Tenky Elküldve Június8, 2009 Elküldve Június8, 2009 köszi!megprobálom polirozni,aztán ha nem sikerül akkor veszek újat!
speter Elküldve Június8, 2009 Elküldve Június8, 2009 Ez is igaz :S Mondjuk 8E Ft-ért lehetett venni utángyártottat ami nem volt rossz.. G-hez kicsit húzósabb hát igen, G-nél vehetsz komplett lámpatestet, vagy szórikázhatsz a búra (amit újba külön nem lehet megvenni) átragasztásával, ami vagy sikerül vagy nem.
Tenky Elküldve Június8, 2009 Elküldve Június8, 2009 ez van!ha azt akarom hogy szép legyen az autom akkor kénytelen vagyok megvenni!
akzo Elküldve Június26, 2009 Elküldve Június26, 2009 Sziasztok! Valami balf*sz ma reggelre meghúzta egy tenyérnyi helyen a hátsó lökhárítómat. Elég csúnyán érdesre felszedte a festéket - polírozás már nem jön szóba ebben az esetben. Nem tudtok vkit ajánlani Bp-en aki szépen helyre tudja hozni helyi kezeléssel és nem akarja az egész lököst lefújni? Törés, horpadás nincs rajta - csak le van nyúzva. Csatlakoznék az előttem szólóhoz annyiban,hogy nekem is sürgősen kellene fényező, még a 25%előtt szeretném,ha elkezdenék a munkát... spot fényezés is szükséges lenne és teljes elem fényezés is máshol (állítólag motorháztetőt csak telibe fújatni éri meg, úgy lesz szép)... amúgy sajna az a baj,hogy valami miatt felrepedezett egy helyen a festék a motorházon és alatta rozsdásodik... no meg van máshol pár nagyobb karc, festék kopás... by the way a színre fújt műanyag díszelemet nem lehetne valahol 'profi' módra házilag megcsinálni? vannak festékboltok, akik szinte bármilyen árnyalatot kikevernek számítógéppel, úgy hallottam...
raba Elküldve Július19, 2009 Elküldve Július19, 2009 Sziasztok! Tanácsot kérnék, remélem tudtok segíteni. Néhány hónapja vettem Astra G nyolcéves verdámat, volt már rajta pár mélyebb illetve kevésbé mélyebb karcolás. Utána még szereztem párat rá, ezen kívül helyenkét már eléggé matt lett a sötétkék színű festék. Szóval mi a bánatot tegyek? egyik haverom lebeszélt a polírozásról, elmondása szerint a mosóban neki lejött az egész felkent micsoda. Én azt szeretném, hogy szép fényes legyen a paci, persze tartósan. Valami ötlet házi kezelésre? Vagy inkább szakihoz forduljak? végigolvastam az előző 14 oldalt, de azonkívül, hogy kifolyt a szemem, okosabb nagyon nem lettem. Talán ha valaki összefoglalná nekem mit érdemes tenni, nagyon hálás lennék. Az, hogy semmivel nem kezelem a karosszériát, mint ahogy az elmúlt néhány hónap alatt tettem, gondolom nem megoldás....
atom Elküldve Július19, 2009 Elküldve Július19, 2009 Sziasztok! Tanácsot kérnék, remélem tudtok segíteni. Néhány hónapja vettem Astra G nyolcéves verdámat, volt már rajta pár mélyebb illetve kevésbé mélyebb karcolás. Utána még szereztem párat rá, ezen kívül helyenkét már eléggé matt lett a sötétkék színű festék. Szóval mi a bánatot tegyek? egyik haverom lebeszélt a polírozásról, elmondása szerint a mosóban neki lejött az egész felkent micsoda. Én azt szeretném, hogy szép fényes legyen a paci, persze tartósan. Valami ötlet házi kezelésre? Vagy inkább szakihoz forduljak? végigolvastam az előző 14 oldalt, de azonkívül, hogy kifolyt a szemem, okosabb nagyon nem lettem. Talán ha valaki összefoglalná nekem mit érdemes tenni, nagyon hálás lennék. Az, hogy semmivel nem kezelem a karosszériát, mint ahogy az elmúlt néhány hónap alatt tettem, gondolom nem megoldás.... Hát a mattulással és a karcokkal annyit tudsz tenni,hogy felpoliroztatod,haverod hülyeséget beszélt,miszerint lejött neki az egész felkent micsoda.... Polirozásnál a kisebb karcokra elég a polirviz,de ha gyatrább a helyzet akkor paszta kell,amit géppel és egy speckó szivacs segitségével visznek fel a felületre,közepes vagy magas fordulaton lényegében újra csiszolják a lakkréteget,amit lemosnak a végén. Ez tartós,és szép,a karcokat is elviszi,legalább is a nagyját,ezen kivül samponos mosás ajánlott,de szilikonozás nem,sehová. Esetleg viaszos mosás... Ennyi.Tehát irány a szaki.
raba Elküldve Július19, 2009 Elküldve Július19, 2009 Hát a mattulással és a karcokkal annyit tudsz tenni,hogy felpoliroztatod,haverod hülyeséget beszélt,miszerint lejött neki az egész felkent micsoda.... Polirozásnál a kisebb karcokra elég a polirviz,de ha gyatrább a helyzet akkor paszta kell,amit géppel és egy speckó szivacs segitségével visznek fel a felületre,közepes vagy magas fordulaton lényegében újra csiszolják a lakkréteget,amit lemosnak a végén. Ez tartós,és szép,a karcokat is elviszi,legalább is a nagyját,ezen kivül samponos mosás ajánlott,de szilikonozás nem,sehová. Esetleg viaszos mosás... Ennyi.Tehát irány a szaki. Köszi! Egy ilyen művelet mennyibe jöhet ki? Mármint a polírozás...
atom Elküldve Július19, 2009 Elküldve Július19, 2009 Köszi! Egy ilyen művelet mennyibe jöhet ki? Mármint a polírozás... hát szerintem kb 20 ezres,de ez csak kb...
raba Elküldve Július19, 2009 Elküldve Július19, 2009 hát szerintem kb 20 ezres,de ez csak kb... Köszi még egyszer. Gondolom az se mindegy ki végzi, tehát a szakit is jól meg kell választani. :)
atom Elküldve Július19, 2009 Elküldve Július19, 2009 Köszi még egyszer. Gondolom az se mindegy ki végzi, tehát a szakit is jól meg kell választani. :) igen,érdemes nem egy olyan helyre vinni,ahol nincsen egy műhely sem,mer a polirozást udvaron nem lehet csinálni,belemegy egy kis por,és roszabb lesz mint volt....
I_S Elküldve Július19, 2009 Elküldve Július19, 2009 hát ja... sokan összekeverik a pasztázást (amit ugye házilag simán meg lehet csinálni mondjuk egy jó szinpasztával, és vagy 20 mosást simán kibír) a gépi polírozással. Ahogy Atom is írta, a gépi polírt szaki végezze ne te házilag, mert gyak tényleg leszed egy réteget a lakkgól ergó a végtelenségig nem lehet políroztatni, de nem is kell, mert simán hatásos vagy 3 évig, bár ez függ attól is, hogy utána hogyan ápolod, kibírhat 5 évet is simán. Sógorom 3 hónapja políroztatta fel az off golfját, agyig volt mattulva, próbáltuk pasztázni, de olyan volt 2-3 héttel utána, mintha a mattult lakk beszívná a pasztát, simán visszamattult.. olyan lett polírozá után, mintha 2-3 éves festése lenne, mondhatni gyönyörű, és egy tizesért csinálták neki.
PGA Elküldve Július20, 2009 Elküldve Július20, 2009 Sziasztok! Tanácsot kérnék, remélem tudtok segíteni. Néhány hónapja vettem Astra G nyolcéves verdámat, volt már rajta pár mélyebb illetve kevésbé mélyebb karcolás. Utána még szereztem párat rá, ezen kívül helyenkét már eléggé matt lett a sötétkék színű festék. Metálkék? Mert az enyém metálkékje így 9. évesen is jól tartja magát fényileg, pedig a munkahelyemen egész nap a tűző napon áll évek óta. Karcaim persze nekem is vannak, de amúgy a festés (festék) minőségével én elégedett vagyok. Nem is nagyon látni az utakon durván bemattult G-Astrát. Inkább az F-ekre jellemzőbb (főleg a bordó, piros), hogy elhagyják magukat. Mindenesetre, ahogy itt fentebb is ajánlják, valami jókezű szaki szépen meg tudja újítani polírral. Utána én mindig a kézimosást javasolnám.
freeze Elküldve Július20, 2009 Elküldve Július20, 2009 Metálkék? Mert az enyém metálkékje így 9. évesen is jól tartja magát fényileg, pedig a munkahelyemen egész nap a tűző napon áll évek óta. Karcaim persze nekem is vannak, de amúgy a festés (festék) minőségével én elégedett vagyok. Nem is nagyon látni az utakon durván bemattult G-Astrát. Inkább az F-ekre jellemzőbb (főleg a bordó, piros), hogy elhagyják magukat. Mindenesetre, ahogy itt fentebb is ajánlják, valami jókezű szaki szépen meg tudja újítani polírral. Utána én mindig a kézimosást javasolnám. Plusz viaszolást időnként. Szép is lesz tőle és valamennyire óvja is. A vizet lepergeti, havat könnyebb letolni róla télen.
I_S Elküldve Július20, 2009 Elküldve Július20, 2009 Én azt vettem észre, hogy (lehet csak véletlen egybeesés) a nem metál fényű autók "szokása" inkább a mattulás. Nekem mondjuk az előző F astrám bordó volt, de gyöngyházmetál, és 13 évesen olyan szép volt a fénye hogy öröm volt ránézni.
PGA Elküldve Július20, 2009 Elküldve Július20, 2009 Én azt vettem észre, hogy (lehet csak véletlen egybeesés) a nem metál fényű autók "szokása" inkább a mattulás. Nekem mondjuk az előző F astrám bordó volt, de gyöngyházmetál, és 13 évesen olyan szép volt a fénye hogy öröm volt ránézni. Jaja, elvileg a metálfestésnek nem csak optikai szerepe van. Mivel többrétegű, ezáltal tartósabb is, ellenállóbb az UV-nek. A bordóval és a pirossal én is az alapszínekre gondoltam, azok csúnyán és hamarabb be tudnak mattulni.
I_S Elküldve Július20, 2009 Elküldve Július20, 2009 Jaja, elvileg a metálfestésnek nem csak optikai szerepe van. Mivel többrétegű, ezáltal tartósabb is, ellenállóbb az UV-nek. A bordóval és a pirossal én is az alapszínekre gondoltam, azok csúnyán és hamarabb be tudnak mattulni. jaja... sógor említett off golfja is alap piros, és a nagykönyv szerint volt szétagyigmattulva.
gabesz76 Elküldve Július20, 2009 Elküldve Július20, 2009 Sziasztok! Végül is ez is a karosszéria védelmét szolgálja. Keresnek a caravanomra csomagtér élvédőt, illetve inkább a lökhárítót védő izét, ami a pakolásnál védené a karcolások ellen. H astrára láttam illetve swiftre sx4-re is, de g caravanra nem. Tud valaki valami boltot, ahol lehet ilyet kapni. Gagyi megoldást nem szeretnék. Esetleg marad az átlátszó fólia.
DM101 Elküldve Július21, 2009 Elküldve Július21, 2009 Sziasztok! Van egy 1,5 éves fekete G astrám.Amikor fél éves volt bevittem a gépi mosóba és hát rendesen látszik rajta. A kérdésem az lenne, hogy opel szervízben políroztassam, vagy vigyem inkább valami maszekhoz? Nagyon meg vagyok elégedve a kocsival mindenféle téren, de ezzel a fekete szinnel akkorát szívtam.... Jó, tudom hogy nem kellett volna bevinnem a gépi mosóba, de -10 fokban nem volt akkora kedvem vizzel szórakozni. Ha ezt tudom, hogy ilyen kényes ez a fekete szin, akkor tuti hogy fehér kocsit választok.
freeze Elküldve Július21, 2009 Elküldve Július21, 2009 Sziasztok! Van egy 1,5 éves fekete G astrám.Amikor fél éves volt bevittem a gépi mosóba és hát rendesen látszik rajta. A kérdésem az lenne, hogy opel szervízben políroztassam, vagy vigyem inkább valami maszekhoz? Nagyon meg vagyok elégedve a kocsival mindenféle téren, de ezzel a fekete szinnel akkorát szívtam.... Jó, tudom hogy nem kellett volna bevinnem a gépi mosóba, de -10 fokban nem volt akkora kedvem vizzel szórakozni. Ha ezt tudom, hogy ilyen kényes ez a fekete szin, akkor tuti hogy fehér kocsit választok. Ne szidd a fekete színt! Az a legszebb... csak macerásabb is :) Szerintem ne Opel szervízbe vigyed, mert 2x annyi lesz mint egy maszeknál. És sokszor ugyanaz a maszek csinálja meg végül, csak te nem tudod. De azért körültekintően kell eljárni, nehogy valami kontár összecsessze.. szerk: esetleg keresd wesszt, vagy uhuhu-t, ők lehet, hogy tudnak jóárasított megoldást
DM101 Elküldve Július22, 2009 Elküldve Július22, 2009 Ne szidd a fekete színt! Az a legszebb... csak macerásabb is :) Szerintem ne Opel szervízbe vigyed, mert 2x annyi lesz mint egy maszeknál. És sokszor ugyanaz a maszek csinálja meg végül, csak te nem tudod. De azért körültekintően kell eljárni, nehogy valami kontár összecsessze.. szerk: esetleg keresd wesszt, vagy uhuhu-t, ők lehet, hogy tudnak jóárasított megoldást Ok. Köszi a javaslatot.Csak azért gondoltam az opelre mert néhány hónap múlva vinnem kell a kötelező szervízre, de az nem jutott eszembe hogy drágábbak bár biztos hogy így van.Mindegy majd szétnézek a környéken hátha találok valami normális és elfogadható árú műhelyt.
atom Elküldve Július22, 2009 Elküldve Július22, 2009 Sziasztok! Végül is ez is a karosszéria védelmét szolgálja. Keresnek a caravanomra csomagtér élvédőt, illetve inkább a lökhárítót védő izét, ami a pakolásnál védené a karcolások ellen. H astrára láttam illetve swiftre sx4-re is, de g caravanra nem. Tud valaki valami boltot, ahol lehet ilyet kapni. Gagyi megoldást nem szeretnék. Esetleg marad az átlátszó fólia. hát szerintem az átlátszó fólia pont nem sokat ér,ha picit meghúzod a lököst,az fóliával együtt fog húzódni.......nem tudok róla hogy lenne ilyesmi g astrára...
atom Elküldve Július22, 2009 Elküldve Július22, 2009 Sziasztok! Van egy 1,5 éves fekete G astrám.Amikor fél éves volt bevittem a gépi mosóba és hát rendesen látszik rajta. A kérdésem az lenne, hogy opel szervízben políroztassam, vagy vigyem inkább valami maszekhoz? Nagyon meg vagyok elégedve a kocsival mindenféle téren, de ezzel a fekete szinnel akkorát szívtam.... Jó, tudom hogy nem kellett volna bevinnem a gépi mosóba, de -10 fokban nem volt akkora kedvem vizzel szórakozni. Ha ezt tudom, hogy ilyen kényes ez a fekete szin, akkor tuti hogy fehér kocsit választok. a fehér is ugyan olyan kényes:)
atom Elküldve Július22, 2009 Elküldve Július22, 2009 Én azt vettem észre, hogy (lehet csak véletlen egybeesés) a nem metál fényű autók "szokása" inkább a mattulás. Nekem mondjuk az előző F astrám bordó volt, de gyöngyházmetál, és 13 évesen olyan szép volt a fénye hogy öröm volt ránézni. Régebben ugye amikor a g astrák indultak 98' akkor még nem ezeket a vizbázisú és csökkentett festékeket alkalmazták mint most,ha bemattul a kocsi,akkor is a lakk matul be,nem a szin. 2K-s lakkot használnak,esetleg abban lehet minőségi változás,ezért mattulhat..
gabesz76 Elküldve Július22, 2009 Elküldve Július22, 2009 hát szerintem az átlátszó fólia pont nem sokat ér,ha picit meghúzod a lököst,az fóliával együtt fog húzódni.......nem tudok róla hogy lenne ilyesmi g astrára... Kár :)
Recommended Posts