Zsoltee Elküldve Július6, 2012 Elküldve Július6, 2012 Nem vákuum szívja fel azokat a tolattyúkat? Ami meg ugye van a motorban. Így néz ki kb a tolattyú működése, precíziós Paint verzióban. A kék egy rugó, ami tolja fel a tolattyút, ami a piros. A zöld egy membrán, a barna pedig az a furat amin közlekedik a levegő. Ha a barna furatba belefújok, akkor a tolattyú, a membránnak köszönhetően, lefelé elmozdul és kinyitva a levegőjáratot. Ha viszont vákuum van benne, akkor nem történik semmi, ugye a vákuum felfelé szívná a membránt, de azt már megtette a rugó. Ha a barna furat a membrán alatt lenne, akkor működne vákuummal, de így nem. Szerk.: Bár lehet hogy van az a vákuum ami megtudja ezt oldani, de egyelőre akkor sem tudnám hova kötni a csövét, ugyanis airbox még nem lesz egy darabig, sőt lehet egyáltalán nem, csak egy szűrő lesz a helyén, ez majd még kiderül.
Zsoltee Elküldve Július7, 2012 Elküldve Július7, 2012 Kész a talp, vágják a csövet, esztergálják az R6os pillangótengelyt hogy rámenjen a gyári TPS szenzor... Lesz belőle valami. :)
TomTech Elküldve Július8, 2012 Elküldve Július8, 2012 Erre vártál olyan sokat? :) Mi pénteken programoztunk utcán szélessávú lambdaszondával. Majd hamarosan visszük padra, és ott jön a finomhangolás.
Zsoltee Elküldve Július8, 2012 Elküldve Július8, 2012 Erre vártál olyan sokat? :) Mi pénteken programoztunk utcán szélessávú lambdaszondával. Majd hamarosan visszük padra, és ott jön a finomhangolás. Hosszú történet. 4emberrel beszéltem le, azt mondták megcsinálják és a 4. állt csak neki kész is lett 1nap alatt. Munkát csomóan elvállalnak, dolgozni meg senki nem akar. <_<
pszilaj Elküldve Július8, 2012 Elküldve Július8, 2012 Hosszú történet. 4emberrel beszéltem le, azt mondták megcsinálják és a 4. állt csak neki kész is lett 1nap alatt. Munkát csomóan elvállalnak, dolgozni meg senki nem akar. <_< Ezt ismerem...van olyan susztergályos mifelénk is, aki inkább elmagyarázza, hogy miért nem lehet megcsinálni, míg egy másik szinte ránéz és kész is van... :o De kíváncsi leszek mi sül ki a feszített gépből! :)
Zsoltee Elküldve Július9, 2012 Elküldve Július9, 2012 Nem értem egyébként ezeket az embereket. Azért nem csinálják mert nincs hozzá kedvük és nem kell a pénz, vagy kéne a pénz, de ennyire nem... De akkor viszont miért mondja azt hogy megcsinálja? Nem vágom komolyan mondom...
pszilaj Elküldve Július9, 2012 Elküldve Július9, 2012 Nem értem egyébként ezeket az embereket. Azért nem csinálják mert nincs hozzá kedvük és nem kell a pénz, vagy kéne a pénz, de ennyire nem... De akkor viszont miért mondja azt hogy megcsinálja? Nem vágom komolyan mondom... A pénz az kellene, de nem szeret dolgozni... sztem ennyi a titok...
Zsoltee Elküldve Július10, 2012 Elküldve Július10, 2012 @pszilaj: Lehet hogy ez áll a háttérben, passzolom, ez a srác most csinálja, az a lényeg és most már ha ilyen problémám van, tudom kihez forduljak :)
Zsoltee Elküldve Július10, 2012 Elküldve Július10, 2012 Ezt ma legóztam össze, még nincs teljesen kész, a képen látszik hogy a tengely végek még nem érnek össze, az utsóból hiányzik is a tengely, az most éppen esztergásnál van, még a TPS szenzor kell rákötni és megcsinálni a vákuum csövezését az üzemanyagnyomás szabályzóhoz, meg a MAP szenzorhoz. Ezeknek még nem tudok nekiállni, úgyhogy holnap jön a motor hátulján lévő kartergáz visszavezető cső lerövidítése, meg egy kicsit szórakozok a csövekkel, mert nem egészen olyan szögben sikerült elvágni ahogy nekem kellett. Kis reszelgetni valóm van rajta.
Zsoltee Elküldve Július11, 2012 Elküldve Július11, 2012 Jól néz ki, mikor lesz rápróbálva a motorra? :) Az attól függ mikor lesz kész a többi cucc ami maradt, remélem hétvégén már feltehetem. :)
Zsoltee Elküldve Július11, 2012 Elküldve Július11, 2012 Lehet elkiabáltam tegnap, mostanra ez a srác is belassult kicsit, még mindig nincs kész...
Tomoty Elküldve Július16, 2012 Elküldve Július16, 2012 Ez tényleg nagyon szép :icon13: :D . Jól fog mutatni a motortérben. Remélem Blitz-en láthatjuk is :rolleyes:
Zsoltee Elküldve Július16, 2012 Elküldve Július16, 2012 Ha nem lassult volna be az alkatrészellátás, már szét is tapostam volna... Jó lenne ha végre készen lenne a következő adag cucc, mert szerintem még úgyis találok valamit ami nem jó, nem stimmel, stb. Tölcsérekre ( tüte ) adjatok ötletet... Kivel, mikor, hogyan, honnan stb :goofy:
Atommanó Elküldve Július17, 2012 Elküldve Július17, 2012 A tüték hossza is nagyon fontos ám... a nem csak úgy oda van biggyesztve.... ötlet nyista...
Zsoltee Elküldve Július17, 2012 Elküldve Július17, 2012 Anti, tudom hogy számit, majd Invictus segít a hossz kiszámolásában, viszont amíg nem tudok honnan szerezni... köszi redi, kezd el folyamatosan gyártani, szólok majd ha kell, a többit pedig értékesítjük a neten. :D
pszilaj Elküldve Július17, 2012 Elküldve Július17, 2012 Anti, tudom hogy számit, majd Invictus segít a hossz kiszámolásában, viszont amíg nem tudok honnan szerezni... köszi redi, kezd el folyamatosan gyártani, szólok majd ha kell, a többit pedig értékesítjük a neten. :D Ha nem nagy melegeket kap, akkor meglehet próbálni párszáz forintos hangfal reflex csövekkel próbálgatni... :)
TomTech Elküldve Július17, 2012 Elküldve Július17, 2012 Magyar srác árul az ebay-en tüttéket. http://www.ebay.co.uk/itm/Dellorto-Weber-Jenvey-Velocity-Stack-Trumpet-Air-Horn40-1-piece-/120939122644?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item1c28888fd4#ht_2301wt_932
Tápiószecső Elküldve Július17, 2012 Elküldve Július17, 2012 Anti, tudom hogy számit, majd Invictus segít a hossz kiszámolásában, viszont amíg nem tudok honnan szerezni... köszi redi, kezd el folyamatosan gyártani, szólok majd ha kell, a többit pedig értékesítjük a neten. :D Gugli első találat a tüte gyártásra, bár nem élő a link, de csak pár hónapos a hirdetés. Ha még nem próbáltad, akkor érdemes lehet rákérdezni. TÜTE gyártás saváló anyagbol! Borsod-Abaúj-Zemplén megye / Miskolc Tüte gyártás saváló anyagbol 40-es 50-es és 55-ös karbira. Kupolt cső nagyobb szivóhatás miatt hossza 8cm,felfogató lemezkékel,polirozva minden!! Legyártás 1héten belűl!postázás mindenhova! Ár:15.000 / 4db Elérhetőség:06 30 610 01 55 Megye:Borsod-Abaúj-Zemplén megye Város:Miskolc E-mail:gamakatsu@citromail.hu Ha nem jön be, akkor én ladás körökben kérdezősködnék. Pl: http://www.zsiguli.h...ion=cikk&id=389 Méreteknél nekem arra vannak homályos emlékeim, hogy az az igazi, ha 5-7 fokos szögben szűkül. Nagyon kíváncsi vagyok már. :)
Mc-elek Elküldve Július17, 2012 Elküldve Július17, 2012 mekkora átmérőjű csőből kell?? és mekkora legyen a tölcsér átmérője ? hátha találok valami szerszámot amin meg tudnám csinálni :) alapanyag az van :) 50*1.2 az jó ?
Zsoltee Elküldve Július17, 2012 Elküldve Július17, 2012 pszilaj: Erre gondoltam Én is, de annak az esélye hogy találok 38mm belső átmérőjű reflexcsövet, elég csekély, mivel nekem ugye akkora kell, ha már van egy kis perem, ugrás, egyenetlenség a szívócsőben, akkor a tölcsér már semmit nem ér... Tom: Azokat a tütéket szerintem láttam racingbazáron, az a baj hogy ezek fix méretűek és nem pont erre valók Tápi: Na ez a hirdetés érdekes lehet, holnap szerintem felhívom a srácot és meg is kérdezem :) Mc-elek: 38as belső átmérőjű csőből kellene, a tölcsér átmérőjét pedig nem tudom hogy szokták számolni, vagy mihez viszonyítják, de ha tényleg tudnál nekem csinálni és van alapanyag, akkor utánaolvasok és megírom priviben. :)
Mc-elek Elküldve Július18, 2012 Elküldve Július18, 2012 Mc-elek: 38as belső átmérőjű csőből kellene, a tölcsér átmérőjét pedig nem tudom hogy szokták számolni, vagy mihez viszonyítják, de ha tényleg tudnál nekem csinálni és van alapanyag, akkor utánaolvasok és megírom priviben. :) 39.2 belső méretű van (42.4*1.6) meg kell próbálni.. csinálok valami minta félét és rakok képet róla :)
Zsoltee Elküldve Július18, 2012 Elküldve Július18, 2012 39.2 belső méretű van (42.4*1.6) meg kell próbálni.. csinálok valami minta félét és rakok képet róla :) Az tökéletes, olyan kicsire nem adunk :D Köszönöm szépen előre is, keressek valami számítást erről? :goofy:
Recommended Posts