Qni Elküldve Június7, 2006 Megoszt Elküldve Június7, 2006 Sziasztok! Vettem a 94-es omegámba (:huh: Tempomatos indexkart. Az Opelnél sem tudták megcsinálni hogy működjön. Állítólag valamilyen vezeték nincs bekötve a motortérben. Ha valaki tud segíteni, vagy egy szerelőt akkor segítsen! Köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Június7, 2006 Megoszt Elküldve Június7, 2006 ej srác... elöbb érdeklődni kellett volna, utána pízt költeni. a 2001 elötti autókba kell egy motor, ami a gázbowdent huzogatja.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve Június7, 2006 Megoszt Elküldve Június7, 2006 Igen. És tudok valakit, akinek van. :lol: Bocsi. Ha TD akkor nem kell. :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Qni Elküldve Június8, 2006 Szerző Megoszt Elküldve Június8, 2006 Hello! Nem kell bovden huzogató bele, mert az enyém már hdk jeladós. Tehát a gázkar és az adagoló nincs mechanikai összköttetésben, csak elektromosan. A fejet már kellett cserélnem, úgyhogy tudom. de állítólag onnan csak egy kábel hiányzik és menne a gép. Azt mondták, hogy a 98 utáni omegákban már volt tempomat előkészítés. Köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Június8, 2006 Megoszt Elküldve Június8, 2006 De akkor még mindig kell egy tempomat vezérlőegység... 98 utániakban nem az ECU-ban van ez benne? Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Június8, 2006 Megoszt Elküldve Június8, 2006 Hello! Nem kell bovden huzogató bele, mert az enyém már hdk jeladós. Tehát a gázkar és az adagoló nincs mechanikai összköttetésben, csak elektromosan. A fejet már kellett cserélnem, úgyhogy tudom. de állítólag onnan csak egy kábel hiányzik és menne a gép. Azt mondták, hogy a 98 utáni omegákban már volt tempomat előkészítés. Köszi bocsika. nem olvastam, hogy TD :D :lol: :huh: :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Qni Elküldve Június8, 2006 Szerző Megoszt Elküldve Június8, 2006 Tehát akkor nem egyszerű ezt aktívvá tenni. Nagyon költséges lenne? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Június9, 2006 Megoszt Elküldve Június9, 2006 Szerintem csak annak kéne utánajárni, hogy a tempomat vezérlést tartalmazza-e már ez az omi, vagy hogy ha nem, akkor külön beletehető-e. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Omegatd Elküldve Június9, 2006 Megoszt Elküldve Június9, 2006 Látom már megint televan dízel szakértőkkel a topic! Semmi nem kell, rá kell dugni és megy, ha véletlenül mégsem akkor TECH-kel fel kell programozni! Sziasztok! Vettem a 94-es omegámba (:huh: Tempomatos indexkart. Az Opelnél sem tudták megcsinálni hogy működjön. Állítólag valamilyen vezeték nincs bekötve a motortérben. Ha valaki tud segíteni, vagy egy szerelőt akkor segítsen! Köszi Hogyan kötötted be a kapcsolót és hogyan néz ki, mert 2 fajta van. A dízelhez 2 vezetékes kell, míg a benzines Omegákhoz 4 vezetékes... Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Június10, 2006 Megoszt Elküldve Június10, 2006 no, végre van valaki aki látott ilyet, és hozzáis szól a témához :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Omegatd Elküldve Június10, 2006 Megoszt Elküldve Június10, 2006 no, végre van valaki aki látott ilyet, és hozzáis szól a témához :) Bots, de eddig el voltam foglalva, viszont ezentúl aktívabb leszek... :huh: :D :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Qni Elküldve Június10, 2006 Szerző Megoszt Elküldve Június10, 2006 Látom már megint televan dízel szakértőkkel a topic! Semmi nem kell, rá kell dugni és megy, ha véletlenül mégsem akkor TECH-kel fel kell programozni! Hogyan kötötted be a kapcsolót és hogyan néz ki, mert 2 fajta van. A dízelhez 2 vezetékes kell, míg a benzines Omegákhoz 4 vezetékes... Amit vettem azon annyi kábel van amennyi az autóban. Az összekötésen és a tech műszeres vizsgálaton túl vagyok. A műszer alacson feszültséget mutatott hibának. A Vincze Sanyival beszéltem, Ő azt mondta, neki sem ment a tempomat és amikor kábelkorbácsot cserélt a motorban utána király lett. Tehát nekem egy-két kábel minuszom lehet. Gondoltam van köztünk olyan ember aki vágja ezt a témát és segíteni tud. Várom további segítségeket! Addig köszi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Június10, 2006 Megoszt Elküldve Június10, 2006 Talán TIS-ben kellene megnézni.Vagy van egy rakás kapcsolási rajz is B Omihoz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Június11, 2006 Megoszt Elküldve Június11, 2006 Bots, de eddig el voltam foglalva, viszont ezentúl aktívabb leszek... :huh: :D :lol: ez nem lebaszás volt ám! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Omegatd Elküldve Június11, 2006 Megoszt Elküldve Június11, 2006 ez nem lebaszás volt ám! :huh: Ok! Bár nem Omegás téma, de bővült a géppark... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Omegatd Elküldve Június11, 2006 Megoszt Elküldve Június11, 2006 Amit vettem azon annyi kábel van amennyi az autóban. Az összekötésen és a tech műszeres vizsgálaton túl vagyok. A műszer alacson feszültséget mutatott hibának. A Vincze Sanyival beszéltem, Ő azt mondta, neki sem ment a tempomat és amikor kábelkorbácsot cserélt a motorban utána király lett. Tehát nekem egy-két kábel minuszom lehet. Gondoltam van köztünk olyan ember aki vágja ezt a témát és segíteni tud. Na mégegyszer! Nem válaszoltál, mennyi kábel megy ki a csatiból. 2, vagy 4 vezetékes? Újat, vagy bontottat vettél? Hol mutatott alacsony feszültséget a tech? Milyen kábelkorbácsot kellett Sanyinak cserélni? Amikor tempomatosra upgradeltem a kocsit (több mint 3 éve), vettem 1 db új kapcsolót. Lebontottam a kormányburkolatot, kivettem a régi kapcsolót, betettem az újat, és rádugtam a 2 vezetékes (ha jól emléxem barna és sárga) lengőcsatlakozót. Visszacsavaroztam a burkolatokat, mentem vele 1 kört és működött a tempomat. Hozzád hasonló hibával küzd Feri barátom, neki is azt mondták, hogy vezetékeket kell még húzni, mert nem jó a feszültség, de rá 4 vezetékest sóztak. Az én kocsim 95-ös, tehát 94-95-ös dízelekhez biztos, hogy 2 vezetékes tempomat kell. De nem kell nekem hinni, higyj azoknak akik nem csináltak ilyet és majd jól levesznek... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gelko Elküldve Június11, 2006 Megoszt Elküldve Június11, 2006 Ok! Bár nem Omegás téma, de bővült a géppark... bár nem omegás téma de örülök h nőtt a kabrioszaporulat a klubban :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Omegatd Elküldve Június11, 2006 Megoszt Elküldve Június11, 2006 Eddig még nyitott autóm nem volt, de nagyon tetszik... Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Június11, 2006 Megoszt Elküldve Június11, 2006 Sanyinak gyárilag tempomatos a gépe, de mikor szarakodott a váltója és rákerült a mechanikus váltó akkor ki lett cserélve a motor kábelkorbácsa és azóta nem mükszik a tempomat.Sztem a tempomat előkészítés felszereltség függő lehetett, mert Qnié és amit Sanyi szétszedett erősen alapfelszereltségüek. Aki pedig CD felszereltséghez rakott utólag tempomatot annak megy.Grat az "új" vashoz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Omegatd Elküldve Június12, 2006 Megoszt Elküldve Június12, 2006 Köszi! Hú vazze! Igazad van, azt elfelejtettem kérdezni milyen felszereltség, mert valóban a CD-k ben ment. Ha jól tudom az alacsonyabbaknál tech-kel programozható, mert a comp ua és a gázpedál is elektronikus. Mindenesetre 2 kábellel megy a biztos... Link to comment Megosztás: More sharing options...
ComPityu Elküldve Október1, 2007 Megoszt Elküldve Október1, 2007 Hali! Az enyém 2.5 TDI CD-S , ÉS AUTOMATA 95-ős ! És electro a gázpedálom is. Ebbe szted Működni fog? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Október2, 2007 Megoszt Elküldve Október2, 2007 Kell egy tempomatos kapcsolókar, egy Tech2-vel ( de láttam már dieselt amihez Tech1 kellett) ki kell ütni a tempomat tiltását. De ha abszolút peched van, akkor a tűzfaltól a kompjúterig nincs bekábelezve a tempomat, bár CD felszereltség mellett ezt kétlem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Omegatd Elküldve Október3, 2007 Megoszt Elküldve Október3, 2007 Hali! Az enyém 2.5 TDI CD-S , ÉS AUTOMATA 95-ős ! És electro a gázpedálom is. Ebbe szted Működni fog? :lol: Nincs TDI Omega, olvasd a 16-os hozzászólást... Link to comment Megosztás: More sharing options...
ComPityu Elküldve Október3, 2007 Megoszt Elküldve Október3, 2007 Jólvanna Hanincs akko nincs TDI vazze. :lol: Atto még tudod mirü vartyogok ,nem? Jókis MBW motor 130 vagy mennyi pacival. :lol: JAAAaaa , ha valaki esetleg tud ilyen indexkart amit megtudnék kaparintani jó áron , vágjon már hozzám egy kézigránátot! Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Október4, 2007 Megoszt Elküldve Október4, 2007 Sztem az új sincs horribilis áron. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts