nagymag Elküldve Július17, 2011 Megoszt Elküldve Július17, 2011 Ebből nincs gyárilag festett, mint az astrán? De van. Csak mint a kolléga is mondta ritka. No meg szerintem ha lefújatom akkor olcsóbban kijövök. Szerintem... Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagymag Elküldve Július17, 2011 Megoszt Elküldve Július17, 2011 Vagy festés után lefújod szintelen Plastidip-el és kész. Eddig nem hallottam erről a cuccról. Most kicsit utánnaolvastam és szimpatikus. Azt mondod, hogy ez 100%-osan beválhat? Mert ha igen akkor végülis már semmi akadály. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fort Elküldve Július17, 2011 Megoszt Elküldve Július17, 2011 Turtle Wax polír én ezt használtam mind a Calibrámnál, mind az Astránál. Nekem nagyon bevállt. Sokáig elég. Köszönöm,ki fogom próbálni ezt is!Ismerősöm felajánlotta hogy próbáljam ki nála a WS Platinumot!Kíváncsi leszek mennyire látványos és főleg tartós ez a szer! Nem a Platinumot, hanem a kezelt felületen lehet meggyújtani valamit. Bár, még olyat nem hallottam, hogy valaki tényleg kipróbálta volna... Kicsit drága dolog, ha mégsem jön be, aztán jöhet a 105... :D Tojást sütni rajta,meg légpisztollyal lövögetni én sem fogom a karosszériát,de ha az esőt lepergeti,nem ég rá a kosz meg a bogarak és így könnyebb rendben tartani,akkor már megérte! :icon4: Link to comment Megosztás: More sharing options...
nundee Elküldve Július17, 2011 Megoszt Elküldve Július17, 2011 Köszönöm,ki fogom próbálni ezt is!Ismerősöm felajánlotta hogy próbáljam ki nála a WS Platinumot!Kíváncsi leszek mennyire látványos és főleg tartós ez a szer! Tojást sütni rajta,meg légpisztollyal lövögetni én sem fogom a karosszériát,de ha az esőt lepergeti,nem ég rá a kosz meg a bogarak és így könnyebb rendben tartani,akkor már megérte! :D Üdv! Azt azért figyelmedbe ajánlanám, hogy a korábban linkelt Turtle termék - mint ahogy rá is van írva - nem polírpaszta, hanem wax. Ezzel semmilyen karcolást nem fogsz eltávolítani, mert nem az a "funkciója". Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Július17, 2011 Megoszt Elküldve Július17, 2011 Eddig nem hallottam erről a cuccról. Most kicsit utánnaolvastam és szimpatikus. Azt mondod, hogy ez 100%-osan beválhat? Mert ha igen akkor végülis már semmi akadály. Nem lehet rossz, de minek lefújni egy réteg gumivel? Olyan lötty kell, ami felújítja a színét. :D Én évente 1-2 alkalommal lekenem, s akkor olyan mint az új, s sokáig hat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Július17, 2011 Megoszt Elküldve Július17, 2011 Mindenkikapjabeeeeeeeeeeeeeeeeee Link to comment Megosztás: More sharing options...
falabu Elküldve Július17, 2011 Megoszt Elküldve Július17, 2011 TurtleWax BLACK CHROME Debrecenben valami forgalmazót tudtok ajánlani? esetleg valami netes oldalt ahonnan olcsó a kiszállítás? kevés helyen találok infót róla nagyon. Illetve érdekelne, hogy ez "újjá" varázsolja a díszléceket ? enyém már fullra kiszürkült/fehéredett. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Július17, 2011 Megoszt Elküldve Július17, 2011 Debrecenben valami forgalmazót tudtok ajánlani? esetleg valami netes oldalt ahonnan olcsó a kiszállítás? kevés helyen találok infót róla nagyon. Illetve érdekelne, hogy ez "újjá" varázsolja a díszléceket ? enyém már fullra kiszürkült/fehéredett. fáradtt olaj ,nekem bevvált!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Július18, 2011 Megoszt Elküldve Július18, 2011 Debrecenben valami forgalmazót tudtok ajánlani? esetleg valami netes oldalt ahonnan olcsó a kiszállítás? kevés helyen találok infót róla nagyon. Illetve érdekelne, hogy ez "újjá" varázsolja a díszléceket ? enyém már fullra kiszürkült/fehéredett. Én pl. praktikerben vettem, de volt annak már 2 éve is... Webshopjukban nem találom, de attól még lehet, hogy van. De Homasita webáruház, van postázás. Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagymag Elküldve Július18, 2011 Megoszt Elküldve Július18, 2011 Nem lehet rossz, de minek lefújni egy réteg gumivel? Olyan lötty kell, ami felújítja a színét. :icon4: Én évente 1-2 alkalommal lekenem, s akkor olyan mint az új, s sokáig hat. Nam a szín hanem a festék tartóssága a lényeg. Az a fontos, hogy ne peregjen le az utólag lefújt műanyagról :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fort Elküldve Július18, 2011 Megoszt Elküldve Július18, 2011 Üdv! Azt azért figyelmedbe ajánlanám, hogy a korábban linkelt Turtle termék - mint ahogy rá is van írva - nem polírpaszta, hanem wax. Ezzel semmilyen karcolást nem fogsz eltávolítani, mert nem az a "funkciója". Rendben,olvastam én is :icon4: A polírozást szakemberre bízom inkább,de az utólagos ápolást már megpróbálom magam elvégezni otthon a későbbiekben.(színfelújítás,waxolás)Van egy "munkásautó"a családban,annak a színén már csak javítani lehet,úgy hogy majd azon tesztelek! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
atom Elküldve Július18, 2011 Megoszt Elküldve Július18, 2011 Nam a szín hanem a festék tartóssága a lényeg. Az a fontos, hogy ne peregjen le az utólag lefújt műanyagról :D a műanyagot ha lefújják műanyag alapozóval,az nem fog leperegni,ez biztosítja a kötést a műanyag és a festékréteg között.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagymag Elküldve Július18, 2011 Megoszt Elküldve Július18, 2011 a műanyagot ha lefújják műanyag alapozóval,az nem fog leperegni,ez biztosítja a kötést a műanyag és a festékréteg között.... De mégis annyi autót látni amin hullik le szép darabokban. FAstrákon figyeltem meg pl.: lökhárítókon. Mert ez ilyen rücskös műanyag. Csak a biztonság kedvéért akarok valamit rátenni ami "fizikailag" tartja ott a festéket :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Július19, 2011 Megoszt Elküldve Július19, 2011 De mégis annyi autót látni amin hullik le szép darabokban. FAstrákon figyeltem meg pl.: lökhárítókon. Mert ez ilyen rücskös műanyag. Csak a biztonság kedvéért akarok valamit rátenni ami "fizikailag" tartja ott a festéket :icon4: Én tuti nem festeném le. Az azért műanyag, ha odacsapom valaminek, vagy ha nekem nyitják akkor ne sérüljön.... Akkor meg még arra is figyelni kell. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagymag Elküldve Július19, 2011 Megoszt Elküldve Július19, 2011 Én tuti nem festeném le. Az azért műanyag, ha odacsapom valaminek, vagy ha nekem nyitják akkor ne sérüljön.... Akkor meg még arra is figyelni kell. :D DE van zafira gyárilag is ami le van fújva. meg az újabb autókon is le vannak fújva. sőt, az Insigniánkon pl nincs is. (tudom ez annyira nem jó) viszont ha OPC lökösöket akarok akkor muszáj lefújnom :icon4: amúgy figyelni kell rá igen, de én így is figyelek rá,hogy sima műanyag Link to comment Megosztás: More sharing options...
streetracer Elküldve Július19, 2011 Megoszt Elküldve Július19, 2011 Sziasztok! Bár nem teljesen ápolás téma de a kasztnihoz köze van. Már régóta kitaláltam, hogy a zafira körbefutó műanyag védőlécét le kellene festeni. Az autó színére persze. Namost ugye én kicsit tartok attól, hogy idővel lepattog a dukko. Viszont a festés után lefóliáztatom (színtelen fóliával) akkor ez kizárható nemdebár? Mert lehetőségem lenne még OPC lökösök beszerzésére és ugye azokhoz elengedhetetlen lenne. Van-e valakinek ezzel a technikával kapcsolatba tapasztalata? Köszönöm! Nekem már vagy öt éve le van festve a díszcsík és semmi gond nincs vele.Ha a fényező rendesen aládolgozik és normálisan megcsinálja nem szabad lepattognia. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
gaborem Elküldve Július22, 2011 Megoszt Elküldve Július22, 2011 Sziasztok! Bár nem teljesen ápolás téma de a kasztnihoz köze van. Már régóta kitaláltam, hogy a zafira körbefutó műanyag védőlécét le kellene festeni. Az autó színére persze. Namost ugye én kicsit tartok attól, hogy idővel lepattog a dukko. Viszont a festés után lefóliáztatom (színtelen fóliával) akkor ez kizárható nemdebár? Mert lehetőségem lenne még OPC lökösök beszerzésére és ugye azokhoz elengedhetetlen lenne. Van-e valakinek ezzel a technikával kapcsolatba tapasztalata? Köszönöm! Mibe került neked az alapozó+festék, meg esetleg amivel leápolod még? Ha megkérdezhetem... Én is gondolkodom rajta, de egy festékboltban a díszlécekre meg a kilincsekre 10et mondott a srác, mint anyagköltség. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gaborem Elküldve Július28, 2011 Megoszt Elküldve Július28, 2011 Le kell ehhez a festéshez szerelni a díszléceket, meg a kilincseket, vagy jó az a helyükön is? Link to comment Megosztás: More sharing options...
balazs777 Elküldve Július28, 2011 Megoszt Elküldve Július28, 2011 Le kell ehhez a festéshez szerelni a díszléceket, meg a kilincseket, vagy jó az a helyükön is? le kell. úgy jó fényezni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gaborem Elküldve Július28, 2011 Megoszt Elküldve Július28, 2011 le kell. úgy jó fényezni. És hogy működik ez, annyira nem értek még hozzá :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagymag Elküldve Július28, 2011 Megoszt Elküldve Július28, 2011 Mibe került neked az alapozó+festék, meg esetleg amivel leápolod még? Ha megkérdezhetem... Én is gondolkodom rajta, de egy festékboltban a díszlécekre meg a kilincsekre 10et mondott a srác, mint anyagköltség. nekem ugye zafira, amin nagyobb a fényezendő terület. egyenlőre nem kérdeztem árat rá, de ha 20e is nekem akkor is megéri. gyáriba megrendelni drágább lenne. amugy alapozó meg festék. meg ugye én még hezitálok hogy mennyen-e rá valami plusz. mondjuk nekem megéri, mert azért kicsit megdobja az optikát :D ja és leszedve természetesen...nem csak ugy telibefújni :) (mondjuk nekem mondtak olyat, hogy lehet kell majd venni pár bolhát mert szeretlek törni levételkor) :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
gaborem Elküldve Július28, 2011 Megoszt Elküldve Július28, 2011 nekem ugye zafira, amin nagyobb a fényezendő terület. egyenlőre nem kérdeztem árat rá, de ha 20e is nekem akkor is megéri. gyáriba megrendelni drágább lenne. amugy alapozó meg festék. meg ugye én még hezitálok hogy mennyen-e rá valami plusz. mondjuk nekem megéri, mert azért kicsit megdobja az optikát :D ja és leszedve természetesen...nem csak ugy telibefújni :) (mondjuk nekem mondtak olyat, hogy lehet kell majd venni pár bolhát mert szeretlek törni levételkor) :D Na én ma beszéltem egy másik festékbolttal, amelyik autószínezéssel foglalkozik leginkább fehérváron, azt mondták, alapozó 2500, festék spray 2500, meg valami lakk rá 1600. És hogy szeded ezt le? Alányúlsz a díszlécnek, és lepattintgatod? És a kilincsek? Link to comment Megosztás: More sharing options...
szopcsi13 Elküldve Július28, 2011 Megoszt Elküldve Július28, 2011 Na én ma beszéltem egy másik festékbolttal, amelyik autószínezéssel foglalkozik leginkább fehérváron, azt mondták, alapozó 2500, festék spray 2500, meg valami lakk rá 1600. És hogy szeded ezt le? Alányúlsz a díszlécnek, és lepattintgatod? És a kilincsek? A díszléchez le kell venni az ajtókárpitot, és belülről fogja csavar. A kilincset nemtom, de gyanítom az is valami hasonló lehet. Engem csak ez a bontás tart vissza ettől a projekttől, nem akarom, hogy utána zörögjön valami. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gaborem Elküldve Július28, 2011 Megoszt Elküldve Július28, 2011 A díszléchez le kell venni az ajtókárpitot, és belülről fogja csavar. A kilincset nemtom, de gyanítom az is valami hasonló lehet. Engem csak ez a bontás tart vissza ettől a projekttől, nem akarom, hogy utána zörögjön valami. Látod ezért filóztam én is azon hogy helyben festeni... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
szopcsi13 Elküldve Július28, 2011 Megoszt Elküldve Július28, 2011 Látod ezért filóztam én is azon hogy helyben festeni... :D Helyben festeni? :) Hát az elég kókány! Gusztustalan lesz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts