Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
Viszont,ha egy D Corsa árát nézem és mondjuk egy Kia Ceed vagy Hyundai i30 árát,hát nem tudom hogy márkahű maradnék-e.

De ez csak az én véleményem.

Tessék itt egy vélemyény: nekem teccik aa Corsa D, csak nem tudnék olyat venni amit igazán bejön, mert ahoz túl csóró vagyok...

az 1.2 meg az 1.4 ammeg nagyongagyi szerintem.

az 1-3D se nagyon bejövős, 1.6T meg még nem volt alattam...

De majd azt is kipróbálom, és akkor majd alkotok igazi véleményt :lol:

• 2 weeks later...
Elküldve

Sziasztok!

Egy kérdésem lenne. Nekem a Corsámban egy gyári Fedélzeti Computer van, ami nem működik, mert a rádióm nem gyári. (Órát és dátumot mutat csak)

Van-e valakinek megoldási tippje, hogy hátha életre lehet-e kelteni valahogy!?

Elküldve
Sziasztok!

Egy kérdésem lenne. Nekem a Corsámban egy gyári Fedélzeti Computer van, ami nem működik, mert a rádióm nem gyári. (Órát és dátumot mutat csak)

Van-e valakinek megoldási tippje, hogy hátha életre lehet-e kelteni valahogy!?

Elvileg a gyári kijelző egy szabványos csatlakozóval csatlakozik a gyári fejegységre, ami pl. az RDS infókat írja ki a kijelzőre.

Van sok nemgyári autósrádió (fejegység), ami szintén rendelkezik ilyen kivezetéssel és össze lehet hozni az autó kijelzőjével.

A leírásából szerintem kiderül, hogy a te rádiód rendelkezik e ilyen képességgel (nem biztos, mert kevés gyártó rakja bele).

Ha nem, akkor ezt csak úgy lehet megoldani, ha nem akarod a gyári rádiót, hogy ilyen szempontot figyelembe véve keresel, amikor újat veszel (másképp tudtommal nem lehet megoldani -legalábbis egyszerűen).

Elküldve

Sziasztok nekem van egy 1.3 tdci d corsám, és azt szeretném megtudakolni,hogy szerintetek milyen változás lenne a hangjában ha raknék bele sportszűrőt. előre is kösz

• 2 weeks later...
Elküldve
Helló,

Itt mindenkinek savanyú a szőlő vagy tényleg tapasztalat az alapja a fikázásnak?

A fórum tényleg nem erre való :(

Nekem van egy D Corsám, mindenki csak jót és szépet mondott róla nekem. Kérem, hogy csak azok írjanak/válaszoljanak,akik építő jellegűen teszik, vagy kérdésük van, esetleg megosztanák velem tapasztalataikat.

Az első kérdésem: van itt olyan, aki benzines C Corsából ült át rövid időn belül benzines D-be? Ha igen, szivesen olvasám a tapasztalatait, észrevételeit.

Üdv

B.

Szia ! én egy ilyen lennék, de nem értem a "rövid időn belült". 1,2 N'JOY (2003.aug) volt most 1.7 Cosmo (2007.09.) , a vélemény : többet vártam volna, de megnem mondom mit.... optikailag nekem tökéletes kívül belül, a motortól talán többet vártam volna igaz még csak 2,000 km van benne és még nagyon nem mertem odalépni neki.

• 3 weeks later...
Elküldve

Hölgyek Urak!

Nem értem én ezta felháborodást...

Engem kimondottan érdekelne egy D-Corsa tapasztalat. Nem újságírótól, nem a kereskedőtől, hanem attól aki használja. Szóval várom nagyon.

Arról pedig hogy milyen a szőlő, azért el kellene azon gondolkodni hogy egy ilyen általános beszólást akár olyan ember is olvas, aki 120et tett egy B-Corsa Swingbe 180at egy C 1.4-elegance-ba és immár soktizeezre egy C-GSIt hajt. És ennél SOKKAL tapasztatlabb rtinosabb és márkahübb emberek is vannak itt. Ezzel csak azt akarom mondani, hogya jót nem mindíg írjuk le, mert az egyértelmű...

Példa:

Kuplungot kellett cserélni a C-Corsámba mert csúszott 20eKm után... nem volt garis... most ez jó vagy rossz dolog? Rossz így ebben a tálalásban.. jahh úgy már nem, ha azt mondom hogy a Dbilas okosítás akkora erőt adott hogy a hajtásláncban csak a kuplungot kellett cserélni hogy jó legyen a gép.. és pl a váltó bírja...

• 1 month later...
Elküldve

engem is érdekelne a típussal való tapasztalat,főleg a gyengébb diesel..........a sógoromnak is van egy,ami gyakran gondol egyet és leáll a motorja........hibakód nincs,a szervíz tanácstalan........

Elküldve
Szia ! én egy ilyen lennék, de nem értem a "rövid időn belült". 1,2 N'JOY (2003.aug) volt most 1.7 Cosmo (2007.09.) , a vélemény : többet vártam volna, de megnem mondom mit.... optikailag nekem tökéletes kívül belül, a motortól talán többet vártam volna igaz még csak 2,000 km van benne és még nagyon nem mertem odalépni neki.

Helló,

A rövid idő kb egy hét nálam.

A tapasztalatom immár 4 hónapos. Az első kb. 2000 km alatt a reggeli, indításkori kissé dizeles hang kezd szépen benzinessé csendesülni. (bejáratás, összekopás stb. miatt) Hallottam egy érdekes véleményt ,a egy szintén D Corsa tulajdonostól. Érdemes a gyári Bosch gyertyát valami más típusra (MKG ZFR 5F-11) cserélni, mert annak a fém tüske része nagyobb felületű, igy nagyobb szikra képződik. Állítása szerint a zaj kisebb lett és afogyasztás is kedvezőbb lett. Ezt ma hallottam, még nem jártam utána. Akinek van tapasztalata Bosch gyertyákkal (pozitiv v. negativ) szivesen olvasnám.

Elküldve

Szeva mindenki!

Nekem van egy Corsa D-m!3 ajtóf fekete,gyári ültetés és futómű 17"-os kerekekkel 215/45...

a látvány magáért beszél!!:-)

A napokban csinálok róla képeket aztán lehet tátikázni :-D

Szerintem szép...............

Elküldve

1,3 cdti de nem érezni hogy diesel.

Nyomatékos szalad ha kell :huh:

Megcsináltam a képeket remélem meg tudok győzni pár embert hogy nem is olyan csúnya ha fel van kicsit puccova!

Bár 75 Le nem szaggat de nagyobb turbó stb segít neki remélhetőleg :lol:

Elküldve

Helló,

Az én véleményem (csak az enyém!), hogy lancelot színben (azt hívják opelék pezsgőmetálnak) sokkal szebb ez az autó. A holdkék meg a fekete meg a többi nem élénk szinben elveszik, kicsit "kisebb" lesz, mint igazából. Ennek az autónak az élénk színek állnak jól, nemhiába van az összes reklám plakáton a piros színű változat. Hogy legyen mit "fikázni", felrakom majd a sajátomról én is a képeket az összehasonlítás kedvéért. Félre ne értsd, klassz és vagány az autód, a 17es felnik és a fekete szin számomra mérges kis "darázs" hangulatát kelti. Én viszont a lancelot szinre "esküszöm", alufelnikkel (csak 16os :huh: )

Üdv

c_corsa_287

Elküldve
Helló,

Az én véleményem (csak az enyém!), hogy lancelot színben (azt hívják opelék pezsgőmetálnak) sokkal szebb ez az autó. A holdkék meg a fekete meg a többi nem élénk szinben elveszik, kicsit "kisebb" lesz, mint igazából. Ennek az autónak az élénk színek állnak jól, nemhiába van az összes reklám plakáton a piros színű változat. Hogy legyen mit "fikázni", felrakom majd a sajátomról én is a képeket az összehasonlítás kedvéért. Félre ne értsd, klassz és vagány az autód, a 17es felnik és a fekete szin számomra mérges kis "darázs" hangulatát kelti. Én viszont a lancelot szinre "esküszöm", alufelnikkel (csak 16os :) )

Üdv

c_corsa_287

Éppen ezért maradtam ennél az autónál mert az egyik plakáton fekete színben fóliával és ezekkel a papucsokkal volt szerencsém találkozni! :)

De kiváncsi vagyok a te autódra is hogy legyen egy kis "fikázni"-való én részemről is! :huh:

Bár nem áll szándékomban ilyet tenni vélemény alkotok majd mint te is tetted....de lehet nem tudok belekötni :lol:

Üdv:Corsa Nostra D

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.