imy Elküldve Május6, 2008 Megoszt Elküldve Május6, 2008 akkor nem metál ugye? azok nagyon hamar feladják sajnos... egyik ismerősöm nézett egy 2004-2005ös classic astrát,az meg egyenesen katasztrofálisan karcos volt....nem strapabíróak Igen, nem metál. A festő ismerősöm azt monta legalább 2 havonta viaszoljam (TurtleWax elég jób szerinte), és akkor sokáig szép fénye lessz, és a karcok nagyrészét is eltünteti. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Vicsor Elküldve Május6, 2008 Megoszt Elküldve Május6, 2008 Én még nem gondolkodttam ilyen megoldásban, hogy vaxolás. Az "én" autóm 6 éves de szerintem még az elözző tulaj se vaxolta. Vannak rajta csúnyi karcok, meg nem annyira csúnyik is. De ha lesz rá időm meg másom is akkor lehet, hogy megpróbálkozom a kisebb karcok eltüntetésével. :sowwy: Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Május6, 2008 Megoszt Elküldve Május6, 2008 Én még nem gondolkodttam ilyen megoldásban, hogy vaxolás. Az "én" autóm 6 éves de szerintem még az elözző tulaj se vaxolta. Vannak rajta csúnyi karcok, meg nem annyira csúnyik is. De ha lesz rá időm meg másom is akkor lehet, hogy megpróbálkozom a kisebb karcok eltüntetésével. :sowwy: TurtleWax is wax :lol: Azzal nem árt párhavonta lekenni, nyáron még a káros napsugarak ellen is véd mint a napolaj, és könyebben lepereg róla a víz. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Vicsor Elküldve Május7, 2008 Megoszt Elküldve Május7, 2008 TurtleWax is wax :lol: Azzal nem árt párhavonta lekenni, nyáron még a káros napsugarak ellen is véd mint a napolaj, és könyebben lepereg róla a víz. :sowwy: Oksa. Hol tudok ilyet beszerezni? Autós boltban? Link to comment Megosztás: More sharing options...
szaby Elküldve Május7, 2008 Megoszt Elküldve Május7, 2008 Oksa. Hol tudok ilyet beszerezni? Autós boltban? Tescoban is van több féle és nem is olyan drága. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Vicsor Elküldve Május7, 2008 Megoszt Elküldve Május7, 2008 Tescoban is van több féle és nem is olyan drága. Na akkor majd megnézem mert valamelyik nap megyek vásrólni oda ( van az Auchan-ba :sowwy: ). Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Május7, 2008 Megoszt Elküldve Május7, 2008 Tescoban is van több féle és nem is olyan drága. Igen van. :sowwy: Habár autósboltban 10-20%-al olcsóbban is lehet kapni! Van külön metálfényű, normál festékre, flakonos, és paszta....ugyanaz a két kiszerelés, csak az állaga más. Jó cucc az biztos, és nem is drága. Polirpasztából(mély karcok eltüntetésére) meg prevent polírpasztát szoktam használni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Vicsor Elküldve Május7, 2008 Megoszt Elküldve Május7, 2008 Igen van. :lol: Habár autósboltban 10-20%-al olcsóbban is lehet kapni! Van külön metálfényű, normál festékre, flakonos, és paszta....ugyanaz a két kiszerelés, csak az állaga más. Jó cucc az biztos, és nem is drága. Polirpasztából(mély karcok eltüntetésére) meg prevent polírpasztát szoktam használni. Majd körbe nézek. Köszönöm a segítségeket. :sowwy: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Handbrake Elküldve Május7, 2008 Megoszt Elküldve Május7, 2008 Üdv! Én használtam az előző autómon egy kemény viasznak nevezett szert. Nem Teknősös, hanem a Sonax fajtából. Bazi nagy piros flakonba van, asszem narancsos illatú. 1 flakon elég volt 2 autóra, évente 2x lekenéssel, 2 évig simán. Felkened, szárítod picit és áttörlöd. A víz úgy lefolyt róla, mintha ott se lett volna. Most vettem egy másik fajtát, 1600 ft volt. Semmit nem ér. :lol: Nekem az jött be, kipróbáltam ajánlott! + egy Wunderbaum lesz tőle a kocsi külseje!! :sowwy: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Handbrake Elküldve Május7, 2008 Megoszt Elküldve Május7, 2008 Még egy dolog, bár nem karosszériához tartozik. Szélvédő: A "mindig olcsó" áruházban lehet kapni W5 szélvédő bevonatot, 1500 Ft! 60 km/h-nál kezd el dolgozni, és szépen letolja a vizet a szélvédőről. Láttam drágább változatban autós boltban de 2000 alatt nem nagyon volt. Szal az is bejött 2 autón használom. Az egyiken már 1 éve és tökéletesen működik. Megpucolod a szélvédőt, átörlőd, szárítod felfújod szétkened és kész. 2 óráig ne érje víz. Utánna mehetsz! Nem kell az ablaktörlőt nyomatni menet közben! :sowwy: Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Május7, 2008 Megoszt Elküldve Május7, 2008 Még egy dolog, bár nem karosszériához tartozik. Szélvédő: A "mindig olcsó" áruházban lehet kapni W5 szélvédő bevonatot, 1500 Ft! 60 km/h-nál kezd el dolgozni, és szépen letolja a vizet a szélvédőről. Láttam drágább változatban autós boltban de 2000 alatt nem nagyon volt. Szal az is bejött 2 autón használom. Az egyiken már 1 éve és tökéletesen működik. Megpucolod a szélvédőt, átörlőd, szárítod felfújod szétkened és kész. 2 óráig ne érje víz. Utánna mehetsz! Nem kell az ablaktörlőt nyomatni menet közben! :sowwy: És ha már itt tartunk a szélvédőkre belső oldalára valakinek valami bevált csodaszer? Hogy ne párásodjon. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Vicsor Elküldve Május7, 2008 Megoszt Elküldve Május7, 2008 És ha már itt tartunk a szélvédőkre belső oldalára valakinek valami bevált csodaszer? Hogy ne párásodjon. Páramentesítő!? :sowwy: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Május7, 2008 Megoszt Elküldve Május7, 2008 Páramentesítő!? :sowwy: :lol: És van olyan ami használ is? Motorsisakhoz vettem Én olyan csodaszert, valamelyik kicsit jobb volt mintha nem használtam volna semmit, de egyik sem volt az igazi. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
1.6 16v Elküldve Május7, 2008 Megoszt Elküldve Május7, 2008 És van olyan ami használ is? Motorsisakhoz vettem Én olyan csodaszert, valamelyik kicsit jobb volt mintha nem használtam volna semmit, de egyik sem volt az igazi. :sowwy: Hali. Én a Norautoban vettem egy olyan csodaszert, ami tul képpen egy törlökendö, amit be kellett nedvesiteni, és utánna áttörölni vele az ablakokat. Nem volt drága sem. Faca volt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Vicsor Elküldve Május7, 2008 Megoszt Elküldve Május7, 2008 Hali. Én a Norautoban vettem egy olyan csodaszert, ami tul képpen egy törlökendö, amit be kellett nedvesiteni, és utánna áttörölni vele az ablakokat. Nem volt drága sem. Faca volt. Na de az egy törlés után meddig volt tartós? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Vicsor Elküldve Május7, 2008 Megoszt Elküldve Május7, 2008 És van olyan ami használ is? Motorsisakhoz vettem Én olyan csodaszert, valamelyik kicsit jobb volt mintha nem használtam volna semmit, de egyik sem volt az igazi. :sowwy: Én modjuk a füttésel szoktam kompenzálni a dolgot reggelente. 1/2 7-kor még azért hűvi van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Május7, 2008 Megoszt Elküldve Május7, 2008 És ha már itt tartunk a szélvédőkre belső oldalára valakinek valami bevált csodaszer? Hogy ne párásodjon. Sima Cleannel tisztára/por mentesre törölni és cserélni időben a pollenszűrőt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hétördög Elküldve Május7, 2008 Megoszt Elküldve Május7, 2008 Sima Cleannel tisztára/por mentesre törölni és cserélni időben a pollenszűrőt. Klíma bekapcsol és a pára hopsz eltűnik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Vicsor Elküldve Május8, 2008 Megoszt Elküldve Május8, 2008 Sima Cleannel tisztára/por mentesre törölni és cserélni időben a pollenszűrőt. Nekem most vol a 90 ezres szervízem ott kilett takizva a pollenszűrőm (állítólag). de mivel már pár "ablakocskával" feljebb írtam én reggel indulok kocsival és ( mostanában már nincs ennyire hűvős) akkor szokot párásodni ha egy kicsit belehelem belülről de egy kis ablakfűtéssel lejön pikk-pakk. Nagy hidegben szokot gázlenni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Május8, 2008 Megoszt Elküldve Május8, 2008 Nekem most vol a 90 ezres szervízem ott kilett takizva a pollenszűrőm (állítólag). Pollenszűrőt nem takarítani szokták,hanem cserélni.Egy papírszűrőt nem lehet normálisan kitakarítani. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Vicsor Elküldve Május9, 2008 Megoszt Elküldve Május9, 2008 Pollenszűrőt nem takarítani szokták,hanem cserélni.Egy papírszűrőt nem lehet normálisan kitakarítani. Bocsánat a tévedésért.B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
szaby Elküldve Május9, 2008 Megoszt Elküldve Május9, 2008 30000km -es szerviz sacc per kb mennyibe kerül ugy általában tudja valaki? Vagy ez elég változó? Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Május9, 2008 Megoszt Elküldve Május9, 2008 30000km -es szerviz sacc per kb mennyibe kerül ugy általában tudja valaki? Vagy ez elég változó? Olajszűrő olaj tech2 átvizsgálás Ez eddig 20e környékén szokott lenni (kisszervíz) + pollenszűrő + levegőszűrő elvileg fékolajcsere.... Szerintem 30+e ft Link to comment Megosztás: More sharing options...
szaby Elküldve Május14, 2008 Megoszt Elküldve Május14, 2008 Olajszűrő olaj tech2 átvizsgálás Ez eddig 20e környékén szokott lenni (kisszervíz) + pollenszűrő + levegőszűrő elvileg fékolajcsere.... Szerintem 30+e ft Plusz munka dij gondolom! Link to comment Megosztás: More sharing options...
ENDYKA Elküldve Május14, 2008 Megoszt Elküldve Május14, 2008 Plusz munka dij gondolom! Azért az olajat és a szűrőket Yo, ha 10-12 ezrenként cseréled a gépben. B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts