Tápiószecső Elküldve Augusztus15, 2012 Megoszt Elküldve Augusztus15, 2012 Zsoltee: Lenne hozzád egy kérdésem: Láttam, hogy az autódban F13CR 3.74-es végáttételű váltó van a gyári (ha jól emlékszem) 4.18-as helyett. Mi változott az autó viselkedésében a csere után? Azért kérdezem, mert most tudnék venni az astrámba egy 4.18-as F17-es váltót a gyári 3.94-es helyére (pont ellentétes "tuning" lenne, mint a tiédben). Mivel Zsoltee-nak elég kevés tapasztalata van a régi konfiggal engedd meg, hogy helyette válaszoljak. Először is itt az akkori friss leírás: http://www.opelforum...040#entry413110 Ezen túlmenően nem biztos hogy jó ötlet ezzel hasonlítani, mivel itt a WR is CR-re változott, és ez teljesen felkavarta a dolgot, nem olyan mintha csak a végáttétel lett volna cserélve. Nekem két tanácsom van: nézd meg a pontos áttételeket, mert azonos típusból is lehetnek különböző belső áttételezésű váltók, ha pedig ez megvan számold ki. Nézd meg vezetés közben hol szeretnéd hogy több vagy kevesebb fordulat legyen vagy hol legyen lentebb vagy fentebb bizonyos sebességnél, majd csinálj egy kalkulációt az új váltóra. Nekem ez nagyon bejött, gyakorlatilag minden úgy lett, ahogy előre kiszámoltam. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Augusztus15, 2012 Megoszt Elküldve Augusztus15, 2012 Igen én is így gondolom, hogy a rezonanciának nem tesz jót. Viszont azt hiszem a légszűrődobozban létrejövő rezonancia alacsony fordulaton van jótékony hatással, bár nem számoltam utána. Fordulaton viszont egyértelműen fojt a légszűrőház is, meg benne a sok mindenféle. Nekem szépen jött a nyomaték, ahogy ki lett nyitva a szívóoldal rendesen, bár a programot sem ártott utána igazítani, hogy tényleg jó legyen. Sok paraméter van egy ilyen szívóoldalon, mindegyik részét lehet máshova méretezni és ezzel simítani a nyomatékgörbét - ahogy a gyáriak csinálják. Ha feltudsz áldozni alulról néhány Nm-t akkor esetleg magasabban nyerhetsz valamivel többet. Kinek mi a jó... Arról nem beszélve, hogy hirtelen a gázra lépve mindig fulladt a kocsi. Átalakított légszűrőházzal ilyet soha nem tapasztaltam. Most tettünk nagy nyitott papírszűrőt C20NE motorra, tudok esetleg dyno-s méréseket felrakni ha van akit érdekel. Programozás nélkül alul egy picit gyengébb lett, 0.01g körül (de így is elég), 4-5000rpm között viszont egyértelműen 0.05-0.06g körül erősödött ha jól emlékszem, mindenféle program utánaállítás nélkül. Forgatva sokkal jobban használható így a kocsi, gyorsabb, nem lyukra váltasz. Én anno poénből raktam a corsába direkt szűrőt. Alul meghalt a nyomaték, felül talán jobban ment. Az biztos, hogy kinyitott szívó oldal normálisan megépített kipuff oldal nélkül szart se ér. Céges motoron kisérleteztem ezzel, a légszűrőház ellennyomását megváltoztatva(dupla betétes a légszűrő, a belső szűrőt kivettem), ugyanakkora teljesítményt nagyobb pillangószelep állással tudtam csak létrehozni. Végigondolva, teljesen logikus amúgy. Inkább a beszívott levegő hőmérséklete számít. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wegapower Elküldve Augusztus15, 2012 Megoszt Elküldve Augusztus15, 2012 Zsoltee. Holnap keresek már én is egy vidit és megmutatom hogy szól a prototipus. Alapjárati motor meg a többi slepp nélkül. :sneaky: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsoltee Elküldve Augusztus15, 2012 Megoszt Elküldve Augusztus15, 2012 Zsoltee. Holnap keresek már én is egy vidit és megmutatom hogy szól a prototipus. Alapjárati motor meg a többi slepp nélkül. :sneaky: Nah, Te is idetaláltál cimbi? Lássuk lássuk, halljuk halljuk. Meg képeket is linkelhetnél hogy Neked most hogy áll a projekt :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsoltee Elküldve Augusztus17, 2012 Megoszt Elküldve Augusztus17, 2012 Nem tudom mi volt abban a 3as Golfban, de így hogy alul buta a kocsim, 2.ban 30ról, nem tudott otthagyni. Benzines volt az tuti, mert tiltott. 1.6? Talán. :goofy: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsoltee Elküldve Augusztus18, 2012 Megoszt Elküldve Augusztus18, 2012 zoloj, szerinted mekkora injektorokat vegyek a kocsiba? 170es C20NE elég, vagy vegyek nagyobbat? Jól jöhet még később? :evilgrin: :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zoloj Elküldve Augusztus21, 2012 Megoszt Elküldve Augusztus21, 2012 zoloj, szerinted mekkora injektorokat vegyek a kocsiba? 170es C20NE elég, vagy vegyek nagyobbat? Jól jöhet még később? :evilgrin: :D Igen, szerintem elegendő. Van is itthon 4db C20NE injektor Motronic ML4.1-ből, ha kellene... Reméljük, jól ki lesznek használva :icon1: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsoltee Elküldve Augusztus22, 2012 Megoszt Elküldve Augusztus22, 2012 Igen, szerintem elegendő. Van is itthon 4db C20NE injektor Motronic ML4.1-ből, ha kellene... Reméljük, jól ki lesznek használva :icon1: Ha van Neked otthon, akkor nem keresek, megvenném ha Neked már nem kell :) Megvettem a Lybra légszűrőt, lassan befejezzük a házépítést és lesz időm az autómra is végre. Az utóbbi két napban furcsa dolgot vettem észre, eddig mindig világított a check, a dús keverék miatt ugye, amikor padlóztam csak akkor aludt el. Két napja, nem világít, csak néha felvillan. A kocsi jobban nem megy, még mindig torpan és fuldoklik az üzemanyagban, de már a lámpa nem jelzi. Ez vajon mitől lehet? Remélem nem halt meg a lambdaszondám a sok üzemanyagtól. :goofy: Bár párszor akkorát durrant a kipufogó, hogy az szerintem mindent vitt. :D Majd kiderül, úgy is akartam venni gyári újat. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
rtomi Elküldve Augusztus25, 2012 Megoszt Elküldve Augusztus25, 2012 Szerintem ha halott lenne a szonda akkor folyamatosan világítana a check kontorll lámpa. Link to comment Megosztás: More sharing options...
TomTech Elküldve Augusztus25, 2012 Megoszt Elküldve Augusztus25, 2012 A dús keveréktől igen hamar beadja az unalmast, és nem feltétlen fog utána világítani a lámpa. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsoltee Elküldve Augusztus26, 2012 Megoszt Elküldve Augusztus26, 2012 Akkor még jó hogy nem zsír új szondát vettem annó. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tomoty Elküldve Augusztus28, 2012 Megoszt Elküldve Augusztus28, 2012 Na engem is elkapott a tuningláz: Van az autóban egy (1.8-as Z18XE motorhoz) egy 266 fokos Dbilas Sportvezérmű tengely. Néztem ezt a kit-et (280fokos tengellyel): http://www.bar-tek-tuning.com/lshop,showdetail,19538,en,1346177824-26333,1107452820.opel.opel4zyl4ventiler.opel16v14_16,028110800-00,2,Tshowrub--1107452820.opel.opel4zyl4ventiler.opel16v14_16,.htm Ezek valóak elvileg a kis blokkos motorokhoz (pl z14XE-Z18XE) ha jól tudom. Az "Ecotec" listába nincsen 272 foknál nagyobb tengely.Itt 1.8-2.2-ig írja a motorokat, akkor ezek a Big blokkos motorok (pl C18XE, X18XE) ? Szóval beépíthető az én Z18XE autómba a Schrick kit 280-as tengellyel? Illetve hogyan alakulna a vezethetőség? Most (266-os tengellyel) 1800-2000-es fordulattól mozog "megfelelően" az autó, és 3000 környékétől mozog vehemensebben. Még 1 Kérdés: Elég-e a 280-as tengelyhez a 7600-as fordulatig (6500-ról) kitólt fordulatszám tíltás? Hátha valaki tuningolt 1.4-1.8 16v opel motort, és tud segíteni... Link to comment Megosztás: More sharing options...
zoloj Elküldve Augusztus29, 2012 Megoszt Elküldve Augusztus29, 2012 Na engem is elkapott a tuningláz: Ez a Gr. A kit szerintem nem emel túl nagyot. Nem biztos, hogy túl sokat dobna. Ha tengelyt cserélsz, nagyobb emelésű kellene (most 9.8mm). 31mm-es szívószelepekhez azért illene 10mm feletti emelés. Newman-nek vannak használható profiljai, gyári dugóhoz. 10.2-10.66mm http://www.newman-ca...df/vauxhall.pdf Illetve tengely csere előtt szerintem feltétlenül kellene egy portolás most már, nem érdemes tovább halogatni. Jó portolás mellett sokkal több erő fog jönni, akár a mostani tengellyel is, pláne rendes emelés mellett. Nem fogja kihasználni a gyári hengerfej a nagyobb szelepemelést enélkül. A 7600as tiltás elegendő az biztos, ahogy néztem a mérésedet, viszonylag "hamar" kezd esni a nyomaték. Újra kell majd programozni a kocsit utána. Szerintem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tomoty Elküldve Augusztus29, 2012 Megoszt Elküldve Augusztus29, 2012 Ez a Gr. A kit szerintem nem emel túl nagyot. Nem biztos, hogy túl sokat dobna. Ha tengelyt cserélsz, nagyobb emelésű kellene (most 9.8mm). 31mm-es szívószelepekhez azért illene 10mm feletti emelés. Newman-nek vannak használható profiljai, gyári dugóhoz. 10.2-10.66mm http://www.newman-ca...df/vauxhall.pdf Köszönöm a sgítséget! Elvileg a Schrick kit-es 280fokos tengely 10,25-öt emel. Még pár kérdés: Hol tudnék erősített szeleprugókat beszerezni-gyártatni? Mert ahogy néztem a Newman tegelyek kb 110eFt-ba kerülnek (+szállítás), és ha rugót tudnék gyártatni 30-40eFt-ért (rugótányért én is tudok esztergálni), akkor sokkal bejjebb lennék. 150-ből megúsznám 300 helyett. HF portolás-polírozás mennyibe kerül? Illetve van ismerősötök, aki meg tudja csinálni pest környékén (vagy Gödöllő vonzáskörzetében)? A járatok polírozását szerintem én is meg tudnám csinálni (szeretném is :icon13: ), csak kéne egy hely ahol le tudnám kapni a HF-et. Bocsánat ha fárasztalak titeket, csak gondolkodtam az autó cserén (valami "vérbel" sportautóra pl.: RX8, Alfa Brera 3.2 V6) és rá kellett jönnöm, hogy felesleges a munkábajárásra. Több pénzem állna benne, fogyasztásban meg a gatyámat is rá költeném egy ilyenre. Szóval inkább a komolyabb tuning mellett döntöttem (feltéve,ha vezethető marad utcára egy 280-288fokos tengellyel :hehe: ). Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsoltee Elküldve Augusztus29, 2012 Megoszt Elküldve Augusztus29, 2012 Szerintem nincs miért bocsánatot kérned, ez a topic erről szól. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zoloj Elküldve Augusztus30, 2012 Megoszt Elküldve Augusztus30, 2012 Köszönöm a sgítséget! Elvileg a Schrick kit-es 280fokos tengely 10,25-öt emel. Még pár kérdés: Hol tudnék erősített szeleprugókat beszerezni-gyártatni? Mert ahogy néztem a Newman tegelyek kb 110eFt-ba kerülnek (+szállítás), és ha rugót tudnék gyártatni 30-40eFt-ért (rugótányért én is tudok esztergálni), akkor sokkal bejjebb lennék. 150-ből megúsznám 300 helyett. HF portolás-polírozás mennyibe kerül? Illetve van ismerősötök, aki meg tudja csinálni pest környékén (vagy Gödöllő vonzáskörzetében)? A járatok polírozását szerintem én is meg tudnám csinálni (szeretném is :icon13: ), csak kéne egy hely ahol le tudnám kapni a HF-et. Nem fárasztasz senkit, erre van ez a topic, ahogy Zsolti mondta. Szeleprugókat tudsz venni szerintem Schrick-től, Piper-től, körül kell nézni. Rugótányért szintén, ha legyártod az is lehet okés, bár szerintem jó kellene legyen a gyári is. (vagy olyan gyenge lenne, hogy a nagyobb rugó erőtől repedne??) Ezt biztos ismeritek: http://www.corsaspor...=489900&page=37 Még írják is, hogy a Newman 288as tengely 11mm felett emel. Ami nekem elsőre szemet szúrt, hogy X16XE hajtókarokra cserélték a gyáriakat, azt mondják erősebbek (szerintem ezt Tomtech jobban tudja). Ha komolyan gondolod a dolgokat, érdemes meggondolni. Kérdezted, hogy a vezethetőség, hogy fog alakulni. Általában a nagy holtponti emelés szokta elrontani alsó fordulatszámokon a használhatóságot, sok levegőt tol vissza a szívócsőbe a dugattyú, mikor már felfelé jön. Ebből a szempontból egy olyan tengely lenne jó, ami nagyot emel csúcsban de holtponton viszont kicsit. Ehhez meredek vezérműtengely profil kell, ami miatt nagyok lesznek a gyorsulások (gyorsan nyíló szelepek), ami erős szeleprugót kíván meg. Picivel nehezebb is fokolni, agresszívebben jön meg az erő, de elvileg alul sem lesz túl gyenge, de ehhez kell jó portolás is. Portolásban szerintem tudok segíteni, C20XE-ket csinálgattam, nem lettek rosszak. Nem elsősorban polírozásról szól egy ilyen szerintem, le kell mérni, hogy mekkorák a méretek, számolgatni, hogy körülbelül az mire elég, és szükség esetén bővíteni. Megkeresni a "legszűkebb keresztmetszetét" az egész motornak - úgy lehet tovább lépni. Nemsokára elkészül a saját flowbench-em ha minden jól megy..csinálgatom. Akkor esetleg majd lehet dokumentálni meg méregetni, hogy mit sikerült elérni. Lehet, hogy megérné vásárolni egy másik bontott hengerfejet, ahogy néztem 15e körül már lehet kapni, és akkor nem kellene addig az autót nélkülözni. Lenne idő szépen megcsinálni a fejet, végig méregetni, tervezgetni mindent - az az egésznek a lelke, elkapkodni nem célszerű. Talán még a programozásban is tudnék majd segíteni, de ez még nem 100%... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tomoty Elküldve Augusztus30, 2012 Megoszt Elküldve Augusztus30, 2012 Nehéz kenyér ez a válogatás! Ez tetszik nekem: http://www.kentcams....amshafts-01.jpg innen a COR1603 (emelés 11.04, TDC 2.00mm, 278°) Legolcsóbb, és még szimpatikus is: http://www.newman-ca...df/vauxhall.pdf VUXT/288/420H PH3 (emelés 10.66, TDC 2.2mm, 288°, 300font a 2db! tengely) Másik: http://www.pipercams...?pid=C16VBP300H (emelés 11.43mm/11.05, TDC 2.74/2.49mm, 280/278°, 410font az ára :unsure: ) "Merészebb", de nagyot dobhat (és tetszene :icon1:): http://www.gozzoli.it/prod.php itt a 4602534 verzió (emelés 12.25/11.80mm ! :D, TDC 2.60/2.05mm, 272/258°, 480juróért :blink: ) És végül az Imotec a táblázata miatt: http://www.imotecgmb...EL/nw-opel.html Itt a DOCH Small block 1.8-nál 268° +24PS növekedést ír (nálam chippelve kb ennyit számoltam, ezért teljesen korrekt érték) 290°-nál +34PS. Szóval egy komolyabb tengellyel nyernék kb 10 pacit? Mivel láttam már komolyabb Rally tengelyeknél asszimetrikus párosításokat (272/258°), ezért: Ha pl találnék még egy elborúlt embert akivel vennénk 288°-os tengelyt, akkor berakhatnánk mellé a 266°-os tengelyemet kipufogó oldalra? Mit eredményezne ez? Még valami a végére: 3 napja fórumokat bújok és ezeket láttam: -portolásra fórumokon +4-6 pacit írnak (ahogy ki tudtam hámozni) -hf-ből le akarok vetetni kb 0.4-0.6mm-t (így a kompresszióm 10.5-ről 11-11.2-re változik), ez +3-5 lovacska adatok alapján -E85-re átállásra +4-8LE (kütyü már megvéve opel16v-től) -és a tengely csere +10LE Számolgattam, most 168-170 ló környékén járok. Akkor így elvileg 189-199LE-ig is eljuthatok ??? Tudom, álmodok ezért elégedett lennék 185lovacskával is ... Link to comment Megosztás: More sharing options...
zoloj Elküldve Augusztus30, 2012 Megoszt Elküldve Augusztus30, 2012 Nehéz kenyér ez a válogatás! ...... Kent biztosan jó! Newman ár/érték arány győztes - lőttek vele 200ló körül. Piper-rel alul gyengébb lenne, ezt láthatod, de amúgy szimpatikus, nem pici... Gozzoli tulajdonképpen Catcams-et árul...szerintem a legjobb gyártó manapság, következő szett nekem is olyan lesz. Durva profilokat csinálnak, durva teljesítményhez. Imotec - nézegettem, szerintem olyan langyos németes, utcaias a legtöbb. Asszimetrikus párosítás, hát elég nagy zsákbamacska lenne, ha nincs elég kipuff oldali áramlás hiába nyit nagyot a szívó tengely, karcsú lesz mindenütt. Pont ezt próbáltam elmondani, lehet h 4-6 pacikat írnak, senkit sem érdekel a Te motorod NEM széria - teljesen más történet. Lehet, hogy egy széria motoron csak annyit hoz, a tieden sokkal többet, mert az a hengerfej nem 200lóra volt csinálva gyárilag. Lehet erőltetni egy piszok nagy tengellyel el is érheted a 200lovat, de egy jó közepes tengellyel sokkal kellemesebb, csak jó portolás kell hozzá. Ez olyan, hogy csináltak C20XE gyári tengellyel is 200lovat, csak a körítés volt hozzá durva, mert nem arra volt a tengely kitalálva. Inkább mindenből valamivel közepes, azok szoktak jók lenni. Rendes flowbench méréseken szokott kijönni, hogy pl gyári C20XE fejek 10mm feletti emeléssel nem tudnak mit kezdeni, nem nő az áramlás!!! Tehát felesleges beépíteni egy 12mm-t emelő tengelyt, mert olyan mintha beraknál egy max 10mm-t emelő példányt... Ha a fej nagy emelésnél nem tud extra áramlást biztosítani, akkor feleslegesen erőlködsz. Kompresszió növelés arra jó, hogy a már bent lévő keveréket tökéletesebben égesd el. Extra teljesítményhez extra töltés kell! Ja és a 200ló körüli Z18XE bőőven 200Nm felett tudott, ezt kell megcélozni... Szerintem teljesen felesleges így számolgatni, hogy ez +4le az meg +6le, csúcsteljesítményről beszélsz, kb. senkit sem érdekel. A lényeg, hogy minél nagyobb tartományban legyen használható forgatónyomaték, nem a csúcsérték a fontos. "Horsepower sells cars, torque wins races" Ezt érdemes fejben tartani :) Ha jól megnézed a saját motorodat, mi az ami vajon kevés rajta, mitől esik a nyomaték kb. 6000től.... Szívósorod elég leömlőd elég tengely sokkal többet tud mint a gyári, és gyárival el lehet érni 150hp-t simán... hengerfej, szelepek mérete - ezekkel a szelepekkel 200lovat láttál, ha körülnéztél neten, tehát ami kérdéses az az, hogy a hengerfej akar-e neked segíteni :) Gyakorlatilag egy Integra Type-R teljesítményét akarod elérni, kisebb szelepekkel (-2mm) és sokkal kisebb csatornákkal, nem mellesleg kisebb tengellyel is....Én még azt is mondanám, hogy innen csak egy jó portolás és program kell és sokat fog javulni a teljesítményed... de megint csak szvsz, ne hallgass rám :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
TomTech Elküldve Augusztus31, 2012 Megoszt Elküldve Augusztus31, 2012 Ha 7000 fölött szeretnéd forgatni nem ártana valami erősebb hajtókar, pl ezek. http://www.ebay.co.uk/itm/VAUXHALL-ASTRA-SIGNUM-Z18XER-PISTONS-RODS-/320963376141?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item4abae8740d Ha dugóval együtt teszed be akkor a kompressziód is nő, nem kell leszedni a hengerfejből, mert ezek 1 milivel magasabbak a mostani dugóidnál, és gyárilag be vannak zsebelve a szelepek helyei. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tomoty Elküldve Augusztus31, 2012 Megoszt Elküldve Augusztus31, 2012 Pont ezt próbáltam elmondani, lehet h 4-6 pacikat írnak, senkit sem érdekel a Te motorod NEM széria - teljesen más történet. Lehet, hogy egy széria motoron csak annyit hoz, a tieden sokkal többet, mert az a hengerfej nem 200lóra volt csinálva gyárilag. Lehet erőltetni egy piszok nagy tengellyel el is érheted a 200lovat, de egy jó közepes tengellyel sokkal kellemesebb, csak jó portolás kell hozzá... Ja és a 200ló körüli Z18XE bőőven 200Nm felett tudott, ezt kell megcélozni... Ha jól megnézed a saját motorodat, mi az ami vajon kevés rajta, mitől esik a nyomaték kb. 6000től.... Szívósorod elég leömlőd elég tengely sokkal többet tud mint a gyári, és gyárival el lehet érni 150hp-t simán... hengerfej, szelepek mérete - ezekkel a szelepekkel 200lovat láttál, ha körülnéztél neten, tehát ami kérdéses az az, hogy a hengerfej akar-e neked segíteni :) Gyakorlatilag egy Integra Type-R teljesítményét akarod elérni, kisebb szelepekkel (-2mm) és sokkal kisebb csatornákkal, nem mellesleg kisebb tengellyel is....Én még azt is mondanám, hogy innen csak egy jó portolás és program kell és sokat fog javulni a teljesítményed... de megint csak szvsz, ne hallgass rám :) Szóval, ha jól értelmezem, akkor nem is kellene tengelyt cserélnem (pl az általam megcélzott 180-185LE/185-190Nm-hez), csak a hengerfejet kéne átdolgoznom? Mert akkor az szuper lenne... A programozása az Astra H 1.8-nak elég elcseszett (szuper hibrid ECU). Régebben 3 helyen próbálták, és 1 helyen tudták csak megírni (ott is kb ötödikre). TomTech: kb 7-8 hónapja használom a EDS chiptuningot 7600-as tiltással és heti párszor azért elpörgetem 7400 környékére :evilgrin: , de eddig még nem robbant szét semmi (lekopogom). Gyárilag nagyobb a Z18XER dugó? A hajtókar tengelyhez csatlakozása megegyezik a Z18XE és a Z18XER esetén? Egyszerüsítve akkor "csereszabatos"? Mert akkor már jövő héten meg is venném a karokat+dugókat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
TomTech Elküldve Szeptember1, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember1, 2012 Programban megnéztem, ha a hengerfejedet áttoldoznák, kapna nagyobb szelepeket és 11.5-ös sűrítésed lenne, felmenne 190 lóerőre. A z18xer hajtókar és dugó belefér a z18xe blokkba, csereszabatos. A sűrítési arányt ki kell persze számolni vele. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wegapower Elküldve Szeptember1, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember1, 2012 Na ha már hf tuning én is változtattam a figurán úgyhogy most van egy szabad portolt polírozott( új szelep szelepvezető szimering) kb 10000km-es hf em x14-x16 os motorokra megválnék tőle normális áron mert egy leömlőt akarok az ami még hibázik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wegapower Elküldve Szeptember1, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember1, 2012 Programban megnéztem, ha a hengerfejedet áttoldoznák, kapna nagyobb szelepeket és 11.5-ös sűrítésed lenne, felmenne 190 lóerőre. A z18xer hajtókar és dugó belefér a z18xe blokkba, csereszabatos. A sűrítési arányt ki kell persze számolni vele. Úgy látom mindenhol összefutunk és te is belebújtál a mig es fórumokba is rendesen hogy mit meg hova. A corsa-ba még széria a Z ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
wegapower Elküldve Szeptember1, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember1, 2012 Egy ilyen Mantzel powerboxról mi a véleményetek? Érdemes lenne faragni? Utcai használat esetén is ok lenne? van egy neked való szívósorom ha gondolod beszélhetünk róla..... : ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tomoty Elküldve Szeptember1, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember1, 2012 Programban megnéztem, ha a hengerfejedet áttoldoznák, kapna nagyobb szelepeket és 11.5-ös sűrítésed lenne, felmenne 190 lóerőre. A z18xer hajtókar és dugó belefér a z18xe blokkba, csereszabatos. A sűrítési arányt ki kell persze számolni vele. Sehol nem találok Z18XER karokat+dugokat hirdetésekben (mármint elérhető közelségben). Méret infókat se nagyon :unsure: . Elvileg a löket + átmérő alaján meg kell egyeznie a Z18XE motor hajtókarjával. Még agyalok rajta, de egyszerűbb (tanácsokat megfogadva) ha veszek egy bontott hengerfejet: Abból leszedetek 0.7mm-t, így elvileg 11.2-höz közelít a sűrités (ha gömbcikkel végzem a számítást) +felbővítem a csatornákat. Remélem kapok pár Nm-t + pár LE-t. Ui.: De ha tudsz Z18XER hajtókart+dugót, akkor jelezd privátban. Megköszönném. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts