Remus Elküldve November12, 2013 Megoszt Elküldve November12, 2013 Sziasztok Segítség kellene, a hátsó ülést szeretném ki venni tisztítani , meg új hutatót rakni . Nem tudom kiszedni a corsa d üléseit. További szép napot A 3 darab torx csavart ki kell csavarni amit a műanyag burkolatok alatt találni. (Ezeket a csavarokat úgy találod meg, hogy beülsz a hátsó ülésre és a sarkadnál lesznek.) Ezek után a hátsó üléstámlát körülbelül 45 fokos szögben meg kell dönteni. Az ülőlap elejét 15-20 centiméter magasra meg kell emelni és 3-4 centimétert a csomagtér felé megnyomni. Ezzel egyidőben az ülőlap csomagtér felöli részét meg kell emelni 2- 3 centimétert és emelve előre húzni. Amennyiben jól csináltad akkor az ülőlap kijön a helyéről. Gondolom a problémát már megoldottad. Segíteni szeretnék azoknak akiknek ez még gondot okoz. Üdvözlettel: Remus Link to comment Megosztás: More sharing options...
ktmg Elküldve November13, 2013 Megoszt Elküldve November13, 2013 Sziasztok, D Corsa, magasságállítós a vezetőülése. A problémám, hogy az ülés nem tartja a magasságát, hanem szép lassan, néhány beülés, vagy egy kb. 10 km-es út megtétele alatt lesüllyed. Tapasztaltatok hasonlót, és mi lett a megoldás? előre is köszönöm ktmg Link to comment Megosztás: More sharing options...
lacikap910i Elküldve November21, 2013 Megoszt Elküldve November21, 2013 Sziasztok fórumlakók!!! Nagy elkeseredésemben már csak rátok számíthatok itteni szerelők... 2008 Corsa d 1.3 CDTI Z13DTH 90 Le 84000 km elméletileg de már ebben se vagyok biztos mert nem néztem át vételkor és törve volt...Mostanában kezdte el hogy menet közben szerintem mindentől függetlenül egyszer csak elmegy a turbó nyomás és csak akkor megy újra ha leállítom a kocsit és újra beindítom.A tempomat se kapcsol be ilyenkor .Kicseréltem de felesleges volt szerintem mert ugyan azt csinálja a turbónál levő vákum szabályzót meg a motorban levő azt hiszem Map szenzort...Valaki hátha járt így szeretnék egy kis segítséget ötletet....ma kiolvastatom a computer-t milyen hibákat ír hátha ad valami kezdőlépést.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
cikopep Elküldve December4, 2013 Megoszt Elküldve December4, 2013 Sziasztok. Olyan gondom lett ma az Corsa D 2008as benzines 1.2 kocsimmal hogy elromlott a alapjárat. Bövebben ha nem nyomok egyböl gázt van hogy bese indul. Ha elengedem a gázpedált vagy leáll vagy megy alapjáraton de ígyse a szokásos alapfordulaton hanem kevesebben pörög! Járt már valaki így? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janesz84 Elküldve Március19, 2014 Megoszt Elküldve Március19, 2014 Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni! Van 2008as D corsám , automata klímás. Ahol a hideg-meleg levő szabalyzásáért felel egy szervómotor, ott nekem letört egy fogaskerekem, nem ami a szervómotorra csatlakozik,az amit meghajt , ami a belső lamellára volt rögzítve. Van ennek cseréjére mód? Előre is köszi a segítséget! Link to comment Megosztás: More sharing options...
bazs7 Elküldve Június30, 2014 Megoszt Elküldve Június30, 2014 sziasztok! edesanyam nem reg vasarol egy opel corsat. van benne navigacio is, a kerdes, hogy lehet sajat kezuleg valahogy magyarositani? vagy mindenkepp szervizbe kell? mennyibe faj egy ilyen? ciao b. Link to comment Megosztás: More sharing options...
enjoy Elküldve Augusztus30, 2014 Megoszt Elküldve Augusztus30, 2014 Sziasztok. Szeretném segítségeteket kérni abban hogy ha D-s Corsa-t akarok vásárolni akkor melyik benzines típust érdemes venni, melyiknek a legalacsonyabb a fogyasztása? Vannak típushibái a d-s corsának? Ha igen mik szoktak lenni? Kinek mi a pozitív benne és kinek mi a negatív dolog? Válaszotokat előre is köszönöm :-) Üdv Link to comment Megosztás: More sharing options...
lacikap910i Elküldve Október23, 2014 Megoszt Elküldve Október23, 2014 Sziasztok valaki meg tudja mondani hogy d corsán hol találom a ködlámpa relét?MERT A ködlámpa visszajelző jelzi hogy működik aaz izzók jók de nem kapcsolja. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lanti Elküldve Október23, 2014 Megoszt Elküldve Október23, 2014 akku mellett jobbra nagy müanyag doboz, elvileg a 7es. de a felhasználói könyvben benne van Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bonehook Elküldve December31, 2014 Megoszt Elküldve December31, 2014 Sziasztok! Egy 2008-as, 1.2-es benzines VAN Corsám van, és az utóbbi időben gyakran csak akkor indul be, ha nyomok egy kis gázt az indítás mellé. Meglehetősen kényelmetlen így közlekedni vele. Menet közben semmi hibát nem észlelek, üresben gurulva sem köhög vagy ilyesmi. Szeretném kérni a tanácsotokat, hogy mi lehet a probléma? Alapjárati motor? Gyujtás-modul valamilyen hibája? Ha esetleg tudna vki ajánlani egy megbízható szerelőt 14. kerület környékén, azt nagyon megköszönném! Link to comment Megosztás: More sharing options...
tibus85 Elküldve Január12, 2015 Megoszt Elküldve Január12, 2015 Sziasztok. Nem vagyok egy nagy műszaki szakember ezért kérdeznék egy hozzáértőt! 2010-es évjáratú D Corsám van, indításnál kirakja a műszerfal a sárga motorocska jelzést. Kérdésem az lenne, hogy lehet e a rossz minőségű üzemanyag miatt, mivel a jelzés megjelenését megelőzően tankoltam!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Ernie Elküldve Január16, 2015 Megoszt Elküldve Január16, 2015 (edited) Sziasztok! Minap dobott két hibakódot a kocsi. Az egyik P0068, a másik meg P1919. Hiába törlöm, visszajönnek. A motor is nehezebben indul be. Tudnátok segíteni, hogy mit jelentenek a kódok és merre induljak el? Előre is köszönöm! Módosítva Január19, 2015 : Ernie Link to comment Megosztás: More sharing options...
németh márk Elküldve Január21, 2015 Megoszt Elküldve Január21, 2015 Sziasztok! Minap dobott két hibakódot a kocsi. Az egyik P0068, a másik meg P1919. Hiába törlöm, visszajönnek. A motor is nehezebben indul be. Tudnátok segíteni, hogy mit jelentenek a kódok és merre induljak el? Előre is köszönöm! Hello. Az egyiket meg találtam: P0068 - MAP sensor/mass air flow meter correlation with throttle position sensor 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
németh márk Elküldve Január21, 2015 Megoszt Elküldve Január21, 2015 Sziasztok. Corsa D 1.3 CDTI motoros. Gyárilag nekünk UFI márkájú gázolajszűrő van benne. Kinek milyen gázolajszűrő van benne vagy mire cserélték márkakereskedésbe? HENGST márkáról kinek van tapasztalata ? 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Január22, 2015 Megoszt Elküldve Január22, 2015 T németh márk! "... HENGST ..." A cég német, gyári beszállító. Termékeit bátran használhatod. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Ernie Elküldve Január23, 2015 Megoszt Elküldve Január23, 2015 Hello. Az egyiket meg találtam: P0068 - MAP sensor/mass air flow meter correlation with throttle position sensor Köszi szépen! Úgy néz ki, megoldódott a probléma, a MAP szenzor adta meg magát. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szemmelver Elküldve Január26, 2015 Megoszt Elküldve Január26, 2015 Sziasztok. Corsa D 1.3 CDTI motoros. Gyárilag nekünk UFI márkájú gázolajszűrő van benne. Kinek milyen gázolajszűrő van benne vagy mire cserélték márkakereskedésbe? HENGST márkáról kinek van tapasztalata ? Mann Filter van az enyémbe. Nem sokára cserélnem kell, a következő szerintem bosch lesz. Ha már így szóba jött ez a gázolajszűrő, akkor érdekelne h mi a különbség pl a 24 ezer és a 30 ezer forintos mann filter között? Szerintem ez lesz: http://www.opeleseknek.hu/opelshop/opel-corsa-d-2006-alkatreszek/opel-uzemanyagszuro-gazolajszuro-13-17-dizel-0813070-0450906503-bosch#intro Link to comment Megosztás: More sharing options...
németh márk Elküldve Január27, 2015 Megoszt Elküldve Január27, 2015 T németh márk! "... HENGST ..." A cég német, gyári beszállító. Termékeit bátran használhatod. Köszi a linket :) de azt meg találtam. Utána néztem neten csak nem találtam olyat hogy opel szerviz használja, azért is kérdeztem rá. Sőt nem találtam semmit hogy most melyiket vagy melyeket használják pontosan. Link to comment Megosztás: More sharing options...
németh márk Elküldve Január27, 2015 Megoszt Elküldve Január27, 2015 (edited) Mann Filter van az enyémbe. Nem sokára cserélnem kell, a következő szerintem bosch lesz. Ha már így szóba jött ez a gázolajszűrő, akkor érdekelne h mi a különbség pl a 24 ezer és a 30 ezer forintos mann filter között? Szerintem ez lesz: http://www.opeleseknek.hu/opelshop/opel-corsa-d-2006-alkatreszek/opel-uzemanyagszuro-gazolajszuro-13-17-dizel-0813070-0450906503-bosch#intro Gyárilag Mann volt benne? Ez egy nagyon jó kérdés. Én amit megfigyeltem az a szűrő magassága, abba szokott lenni különbség különböző márkáknál. Módosítva Január27, 2015 : németh márk Link to comment Megosztás: More sharing options...
szemmelver Elküldve Január29, 2015 Megoszt Elküldve Január29, 2015 Használtan vettük, de ez volt benne mikor cseréltük... és számít a magasság? Link to comment Megosztás: More sharing options...
németh márk Elküldve Január30, 2015 Megoszt Elküldve Január30, 2015 Használtan vettük, de ez volt benne mikor cseréltük... és számít a magasság? Ma voltam az opel szervizbe, megkérdeztem hogy miket ajánlanak Ufi, Bosch, Mann ezeket emelte ki. Magasságról kérdeztem erre annyi volt a válasz hogy ők szám alapján rendelik szóval nem tudják.... Elég szomorú szerintem, mert ha egy másik xy márka szalonba vagy függetlenbe kérdeztem volna megértem, de egy Opel szakszervizbe. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szemmelver Elküldve Január31, 2015 Megoszt Elküldve Január31, 2015 Te milyet rakattál bele? Ezt a magasságos dolgot kifogom deríteni, mert ha jó a kisebb akkor nem fogok több ezerrel többet adni érte azért mert nagyobb :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Január31, 2015 Megoszt Elküldve Január31, 2015 (edited) T németh márk! "... de egy Opel szakszervizbe ..." A autószervizek feladata - mint ahogy a nevük is jelzi - az autók javítása. A 75LE (A13DTC, Z13DTJ) és a 90LE (Z13DTH) motorba - 96129269 alvázszámig GM 93190796 (kb 193 mm), - 96129270 alvázszámtól GM 93196533 (kb 182 mm) való. Módosítva Február1, 2015 : mantec 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
szemmelver Elküldve Február2, 2015 Megoszt Elküldve Február2, 2015 Számít az az 1 cm? A kisebb jóval olcsóbb azt hiszem... Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Február3, 2015 Megoszt Elküldve Február3, 2015 T szemmelver! "... Számít ..." Igen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts