Báthory Elküldve Október17, 2011 Megoszt Elküldve Október17, 2011 Én is a Black Chrome-ot használom. Tapasztalat:-állagra, színre olyan, mint a fáradt olaj :P -elég évente 2x-3x lekenni vele a csíkot, tartja a színét több mosás után is - minél több sorral kened, annál feketébb marad - abszolút nem szedi a port - csak porózus műanyagokon tartós, tehát oldalcsík, lökhárítószoknya, kilincs. Tetőcsomagtartó csíkján nem marad meg. - marha könnyű vele összekenni a karosszériát és elég nyűgös letakarítani :D - 1 flakonnal évekig elég ...de összességében meg vagyok vele elégedve, mert a kutyaszaron kívül már én is rákentem mindent, de semmi nem vált be, csak ez. :P Mivel viszed fel? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Báthory Elküldve Október17, 2011 Megoszt Elküldve Október17, 2011 Car-társak, Piros színü Classic 2-m van, 2005ös. Az a gondom, hogy fakul a fényezésem, ráadásul nem is egyenletesen. Egyik oldal sárvédői+tető.Ajtók, motortető, csomagtértető még okés. Piros a szín, ahogy láttam hirdetett kocsikat nem egyedi a problémám. Mivel még évekig megtartom a kocsit, ha lehet, tennék ellene. Nem tudom mi jöhetne szóba és hogy mennyibe kerülne. Polír segít ezen? Újrafényezős tippet ne adjatok, 2-300.000et nem szánok rá, mert úgysem jön vissza eladáskor, akkor csúnya ótóm lesz....:DD Köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
szepi Elküldve Október18, 2011 Megoszt Elküldve Október18, 2011 Mivel viszed fel? Ronggyal. :D Kicsit macerás, de szerintem a festésen kívül ez a leghatékonyabb. Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Október18, 2011 Megoszt Elküldve Október18, 2011 Ronggyal. :D Kicsit macerás, de szerintem a festésen kívül ez a leghatékonyabb. És nem árt gumikesztyű, mert a kezed is szép fekete lesz, tapasztalat. :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
szepi Elküldve Október18, 2011 Megoszt Elküldve Október18, 2011 És nem árt gumikesztyű, mert a kezed is szép fekete lesz, tapasztalat. :P Bezonyám :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
shabika Elküldve Október18, 2011 Megoszt Elküldve Október18, 2011 Szerintem ne barkácsold házilag. Ha jó fényezőt kifogsz, 15 perc alatt rendbe rakja mindkettőt pár ezresért. (Nekem 1000-ftért csinálta a kettőt, nem haveri alapon!) De van olyan hely, ahol 5000-et is elkérnek darabjáért. Ez viszont már rablás, de kinek mi az olcsó ;) Most ismerősöm felpolírozza hétvégén géppel. Fényező. De mit kennek rá a videó végén? Link to comment Megosztás: More sharing options...
szepi Elküldve Október18, 2011 Megoszt Elküldve Október18, 2011 Most ismerősöm felpolírozza hétvégén géppel. Fényező. De mit kennek rá a videó végén? Szerintem lakkot ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Október19, 2011 Megoszt Elküldve Október19, 2011 Szerintem lakkot ;) Ha nem lenne lakkal lekenve nagyon gyorsan besárgulna... De valami UV álló lakk kell... ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
szepi Elküldve Október19, 2011 Megoszt Elküldve Október19, 2011 Ha nem lenne lakkal lekenve nagyon gyorsan besárgulna... De valami UV álló lakk kell... ;) Majd mondom a tapasztalatokat, mert az enyém nincs lekenve. Idáig semmi nyoma a sárgulásnak.(5 hónapos) Link to comment Megosztás: More sharing options...
DM101 Elküldve Október20, 2011 Megoszt Elküldve Október20, 2011 Azt mondjátok meg nekem, hogy hogyan kell egy fekete kocsit úgy lemosni kézzel és megszárítani hogy ne legyenek rajta cseppnyomok csíkok stb....száradás után.Már mindennel próbálkoztam a 4 év alatt amióta megvan a kocsi, de semmi.A szilikonos vízlehúzóval meg csak megkarcoltam a festéket. Egyszerüen nem tudom hogy hogyan csinálják a szalonokban hogy mosás után csili-vili a fekete kocsi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
bocs Elküldve Október20, 2011 Megoszt Elküldve Október20, 2011 Azt mondjátok meg nekem, hogy hogyan kell egy fekete kocsit úgy lemosni kézzel és megszárítani hogy ne legyenek rajta cseppnyomok csíkok stb....száradás után.Már mindennel próbálkoztam a 4 év alatt amióta megvan a kocsi, de semmi.A szilikonos vízlehúzóval meg csak megkarcoltam a festéket. Egyszerüen nem tudom hogy hogyan csinálják a szalonokban hogy mosás után csili-vili a fekete kocsi. Szarvas bőr ronggyal próbáltad már vizezés után át törölni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Október20, 2011 Megoszt Elküldve Október20, 2011 Majd mondom a tapasztalatokat, mert az enyém nincs lekenve. Idáig semmi nyoma a sárgulásnak.(5 hónapos) Nyugi, pár év után látszani fog, legyél türelmes. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Báthory Elküldve Október20, 2011 Megoszt Elküldve Október20, 2011 Azt mondjátok meg nekem, hogy hogyan kell egy fekete kocsit úgy lemosni kézzel és megszárítani hogy ne legyenek rajta cseppnyomok csíkok stb....száradás után.Már mindennel próbálkoztam a 4 év alatt amióta megvan a kocsi, de semmi.A szilikonos vízlehúzóval meg csak megkarcoltam a festéket. Egyszerüen nem tudom hogy hogyan csinálják a szalonokban hogy mosás után csili-vili a fekete kocsi. A válasz a Raypath. Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagymag Elküldve Október20, 2011 Megoszt Elküldve Október20, 2011 Azt mondjátok meg nekem, hogy hogyan kell egy fekete kocsit úgy lemosni kézzel és megszárítani hogy ne legyenek rajta cseppnyomok csíkok stb....száradás után.Már mindennel próbálkoztam a 4 év alatt amióta megvan a kocsi, de semmi.A szilikonos vízlehúzóval meg csak megkarcoltam a festéket. Egyszerüen nem tudom hogy hogyan csinálják a szalonokban hogy mosás után csili-vili a fekete kocsi. nekem van egy rongyom ami egyszerűen nem hagy nyomot. ilyen noname cucc, de a fekete autón nem, hogy vízcsepp egy szem semmit nem hagy. pedig itt nálunk kemény a víz szóval van mivel megküzdeni. de nagyon jó. viszont cimke sincs rajta, szóval ennél többet nem tudok segíteni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Konkesz Elküldve Október20, 2011 Megoszt Elküldve Október20, 2011 A válasz a Raypath. Úhajjjaaaj.. ;) Mikor ez bejött anno, össze is kentem rendesen Mutter új rongyát, mit sem sejtve, annak csillagászati értékéről. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Báthory Elküldve Október20, 2011 Megoszt Elküldve Október20, 2011 Úhajjjaaaj.. ;) Mikor ez bejött anno, össze is kentem rendesen Mutter új rongyát, mit sem sejtve, annak csillagászati értékéről. ;) Csak poénból már olajos motorblokkot is pucáltam egy régebbi darabbal, azt is ki lehetett öblíteni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szepi Elküldve Október20, 2011 Megoszt Elküldve Október20, 2011 Nyugi, pár év után látszani fog, legyél türelmes. Akkor talán belefér még 1 polír 1000-ért . ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
szepi Elküldve Október20, 2011 Megoszt Elküldve Október20, 2011 Azt mondjátok meg nekem, hogy hogyan kell egy fekete kocsit úgy lemosni kézzel és megszárítani hogy ne legyenek rajta cseppnyomok csíkok stb....száradás után.Már mindennel próbálkoztam a 4 év alatt amióta megvan a kocsi, de semmi.A szilikonos vízlehúzóval meg csak megkarcoltam a festéket. Egyszerüen nem tudom hogy hogyan csinálják a szalonokban hogy mosás után csili-vili a fekete kocsi. Egyszerűen olyan mosószert használnak, ami foltmentesen szárad. Én is próbáltam sok mindent, mert a sötétkék metál fényezésen is meglátszik minden vízcsepp, de csak egyetlen sampont találtam, ami kiskereskedelmi forgalomban kapható és tökéletes. Ez a Sonax samponja. A Corában tuti lehet kapni (én még máshol nem láttam). Belinkelek egy képet róla, de amit én használtam, azon egy olyan matrica volt, amin egy kéz törölgeti az autót és ez át volt húzva egy piros x-el. Nem olcsó (2000ft körül van) és ha úgy használod, ahogy rá van írva, akkor 4-5 mosásra elegendő. Épp ezért én áttértem a kézi autómosókra, ahol 4-500-ból körbemosom a verdát, és tökéletesen foltmentesen szárad. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Október20, 2011 Megoszt Elküldve Október20, 2011 Majd mondom a tapasztalatokat, mert az enyém nincs lekenve. Idáig semmi nyoma a sárgulásnak.(5 hónapos) Nekem egy év után látszott, úgy hogy abból fél évig garázsban állt az autó, tehát nem érte napfény! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fort Elküldve Október23, 2011 Megoszt Elküldve Október23, 2011 Szarvas bőr ronggyal próbáltad már vizezés után át törölni? Nekem is bevált a szarvasbőr!A lényeg hogy ne száradjanak rá a vízcseppek,vagy a nap ne égesse rá,mert akkor tök mindegy! Nálunk a kézi autómosóban ponyva alatt mossák,ha tele vannak a beállók! Link to comment Megosztás: More sharing options...
bocs Elküldve Október23, 2011 Megoszt Elküldve Október23, 2011 Nekem is bevált a szarvasbőr!A lényeg hogy ne száradjanak rá a vízcseppek,vagy a nap ne égesse rá,mert akkor tök mindegy! Nálunk a kézi autómosóban ponyva alatt mossák,ha tele vannak a beállók! Ez így van ahogy írtad. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Báthory Elküldve Október23, 2011 Megoszt Elküldve Október23, 2011 Car-társak, Piros színü Classic 2-m van, 2005ös. Az a gondom, hogy fakul a fényezésem, ráadásul nem is egyenletesen. Egyik oldal sárvédői+tető.Ajtók, motortető, csomagtértető még okés. Piros a szín, ahogy láttam hirdetett kocsikat nem egyedi a problémám. Mivel még évekig megtartom a kocsit, ha lehet, tennék ellene. Nem tudom mi jöhetne szóba és hogy mennyibe kerülne. Polír segít ezen? Újrafényezős tippet ne adjatok, 2-300.000et nem szánok rá, mert úgysem jön vissza eladáskor, akkor csúnya ótóm lesz....biggrin.gifD Köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Október24, 2011 Megoszt Elküldve Október24, 2011 Car-társak, Piros színü Classic 2-m van, 2005ös. Az a gondom, hogy fakul a fényezésem, ráadásul nem is egyenletesen. Egyik oldal sárvédői+tető.Ajtók, motortető, csomagtértető még okés. Piros a szín, ahogy láttam hirdetett kocsikat nem egyedi a problémám. Mivel még évekig megtartom a kocsit, ha lehet, tennék ellene. Nem tudom mi jöhetne szóba és hogy mennyibe kerülne. Polír segít ezen? Újrafényezős tippet ne adjatok, 2-300.000et nem szánok rá, mert úgysem jön vissza eladáskor, akkor csúnya ótóm lesz....biggrin.gifD Köszi Egy polírozás biztos jót tesz neki!Ha meg már túl nagy az eltérés és nagyon-nagyon zavar,akkor (ha megteheted) lefesteted! Link to comment Megosztás: More sharing options...
shabika Elküldve Október24, 2011 Megoszt Elküldve Október24, 2011 A hétvégén megcsináltuk a fényszoró fényezést! Nagyon jó lett. és kb 15perc volt! Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Október24, 2011 Megoszt Elküldve Október24, 2011 A hétvégén megcsináltuk a fényszoró fényezést! Nagyon jó lett. és kb 15perc volt! Lakk ment rá? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts