Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Karosszériaápolás

Boldizsar

Recommended Posts

Sziasztok!

Tegnap észrevettem, hogy a bal hátsó sárvédő - ahol be van hajlítva - rozsdásodik. 9 éves korában gondolom ez nem normális dolog, pláne hogy nem volt törve.

Újrafényezés + lekezelés segít a dolgon?

Ha valaki meg tudná nekem mondani, hogy hogyan kell képet feltölteni (nem jövök rá, hogy hogyan kell :/), akkor meg tudom mutatni, hogy milyen állapotban van.

Valami sérülés biztos érte, ha más nem, esetleg felverődés. A képet feltöltheted mondjuk ide: http://kephost.hu/

Aztán linkeld be.

Megosztás:

http://kephost.hu/share/A908_522863D7

Az egész ív végig ilyen :/

szia

van egy rossz hírem !ezt már nem érdemes csiszolgatni festeni!!sárvédőperemet kell cserélni!! ha nem akarod hogy tovább rozsdásodjon, az újat cinksprével kifúlyni+viasz+alvázvédő!a csere nem egy olcsó dolog!a csiszolást festést 20000-25000ft, de 2éven belül át fog ütni rajta a rozsda!a peremcsere kb:45000-50000ft ebben benne van a lakatosmunka+perem+fényezés!

• Like 1
Megosztás:

Nem tudom, hogy cserélve volt-e a sárvédő, mert tavaly október óta van nálam. Nekem teljesen gyárinak tűnt pedig.

Az a gond, hogy ez az ív rosszul van megcsinálva gyárilag is.... :(

Nekem volt javítva, de ahova hozzá sem nyúltak az is kényes, megreped az alvázvédő.

Megosztás:

szia

van egy rossz hírem !ezt már nem érdemes csiszolgatni festeni!!sárvédőperemet kell cserélni!! ha nem akarod hogy tovább rozsdásodjon, az újat cinksprével kifúlyni+viasz+alvázvédő!a csere nem egy olcsó dolog!a csiszolást festést 20000-25000ft, de 2éven belül át fog ütni rajta a rozsda!a peremcsere kb:45000-50000ft ebben benne van a lakatosmunka+perem+fényezés!

Én azon gondolkoztam, hogy van két lehetőség: a cromax-ban van komplett bal hátsó sárvédőlemez (gyári), csak annak az ára ~100.000 Ft. A másik szintén a cromax-ban: hátsó sárvédő javító ív, az ~ 6.000 Ft. Utóbbi a hegesztgetés miatt nem tetszik, de jóvan olcsóbb megoldás :/

Megosztás:

Ha talalsz jo allapotu bontando autot, akkor arrol is le lehet furni a nagysarvedot.

Lehet tudni, hogy mekkora ez az alkatrész. Mert felül látom, hogy az ajtók felett egészen a tükörig ér. De alul nem látom. Egyben van talán a B oszloppal és az első ajtó küszöbével is?

Megosztás:

Lehet tudni, hogy mekkora ez az alkatrész. Mert felül látom, hogy az ajtók felett egészen a tükörig ér. De alul nem látom. Egyben van talán a B oszloppal és az első ajtó küszöbével is?

Valahol a B es C oszlop kozott van asszem a toldas, de a lakatos ott toldja ahol jonak latja(ahol kell).
Megosztás:

Azért egy perem miatt nem kell mindjárt autót cserélni :) Normális lakatos megtudja csinálni úgy a peremcserét is,hogy az túléli az autót.Nekem a Vectrán 6 éve lett cserélve,de még mindig nem rozsdásodik,csak a túloldali amit nem javított.Az igaz,hogy vettem bele dobbetétet.

Megosztás:

Azért egy perem miatt nem kell mindjárt autót cserélni :) Normális lakatos megtudja csinálni úgy a peremcserét is,hogy az túléli az autót.Nekem a Vectrán 6 éve lett cserélve,de még mindig nem rozsdásodik,csak a túloldali amit nem javított.Az igaz,hogy vettem bele dobbetétet.

Azt megkérdezhetem, hogy azt a peremcserét hogyan csinálják? :)

Megosztás:

Szia!

Remélem tudok segíteni evvel a képpel:

K_p571_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Alul a műanyag eltávolítása után egy csavar fogja az ívet.

• Like 1
Megosztás:

Nem azt a kis peremet cserélik le amit belinkeltél,hanem az ívet.Bocs ha félreérthető voltam.Veszel egy javítóívet ami lehetőleg barna alapozóval legyen lekenve és Klokkerholm legyen a neve na az nem rohad el.Aztán keress egy ügyes lakatost aki garanciát vállal rá.

Okés, köszi a választ. Ha jól tudom a Klokkerholm egy dán cég, ami gyárival megegyező utángyártott alkatrészeket gyárt.

Megosztás:

Az az.Én a vectrámra olyat vettem és méretpontos volt.Nem kell fúrni faragni reszelni,hogy stimmeljen.

Akkor valószínű, hogy ez a javítóív lesz a megoldás :)

Még tél előtt meg akarom csináltatni, mert ez a rozsda terjedni fog rajta a sótól + kartervédőt felrakatni :)

Megosztás:

Hátsó sárvédőbe akarok műanyag betétet tenni,mennyire macerás betenni,fúrni kell?

Milyen gyártótól érdemes megvenni?

Én nem veszek rá, mert ha megfurja az ember akár ott is kikezdheti a rozsda, mivel sérül a kasztni. És a műanyag alatt tovább nedves a kocsi, télen tovább marhatja a sós cucc.

Aztán lehet tévedek...

Megosztás:

A Vectrához amit vettem,annak voltak ilyen bütykök a szélén,ami beakad a perembe.Igazából nem kellett volna kifúrni,de ugye már nem gyári volt a perem így kifúrtam egy pár helyen.Nem rohadt annyira mintha nem lett volna benne betét.Le lehet kezelni a lyukakat is akár.Én lindab csavarral raktam fel ahhoz van gumialátét.

Megosztás:

• 1 month later...

Sziasztok, tudok esetleg Bp-n OLCSÓ fényezőt? Még a vásárlás előtt az előző tulaj parkolós húzást csinált a hátsó lökhárítón, nincs benyomódva, csak a festék egy tenyérnyi helyen csíkokban hiányzik. Nem zavaró, meg mivel műanyag nem is fog rozsdásodni, de megcsináltatnám. Zuglóban volt egy hely, ahol azt mondták nyáron, hogy 8e -ért megcsinálnák, le sem kell szedni miatta a lököst, majd nyáron nem volt rá idő, múlt héten meg már 14-et mondott rá, ránézésre. A 8 még oké, a 14 már nem annyira, inkább lekenem valami kis lakkal magamnak.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.