Elfix Elküldve Július26, 2006 Megoszt Elküldve Július26, 2006 Sziasztok! Mível joformán sehol sem lehet találni olyan weboldalt ahol kilehetne keresni azt hogy ha a kocsinak több színe van ( 2 vagy több) akkor hány %-ban kell az eredeti színnek megegyeznie a forgalmiban szereplő színnek. várom véleményeteket, képeket, ötleteket nah meg sztorijaitokat is :unsure: :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Július26, 2006 Megoszt Elküldve Július26, 2006 Sziasztok! Mível joformán sehol sem lehet találni olyan weboldalt ahol kilehetne keresni azt hogy ha a kocsinak több színe van ( 2 vagy több) akkor hány %-ban kell az eredeti színnek megegyeznie a forgalmiban szereplő színnek. várom véleményeteket, képeket, ötleteket nah meg sztorijaitokat is :unsure: :) Én eddig úgy tudtam, hogy 50% egybefüggő felületnek kell lennie, tehát ha a kocsi hossztengelyére festesz egy 5centi széles mondjuk fekete csíkot, az már elvileg nem jó, mert akkor két oldalt csak 49-49% marad. Persze lehet hogy rosszul tudom... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Elfix Elküldve Július26, 2006 Szerző Megoszt Elküldve Július26, 2006 Én eddig úgy tudtam, hogy 50% egybefüggő felületnek kell lennie, tehát ha a kocsi hossztengelyére festesz egy 5centi széles mondjuk fekete csíkot, az már elvileg nem jó, mert akkor két oldalt csak 49-49% marad. Persze lehet hogy rosszul tudom... egybefüggő dolog lenne megcsinálva így ez a probléma nem esedékes:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Augusztus13, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus13, 2007 ez valahol pedig le van irva, hogy mennyi lehet a kocsinak eltérő az eredetitől színbe nekem meg egy olyan kérdésem lenne, hogy az ABS anyagbol készült cuccokat mint pl lökös, vagy a műszerfal középső konzolja hogy, mivel stb lehetne lefesteni? én már vettem egy középkonzolt, és itt porosodik, mert nem jutok se pénzzel se megoldásokkal egyről a kettőre. ha valaki tudna segiteni ebbe megköszönném. eddig amit tudok: kezelni kell valami szilikon stop szerrel, hogy a szilikonos fujkálás maradványait lezárja, mert a festék megfolyna rajta egyből aztán van ilyen műanyag alapozó szer és utána jöhet csak a szín köszi hello Link to comment Megosztás: More sharing options...
1.6 16v Elküldve Május19, 2008 Megoszt Elküldve Május19, 2008 Hali. Találtam az autón kisebb fényezési hibákat, ezeket mennyire tudják megcsinálni, hogy kevésbé legyen látható. Nem szeretném megvárni, mig a rozsda támadásba lendül. Gondolom nem a kedvencük a fényezöknek ez a fajta javitgatás. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsoltee Elküldve Május21, 2008 Megoszt Elküldve Május21, 2008 Hali. Találtam az autón kisebb fényezési hibákat, ezeket mennyire tudják megcsinálni, hogy kevésbé legyen látható. Nem szeretném megvárni, mig a rozsda támadásba lendül. Gondolom nem a kedvencük a fényezöknek ez a fajta javitgatás. Az attól függ... Ha a kocsinak még a gyári a fényezése, 90% hogy azt fogja mondani a fényező hogy nem javítgat hanem a teljes elemet fújja. Mivel a gyári festést már jópárszor megsütötte a nap, kifakította a színét esetleg mattult és ha rájavít egy pontban az látszódni fog rajta... B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
1.6 16v Elküldve Május21, 2008 Megoszt Elküldve Május21, 2008 Az attól függ... Ha a kocsinak még a gyári a fényezése, 90% hogy azt fogja mondani a fényező hogy nem javítgat hanem a teljes elemet fújja. Mivel a gyári festést már jópárszor megsütötte a nap, kifakította a színét esetleg mattult és ha rájavít egy pontban az látszódni fog rajta... B) Hali. Ebböl a hozzászolásbol indultam ki, hogy jól is meg tudják csinálni. http://www.opelforum.hu/index.php?showtopic=1256&st=0 Hic hozzászolása. Link to comment Megosztás: More sharing options...
powerup Elküldve Május21, 2008 Megoszt Elküldve Május21, 2008 Hali. Ebböl a hozzászolásbol indultam ki, hogy jól is meg tudják csinálni. http://www.opelforum.hu/index.php?showtopic=1256&st=0 Hic hozzászolása. Meg lehet jól is csinálni, persze..de ahhoz profi fényező kell. Volt már dolgom olyannal,aki a sima fehérbe se tudott belejavítani elütés nélkül, de láttam olyat is ,aki ezüstmetálba úgy belefújt, hogy nem látszott semmi. Állítólag abba nagyon nehéz szépen belejavítani. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ropi Elküldve Június27, 2008 Megoszt Elküldve Június27, 2008 Sziasztok Lenne 1-2 kérdésem a szakikhoz :rolleyes: Már festegettem jópárszor, de eddig csak 1 komponensű festékkel, sima mezei szórógitt + lakk. Most viszont igényesebb munkát szeretnék, normális festékkel. Kevertetek ki valami szint és azzal festem majd le.(először gépházam ;) ) A gond hogy oda már 2K-s szórógitt kéne + lakk is. Mire kell odafigyelni metál festék, 2Ks lakk fújásánál? Ugyan úgy a megfojásra + a precíz előkészítésre? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Maca72 Elküldve Július11, 2010 Megoszt Elküldve Július11, 2010 A mi müszakiztató helyünkön 70% az eredeti szín elvárás,ami azt jelenti hogy az országos járművizsga bizottság adta ki! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Maca72 Elküldve Július11, 2010 Megoszt Elküldve Július11, 2010 ez valahol pedig le van irva, hogy mennyi lehet a kocsinak eltérő az eredetitől színbe nekem meg egy olyan kérdésem lenne, hogy az ABS anyagbol készült cuccokat mint pl lökös, vagy a műszerfal középső konzolja hogy, mivel stb lehetne lefesteni? én már vettem egy középkonzolt, és itt porosodik, mert nem jutok se pénzzel se megoldásokkal egyről a kettőre. ha valaki tudna segiteni ebbe megköszönném. eddig amit tudok: kezelni kell valami szilikon stop szerrel, hogy a szilikonos fujkálás maradványait lezárja, mert a festék megfolyna rajta egyből aztán van ilyen műanyag alapozó szer és utána jöhet csak a szín köszi hello Az hogy milyen műanyagot akarsz fújni színnel,kicsit mellékes!Először mosd le szilikon mentesittővel,csiszold meg 600-as vízes papírral majd most jön a fesz! Szerezz műanyag alapozót és utána fújd meg 2k szóróval és ezután jöhet a szín.Azt hiszem elég egyszerü voltam! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Július11, 2010 Megoszt Elküldve Július11, 2010 Az hogy milyen műanyagot akarsz fújni színnel,kicsit mellékes!Először mosd le szilikon mentesittővel,csiszold meg 600-as vízes papírral majd most jön a fesz! Szerezz műanyag alapozót és utána fújd meg 2k szóróval és ezután jöhet a szín.Azt hiszem elég egyszerü voltam! Köszönjük, biztos hasznos info lesz valakinek! Bár egy lassan 3 éves hozzászólásra reagáltál :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
christinegsi Elküldve November7, 2010 Megoszt Elküldve November7, 2010 Sziasztok! Leszeretném fújni a kocsimat matt színűre és ebben szeretnék tanácsot kérni. Mit javasoltok hogyan csináljam? A válaszokat előre is köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve November8, 2010 Megoszt Elküldve November8, 2010 Sziasztok! Leszeretném fújni a kocsimat matt színűre és ebben szeretnék tanácsot kérni. Mit javasoltok hogyan csináljam? A válaszokat előre is köszi Plasti Dip! Ha nem tetszik vagy megunod, nyom nélkül eltávolíthatod. Itt nézz utána! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsoltee Elküldve November8, 2010 Megoszt Elküldve November8, 2010 Sziasztok! Leszeretném fújni a kocsimat matt színűre és ebben szeretnék tanácsot kérni. Mit javasoltok hogyan csináljam? A válaszokat előre is köszi Te szeretnéd lefújni vagy le szeretnéd fújatni valakivel? Csak mert nem mind1. :o Link to comment Megosztás: More sharing options...
christinegsi Elküldve November8, 2010 Megoszt Elküldve November8, 2010 Te szeretnéd lefújni vagy le szeretnéd fújatni valakivel? Csak mert nem mind1. :o Igen én szeretném lefújni :D :) :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
christinegsi Elküldve November8, 2010 Megoszt Elküldve November8, 2010 Köszi mindenkinek a választ ez a plasti dip jó cuccnak tűnik szerintem ez lesz a megoldás :o Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex0403 Elküldve November9, 2010 Megoszt Elküldve November9, 2010 Plasti Dip! Ha nem tetszik vagy megunod, nyom nélkül eltávolíthatod. Itt nézz utána! Jó pár flakony kell majd hozzá :D :) :o Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve November11, 2010 Megoszt Elküldve November11, 2010 Jó pár flakony kell majd hozzá :D :) :o Flakon? Egy-egy felni még rendben, de ekkora munkát nem a fészerben szokás összeütni! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex0403 Elküldve November11, 2010 Megoszt Elküldve November11, 2010 Flakon? Egy-egy felni még rendben, de ekkora munkát nem a fészerben szokás összeütni! Szerintem nem olyan nagy munka :excl: :( Fészer?....Ez jó :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve November12, 2010 Megoszt Elküldve November12, 2010 Szerintem nem olyan nagy munka :excl: :( Fészer?....Ez jó :lol: Ha értesz hozzá tényleg nem nagy munka. Ha nem akkor kár lebecsülni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex0403 Elküldve November12, 2010 Megoszt Elküldve November12, 2010 Ha értesz hozzá tényleg nem nagy munka. Ha nem akkor kár lebecsülni. Egy kicsit kapiskálom.... :excl: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve November12, 2010 Megoszt Elküldve November12, 2010 Egy kicsit kapiskálom.... :excl: Akkor neked nem nagy, de a cartársnak még semmi ismerete erről az anyagról, itt és most hallott róla először. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex0403 Elküldve November13, 2010 Megoszt Elküldve November13, 2010 Akkor neked nem nagy, de a cartársnak még semmi ismerete erről az anyagról, itt és most hallott róla először. Pont ezért mondom/írom állandóan, hogy keressen fel egy szakembert, és bízza rá! Tudom hogy 2-szer annyiba fog kerülni..... de inkább várjon vele még egy évet, gyűjtögessen egy kis pénzt! Van olyan munka amihez rutin kell, anyagismeret, szaktudás....és ezeket nem lehet itt leírni :excl: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve November13, 2010 Megoszt Elküldve November13, 2010 Köszönjük, biztos hasznos info lesz valakinek! Bár egy lassan 3 éves hozzászólásra reagáltál :excl: :( Pont ezért mondom/írom állandóan, hogy keressen fel egy szakembert, és bízza rá! Tudom hogy 2-szer annyiba fog kerülni..... de inkább várjon vele még egy évet, gyűjtögessen egy kis pénzt! Van olyan munka amihez rutin kell, anyagismeret, szaktudás....és ezeket nem lehet itt leírni :lol: A plasti dip el szerintem nagy kárt nem tud okozni, csak vmivel drágább lesz, mintha elvinné vhova lefujatni, de egy elemmel elkezdhet gyakorolni, pl egy lökössel, és ha belejött pár flakon kifujása után, akkor utána lefujhatja, bár én a flakonos módszertől nem várnék szép eredményt egy egész autó lefújásánál, szerintem foltos lesz... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts