grofbandi Elküldve Szeptember5, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember5, 2013 Sziasztok! Tegnap észrevettem, hogy a bal hátsó sárvédő - ahol be van hajlítva - rozsdásodik. 9 éves korában gondolom ez nem normális dolog, pláne hogy nem volt törve. Újrafényezés + lekezelés segít a dolgon? Ha valaki meg tudná nekem mondani, hogy hogyan kell képet feltölteni (nem jövök rá, hogy hogyan kell :/), akkor meg tudom mutatni, hogy milyen állapotban van. Valami sérülés biztos érte, ha más nem, esetleg felverődés. A képet feltöltheted mondjuk ide: http://kephost.hu/ Aztán linkeld be. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabor93 Elküldve Szeptember5, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember5, 2013 Valami sérülés biztos érte, ha más nem, esetleg felverődés. A képet feltöltheted mondjuk ide: http://kephost.hu/ Aztán linkeld be. http://kephost.hu/share/A908_522863D7 Az egész ív végig ilyen :/ Link to comment Megosztás: More sharing options...
grofbandi Elküldve Szeptember5, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember5, 2013 http://kephost.hu/share/A908_522863D7 Az egész ív végig ilyen :/ Ez pedig nem néz ki gyárinak. Biztos nem volt cserélve a sárvédő? Újkorától nálad van? Link to comment Megosztás: More sharing options...
killermedve Elküldve Szeptember5, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember5, 2013 http://kephost.hu/share/A908_522863D7 Az egész ív végig ilyen :/ szia van egy rossz hírem !ezt már nem érdemes csiszolgatni festeni!!sárvédőperemet kell cserélni!! ha nem akarod hogy tovább rozsdásodjon, az újat cinksprével kifúlyni+viasz+alvázvédő!a csere nem egy olcsó dolog!a csiszolást festést 20000-25000ft, de 2éven belül át fog ütni rajta a rozsda!a peremcsere kb:45000-50000ft ebben benne van a lakatosmunka+perem+fényezés! 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabor93 Elküldve Szeptember5, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember5, 2013 Ez pedig nem néz ki gyárinak. Biztos nem volt cserélve a sárvédő? Újkorától nálad van? Nem tudom, hogy cserélve volt-e a sárvédő, mert tavaly október óta van nálam. Nekem teljesen gyárinak tűnt pedig. Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Szeptember5, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember5, 2013 Nem tudom, hogy cserélve volt-e a sárvédő, mert tavaly október óta van nálam. Nekem teljesen gyárinak tűnt pedig. Az a gond, hogy ez az ív rosszul van megcsinálva gyárilag is.... :( Nekem volt javítva, de ahova hozzá sem nyúltak az is kényes, megreped az alvázvédő. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabor93 Elküldve Szeptember6, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember6, 2013 szia van egy rossz hírem !ezt már nem érdemes csiszolgatni festeni!!sárvédőperemet kell cserélni!! ha nem akarod hogy tovább rozsdásodjon, az újat cinksprével kifúlyni+viasz+alvázvédő!a csere nem egy olcsó dolog!a csiszolást festést 20000-25000ft, de 2éven belül át fog ütni rajta a rozsda!a peremcsere kb:45000-50000ft ebben benne van a lakatosmunka+perem+fényezés! Én azon gondolkoztam, hogy van két lehetőség: a cromax-ban van komplett bal hátsó sárvédőlemez (gyári), csak annak az ára ~100.000 Ft. A másik szintén a cromax-ban: hátsó sárvédő javító ív, az ~ 6.000 Ft. Utóbbi a hegesztgetés miatt nem tetszik, de jóvan olcsóbb megoldás :/ Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Szeptember6, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember6, 2013 Ha talalsz jo allapotu bontando autot, akkor arrol is le lehet furni a nagysarvedot. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabor93 Elküldve Szeptember6, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember6, 2013 Ha talalsz jo allapotu bontando autot, akkor arrol is le lehet furni a nagysarvedot. Lehet tudni, hogy mekkora ez az alkatrész. Mert felül látom, hogy az ajtók felett egészen a tükörig ér. De alul nem látom. Egyben van talán a B oszloppal és az első ajtó küszöbével is? Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Szeptember6, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember6, 2013 Lehet tudni, hogy mekkora ez az alkatrész. Mert felül látom, hogy az ajtók felett egészen a tükörig ér. De alul nem látom. Egyben van talán a B oszloppal és az első ajtó küszöbével is? Valahol a B es C oszlop kozott van asszem a toldas, de a lakatos ott toldja ahol jonak latja(ahol kell). Link to comment Megosztás: More sharing options...
Geopake Elküldve Szeptember6, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember6, 2013 Azért egy perem miatt nem kell mindjárt autót cserélni :) Normális lakatos megtudja csinálni úgy a peremcserét is,hogy az túléli az autót.Nekem a Vectrán 6 éve lett cserélve,de még mindig nem rozsdásodik,csak a túloldali amit nem javított.Az igaz,hogy vettem bele dobbetétet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabor93 Elküldve Szeptember6, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember6, 2013 Azért egy perem miatt nem kell mindjárt autót cserélni :) Normális lakatos megtudja csinálni úgy a peremcserét is,hogy az túléli az autót.Nekem a Vectrán 6 éve lett cserélve,de még mindig nem rozsdásodik,csak a túloldali amit nem javított.Az igaz,hogy vettem bele dobbetétet. Azt megkérdezhetem, hogy azt a peremcserét hogyan csinálják? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Geopake Elküldve Szeptember6, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember6, 2013 Nem azt a kis peremet cserélik le amit belinkeltél,hanem az ívet.Bocs ha félreérthető voltam.Veszel egy javítóívet ami lehetőleg barna alapozóval legyen lekenve és Klokkerholm legyen a neve na az nem rohad el.Aztán keress egy ügyes lakatost aki garanciát vállal rá. Link to comment Megosztás: More sharing options...
bocs Elküldve Szeptember6, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember6, 2013 Lehet tudni, hogy mekkora ez az alkatrész. Mert felül látom, hogy az ajtók felett egészen a tükörig ér. De alul nem látom. Egyben van talán a B oszloppal és az első ajtó küszöbével is? Szia! Remélem tudok segíteni evvel a képpel: Alul a műanyag eltávolítása után egy csavar fogja az ívet. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabor93 Elküldve Szeptember8, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember8, 2013 Szia! Remélem tudok segíteni evvel a képpel: Alul a műanyag eltávolítása után egy csavar fogja az ívet. Köszi, sokat segítettél! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabor93 Elküldve Szeptember8, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember8, 2013 Nem azt a kis peremet cserélik le amit belinkeltél,hanem az ívet.Bocs ha félreérthető voltam.Veszel egy javítóívet ami lehetőleg barna alapozóval legyen lekenve és Klokkerholm legyen a neve na az nem rohad el.Aztán keress egy ügyes lakatost aki garanciát vállal rá. Okés, köszi a választ. Ha jól tudom a Klokkerholm egy dán cég, ami gyárival megegyező utángyártott alkatrészeket gyárt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Geopake Elküldve Szeptember8, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember8, 2013 Az az.Én a vectrámra olyat vettem és méretpontos volt.Nem kell fúrni faragni reszelni,hogy stimmeljen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabor93 Elküldve Szeptember9, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember9, 2013 Az az.Én a vectrámra olyat vettem és méretpontos volt.Nem kell fúrni faragni reszelni,hogy stimmeljen. Akkor valószínű, hogy ez a javítóív lesz a megoldás :) Még tél előtt meg akarom csináltatni, mert ez a rozsda terjedni fog rajta a sótól + kartervédőt felrakatni :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Szeptember9, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember9, 2013 Hátsó sárvédőbe akarok műanyag betétet tenni,mennyire macerás betenni,fúrni kell? Milyen gyártótól érdemes megvenni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Szeptember9, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember9, 2013 Hátsó sárvédőbe akarok műanyag betétet tenni,mennyire macerás betenni,fúrni kell? Milyen gyártótól érdemes megvenni? Én nem veszek rá, mert ha megfurja az ember akár ott is kikezdheti a rozsda, mivel sérül a kasztni. És a műanyag alatt tovább nedves a kocsi, télen tovább marhatja a sós cucc. Aztán lehet tévedek... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Geopake Elküldve Szeptember9, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember9, 2013 A Vectrához amit vettem,annak voltak ilyen bütykök a szélén,ami beakad a perembe.Igazából nem kellett volna kifúrni,de ugye már nem gyári volt a perem így kifúrtam egy pár helyen.Nem rohadt annyira mintha nem lett volna benne betét.Le lehet kezelni a lyukakat is akár.Én lindab csavarral raktam fel ahhoz van gumialátét. Link to comment Megosztás: More sharing options...
meggyleves Elküldve Október20, 2013 Megoszt Elküldve Október20, 2013 Sziasztok, tudok esetleg Bp-n OLCSÓ fényezőt? Még a vásárlás előtt az előző tulaj parkolós húzást csinált a hátsó lökhárítón, nincs benyomódva, csak a festék egy tenyérnyi helyen csíkokban hiányzik. Nem zavaró, meg mivel műanyag nem is fog rozsdásodni, de megcsináltatnám. Zuglóban volt egy hely, ahol azt mondták nyáron, hogy 8e -ért megcsinálnák, le sem kell szedni miatta a lököst, majd nyáron nem volt rá idő, múlt héten meg már 14-et mondott rá, ránézésre. A 8 még oké, a 14 már nem annyira, inkább lekenem valami kis lakkal magamnak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Október20, 2013 Megoszt Elküldve Október20, 2013 Akkor kenjed magad, mert a 14 sem volt drága... Link to comment Megosztás: More sharing options...
meggyleves Elküldve Október20, 2013 Megoszt Elküldve Október20, 2013 Akkor kenjed magad, mert a 14 sem volt drága... Kinek-kinek mi a drága. És a 14e igenis bőven több mint az előtte 4 hónappal mondott 8e. Mielőtt felmerülne, hogy sufni, utolsó utáni fényező, nem az: http://www.autofenyezes.eu/ Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Október20, 2013 Megoszt Elküldve Október20, 2013 Kinek-kinek mi a drága. És a 14e igenis bőven több mint az előtte 4 hónappal mondott 8e.Mielőtt felmerülne, hogy sufni, utolsó utáni fényező, nem az: http://www.autofenyezes.eu/Egy elem fújása 20tól indul. LEHET, hogy sikerül beleködölni, de leginkább nem, vagy olyan lesz, hogy inkább ne is csináltak volna semmit. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts