférni a 63as cső... Link to comment Megosztás: More sharing options...
zoloj Elküldve Szeptember10, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember10, 2012 Na akkor most szopóka, nyalóka, mert a dobozt úgy gyártottam hogy 50es cső menjen bele... a 63as már szerintem nem fog elférni, de majd megmérem... :unsure: Szerk.: Hát igen, ebbe a dobozba nem fog elférni a 63as cső... Az az 50mm az min. ajánlott belső átmérő lett volna. Tudsz még alakítani a dobozon valahogyan? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsoltee Elküldve Szeptember10, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember10, 2012 Az az 50mm az min. ajánlott belső átmérő lett volna. Tudsz még alakítani a dobozon valahogyan? Nem lehet alakítani a dobozon. Új tetőt kell csinálnom hozzá, a kivitelezés nem nagy történet, a megtervezés lesz a gázosabb. :unsure: De akkor most mekkora átmérőre tervezzem a szívónyílást? 60as elég, vagy legyen 70es inkább? Mondjuk 70es PVC cső már nincs, szóval akkor valami más alternatívát kell találnom. Holnap megmérem a gyári pillangó átmérőjét. Asszem egyszer már mértem, de nem emlékszem rá. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zoloj Elküldve Szeptember11, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember11, 2012 Nem lehet alakítani a dobozon. Új tetőt kell csinálnom hozzá, a kivitelezés nem nagy történet, a megtervezés lesz a gázosabb. :unsure: De akkor most mekkora átmérőre tervezzem a szívónyílást? 60as elég, vagy legyen 70es inkább? Mondjuk 70es PVC cső már nincs, szóval akkor valami más alternatívát kell találnom. Holnap megmérem a gyári pillangó átmérőjét. Asszem egyszer már mértem, de nem emlékszem rá. Hát ha már úgy is újat kell csinálnod szerintem olyat csinálj amin nagy a nyílás, mert akkor majd lehet cserélgetni/próbálgatni a különböző átmérőket, bár azt nem tudom a dobozhoz, hogy rögzítetted a csövet, hogy ez egyáltalán megoldható-e. De gondolom a végleges változatban nem PVC csövet szeretnél majd használni... C20NE 55mm, C18XE 63mm, C20XE 63.5mm - mindegyik pillangó tengelynél mérve. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tomoty Elküldve Szeptember11, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember11, 2012 Nem lehet alakítani a dobozon. Új tetőt kell csinálnom hozzá, a kivitelezés nem nagy történet, a megtervezés lesz a gázosabb. :unsure: De akkor most mekkora átmérőre tervezzem a szívónyílást? 60as elég, vagy legyen 70es inkább? Mondjuk 70es PVC cső már nincs, szóval akkor valami más alternatívát kell találnom. Holnap megmérem a gyári pillangó átmérőjét. Asszem egyszer már mértem, de nem emlékszem rá. Az 1.8-as astrának 76mm-es a csövezése. Ha már itt vagy teljesítményben, akkor lehet jó is lenne ez a méret. Pillango méretet sajnos nem tudok. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsoltee Elküldve Szeptember11, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember11, 2012 Hát ha már úgy is újat kell csinálnod szerintem olyat csinálj amin nagy a nyílás, mert akkor majd lehet cserélgetni/próbálgatni a különböző átmérőket, bár azt nem tudom a dobozhoz, hogy rögzítetted a csövet, hogy ez egyáltalán megoldható-e. De gondolom a végleges változatban nem PVC csövet szeretnél majd használni... C20NE 55mm, C18XE 63mm, C20XE 63.5mm - mindegyik pillangó tengelynél mérve. A dobozba beleragasztottam a PVC cső végét, amiben van a tömítőgumi és a könyököt csak bele toltam. Elhagyhatnám ezt a PVC csöves megoldást ha találnék olyan gumicsövet, ami van elég hosszú ahhoz hogy elérjen a szűrőig. Az 1.4é tuti kevés és a C20NE-é is rövid ( meg a formájuk sem olyan ) Te milyen csővel oldottad meg? Bár neked ott van a légtömegmérő közdarabnak, lehet hogy Neked a gyári is elég hosszú volt. :goofy: C20XE-é szimpinek tűnik, akkor csinálok majd egy 63körülit. Viszont ezt a elöl öblös, hátul keskenyebb dolgot, nem tudom hogy fogom kimatekozni alu lemezből. :goofy: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Szeptember11, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember11, 2012 Az 1.8-as astrának 76mm-es a csövezése. Ha már itt vagy teljesítményben, akkor lehet jó is lenne ez a méret. Pillango méretet sajnos nem tudok. hmmm... nekem 82es ami jön a légtömegmérőtől Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Szeptember11, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember11, 2012 Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Szeptember11, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember11, 2012 hmmm... nekem 82es ami jön a légtömegmérőtől Jó,de nálad ilyen a képlet: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Szeptember11, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember11, 2012 Jó,de nálad ilyen a képlet: :D :D jah ,mostanában hogy hűs a levegő reggel ... ,mindig meglepődők :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Udi Elküldve Szeptember11, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember11, 2012 Szilikoncső idomokat lehet venni különféle méretekben az egyenes szakaszokban meg valami vékonyfalu alucső is jó lehet. http://www.tuningaruhaz.hu/site/site_main.php?id_category=59 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tomoty Elküldve Szeptember11, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember11, 2012 A dobozba beleragasztottam a PVC cső végét, amiben van a tömítőgumi és a könyököt csak bele toltam. Elhagyhatnám ezt a PVC csöves megoldást ha találnék olyan gumicsövet, ami van elég hosszú ahhoz hogy elérjen a szűrőig. Az 1.4é tuti kevés és a C20NE-é is rövid ( meg a formájuk sem olyan ) Te milyen csővel oldottad meg? Bár neked ott van a légtömegmérő közdarabnak, lehet hogy Neked a gyári is elég hosszú volt. :goofy: C20XE-é szimpinek tűnik, akkor csinálok majd egy 63körülit. Viszont ezt a elöl öblös, hátul keskenyebb dolgot, nem tudom hogy fogom kimatekozni alu lemezből. :goofy: Elvileg a héten rendelek egy 1m-es 76-os 4 rétegű fekete szilikon-textil csövet. Nekem egy 40cm-es darab kell. Vagy ez: http://www.ebay.com/itm/Black-ID-3-76mm-1m-Straight-Silicone-Coolant-Hose-1M-METER-Length-/251129071311?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item3a787586cf&vxp=mtr vagy http://www.ebay.com/itm/76mm-3-Silicone-2-Py-Blue-Max-Air-Feed-Ducting-1m-/270599917760?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item3f010310c0 Ha postázzák őket hazánkba. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Szeptember11, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember11, 2012 ha kell valakinek valami darabka rozsdamentes cső ,az dobjon rám egy privit :) van 76.1*1.2 , 60.3*1 , 50*1 ne akarjatok szál csövet :), de vannak kis darabok (50-60 cm) Zsoltee: nem tudok úgy bővíteni vagy peremezni csövet ahogy szerettem volna... kell hozzá szerszám :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
wegapower Elküldve Szeptember11, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember11, 2012 itt egy kis vidi ez még régebben készült de hamarosan új is lessz Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts