zuborka Elküldve Február18, 2015 Megoszt Elküldve Február18, 2015 Sziasztok! Fújta már le valaki a külső kilincseket plussz az ajtódíszléceket színre? Dísz levétele,kilincs kiszedés stb? Link to comment Megosztás: More sharing options...
NW1 Elküldve Február18, 2015 Megoszt Elküldve Február18, 2015 Sziasztok! Fújta már le valaki a külső kilincseket plussz az ajtódíszléceket színre? Dísz levétele,kilincs kiszedés stb? Szia, körbemaszkoltam a kilincseket, díszléceket, lökhárítófestékkel 3 rétegben körbefújtam őket és ennyi. Tavaly nyáron csináltam, egyelőre mindegyik tartja a színét, több mosás után is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
scream24 Elküldve Február18, 2015 Megoszt Elküldve Február18, 2015 Szia, körbemaszkoltam a kilincseket, díszléceket, lökhárítófestékkel 3 rétegben körbefújtam őket és ennyi. Tavaly nyáron csináltam, egyelőre mindegyik tartja a színét, több mosás után is. Gondolom a kolléga a színre fújás alatt azt értette, hogy a kocsijával megegyező színre. Ami, ha tegyük fel nem fekete akkor elég furcsán fog kinézni a díszléc, ha igy festi le. A kilincsekről nem is beszélve. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zuborka Elküldve Február18, 2015 Megoszt Elküldve Február18, 2015 Igen,fehérre szeretném.A kocsiéval megegyezőre :-) Link to comment Megosztás: More sharing options...
scream24 Elküldve Február18, 2015 Megoszt Elküldve Február18, 2015 Igen,fehérre szeretném.A kocsiéval megegyezőre :-) Sejtettem. :) Én is a tavasszal, nyáron akarom megcsinálni az enyémet, csak lusta vagyok leszedni, különben már megcsináltam volna. :) Szépen meg kell csiszolni, majd jóféle műanyag alapozó füller, bázis lakk és örökös, mint a szegénység és még szép is lesz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Geopake Elküldve Február18, 2015 Megoszt Elküldve Február18, 2015 Igen,fehérre szeretném.A kocsiéval megegyezőre :-) Én is gondolkodtam rajta,de azért nem szerelem ki a 4 kilincset.Inkább megvárom amíg lesz eladó.Múltkor már 1 darabot árult valaki:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zuborka Elküldve Február18, 2015 Megoszt Elküldve Február18, 2015 :-) Link to comment Megosztás: More sharing options...
helgi Elküldve Február24, 2015 Megoszt Elküldve Február24, 2015 Szeva Mindenkinek! Az autóorra kő felverődéses,illetve sajnavan rajta néhány parkolóban szerzett mély karcolás, alapozóig. Véleményetek szerint mivel lehetne a legjobb minőségben eltüntetni afehér pöttyöket,az autószíne fekete metál Köszi a javaslatokat! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve Február24, 2015 Megoszt Elküldve Február24, 2015 Szeva Mindenkinek! Az autóorra kő felverődéses,illetve sajnavan rajta néhány parkolóban szerzett mély karcolás, alapozóig. Véleményetek szerint mivel lehetne a legjobb minőségben eltüntetni afehér pöttyöket,az autószíne fekete metál Köszi a javaslatokat! Létezik gyárt javítófesték (spray -Motip- és ecsetes variánsban), ill. létezik nem gyári is ami messze olcsóbb (néha még a Tesco-ban is van). Azonban a fekete szín nagy előnye, hogy nem fog annyira egy-két árnyalatnyi elütni. Én a helyedben egy 1000Ft-os "mezei" (Marabu, Edding, Uni paint jó cuccok) festék filccel próbálnám meg a kőfelverődéseket eltüntetni (meglepően ellenállóak/tartósak és könnyű a használatuk/tárolásuk). Vagy sikerül nagyjából szépen vagy nem, de ennél többet komplett fényezés nélkül nem tudsz tenni. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
NW1 Elküldve Március8, 2015 Megoszt Elküldve Március8, 2015 Szia, körbemaszkoltam a kilincseket, díszléceket, lökhárítófestékkel 3 rétegben körbefújtam őket és ennyi. Tavaly nyáron csináltam, egyelőre mindegyik tartja a színét, több mosás után is. Tapasztalat jó fél év után: kopik a festés. Bárkinek valami ötlete arra, hogyan lehetne tartósabbá tenni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
kobraCode Elküldve Március8, 2015 Megoszt Elküldve Március8, 2015 Tapasztalat jó fél év után: kopik a festés. Bárkinek valami ötlete arra, hogyan lehetne tartósabbá tenni? Mivel festettétek? Metál? Lakkozva volt? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Geopake Elküldve Március8, 2015 Megoszt Elküldve Március8, 2015 Mivel festettétek? Metál? Lakkozva volt? Lökhárítófestékkel azt írta.Szerintem sima fekete műanyagra való festék.Gondolom megfakultak a kilincsek.Nem a szinrefújásra gondolt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kobraCode Elküldve Március8, 2015 Megoszt Elküldve Március8, 2015 Lökhárítófestékkel azt írta.Szerintem sima fekete műanyagra való festék.Gondolom megfakultak a kilincsek.Nem a szinrefújásra gondolt. Lehet jobban járt volna ha előkészíti rendesen a felületet, előkezel, aztán metál festékkel lenyomatja, majd lakkozza. Amennyire értek hozzá úgy tudom metált kell lakkozni és akkor az talán tartósabb is mint a sima lökhárító festék. Link to comment Megosztás: More sharing options...
NW1 Elküldve Március8, 2015 Megoszt Elküldve Március8, 2015 Lehet jobban járt volna ha előkészíti rendesen a felületet, előkezel, aztán metál festékkel lenyomatja, majd lakkozza. Amennyire értek hozzá úgy tudom metált kell lakkozni és akkor az talán tartósabb is mint a sima lökhárító festék. A kilincsek csúnyán megfakultak, bíztam benne, hogy a fekete lökhárítófesték lesz annyira tartós, hogy 3-4 évig kibírja. Főleg, hogy garázsban áll az autó, nem megyek vele sokat, nem éri annyi eső, hó, napsütés, mint a csillaggarázsos társait. Tévedtem. Tavasszal újra neki akarok állni, csak kellene valami jó ötlet, tuti tipp. Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Március8, 2015 Megoszt Elküldve Március8, 2015 Lehet jobban járt volna ha előkészíti rendesen a felületet, előkezel, aztán metál festékkel lenyomatja, majd lakkozza. Amennyire értek hozzá úgy tudom metált kell lakkozni és akkor az talán tartósabb is mint a sima lökhárító festék. Igen a metált ah nem lakkozod, akkor csúnya a felülete. De a síma festéket is lakkozzák, jobb a színe, és tartósabb. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Geopake Elküldve Március8, 2015 Megoszt Elküldve Március8, 2015 A kilincsek csúnyán megfakultak, bíztam benne, hogy a fekete lökhárítófesték lesz annyira tartós, hogy 3-4 évig kibírja. Főleg, hogy garázsban áll az autó, nem megyek vele sokat, nem éri annyi eső, hó, napsütés, mint a csillaggarázsos társait. Tévedtem. Tavasszal újra neki akarok állni, csak kellene valami jó ötlet, tuti tipp. Az enyém ha egyszer kifakul akkor teszek rá ilyet.Bár a régebbiek nem nagyon fakultak. http://katalogus.iharosauto.hu/Katalog.aspx?gktip=OPEAst%20%20%20G&acs=TUO&r4p=0 Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Március28, 2015 Megoszt Elküldve Március28, 2015 Valaki használ aktív habot? Vagy milyen sampont használtok? Van az aktív habhoz hasonló hatású? Mostanában sok képet láttam róla, és jó a végeredmény. Illetve ahhoz mi kell, magasnyomású? Ki mit használ, és hogyan? Link to comment Megosztás: More sharing options...
kobraCode Elküldve Március28, 2015 Megoszt Elküldve Március28, 2015 Valaki használ aktív habot? Vagy milyen sampont használtok? Van az aktív habhoz hasonló hatású? Mostanában sok képet láttam róla, és jó a végeredmény. Illetve ahhoz mi kell, magasnyomású? Ki mit használ, és hogyan? Lehet ilyet kapni kereskedelmi forgalomban egyáltalán? Amúgy autósampon+mosogatószer. Elég habos, majd magasnyomásúval leveretem. Ha már itt vagyok, a külső műanyagokra kinek mi vált be hogy tartósan fekete maradjon pl a kilincs? Link to comment Megosztás: More sharing options...
nemeth_laca Elküldve Március28, 2015 Megoszt Elküldve Március28, 2015 Lehet ilyet kapni kereskedelmi forgalomban egyáltalán? Amúgy autósampon+mosogatószer. Elég habos, majd magasnyomásúval leveretem. Ha már itt vagyok, a külső műanyagokra kinek mi vált be hogy tartósan fekete maradjon pl a kilincs? Motip Bumper Black ;) Nekem bevált. Többször kell átkenni, de nekem tartós. :) 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve Március28, 2015 Megoszt Elküldve Március28, 2015 Lehet ilyet kapni kereskedelmi forgalomban egyáltalán? Amúgy autósampon+mosogatószer. Elég habos, majd magasnyomásúval leveretem. Ha már itt vagyok, a külső műanyagokra kinek mi vált be hogy tartósan fekete maradjon pl a kilincs? Szilikont fújok egy rongyra/szivacsra majd többször óvatosan áttörlöm. Sok mindent kipróbáltam, megvettem a kimondottan erre ajánlott vackokat is, de nekem ez jött be. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
kobraCode Elküldve Március28, 2015 Megoszt Elküldve Március28, 2015 Szilikont fújok egy rongyra/szivacsra majd többször óvatosan áttörlöm. Sok mindent kipróbáltam, megvettem a kimondottan erre ajánlott vackokat is, de nekem ez jött be. Szilikonnak kenem én is, de mintha a mostaniaknak nem lenne olyan tartós a minősége mint a régebbieknek így hamarabb kifakulnak a kilincsek. Azt hittem az ide való csodacuccok legalább olyan jók mint a szilikon. Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Március29, 2015 Megoszt Elküldve Március29, 2015 Szilikonnak kenem én is, de mintha a mostaniaknak nem lenne olyan tartós a minősége mint a régebbieknek így hamarabb kifakulnak a kilincsek. Azt hittem az ide való csodacuccok legalább olyan jók mint a szilikon. Ez a jó cucc, nekem ezzel kb 0,5 évet bírni szokott a G. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
hood 21 Elküldve Március29, 2015 Megoszt Elküldve Március29, 2015 Ez a jó cucc, nekem ezzel kb 0,5 évet bírni szokott a G. Csak nem lehet kapni…… :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
kobraCode Elküldve Március29, 2015 Megoszt Elküldve Március29, 2015 Csak nem lehet kapni…… :( Tegnap pedig mintha ilyet láttam volna az obiban, na majd jövő héten megnézem. :whistle: Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Március29, 2015 Megoszt Elküldve Március29, 2015 Tegnap pedig mintha ilyet láttam volna az obiban, na majd jövő héten megnézem. :whistle: Tescoban van ,csak kisebb kiszerelésben 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts