vipi Elküldve Június16, 2008 Megoszt Elküldve Június16, 2008 Hogyan lehet eltüntetni kisebb karcot az autó fényezéséről? Kb 20cm fele részben fehérig karcolódott egy gyerek biciklistől parkolás közben :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Boldizsar Elküldve Június16, 2008 Szerző Megoszt Elküldve Június16, 2008 Hogyan lehet eltüntetni kisebb karcot az autó fényezéséről? Kb 20cm fele részben fehérig karcolódott egy gyerek biciklistől parkolás közben :D Betétlapot cseréltetek? :D Amúgy a 20 cm már nem kis karc. Szerintem fényezéssel vagy spot-fényezéssel. Másképp úgysem lesz szép és tartós... Link to comment Megosztás: More sharing options...
szaby Elküldve Június17, 2008 Megoszt Elküldve Június17, 2008 W-5 tényleg jó holmi én is itt hallottam rola ezért probáltam ki,és tényleg jó. Probáljátok ki megéri! Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Június17, 2008 Megoszt Elküldve Június17, 2008 W-5 tényleg jó holmi én is itt hallottam rola ezért probáltam ki,és tényleg jó. Probáljátok ki megéri! Én 2 városban (Zalaegerszeg, Keszthely) néztem, de csak illatosito, keréktárcsa tisztito, illatosito volt. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
vipi Elküldve Június17, 2008 Megoszt Elküldve Június17, 2008 Betétlapot cseréltetek? :D Amúgy a 20 cm már nem kis karc. Szerintem fényezéssel vagy spot-fényezéssel. Másképp úgysem lesz szép és tartós... Na jó, túlzott az emlékezetem. 2x5cm a hiba. Ebből egyik még a festék rétegen belüli, a másik már a fehérig megy :D Nem volt nála betétlap, mert csak fürdőruhába volt. :P Spot fényezés mit jelent? Link to comment Megosztás: More sharing options...
ROLÓ Elküldve Június17, 2008 Megoszt Elküldve Június17, 2008 Spot fényezés mit jelent? Csak a sérülést javítják a körülötte lévő résszel együtt, nem fényeznek egy kis hibáért telibe egy egész karosszéria elemet.... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Boldizsar Elküldve Június17, 2008 Szerző Megoszt Elküldve Június17, 2008 Csak a sérülést javítják a körülötte lévő résszel együtt, nem fényeznek egy kis hibáért telibe egy egész karosszéria elemet.... :D És ezáltal olcsóbb... Olvasd vissza a topic elejeét(nem olyan hosszú ez a topic) Link to comment Megosztás: More sharing options...
vipi Elküldve Június17, 2008 Megoszt Elküldve Június17, 2008 És ezáltal olcsóbb... Olvasd vissza a topic elejeét(nem olyan hosszú ez a topic) Ok, köszi! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
setupman Elküldve Június25, 2008 Megoszt Elküldve Június25, 2008 Üdv! G Astránál a bal oldali kerékjárat felett egy nagyon kicsit az ajtó irányában meg van nyomva az autó, amit kézzel vissza lehetne nyomni. Azt mondták h szedjem le a műanyag borítást a kerék felett. Azt szeretném kérdezni h ezt csavarok tartják vagy pedig pöckök? Hogyan szedhetem le és rakhatom vissza? Ha pöckök tartják, akkor azok többször használatosak? Link to comment Megosztás: More sharing options...
szaby Elküldve Június30, 2008 Megoszt Elküldve Június30, 2008 W5 bogár oldó jelentem cserben hagyott szinte semmit nem csinált a lakoimmal. Az elözö flakon fullra levett. Ugyan az a flakon minden.na most akkkor mi a fene van? Link to comment Megosztás: More sharing options...
NeedForSpeed Elküldve Június30, 2008 Megoszt Elküldve Június30, 2008 Én kátrányoldót használok michelint. :rolleyes: Az legalább a kátrányt is leveszi ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
setupman Elküldve Július11, 2008 Megoszt Elküldve Július11, 2008 Sziasztok! 4 éves gépsasom fényezését szeretném egy kicsit felújítani, de előtte pár kisebb karcolást is eltüntetni. Ezt a terméket vásároltam meg. Jó lesz a karcolások eltüntetésére ez a polír, vagy más kell az ilyen jellegű dologra? Gondolom ez csak a metál fényezést teszi ragyogóbbá és akkor a karcok is jobban látszódnak rajta. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
setupman Elküldve Július11, 2008 Megoszt Elküldve Július11, 2008 Ja és bocsánat elfelejtettem. Fényezett műanyag lökhárítón nem használhatom, ugye? Link to comment Megosztás: More sharing options...
I_S Elküldve Július11, 2008 Megoszt Elküldve Július11, 2008 Ja és bocsánat elfelejtettem. Fényezett műanyag lökhárítón nem használhatom, ugye? Hát én prevent szinpasztát használtam az előzőnél is, meg ennél is (mondjuk most szinpolírt vettem, de nem is olyan jó, mint a szinpaszta) Én rákentem a lökösre is, gyönyörű fényt kap vissza, meg tényleg megújítja a szint, felélénkíti. Link to comment Megosztás: More sharing options...
setupman Elküldve Július11, 2008 Megoszt Elküldve Július11, 2008 Ok, köszi! Akkor csak az ablak, ajtó gumiknál vigyázzak, és a lámpákra ne menjen, ugye? Mert azokról nem lehet lekaparni. Van festéshez használható maszkoló szalagom, kipróbálom először, hogy nem hagy-e nyomot, ha jó, akkor azzal beborítom a szélüket. Link to comment Megosztás: More sharing options...
I_S Elküldve Július11, 2008 Megoszt Elküldve Július11, 2008 Ok, köszi! Akkor csak az ablak, ajtó gumiknál vigyázzak, és a lámpákra ne menjen, ugye? Mert azokról nem lehet lekaparni. Van festéshez használható maszkoló szalagom, kipróbálom először, hogy nem hagy-e nyomot, ha jó, akkor azzal beborítom a szélüket. Nos én nem kínlódnék a szalaggal. Ha kicsit ügyes vagy, akkor nem megy a fekete részekre, de ha mégis hozzáér, akkor egyrészt ha rögtön letörlöd a feketéről akkor nem marad nyoma, ha mégis, akkor 2-3 mosás után el tudod tüntetni, csak kicsit meg kell súrolni. A színpaszta (legalábbis a prevent) víz bázisú, + a fényezetlen műanyagon nem áll meg olyan sokáig, így kis súrolással lejön. Én eddig is így csináltam és mindig bejött. Mondjuk inkább elhagyok a műanyagtól fél cm-t, az még nem is tűnik nagyon fel, meg a fekete is fekete marad. Egyébként van olyan műanyagápoló (NEM SZILIKONOS!!!), amiben fekete szintestek vannak, magyarul pici festék hatása van, és szintén víz bázisú. Én ezzel szoktam a fakultabb műanyagokat (kilincs, oldalcsík, tetősin, stb.) átkenni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Július11, 2008 Megoszt Elküldve Július11, 2008 Nos én nem kínlódnék a szalaggal. Ha kicsit ügyes vagy, akkor nem megy a fekete részekre, de ha mégis hozzáér, akkor egyrészt ha rögtön letörlöd a feketéről akkor nem marad nyoma, ha mégis, akkor 2-3 mosás után el tudod tüntetni, csak kicsit meg kell súrolni. A színpaszta (legalábbis a prevent) víz bázisú, + a fényezetlen műanyagon nem áll meg olyan sokáig, így kis súrolással lejön. Én eddig is így csináltam és mindig bejött. Mondjuk inkább elhagyok a műanyagtól fél cm-t, az még nem is tűnik nagyon fel, meg a fekete is fekete marad. Egyébként van olyan műanyagápoló (NEM SZILIKONOS!!!), amiben fekete szintestek vannak, magyarul pici festék hatása van, és szintén víz bázisú. Én ezzel szoktam a fakultabb műanyagokat (kilincs, oldalcsík, tetősin, stb.) átkenni. Az a műanyagápoló jó ötlet, milyen márkájut használsz? A turtleWax termékei nagyon jók. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
I_S Elküldve Július11, 2008 Megoszt Elküldve Július11, 2008 Az a műanyagápoló jó ötlet, milyen márkájut használsz? A turtleWax termékei nagyon jók. :rolleyes: Hát én a műanyagápolót feketét (szinezett) MOTIP-et használok, lehet van tőle jobb, de max átkenem 2 x két egymást követő napon, és akkor nagyon tuti fekete marad, de ez függ attól hogy mennyire fakó már a műanyag, + egészen olcsó, pár 100 Ft. Pasztában kicsit óva intenélek a teknőcöstől. Én próbáltam anno a sajátomon, sógoromén, de nagyon gázos lett. Sima és fényes lett ugyan, de az összes karcot kiemelte, a sógoromé (nem metál fény) meg fél év múlva úgy visszamattult, hogy csúnyább lett mint volt. szvsz az fehér meg ezüst autóhoz esetleg jó, de más szinhez én kihagyom és maradok a preventnél, az már bizonyított nem egyszer. Link to comment Megosztás: More sharing options...
I_S Elküldve Július11, 2008 Megoszt Elküldve Július11, 2008 Az avataromon még úgy van a műanyag, ahogy megvettem, most viszont csak a gumi világít, a többi szép fekete. Link to comment Megosztás: More sharing options...
setupman Elküldve Július11, 2008 Megoszt Elküldve Július11, 2008 Hát én a műanyagápolót feketét (szinezett) MOTIP-et használok, lehet van tőle jobb, de max átkenem 2 x két egymást követő napon, és akkor nagyon tuti fekete marad, de ez függ attól hogy mennyire fakó már a műanyag, + egészen olcsó, pár 100 Ft. Pasztában kicsit óva intenélek a teknőcöstől. Én próbáltam anno a sajátomon, sógoromén, de nagyon gázos lett. Sima és fényes lett ugyan, de az összes karcot kiemelte, a sógoromé (nem metál fény) meg fél év múlva úgy visszamattult, hogy csúnyább lett mint volt. szvsz az fehér meg ezüst autóhoz esetleg jó, de más szinhez én kihagyom és maradok a preventnél, az már bizonyított nem egyszer. Köszönöm a segítséget! Megpróbálkozok vele, remélem, hogy a "pókhálókat" nem fogja jobban kiemelni. Metál fekete a kocsi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ha4nz Elküldve Július12, 2008 Megoszt Elküldve Július12, 2008 Nem teljesen karosszéria de azért itt van a legjobb helyen talán: Valaki használ valamit a gumik ápolására? A téli gumi már pihen de hallottam olyat hogy vegyek szilikonsprayt a valamelyik boltban és azzal fújjam be. Állítólag megtartja a rugalmasságát a gumi és ápolja is. A tapasztalatom szerint a hős hadseregünkben evvel csilli-villire varázsolták a különböző gépjárművek gumijait, és utána meg alig bírtak elindulni mert úgy csúsztak a gumik. Akkor valami ötlet jótanács? Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Július12, 2008 Megoszt Elküldve Július12, 2008 Hát én a műanyagápolót feketét (szinezett) MOTIP-et használok, lehet van tőle jobb, de max átkenem 2 x két egymást követő napon, és akkor nagyon tuti fekete marad, de ez függ attól hogy mennyire fakó már a műanyag, + egészen olcsó, pár 100 Ft. Pasztában kicsit óva intenélek a teknőcöstől. Én próbáltam anno a sajátomon, sógoromén, de nagyon gázos lett. Sima és fényes lett ugyan, de az összes karcot kiemelte, a sógoromé (nem metál fény) meg fél év múlva úgy visszamattult, hogy csúnyább lett mint volt. szvsz az fehér meg ezüst autóhoz esetleg jó, de más szinhez én kihagyom és maradok a preventnél, az már bizonyított nem egyszer. Nekem kék, s nem metál, eddig egyszerkentem le vele... De motorokon mindig azt használtam. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
I_S Elküldve Július12, 2008 Megoszt Elküldve Július12, 2008 Kinek mi... biztosan van a turtle-nak jó minőségű színpasztája, lehet én nyúltam mellé mert az olcsóbbikat vettem, meg sógorom is, de ami biztos, hogy a prevent lényegesen olcsóbb kategória, és nekem legalábbis gyönyörűen megújítja a szint, és szépen elfedi a karcokat. Hozzá tartozik, hogy a turtle-val szemben nem tömít annyira, így egy évben én 2-3 x át szoktam pasztázni... Link to comment Megosztás: More sharing options...
ha4nz Elküldve Július12, 2008 Megoszt Elküldve Július12, 2008 Gumira valaki valamit? Link to comment Megosztás: More sharing options...
NeedForSpeed Elküldve Július12, 2008 Megoszt Elküldve Július12, 2008 Gumira valaki valamit? Szilikon Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts