ROLÓ Elküldve Július12, 2008 Megoszt Elküldve Július12, 2008 Szilikon Felejtsd el! Csak ragad tőle a gumi, ha mindenképp szilikont akarsz, akkor inkább a szilikon tej, amit az autómosókban használnak gumi ápoláshoz! Amit javaslok: Tökéletesen ápol, nem ragad és hosszan tartó..... :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
NeedForSpeed Elküldve Július13, 2008 Megoszt Elküldve Július13, 2008 Felejtsd el! Csak ragad tőle a gumi, ha mindenképp szilikont akarsz, akkor inkább a szilikon tej, amit az autómosókban használnak gumi ápoláshoz! Amit javaslok: TEJESKCSG IMAGE Tökéletesen ápol, nem ragad és hosszan tartó..... :rolleyes: Az nem szilikon ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
ROLÓ Elküldve Július13, 2008 Megoszt Elküldve Július13, 2008 Az nem szilikon ? Hasonló, de vizes bázisú...! Link to comment Megosztás: More sharing options...
NeedForSpeed Elküldve Július13, 2008 Megoszt Elküldve Július13, 2008 Na mindegy, de akkor is szilikon. A bázis mindegy. Walaki mondta hogy a vaselin is jó gumiápoló. Hmmm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
I_S Elküldve Július13, 2008 Megoszt Elküldve Július13, 2008 Na mindegy, de akkor is szilikon. A bázis mindegy. Walaki mondta hogy a vaselin is jó gumiápoló. Hmmm. Igaza lehet, de a szilikont én személy szerint minimum 2 méteren kívül tartom az autó bármely részétől. A műanyagokat egy idő után szétszárítja, kifakítja, megrepeszti, a műbőrrel hasonlóan jár el (nem 1-2 év alatt, de bekövetkezik), és a gumira sincs túl jótékony hatással az élettartamot tekintve, mondjuk lehet hamarabb elkopik, mint kireped :rolleyes: . A fényezésre meg ha véletlen is rákerül a permet.... hát.... talán kérdezz meg egy fényezőt, mi a véleménye. Addig jó, míg nem kell fényezni a szilikonos részt... Szóval én részemről csak szilikonmentes cuccokat használok. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ha4nz Elküldve Július13, 2008 Megoszt Elküldve Július13, 2008 Felejtsd el! Csak ragad tőle a gumi, ha mindenképp szilikont akarsz, akkor inkább a szilikon tej, amit az autómosókban használnak gumi ápoláshoz! Amit javaslok: Tökéletesen ápol, nem ragad és hosszan tartó..... :rolleyes: És ez mennyibe fáj és hol érdemes beszerezni? I_S! Én úgy gondoltam a gumiápolást hogy felraktam a téli gumikat az abroncsfára és ott fújom le. A nyári gumikat azt lehet hogy az autón is kellene ápolni mert azért mégis többet megy meg ugye ezek a nyári időjárásváltozások... Te milyen cuccot használsz? Még egy kérdés: Az abroncs oldalát, vagy a futófelületet is érdemes kezelni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
I_S Elküldve Július13, 2008 Megoszt Elküldve Július13, 2008 És ez mennyibe fáj és hol érdemes beszerezni? I_S! Én úgy gondoltam a gumiápolást hogy felraktam a téli gumikat az abroncsfára és ott fújom le. A nyári gumikat azt lehet hogy az autón is kellene ápolni mert azért mégis többet megy meg ugye ezek a nyári időjárásváltozások... Te milyen cuccot használsz? Még egy kérdés: Az abroncs oldalát, vagy a futófelületet is érdemes kezelni? Én a gumira tescos szilikonmentes gumiápolót szoktam tenni, már amikor eszembe jut, ált blokkmosás után, amikor a motortérben is átkenem a gumicsöveket. A futófelületet én soha nem szoktam lekenni, mert akár szilikonos akár nem, mindenképp csúszhat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ha4nz Elküldve Július13, 2008 Megoszt Elküldve Július13, 2008 Tehát ugyanazzal a gumiápolóval átkened a gumicsöveket is a motortérben? Azok nem ilyen hosszú élettartamú gumik? Vagy ez csak kirepedés megelőző karbantartás? Link to comment Megosztás: More sharing options...
I_S Elküldve Július13, 2008 Megoszt Elküldve Július13, 2008 Tehát ugyanazzal a gumiápolóval átkened a gumicsöveket is a motortérben? Azok nem ilyen hosszú élettartamú gumik? Vagy ez csak kirepedés megelőző karbantartás? Igazából a motortér csöveit azért szoktam átkenni blokkmosás után, mert én hidegzsíroldóval szoktam lenyomatni a trutyit, parádésan leszedi 5 perc alatt, aztán jöhet a slag és a száradás. Viszont, a hidegzsíroldó után marad a gumikon egy vékony fehéres oxidréteg, ami nekem nem tetszik, így lekezelem őket. El is távolítja ezt a réteget (mondjuk lejön sima ronggyal is), meg szebb is a motortér, ha szép feketék a csövek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ROLÓ Elküldve Július13, 2008 Megoszt Elküldve Július13, 2008 Na mindegy, de akkor is szilikon. A bázis mindegy. So-so, a vizes bázisú keveredik a vízzel, tudod hígítani és sokkal tartósabban megmarad a gumin, védve azt. A szilikon spray ellenben ragadós, egy idő után alig tudod levakarni a gumiról, a port sem igazán taszítja és a fényét hamar elveszti ha víz éri. Sok műanyagot old, azaz reakcióba lép vele és képes pl. egy tükörfényes műanyag előlapot is elrondítani, nem árt vele vigyázni az autó belső terének a fújkálásánál. Műanyag csuklópántok kenésénél ha oldja a műanyagot, képes a teljes megszorulásig "összeragasztani" őket! Szóval, csak óvatosan...... A Turtle ellenben a gumira és a műanyagokra lett kifejlesztve, több ismerősőmmel használjuk nagy megelégedésre, szóval ajánlom! Link to comment Megosztás: More sharing options...
szaby Elküldve Július14, 2008 Megoszt Elküldve Július14, 2008 (edited) Felejtsd el! Csak ragad tőle a gumi, ha mindenképp szilikont akarsz, akkor inkább a szilikon tej, amit az autómosókban használnak gumi ápoláshoz! Amit javaslok: http://kepfeltoltes.hu/080712/FG5428_www.k...ltoltes.hu_.gif Tökéletesen ápol, nem ragad és hosszan tartó..... :rolleyes: A gumiabroncsok 80% ának alapanyaga karbon black,ill silika,ezért ápolást ne igazán igényel. Amit ezzel a fantasztikus termékkel elértek az csak annyi hogy szép fekete szine lesz párnapig ,és a tárcád laposabb lesz kb 1500magyar forintal. Full felesleges. Szerintem. Módosítva Július15, 2008 : mackosajt Képpel nem idézünk! Az idézett szövegben található [IMG]-ket tessék törölni! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Július14, 2008 Megoszt Elküldve Július14, 2008 Ha néha-néha rámtör a gumiápolhatnék, olyankor glicerint használok. Azt is inkább a tél beállta előtt, főleg az ajtók tömítésén, vékonyan. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ROLÓ Elküldve Július14, 2008 Megoszt Elküldve Július14, 2008 Ha ez így lenne, nem lennének kirepedezett és elöregedett gumik, gumi alkatrészek. Használata nem kötelező, csak esetleg javasolt. Én meg javaslom mert régóta használok ilyet és bevált. Az ára majdnem a duplája annak amit írtál, de ezt mindenki maga tudja mit engedhet meg magának.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Július15, 2008 Megoszt Elküldve Július15, 2008 Egész Zalaegerszegen nem találok fekete müanyagápolot, kivéve a Praktikerben EZT a turtle wax márkájut... Vajon jo lehet? Link to comment Megosztás: More sharing options...
I_S Elküldve Július15, 2008 Megoszt Elküldve Július15, 2008 Egész Zalaegerszegen nem találok fekete müanyagápolot, kivéve a Praktikerben EZT a turtle wax márkájut... Vajon jo lehet? Elvileg igen, sógorom ilyet használ a golfra, neki bevált..... mondjuk az egy golf ;) , lehet bármi jó rá :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Július24, 2008 Megoszt Elküldve Július24, 2008 Elvileg igen, sógorom ilyet használ a golfra, neki bevált..... mondjuk az egy golf :lol: , lehet bármi jó rá :lol: Lekentem vele egy hete, frankó lett (meg wax-al is), szép lett. :lol: Elmentünk nyaralni, első reggel már a macska is ugyanúgy összemászkálta, mint itthon (a szomszéd autót is), majd jól meg is ázott az egész. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Július24, 2008 Megoszt Elküldve Július24, 2008 Vettem W5 márkájú (Lidl) bogáreltávolitót, az jó, nem bántja a fényezést/a lámpa müanyagbúráját? És ugyanilyen márkájú illatosító 3 patronnal 1300Ft, az jó lehet?(most ambipur van a kocsiban, jó az illata, de az ára is 1100Ft 1 patronnal) Link to comment Megosztás: More sharing options...
I_S Elküldve Július24, 2008 Megoszt Elküldve Július24, 2008 Lekentem vele egy hete, frankó lett (meg wax-al is), szép lett. :lol: Elmentünk nyaralni, első reggel már a macska is ugyanúgy összemászkálta, mint itthon (a szomszéd autót is), majd jól meg is ázott az egész. :lol: Örülök hogy bejött az ápoló, meg a wax. Én most elcsösztem annyiban, hogy nem színpasztát vettem hanem szinpolírt, és a karcokat nem tüntette el olyan szépen mint a paszta, viszont sokkal tovább és tartósabban pergeti a vizet, mint a paszta. Tanulság: legközelebb először lepasztázom, rá vagy 2 hétre meg lenyomatom szinpolírral :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
setupman Elküldve Augusztus14, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus14, 2008 A fényezett műanyag lökhárítót sem szabad polírozni? Mindenképpen bemattul? Gondolom más lehet rajta a festék összetétele. Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Augusztus15, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus15, 2008 A fényezett műanyag lökhárítót sem szabad polírozni? Mindenképpen bemattul? Gondolom más lehet rajta a festék összetétele. Miért nem szabadna? Wax és kész. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
setupman Elküldve Augusztus15, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus15, 2008 Miért nem szabadna? Wax és kész. :lol: Csak azért kérdeztem, mert a teknőcös polír hátoldalán ez van szó szerint: "Ne használja műanyag tartozékokra(lökhárító, tükörváz, stb.). Gondolom akkor a fényezetlenekre érti. Link to comment Megosztás: More sharing options...
I_S Elküldve Augusztus15, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus15, 2008 Csak azért kérdeztem, mert a teknőcös polír hátoldalán ez van szó szerint: "Ne használja műanyag tartozékokra(lökhárító, tükörváz, stb.). Gondolom akkor a fényezetlenekre érti. Én simán rá szoktam kenni a fényezett műanyagokra a pasztát/polírt, nyilván a fényezetlenekre nem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Augusztus15, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus15, 2008 Csak azért kérdeztem, mert a teknőcös polír hátoldalán ez van szó szerint: "Ne használja műanyag tartozékokra(lökhárító, tükörváz, stb.). Gondolom akkor a fényezetlenekre érti. Fényezetekre EZ nagyon jó, illetev a fekete műanyagokra. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Racce Elküldve Augusztus15, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus15, 2008 Kromofág :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Augusztus15, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus15, 2008 Kromofág :lol: Az nem jó, csak fényezett elemeken ér valamit. Univerzális szer kell. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts