starchild83 Elküldve Április13, 2009 Megoszt Elküldve Április13, 2009 Nah a héten elválik, lakkstift lesz-e vagy újrafényezés... ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
szaby Elküldve Április14, 2009 Megoszt Elküldve Április14, 2009 A thurtle waxot metálra csak ajánlani tudom mindenkinek elöször csináltam ilyet de nagyon szép lett. 1700ft volt a tecsoban. Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Április15, 2009 Megoszt Elküldve Április15, 2009 5 napja mostam, waxoltam a kocsit, de a parkolóban tiszta por lesz.... Hogy lehetne azt lepucolni, hogy a festést ne karcoljam meg? ;) Sötétkék a kocsi, és messziről tisztának látszik, de már 5-6m-ről látszik, hogy koszos....tiszta gááz Link to comment Megosztás: More sharing options...
dionaea Elküldve Április15, 2009 Megoszt Elküldve Április15, 2009 5 napja mostam, waxoltam a kocsit, de a parkolóban tiszta por lesz.... Hogy lehetne azt lepucolni, hogy a festést ne karcoljam meg? ;) Sötétkék a kocsi, és messziről tisztának látszik, de már 5-6m-ről látszik, hogy koszos....tiszta gááz Én úgy szoktam hogy nagynyomásúval leöblítem utűána mehet a maxolenes sampon nagyon puha autómosó szivaccsal mert annak az anyaga nagyon jó.Ha nincs nagynyomású akkor benzin kútom 300 ft ért leöblítem mosás előtt utána egyből a mosás Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Április15, 2009 Megoszt Elküldve Április15, 2009 Én úgy szoktam hogy nagynyomásúval leöblítem utűána mehet a maxolenes sampon nagyon puha autómosó szivaccsal mert annak az anyaga nagyon jó.Ha nincs nagynyomású akkor benzin kútom 300 ft ért leöblítem mosás előtt utána egyből a mosás de éppen hogy mosni nem akarom, mert az macerás, nekem az egy óra, és azért 5 naponta dúrva ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Április15, 2009 Megoszt Elküldve Április15, 2009 de éppen hogy mosni nem akarom, mert az macerás, nekem az egy óra, és azért 5 naponta dúrva ;) A legegyszerűbb és legolcsóbb, ha hozzászoksz a porhoz. ;) Eleinte magam is küzdöttem a sarkitengerkékemmel, de ha a természet úgy akarja, 5 perc után úgyis koszos lesz. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
szepi Elküldve Április15, 2009 Megoszt Elküldve Április15, 2009 Sziasztok.NEm tudom valaki próbálta-e már, ezért szeretném megkérdezni, hogy létezhet-e, hogy a besárgult első lámpákat szinte újjá lehet varázsolni nagyon finom polírpasztával és polírgéppel.Egyik ismerősöm mesélte, hogy valahol látta, hogy egy halálra sárgult műanyagbúrás lámpát géppel felpolíroztak és olyan lett, mint a gyári új. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Április15, 2009 Megoszt Elküldve Április15, 2009 A legegyszerűbb és legolcsóbb, ha hozzászoksz a porhoz. ;) Eleinte magam is küzdöttem a sarkitengerkékemmel, de ha a természet úgy akarja, 5 perc után úgyis koszos lesz. ;) lehet az lesz ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Invi Elküldve Április15, 2009 Megoszt Elküldve Április15, 2009 lehet az lesz ;) Én is így tettem. 4-5 naponta mosta 1,5-2 órát és másnap már poros iszonyatosan. :S Link to comment Megosztás: More sharing options...
dionaea Elküldve Április15, 2009 Megoszt Elküldve Április15, 2009 Kell venni egy takaró fóliát és mikor megállsz letakarod így nem lesz poros legalább mikor áll az autó, menet közben meg mindig szélárnyékban haladsz. Én felpolíroztam a fényszórót, szép lett 1000 es vizes papírral, majd 3m paszta neki viszont lesz egy nagy hátránya lehet ismételgetni fél évente kb. Mivel a gyári fényszóró lakkozva van és amint lecsiszolja az ember az ugrik ,igy nem lesz uv védelem, és a por könnyebben tud karcokat okozni, persze a por menetközben is dolgozik nem csak ha áll az autó. De még mindig esztétikusabb mint egy bemattult sárga fényszóró, és éjszaka is sokat számít hogy fényes Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve Április16, 2009 Megoszt Elküldve Április16, 2009 Kell venni egy takaró fóliát és mikor megállsz letakarod így nem lesz poros legalább mikor áll az autó, menet közben meg mindig szélárnyékban haladsz. Ezekkel a takaró fóliákkal az a legnagyobb baj, hogyha rárakod, akkor az alatta lévő koszt szépen belekarcolja a fényezésbe. Egyrészt amikor rárakod, másrészt, amikor elkezdi fújdogálni a szél. Ha meg nem használod csak a mosás után, akkor meg 1 napot nyertél vele. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Ten Elküldve Április16, 2009 Megoszt Elküldve Április16, 2009 A thurtle waxot metálra csak ajánlani tudom mindenkinek elöször csináltam ilyet de nagyon szép lett. 1700ft volt a tecsoban. Nem tudom melyikben voltál, mert én múlt hét végén vettem 1000ml-est ott 990-ér. Vettünk is kettőt, dupla kiszerelés majdnem fele áron. ÁKCIÓÓ!;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
koko0707 Elküldve Április16, 2009 Megoszt Elküldve Április16, 2009 5 napja mostam, waxoltam a kocsit, de a parkolóban tiszta por lesz.... Hogy lehetne azt lepucolni, hogy a festést ne karcoljam meg? ;) Sötétkék a kocsi, és messziről tisztának látszik, de már 5-6m-ről látszik, hogy koszos....tiszta gááz Na hát az enyém ezért fehér . ;) Ez ha poros akkor is tisztának látszik még 1 méterről is ;) Volt nekem is fekete ,kék meg sötétzöld autóm is de ugyan ez volt vele a gondom mint neked.Jó én aláírom szép, Q...szép a sötét autó de aki ilyet vesz annak ezt be kell vállalnia ezt biza nehéz tisztán tartani. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Ten Elküldve Április16, 2009 Megoszt Elküldve Április16, 2009 Na hát az enyém ezért fehér . ;) Ez ha poros akkor is tisztának látszik még 1 méterről is ;) Volt nekem is fekete ,kék meg sötétzöld autóm is de ugyan ez volt vele a gondom mint neked.Jó én aláírom szép, Q...szép a sötét autó de aki ilyet vesz annak ezt be kell vállalnia ezt biza nehéz tisztán tartani. Én spec reggel mostam, beálltam egy fa alá és drága virágpor ugye... ;) Már most nem tiszta, aztán hiába a turtle wax. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Április16, 2009 Megoszt Elküldve Április16, 2009 Sziasztok.NEm tudom valaki próbálta-e már, ezért szeretném megkérdezni, hogy létezhet-e, hogy a besárgult első lámpákat szinte újjá lehet varázsolni nagyon finom polírpasztával és polírgéppel.Egyik ismerősöm mesélte, hogy valahol látta, hogy egy halálra sárgult műanyagbúrás lámpát géppel felpolíroztak és olyan lett, mint a gyári új. ;) Én csináltattam ilyet, elég szép lett, mondjuk még csak fél éve készült el (és ebből 5 hónapot garázsban állt az autó letakarva) úgyhogy nemtom mennyire lesz tartós, de itt van egy előtte-közben-utána képsorozat a műveletről: Link to comment Megosztás: More sharing options...
dionaea Elküldve Április16, 2009 Megoszt Elküldve Április16, 2009 én azt a takaró fóliát viccből írtam soha nem takarnám le az autót semmivl max pokróc és nem a lószőrössel. azt is a nap miatt max. Viszont én most fogom fóliázni a lökösöket meg a géptetőt illevte a dísz léc alatti részt bár az lehet marad. alatta szép marad a fényeézs a bogarak nem égnek bele, és nem látszik a fólia Link to comment Megosztás: More sharing options...
szepi Elküldve Április16, 2009 Megoszt Elküldve Április16, 2009 Én csináltattam ilyet, elég szép lett... Köszi szépen.Engem meggyőztél.Meg fogom csináltatni, mert az enyém már nem úgy néz ki, mint a tiéd, hanem annál sokkal gatyábbul. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
hzcs Elküldve Május4, 2009 Megoszt Elküldve Május4, 2009 Tegnap vettem észre a jobb első ajtó felett ezt a mállást. Mi okozza, és hogy lehet megszüntetni? Gépi mosóba nem hordtuk a kocsit, utóbbi időkben (1-1,5 éve) mosom magasnyomásúval, persze nem közelről, nem hiszem hogy amiatt lenne. A kép: Link to comment Megosztás: More sharing options...
hzcs Elküldve Május4, 2009 Megoszt Elküldve Május4, 2009 dupe Link to comment Megosztás: More sharing options...
Invi Elküldve Május5, 2009 Megoszt Elküldve Május5, 2009 Tegnap vettem észre a jobb első ajtó felett ezt a mállást. Mi okozza, és hogy lehet megszüntetni? Gépi mosóba nem hordtuk a kocsit, utóbbi időkben (1-1,5 éve) mosom magasnyomásúval, persze nem közelről, nem hiszem hogy amiatt lenne. A kép: Mállik a lakk, szerintem ez fényezős meló. Akkor szokta csinálni amikor valami vegyi anyag érte a kocsit, majd sütötte a nap... Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve Május6, 2009 Megoszt Elküldve Május6, 2009 Mállik a lakk, szerintem ez fényezős meló. Akkor szokta csinálni amikor valami vegyi anyag érte a kocsit, majd sütötte a nap... A piros, fehér, metrókék (vagy mi a fantázianeve) színű autón tudtommal nincsen lakk. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hzcs Elküldve Május6, 2009 Megoszt Elküldve Május6, 2009 Mállik a lakk, szerintem ez fényezős meló. Akkor szokta csinálni amikor valami vegyi anyag érte a kocsit, majd sütötte a nap... Vegyi anyagból csak a kocsimosó érheti, mindig citromos mosogatószerrel mosom. De utána le van mosva vízzel, nem hinném hogy ettől jönne. Mindenesetre aggasztó, főleg hogy elég gyorsan pattog. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Invi Elküldve Május6, 2009 Megoszt Elküldve Május6, 2009 A piros, fehér, metrókék (vagy mi a fantázianeve) színű autón tudtommal nincsen lakk. Hát, pedig amikor mentem autót venni, akkor pont így nézett ki egy kék és a karosszériás ismerős ezt mondta. A gáz, hogy arról már lehetett húzni ilyen 5x5-ös foltokban a "lakkot", mint amikor elkezd hámlani a nők körméről a köröm lakk valami jó kis mosogatás után... Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Május6, 2009 Megoszt Elküldve Május6, 2009 Vegyi anyagból csak a kocsimosó érheti, mindig citromos mosogatószerrel mosom. De utána le van mosva vízzel, nem hinném hogy ettől jönne. Mindenesetre aggasztó, főleg hogy elég gyorsan pattog. Madársz@r is tud érdekeset csinálni. Nekem egyszer egy hasmenéses seregélycsapat intézte el a tetőmet. Mire észrevettem, az egyik nagyobb adag már megmarta a metálfényemet is, nem is lehetett eltüntetni rendesen. Az is hasonló pattogzási képet mutatott, csak kisebb felületen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve Május6, 2009 Megoszt Elküldve Május6, 2009 Hát, pedig amikor mentem autót venni, akkor pont így nézett ki egy kék és a karosszériás ismerős ezt mondta. A gáz, hogy arról már lehetett húzni ilyen 5x5-ös foltokban a "lakkot", mint amikor elkezd hámlani a nők körméről a köröm lakk valami jó kis mosogatás után... Az metál kék volt. Az alap színeken tuni nincs lakk. Közben megnéztem, van a royal kék, meg van az ultra kék (most legalábbis ezekkel rendelhető a CL2), a royal kék alapszín lakk nélkül, az ultra kék viszont metál. Meg a nem CL2-nél még volt a Julien féle kék, meg az OPC arden kékje, meg a Kisasszony féle zöldeskék (na ezért majd kapok). Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts