németh márk Elküldve December22, 2015 Megoszt Elküldve December22, 2015 (edited) Sziasztok. Km óra problémája van valakinek ? Módosítva Január6, 2016 : németh márk Link to comment Megosztás: More sharing options...
CorsaE Elküldve Január30, 2016 Megoszt Elküldve Január30, 2016 Sziasztok, Új Opel tulajdonos és fórumtag vagyok, üdvözlök minden kedves fórum tagot! Trikó üléshuzatot keresek, amelynél fontos szempont lenne, hogy oldallégzsákkos autóhoz is használható legyen. Corsa-e ülésekkel kompatibilis és jó minőségű (min. 90% pamut) megoldást keresek. Tud valaki javasolni ezzel kapcsolatosan típust? Link to comment Megosztás: More sharing options...
vpanangin Elküldve Február23, 2016 Megoszt Elküldve Február23, 2016 Üdv! Corsa D 2014-es, 1,4-es benzines tulaj vagyok. Egy évesen vettem a kocsit és a bal elejéről indulás után 5-6 koppanó hangot hallok. Utána semmi egész úton. Ha megállok és kb. 10-15 perc múlva elindulok, újra előjön a 4-5-6 kopogó hang. Utána semmi. Volt Daciám anno, legjobban a féltengely kopogó hangjára hasonlít ez a mostani hang. Természetesen itt a féltengely rendben. Valaki tapasztalt már ilyet? Link to comment Megosztás: More sharing options...
marton.csaba2 Elküldve Február23, 2016 Megoszt Elküldve Február23, 2016 (edited) T vpanangin! "... kopogó hang ..." Első stabilizátor rúd. 24. számú: http://ecat24.com/opel/catalog/part/1/17/394/4326/17744,17755,17756/ Párban illik cserélni. Módosítva Február23, 2016 : marton.csaba2 Link to comment Megosztás: More sharing options...
vpanangin Elküldve Február24, 2016 Megoszt Elküldve Február24, 2016 22 órája, marton.csaba2 írta: T vpanangin! "... kopogó hang ..." Első stabilizátor rúd. 24. számú: http://ecat24.com/opel/catalog/part/1/17/394/4326/17744,17755,17756/ Párban illik cserélni. Köszönöm, hogy válaszoltál. Megnézetem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
vpanangin Elküldve Február27, 2016 Megoszt Elküldve Február27, 2016 On 2016. 02. 24. at 20:15, vpanangin írta: Köszönöm, hogy válaszoltál. Megnézetem. Nem az a probléma. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szemmelver Elküldve Március6, 2016 Megoszt Elküldve Március6, 2016 Sziasztok! Nézegettem kuplung készletet, ill. kettős tömegűt, mindegyiknél írja, hogy "Motorszámig : 2494873" , " Motorszámtól : 2494874" nem tudok eligazodni... Néztem a forgalmit, Z13DTJ hosszú számsor. Elvileg ez az, de honnan tudjam, hogy az enyém melyikbe esik bele? Köszi előre is! Üdv! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Ernie Elküldve Március7, 2016 Megoszt Elküldve Március7, 2016 19 órája, szemmelver írta: Sziasztok! Nézegettem kuplung készletet, ill. kettős tömegűt, mindegyiknél írja, hogy "Motorszámig : 2494873" , " Motorszámtól : 2494874" nem tudok eligazodni... Néztem a forgalmit, Z13DTJ hosszú számsor. Elvileg ez az, de honnan tudjam, hogy az enyém melyikbe esik bele? Köszi előre is! Üdv! Szia! Onnan tudod, hogy melyik való a Te kocsidhoz, hogy a motorkódod utáni (Z13DTJ utáni) számsor ha kevesebb mint 2494873 akkor ezt választod a listából, ha több akkor értelem szerűen a másik lesz a jó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
NW1 Elküldve Március23, 2016 Megoszt Elküldve Március23, 2016 (edited) sziasztok, Corsa D, 1.4 automata esetén találkoztatok olyan problémával, hogy a váltó beragad P állásban és csak hébe-hóba lehet onnan kivenni? Állítólag lehet, hogy "nem adja le a jelet". A kocsi 2009-es, még az eredeti, gyári akksi van benne. Nehezebben indít már reggelente. Lehet, hogy a merülő akku miatt zavarodott meg a váltó? Módosítva Március23, 2016 : NW1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
forumadmin Elküldve Április14, 2016 Megoszt Elküldve Április14, 2016 On 2016. 02. 26. at 9:26, vpanangin írta: Nem az a probléma. Mi volt a probléma? Link to comment Megosztás: More sharing options...
szemmelver Elküldve Április21, 2016 Megoszt Elküldve Április21, 2016 Sziasztok! Vettem par canbus egot, eddig soha nem volt problemam egy egovel sem, de most az egyik fajta nem akar egni, csak villog. De csak a rendszamtablanal csinalja... Ha berakom elore helyzetjelzonek ott mukodik. Ez mitol lehet? Koszonom a valaszokat! Udv! Link to comment Megosztás: More sharing options...
c_corsa_287 Elküldve Május13, 2016 Megoszt Elküldve Május13, 2016 Sziasztok, Akksit cseréltettem 1.2-es benzines 5 ajtós D Corsában. Azóta nem indul, (a régivel sem indult, 9.5 V volt az akksiban kb két hét állás után, előtte rendszeresen használtam, sosem volt indítási probléma. A cserélt akksi gyári és 9 éves volt) nem forgatja az indítómotort az áram. Minden más elektromos rendszer működik, (ablakemelő, rádió, légkodni, ülésfűtés, lámpák, kürt..) Elfelejtheti az autó az immós kulcsot (akksicsere miatt) amiatt,hogy legalább 2-3 napig 9.5 Volt volt már csak az akksi két pólusa közötti feszültség? Üdv S. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csucsuu30 Elküldve Május22, 2016 Megoszt Elküldve Május22, 2016 Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Most vettem a feleségemnek egy 1.4-es 2008-as corsat. Megrendeltem hozzá minden szűrőt, olajat, fékbetét, tárcsa. Sikerült is mindent kicserélni, csak a benzinszűrőt nem. Nem találom sehol Van benne egyáltalán?? Vagy csak vak vagyok??? Segítségeteket előre is köszönöm: Norbert Link to comment Megosztás: More sharing options...
Ernie Elküldve Május22, 2016 Megoszt Elküldve Május22, 2016 1 óra, csucsuu30 írta: Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Most vettem a feleségemnek egy 1.4-es 2008-as corsat. Megrendeltem hozzá minden szűrőt, olajat, fékbetét, tárcsa. Sikerült is mindent kicserélni, csak a benzinszűrőt nem. Nem találom sehol Van benne egyáltalán?? Vagy csak vak vagyok??? Segítségeteket előre is köszönöm: Norbert Helló! Cserélhető nincs benne, ne keresd! Csak a tankban van benzinszűrő a szivattyúval együtt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
marton.csaba2 Elküldve Május22, 2016 Megoszt Elküldve Május22, 2016 T csucsuu30! Cserélendő nincs benne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csucsuu30 Elküldve Május22, 2016 Megoszt Elküldve Május22, 2016 Köszönöm a segítséget Link to comment Megosztás: More sharing options...
Anonymusz Elküldve Május23, 2016 Megoszt Elküldve Május23, 2016 Sziasztok ! Ma vettünk egy 2006-os Corsa D-t 1.4 benzin. Szeretném kérdezni ez szíjas vagy láncos ? Megköszönném ha valaki leírná mik a hibái ezeknek az autóknak ,vagy mire figyeljünk oda Link to comment Megosztás: More sharing options...
Ernie Elküldve Május24, 2016 Megoszt Elküldve Május24, 2016 14 órája, Anonymusz írta: Sziasztok ! Ma vettünk egy 2006-os Corsa D-t 1.4 benzin. Szeretném kérdezni ez szíjas vagy láncos ? Megköszönném ha valaki leírná mik a hibái ezeknek az autóknak ,vagy mire figyeljünk oda Helló! Ha Z14XEP a motorkód (több mint valószínű, hogy az), akkor láncos. Nincs előírt csereperiódus. Ha hangosodik a lánc, akkor cserés. A hangról találsz videókat a Youtube-on. A vezérműtengely lefogató csavarok ellenőrzése és meghúzása (8 Nm-el) mindenképp javasolt, mert volt egy széria amin gyárilag nem volt megfelelően meghúzva. Vezérműtengely törést okozhat, ha teljesen lelazul. A vízpumpán a bekarikázott alkatrész egy ideig műanyagból készült amit minél előbb cserélj ki rézre, ha még nem lett megcsinálva, mert hűtővíz megy keresztül rajta a fojtószelepházhoz, és ha eltörik könnyen megfőzheted a motort. Egy link, hogy miről is van szó: http://sosekopelclub.hu/forum/viewtopic.php?p=57455 Az olajnyomás gomba szokott behalni, átereszti az olajat az elektromos csati felé. Észreveszed, mert tiszta olaj lesz a környéke. A bekarikázott alkatrész az: 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Anonymusz Elküldve Május24, 2016 Megoszt Elküldve Május24, 2016 Köszönöm nagyon ! Link to comment Megosztás: More sharing options...
szemmelver Elküldve Május31, 2016 Megoszt Elküldve Május31, 2016 Sziasztok! Gyári rádió mellé lehet beszerelni hangcuccot? erősítő, mélyláda stb.. Köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Timer Elküldve Augusztus7, 2016 Megoszt Elküldve Augusztus7, 2016 Sziasztok! Nincs tapasztalatom a Corsa D-vel, viszont most vásárolnánk egyet a nejemnek. A kérdésem az lenne, hogy van-e típushibája az autónak, amit vásárlás előtt érdemes ellenőrizni? Facelift előtti és utáni modelleket egyaránt néztünk, de csak benzines 1.4-es jöhet szóba, háromajtós kivitelben. Van OP-COM-om, viszont csak 2010-ig frissített adatbázissal, így nem tudom, hogy a facelift utániakkal hogyan boldogul majd, van esetleg valakinek ennél frissebb kiadása? Köszönöm előre is! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mate23 Elküldve Augusztus7, 2016 Megoszt Elküldve Augusztus7, 2016 Sziasztok! Klímával kapcsolatos kérdésem lenne, örülnék, ha egy szaki megoldaná a problémámat! Adott az Opelem 2007 opc, minden rendben van vele a klíma kivételével( digit. klima). Már ki lett cserélve a klímahűtő és a klímacső, ami elrepedt, de ezek után is csak néha indul be a klíma. Legtöbbször 90 feletti sebességnél kapcsol be és utána nagyjából stabilan hűt is, nagyon durván! Illetve néha indításkor is bekapcsol, de az ritka! Még annyit tennék hozzá, hogy szerintem a hőfok jelző is cserére szorul, mert eléggé irreális hőfokokat szokott kijelezni. Lehet ennek köze a klíma működéséhez? Előre is köszönöm a válaszokat! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Anonymusz Elküldve Szeptember24, 2016 Megoszt Elküldve Szeptember24, 2016 On 2016. 05. 24. at 10:19, Ernie írta: Helló! Ha Z14XEP a motorkód (több mint valószínű, hogy az), akkor láncos. Nincs előírt csereperiódus. Ha hangosodik a lánc, akkor cserés. A hangról találsz videókat a Youtube-on. A vezérműtengely lefogató csavarok ellenőrzése és meghúzása (8 Nm-el) mindenképp javasolt, mert volt egy széria amin gyárilag nem volt megfelelően meghúzva. Vezérműtengely törést okozhat, ha teljesen lelazul. A vízpumpán a bekarikázott alkatrész egy ideig műanyagból készült amit minél előbb cserélj ki rézre, ha még nem lett megcsinálva, mert hűtővíz megy keresztül rajta a fojtószelepházhoz, és ha eltörik könnyen megfőzheted a motort. Egy link, hogy miről is van szó: http://sosekopelclub.hu/forum/viewtopic.php?p=57455 Az olajnyomás gomba szokott behalni, átereszti az olajat az elektromos csati felé. Észreveszed, mert tiszta olaj lesz a környéke. A bekarikázott alkatrész az: Sziasztok !A víztartályból a víz leugrik minimum alá két három nap alatt. Sehol sem láttam csepegést ez idáig . Tegnap a hűtő alsó víz csőnél folyt a fagyálló és nagy a nyomás a rendszerbe . Meghalt volna a vízpumpa ? Ha cserélt valaki leírná a menetét ? Amint látom a motortartó bakot el kell engedni . Link to comment Megosztás: More sharing options...
farkyyy Elküldve Szeptember24, 2016 Megoszt Elküldve Szeptember24, 2016 (edited) Sziasztok. Nemrég vettem egy 2014-es Opel Corsa 1,2 benzines (A12XER) 5 ajtós autót... Az lenne a kérdésem, hogy az eBay-es Op-Com hibakód olvasók kezelhetik?! Vagy csak fölösleges pénzkidobás lenne?! pl. erre gondoltam: http://www.ebay.com/itm/OPCOM-OP-COM-CAN-OBD2-v1-6-with-PIC18F458-chip-Diagnostic-Scanner-Tools-For-Opel-/112005768179?hash=item1a141063f3:g:3r4AAOSwMN9XQq6r Módosítva Szeptember24, 2016 : farkyyy Link to comment Megosztás: More sharing options...
Juli Elküldve November8, 2016 Megoszt Elküldve November8, 2016 Sziasztok. Corsa D vásárlás előtt állok. 1,2 benzines easytronic. Segítsetek nekem,megvegyem ezzel a váltóval,vagy inkább hanyagoljam.Városban és max 50km körzetben használnám ez lenne a második autónk,ilyen kis futkározósnak szánjuk. Vagy szerintetek felejtsem el? ez totál autómatán is működik vagy mindig kell kapcsolni? mennyire szokott meghibásodni? köszi a válaszokat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts