Zig Elküldve November24, 2014 Megoszt Elküldve November24, 2014 Sziasztok. Két hátsó sárvédőröl pattog a festék a belső iven. Már rég beszéltem ismerőssel, hogy rendbeteszi, de mindig csak halogat, és már kezd elegem lenni, máshoz meg nem akarom vinni. Láttam a Loctite-nak ezt a rozsdaátalakió cuccát, gondoltam vészmegoldásnak jó lesz. Valakinek van már vele tapasztalata? Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve November24, 2014 Megoszt Elküldve November24, 2014 Sziasztok. Két hátsó sárvédőröl pattog a festék a belső iven. Már rég beszéltem ismerőssel, hogy rendbeteszi, de mindig csak halogat, és már kezd elegem lenni, máshoz meg nem akarom vinni. Láttam a Loctite-nak ezt a rozsdaátalakió cuccát, gondoltam vészmegoldásnak jó lesz. Valakinek van már vele tapasztalata? Minimum amit írtál rozsdaátalakító, festék, majd rücsi. De jól kell megcsinálni, mert előjön megint. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zig Elküldve November24, 2014 Megoszt Elküldve November24, 2014 Nagybáttyám is autóbádogos, csak már mással foglalkozik, és nincs meg neki a rutin. Mindig az jár a fejembe "hogy ha egszer a rozsda valamibe belekezd..." és nem szeretném hogy folytassa. Úgy érzem nekiugrok én, mert ez igy nem állapot, nem akarom h télen a só marja, eddig nem vészes. Köszi a választ! Minimum amit írtál rozsdaátalakító, festék, majd rücsi. De jól kell megcsinálni, mert előjön megint. Link to comment Megosztás: More sharing options...
karesz1978 Elküldve Január12, 2015 Megoszt Elküldve Január12, 2015 Sziasztok! nem tudom ide tartozik e, de megkérdem hátha tud segíteni valaki. Napokba veszek egy G astrát. 2004.07havi. Kérdésem hogy hátul a twinport, az opel, és az astra felirat hogyan távolítható el nyom nélkül? Ez ragasztva van? Tehát leszedem ottmarad a nyoma? Garázsban tartották szüleim, ha ragasztva vannak az emblémák és leveszem lehet szineltérés? THX Link to comment Megosztás: More sharing options...
grofbandi Elküldve Január12, 2015 Megoszt Elküldve Január12, 2015 karesz1978, on 12 Jan 2015 - 11:12 AM, said: Sziasztok! nem tudom ide tartozik e, de megkérdem hátha tud segíteni valaki. Napokba veszek egy G astrát. 2004.07havi. Kérdésem hogy hátul a twinport, az opel, és az astra felirat hogyan távolítható el nyom nélkül? Ez ragasztva van? Tehát leszedem ottmarad a nyoma? Garázsban tartották szüleim, ha ragasztva vannak az emblémák és leveszem lehet szineltérés? THX Sajnos marad nyoma. A ragasztó megmarja a festéket. Link to comment Megosztás: More sharing options...
merenyi85 Elküldve Január12, 2015 Megoszt Elküldve Január12, 2015 Sziasztok! nem tudom ide tartozik e, de megkérdem hátha tud segíteni valaki. Napokba veszek egy G astrát. 2004.07havi. Kérdésem hogy hátul a twinport, az opel, és az astra felirat hogyan távolítható el nyom nélkül? Ez ragasztva van? Tehát leszedem ottmarad a nyoma? Garázsban tartották szüleim, ha ragasztva vannak az emblémák és leveszem lehet szineltérés? THX Ragasztva van. mármint a feliratok. Középen az Opel jelre azért nem vennék mérget, ott elképzelhető valami pozicionáló furat is. Szerintem nem marad nyoma. Pláne, ha még nem kapott sokat a fényezés. Egy öregebb többet látott darabon biztos lehetne surrló fényben látni külömbséget, mivel a leragasztott részen nem szedi össze a finom karcokat, de egy gépi polír egy autókozmetikusnál, biztosan észrevehetetlenné tenné. Link to comment Megosztás: More sharing options...
grofbandi Elküldve Január13, 2015 Megoszt Elküldve Január13, 2015 merenyi85, on 13 Jan 2015 - 12:02 AM, said: Ragasztva van. mármint a feliratok. Középen az Opel jelre azért nem vennék mérget, ott elképzelhető valami pozicionáló furat is. Szerintem nem marad nyoma. Pláne, ha még nem kapott sokat a fényezés. Egy öregebb többet látott darabon biztos lehetne surrló fényben látni külömbséget, mivel a leragasztott részen nem szedi össze a finom karcokat, de egy gépi polír egy autókozmetikusnál, biztosan észrevehetetlenné tenné. Én leszedtem az enyémeket, ezért merem állítani, hogy nyoma marad, alatta meg van gyengülve a festék, mintha a ragasztó belemart volna. A feliratok körvonala tisztán megmaradt. Szerencsére én fényeztettem a kocsit, ezért mertem csak előtte leszedni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
karesz1978 Elküldve Január13, 2015 Megoszt Elküldve Január13, 2015 Köszönöm a válaszokat, akkor egyenlőre marad, mert a festése tökéletes. Vagy letépem és teszek rá egy nagy magyarország matricát. Nem tudom.... :-) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stofl Elküldve Január14, 2015 Megoszt Elküldve Január14, 2015 Köszönöm a válaszokat, akkor egyenlőre marad, mert a festése tökéletes. Vagy letépem és teszek rá egy nagy magyarország matricát. Nem tudom.... :-) 1 éves autóról nyom nélkül jött le. 11 évesnél a körvonalaknál a lakk sérült, tehát látszik közelről. Link to comment Megosztás: More sharing options...
karesz1978 Elküldve Január14, 2015 Megoszt Elküldve Január14, 2015 (edited) Köszi! Egy új kérdés, ami lehet optikai kérdés de mint fényezés talán illik ide is. 10 éves g astrán besárgult a lámpa. Tudok egy helyet X kisvárosban ahol 13 eft-ért lepolírozzák és utána felmatricázzák valami 25mm vtg rugalmas átlátszó fóliával Namármost a sógorom nagyon ügyes fényező ő még nem csinált ilyet de felajánlotta hogy mi veszetni valónk van próbáljuk meg lepolírozni, az ő saját autófényező készletével. De nem matricázzuk utána. Szerintetek mi a pénztárcakimélő megoldás? Bocs helyesbítek... A jó megoldás? Módosítva Január14, 2015 : karesz1978 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve Január14, 2015 Megoszt Elküldve Január14, 2015 Köszi! Egy új kérdés, ami lehet optikai kérdés de mint fényezés talán illik ide is. 10 éves g astrán besárgult a lámpa. Tudok egy helyet X kisvárosban ahol 13 eft-ért lepolírozzák és utána felmatricázzák valami 25mm vtg rugalmas átlátszó fóliával Namármost a sógorom nagyon ügyes fényező ő még nem csinált ilyet de felajánlotta hogy mi veszetni valónk van próbáljuk meg lepolírozni, az ő saját autófényező készletével. De nem matricázzuk utána. Szerintetek mi a pénztárcakimélő megoldás? Bocs helyesbítek... A jó megoldás? Gondolom 25 mikron lesz az, a fólia vastagsága... Elvileg az UV álló bevonatnak meg kell védeni a lámpát. Jobb helyeken, polírozás után (eddig ti is el tudnátok jutni, de felületvédő kezelés nélkül hamar visszamattul, jó eséllyel még csúnyábbra mivel minden réteget leszedtek a géppel) lakkozzák és így lesz ellenállóbb, de állítólag az is egy idő után mattá válik. Láttam néhány hirdetésben hibátlannak hirdetett bontott lámpát, van hogy 20 körül már párban adják, lehet ez is alternatíva... Link to comment Megosztás: More sharing options...
hood 21 Elküldve Január14, 2015 Megoszt Elküldve Január14, 2015 Én utángyártott lámpát vettem, gondolkoztam én is a felpolírozáson de hamar bemattul azt mondták ugyhogy elvetettem. Depo lámpákat vettem,bár féltem tőle, de tökéletesen be lehetett állítani / géppel/ azóta is végzi a dolgát. 12.600 ft volt a két darab!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
oriat Elküldve Január15, 2015 Megoszt Elküldve Január15, 2015 Köszi! Egy új kérdés, ami lehet optikai kérdés de mint fényezés talán illik ide is. 10 éves g astrán besárgult a lámpa. Tudok egy helyet X kisvárosban ahol 13 eft-ért lepolírozzák és utána felmatricázzák valami 25mm vtg rugalmas átlátszó fóliával Namármost a sógorom nagyon ügyes fényező ő még nem csinált ilyet de felajánlotta hogy mi veszetni valónk van próbáljuk meg lepolírozni, az ő saját autófényező készletével. De nem matricázzuk utána. Szerintetek mi a pénztárcakimélő megoldás? Bocs helyesbítek... A jó megoldás? Debrecenben van egy srác, aki 4e-ért polírozza a két lámpát. Lelkiismeretes és szépen dolgozik. Vállalja úgy is, ha postán küldi valaki a lámpákat. Délután, ha gépközelbe kerülök, teszek fel képet a H lámpáiról. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Morgó Medve Elküldve Január15, 2015 Megoszt Elküldve Január15, 2015 Debrecenben van egy srác, aki 4e-ért polírozza a két lámpát. Lelkiismeretes és szépen dolgozik. Vállalja úgy is, ha postán küldi valaki a lámpákat. Délután, ha gépközelbe kerülök, teszek fel képet a H lámpáiról. A 4ezer párra vonatkozik? Ennyiért kezeli is valami UV védelemre a felületet? Mert ugyebár gyárilag a lámpánkon van egy UV ellen védő réteg, ami szép lassan idővel "elfogy" a felületről. (Úgy tudom, hogy a mostani lámpák már alapanyagukban másabbak, az összetételül miatt UV állóak, de erre majd egy 5-8-10 év múlva lesz érdemes visszatérni...) Tudtommal, ha szépen fel van polírozva de nincs kezelve, akkor a lámpát érő hatásoktól függően egy éven belül képes újra elszíneződni... Mintha a TC is lett volna erről cikk és pont H Astra lámpáról is szó lett volna benne...ű Link to comment Megosztás: More sharing options...
oriat Elküldve Január15, 2015 Megoszt Elküldve Január15, 2015 A 4ezer párra vonatkozik? Ennyiért kezeli is valami UV védelemre a felületet? Mert ugyebár gyárilag a lámpánkon van egy UV ellen védő réteg, ami szép lassan idővel "elfogy" a felületről. (Úgy tudom, hogy a mostani lámpák már alapanyagukban másabbak, az összetételül miatt UV állóak, de erre majd egy 5-8-10 év múlva lesz érdemes visszatérni...) Tudtommal, ha szépen fel van polírozva de nincs kezelve, akkor a lámpát érő hatásoktól függően egy éven belül képes újra elszíneződni... Mintha a TC is lett volna erről cikk és pont H Astra lámpáról is szó lett volna benne...ű Ez a párra vonatkozik, de nem kente le semmivel. Link to comment Megosztás: More sharing options...
nemeth_laca Elküldve Január15, 2015 Megoszt Elküldve Január15, 2015 Nekem is sárgulnak, de csak a "szemöldök" részénél a tetején. Emiatt nemcserélem még le a jó kis gyári lámpákat, csak úgy bántja a szemem :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
steve78 Elküldve Január15, 2015 Megoszt Elküldve Január15, 2015 Én decemberben csináltattam meg a polírozást és a fóliáztatást. A polírozást anyagárban egy ismerősöm csinálta, a fóliázás 6000Ft / 2 db volt. Most már legalább látok éjszaka is. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
karesz1978 Elküldve Január15, 2015 Megoszt Elküldve Január15, 2015 Hát azt hiszem én is bevállalom a polír+matricát 13eft-ért! De legalább maradnak a gyári lámpák. Megcsináltatnám máshol de az meg messzebb van utiköltség+idő= ugyanaz... Link to comment Megosztás: More sharing options...
oriat Elküldve Január15, 2015 Megoszt Elküldve Január15, 2015 Debrecenben van egy srác, aki 4e-ért polírozza a két lámpát. Lelkiismeretes és szépen dolgozik. Vállalja úgy is, ha postán küldi valaki a lámpákat. Délután, ha gépközelbe kerülök, teszek fel képet a H lámpáiról. Íme az ígért képek: http://kepfeltoltes.hu/150115/fot__1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/150115/fot__2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/150115/fot__3_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Január15, 2015 Megoszt Elküldve Január15, 2015 Ilyen képeim nekem is vannak, még a régi lámpával: Előtte: Közben: Utána: Link to comment Megosztás: More sharing options...
scream24 Elküldve Január15, 2015 Megoszt Elküldve Január15, 2015 Ugyan nem az én verdám. Csak a polírt végeztem rajta. Link to comment Megosztás: More sharing options...
padarmisi Elküldve Február10, 2015 Megoszt Elküldve Február10, 2015 Üdv Kérdésem az lenne, hogy motorháztetőt telibe kb mennyiért szokták fényezni? Köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
scream24 Elküldve Február11, 2015 Megoszt Elküldve Február11, 2015 Üdv. 15-20 Mátyás körül. Persze vannak ennél magasabb árakkal is. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
helgi Elküldve Február18, 2015 Megoszt Elküldve Február18, 2015 Gondolom 25 mikron lesz az, a fólia vastagsága... Elvileg az UV álló bevonatnak meg kell védeni a lámpát. Jobb helyeken, polírozás után (eddig ti is el tudnátok jutni, de felületvédő kezelés nélkül hamar visszamattul, jó eséllyel még csúnyábbra mivel minden réteget leszedtek a géppel) lakkozzák és így lesz ellenállóbb, de állítólag az is egy idő után mattá válik. Láttam néhány hirdetésben hibátlannak hirdetett bontott lámpát, van hogy 20 körül már párban adják, lehet ez is alternatíva... Szeva! Ez szerintem nagyon drága polírozás, én még nem csináltam, de ismerőseim 3-5 000 közötti összegekről beszéltek. érdemes utánna járni Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve Február18, 2015 Megoszt Elküldve Február18, 2015 Szeva! Ez szerintem nagyon drága polírozás, én még nem csináltam, de ismerőseim 3-5 000 közötti összegekről beszéltek. érdemes utánna járni Hali! Nem tudom mire gondolsz pontosan, én nem írtam konkrét árat polírozással kapcsolatosan. Viszont felén ennyiért (3-5k) olyan helyet nem tudok ahol a polírozást követően igényesen UV ellenálló bevonattal kezelnék a felületet, az azért drága cucc. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts