Blamazs Elküldve Augusztus23, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus23, 2008 Ok, koszi! akkor holnap atwaxolom a gepet:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
vipi Elküldve Augusztus24, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus24, 2008 Használta már valaki a turtle wax minute wax készítményét? Kiváncsi lennék mi a tapasztalat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Augusztus24, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus24, 2008 Használtam. Nem polírpaszta, szóval csak akkor vegyél ilyet ha sosincs több időd autóápolásra mint 10 perc, mert baromi hamar körbe lehet vele pucolni az autót, szép is lesz az eredmény, de nem tartós. Max két hét és kezdheted előlről, de ha különösen rossz idő van (vihar, sár, miegymás) akkor örülhetsz ha egy hétig tart a hatása. Link to comment Megosztás: More sharing options...
vipi Elküldve Augusztus25, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus25, 2008 Használtam. Nem polírpaszta, szóval csak akkor vegyél ilyet ha sosincs több időd autóápolásra mint 10 perc, mert baromi hamar körbe lehet vele pucolni az autót, szép is lesz az eredmény, de nem tartós. Max két hét és kezdheted előlről, de ha különösen rossz idő van (vihar, sár, miegymás) akkor örülhetsz ha egy hétig tart a hatása. Van ötleted tartósabb megoldásra? Valamikor használtam autó barzsamot, az jó volt több hónapig is. Létezik még ilyesmi? Vagy mivel érdemes védeni a fényezést? Link to comment Megosztás: More sharing options...
setupman Elküldve Szeptember3, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember3, 2008 Szerintem ez az autó feketébe a legszebb, ha tiszta. Egészen más a kinézete mint más színekkel. Viszont ha koszos, akkor már nem tetszik, de nem akarlak megszólni miatta! :D Ezt az autót szemből fekete színben egész nap el tudnám nézegetni, akárcsak egy szép nőt, olyan szép. :lol: :lol: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
vipi Elküldve Szeptember3, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember3, 2008 Ezt az autót szemből fekete színben egész nap el tudnám nézegetni, akárcsak egy szép nőt, olyan szép. :D :lol: :lol: Tényleg gyönyörü feketében :lol: Egyébként a szőke se rossz :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
I_S Elküldve Szeptember3, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember3, 2008 Tényleg gyönyörü feketében :lol: Egyébként a szőke se rossz :lol: Mind1 a festés, az összhang legyen mutatós meg formás. :lol: Egy masszív futómű, mutatós segg, formás lökös és kész. Link to comment Megosztás: More sharing options...
vipi Elküldve Szeptember3, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember3, 2008 Mind1 a festés, az összhang legyen mutatós meg formás. :lol: Egy masszív futómű, mutatós segg, formás lökös és kész. Pontosan! Nekem az elmúlt héten bizonyította be hogy érdemes volt le cserélni az előző járgányt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Szeptember29, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2008 Tegnap elvittem felpolíroztatni a fényszóbúrákat mert idegesített hogy olyan karcos meg besárgult. Csináltam képeket a folyamatról, íme: Ilyen volt előtte: A művelet közben (a jobb első fényszóró már kész, a bal első még a régi, talán látszik a különbség): És amikor elkészült: Link to comment Megosztás: More sharing options...
ha4nz Elküldve Szeptember29, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2008 Hogyan polírozzák fel a fényszórókat? Ez is úgy működik mint amikor az autót polírozzák? Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Szeptember29, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2008 Hogyan polírozzák fel a fényszórókat? Ez is úgy működik mint amikor az autót polírozzák? Íme a recept: először 800-as vízpapír csak víz helyett ablakmosófolyadékkal, utána 1200-as vízpapír szintén ablakmosófolyadékkal, végül sarokcsiszolóra applikált polírozókorong (nem filc-, de nem is rongykorong, hanem ilyen szőrös bigyó, nemtomhogyhíjják) gazdagon locsolva desztvízzel, valamint időnként bekenve a búra sima tubusos Prevent autópolírozó pasztával. Munkaidőráfordítás oldalanként (lámpánként) 50perc-1 óra. Működik, azóta megcsináltam a rendszámtáblavilágításomat, mer' az is ilyen sárgás volt. Mondjuk annak azért nem kellett egy óra. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
dionaea Elküldve Szeptember29, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2008 Íme a recept: először 800-as vízpapír csak víz helyett ablakmosófolyadékkal, utána 1200-as vízpapír szintén ablakmosófolyadékkal, végül sarokcsiszolóra applikált polírozókorong (nem filc-, de nem is rongykorong, hanem ilyen szőrös bigyó, nemtomhogyhíjják) gazdagon locsolva desztvízzel, valamint időnként bekenve a búra sima tubusos Prevent autópolírozó pasztával. Munkaidőráfordítás oldalanként (lámpánként) 50perc-1 óra. Működik, azóta megcsináltam a rendszámtáblavilágításomat, mer' az is ilyen sárgás volt. Mondjuk annak azért nem kellett egy óra. :lol: Enyémet 2 hete políroztuk fel annyi a különbség, hogy elvileg van a búrán egy lakk réteg. Na most ez polírozáskor teljesen eltűnik van egy srác aki 8000 per db ért felpolírozza és lakkozza. Én lakk nélkülire csináltam kb fél év múlva úljra lehet polírozni. Lakkozással jóval tovább bírja. Ja és nem prevent hanem 3m el történt de a foylamat majdnem ugynaz Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Szeptember29, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2008 Én XERAPOL műanyagpolírozot használtam még motoros koromban sisakplexire, motor szélterelő plexire, és tényleg hatásos volt. :lol: Igaz nem Magyarországon vettem, hanem ausztriában, de itt még olcsóbb is ahogy most nézem. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
setupman Elküldve Október19, 2008 Megoszt Elküldve Október19, 2008 Kedves Cartársak! Baj van, két kicsi kiterjedésű kőfelverődésnél rozsdásodást vettem észre. :lol: :lol: Egyik a motorháztető elején a másik a vezetőoldali ajtó feletti íven van. Mit lehet csinálni, hogy ne terjedjen tovább? Link to comment Megosztás: More sharing options...
setupman Elküldve Október19, 2008 Megoszt Elküldve Október19, 2008 A kicsi kiterjedés kb 1mm x 1mm. Félek, hogy elkezdi majd megenni a fémet és körülötte ledobálja a festéket. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
ha4nz Elküldve Október20, 2008 Megoszt Elküldve Október20, 2008 Rendelj opeléktől színkód alapján festéket,és azzal ecseteld le. Nekem az f-ben a fél motorháztető avval lett lekezelve mikor megvettem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tuzer Elküldve Október20, 2008 Megoszt Elküldve Október20, 2008 Kedves Cartársak! Baj van, két kicsi kiterjedésű kőfelverődésnél rozsdásodást vettem észre. :lol: :lol: Egyik a motorháztető elején a másik a vezetőoldali ajtó feletti íven van. Mit lehet csinálni, hogy ne terjedjen tovább? Megérne egy misét szakszervízbe visszavinni, 12 év rozsdásodás elleni garancia beváltása végett. Link to comment Megosztás: More sharing options...
vipi Elküldve Október20, 2008 Megoszt Elküldve Október20, 2008 Kb 10 centis karcolásra ami a hátsó ajtón van. Keresnék opellal kapcsolatos feliratot. Lehetőleg fémből, és olyat ami tartósan fent marad. Esetleg szalon neves is jó lenne. Mint például opel dunásat láttam. Honnan lehet ilyenhez hozzájutni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
setupman Elküldve Október20, 2008 Megoszt Elküldve Október20, 2008 Rendelj opeléktől színkód alapján festéket,és azzal ecseteld le. Nekem az f-ben a fél motorháztető avval lett lekezelve mikor megvettem. Megrendeltem ma, 1900Ft lesz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Október20, 2008 Megoszt Elküldve Október20, 2008 Megérne egy misét szakszervízbe visszavinni, 12 év rozsdásodás elleni garancia beváltása végett. ajjajjj.... amit azért a gyári garanciáról tudni illik: a garancia az a rendeltetésszerü használatnál előforduló hiba. illetve még így is szépen hangzik: gyártási eredetre visszavezethető hiba. azaz rohad. hólyagosodik. magától. ahol a kavics nyom figyel ott nincs mit tenni, az nem gyári eredetü hiba, hanerm a kavics okozta hiba. az nem garancia. Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Október20, 2008 Megoszt Elküldve Október20, 2008 Kb 10 centis karcolásra ami a hátsó ajtón van. Keresnék opellal kapcsolatos feliratot. Lehetőleg fémből, és olyat ami tartósan fent marad. Esetleg szalon neves is jó lenne. Mint például opel dunásat láttam. Honnan lehet ilyenhez hozzájutni? ne máááá.... :lol: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Október20, 2008 Megoszt Elküldve Október20, 2008 ajjajjj.... amit azért a gyári garanciáról tudni illik: a garancia az a rendeltetésszerü használatnál előforduló hiba. illetve még így is szépen hangzik: gyártási eredetre visszavezethető hiba. azaz rohad. hólyagosodik. magától. ahol a kavics nyom figyel ott nincs mit tenni, az nem gyári eredetü hiba, hanerm a kavics okozta hiba. az nem garancia. Jaja, a nevében is benne van, hogy ez átrozsdásodás elleni garancia, tehát csak külső behatás nélküli rozsdásodásra vonatkozik, azaz ha belülről kezd el átrohadni. Kőfelverődés, egyéb sérülés vagy ha javítva volt a kasztni az nem ér. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ha4nz Elküldve Október20, 2008 Megoszt Elküldve Október20, 2008 Megrendeltem ma, 1900Ft lesz. Színtől függetlenül annyi vajon? Ilyenkor számít hogy metálos az autó? Nekem is kéne egy villámezüst, van cserébe királykékem. Valaki, elbótoljuk? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
setupman Elküldve Október21, 2008 Megoszt Elküldve Október21, 2008 Színtől függetlenül annyi vajon? Ilyenkor számít hogy metálos az autó? Nekem is kéne egy villámezüst, van cserébe királykékem. Valaki, elbótoljuk? :D Szerintem csak az számít, hogy metál szín-e avagy sem. Mert ahogy mutatta, külön van festék és lakk tubus. De lehet, hogy 1990Ft-ba fog kerülni. :D ;) Ja és a meglévő rozsdát le kell kaparnom? Mert nem adtak rá egyértelmű választ... :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zola Elküldve Október21, 2008 Megoszt Elküldve Október21, 2008 Nem tudjátok, hogy hogyan lehetne kicsit fényesíteni a külső műanyag koptatócsíkokat, küszöböt? Nagyon ki van szürkülve, kopottas, mattos. Másik kérdés: A feliratokat a csomagtérajtóra hogyan rögzítették? Fúrva van, vagy ragasztva? Le lehet szépen szedni? Takarítással eltüntethető a nyoma, vagy valami komolyabb kell? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts