Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

AGR szelep lezárás

bszemethy

Recommended Posts

Hali.

Igen a szivosor alatt van.

Nem tudtam a képeket beilleszteni ide.

Visit My Website

Na ja ma ezzel cuumiztam legelább 4 órát azt hittem megkönnyitem a saját dolgom és nem veszem le a szivosort.

Hát le kellett volna venni mert naon nem férek hozzá és 2db csavarból az eggyik még be is van gyógyulva sajna a képeket csinálom B).

Azt viszont még most sem tudom hogy kell e az az 1mm-es lyuk?

thx

Megosztás:

Na ja ma ezzel cuumiztam legelább 4 órát azt hittem megkönnyitem a saját dolgom és nem veszem le a szivosort.

Hát le kellett volna venni mert naon nem férek hozzá és 2db csavarból az eggyik még be is van gyógyulva sajna a képeket csinálom B).

Azt viszont még most sem tudom hogy kell e az az 1mm-es lyuk?

thx

Hali.

Már az is sokkal megkönnyitené a dolgod, ha a légszüröháztól jövö szivocsövet levennéd. (gondolom erre gondolsz a szivosor alatt, mert azt nem kell hozzá levenni)

Én kicseréltem a torx csavarokat hatlapfejü 8-as csavarra, igy könnyebb lett a dolgom, mert a szivócsövet félretolva simán elfér az alsó csavarhoz a csillag villás kulcs, a fentihez pedig lekötöm a nyomó benzincsövet, és a visszavezetö benzincsövet is, igy simán odaférek a csuklós crovával.

Igaz, a felsö csavart igy sem egyszerü visszakapatni a menetbe.

Megosztás:

Hali.

Már az is sokkal megkönnyitené a dolgod, ha a légszüröháztól jövö szivocsövet levennéd. (gondolom erre gondolsz a szivosor alatt, mert azt nem kell hozzá levenni)

Én kicseréltem a torx csavarokat hatlapfejü 8-as csavarra, igy könnyebb lett a dolgom, mert a szivócsövet félretolva simán elfér az alsó csavarhoz a csillag villás kulcs, a fentihez pedig lekötöm a nyomó benzincsövet, és a visszavezetö benzincsövet is, igy simán odaférek a csuklós crovával.

Igaz, a felsö csavart igy sem egyszerü visszakapatni a menetbe.

Na ja csak annyi a gond hogy ami a benzincsöveknél van torx az sajna már szana és most ötletem sincs hogyan szegyem ki!? B).

A benzincsö lekötéséhez kell tudni valami fontosat vagy csak annyi hogy leszedem és visszarakom?

Köszi a válaszokat

Megosztás:

Épp most ugrottam neki az agr szelep kitakarításának. Már nagyon ráfért mert elég vastag kokszréteg van rajta de érzésre elég könnyen jár. Azt nem tudom hogy hogy tudom kimosni a járatokat, be lehet ezt áztatni addig hogy az elektromos része ne érjen a folyadékhoz? Ja és még valami: ki lehet csavarni belőle azt a torx fejű valamit amivel végülis nyitja/zárja azt a járatot ?

Megosztás:

Leszeded és visszarakod. Fog némi benzin kijönni B)

Hali

Na leszettem és vissza is raktam mert sajna az a csavar meg sem mozdul és a tenyerem már nagyon kivan szóval

holnap megyek valami szakihoz csak azért az 1 csavarért hogy leoperálja de ha már ő sem fogja tudni na akkor leszek nagy kakiban :D.

ötletem sincs hogyan szedjem ki? pedig csak ezért vettem 1 torx készletet B). Ja ha lehuzom a csatit az agr-ről akkor megkéne szönnie a dadogásnak vagy ugyanazt kell tapasztalnom mert már egyre jobban gyanakszom hogy lambda szonda?!

De azért thx

Megosztás:

Hali

Na leszettem és vissza is raktam mert sajna az a csavar meg sem mozdul és a tenyerem már nagyon kivan szóval

holnap megyek valami szakihoz csak azért az 1 csavarért hogy leoperálja de ha már ő sem fogja tudni na akkor leszek nagy kakiban B).

ötletem sincs hogyan szedjem ki? pedig csak ezért vettem 1 torx készletet B). Ja ha lehuzom a csatit az agr-ről akkor megkéne szönnie a dadogásnak vagy ugyanazt kell tapasztalnom mert már egyre jobban gyanakszom hogy lambda szonda?!

De azért thx

Az a torx készlet jó lesz még máshová is a kocsiban, elég sok helyen van benne :D

Ha lehúzod, sztem vészüzemmódra kapcsol az ECU.

Megosztás:

Ja ha lehuzom a csatit az agr-ről akkor megkéne szönnie a dadogásnak vagy ugyanazt kell tapasztalnom mert már egyre jobban gyanakszom hogy lambda szonda?!

Hali.

Nekem nem volt dadogás, se akkor mikor rossz volt a lambdám, (valszeg most is csere éretté vált, univerzális van benne)

se akkor, mikor döglödött az AGR. Itt csak néha rántott egyet. (de lehet ez is már a gyujtókábel miatt volt.)

Csak dobott 47-es hibakodot.

Dadogás akkor volt amikor kifeküdtek a gyujtókábelek.

Megosztás:

'Épp most ugrottam neki az agr szelep kitakarításának. Már nagyon ráfért mert elég vastag kokszréteg van rajta de érzésre elég könnyen jár. Azt nem tudom hogy hogy tudom kimosni a járatokat, be lehet ezt áztatni addig hogy az elektromos része ne érjen a folyadékhoz? Ja és még valami: ki lehet csavarni belőle azt a torx fejű valamit amivel végülis nyitja/zárja azt a járatot ?'

Elfelejtettem még valamit: lennie kell az agr-nél tömítésnek?; mert mikor én leszedtem nem találtam.

Megosztás:

'Épp most ugrottam neki az agr szelep kitakarításának. Már nagyon ráfért mert elég vastag kokszréteg van rajta de érzésre elég könnyen jár. Azt nem tudom hogy hogy tudom kimosni a járatokat, be lehet ezt áztatni addig hogy az elektromos része ne érjen a folyadékhoz? Ja és még valami: ki lehet csavarni belőle azt a torx fejű valamit amivel végülis nyitja/zárja azt a járatot ?'

Elfelejtettem még valamit: lennie kell az agr-nél tömítésnek?; mert mikor én leszedtem nem találtam.

C16NZ-n van. A tied nem tudom milyen motor, tedd ki aláírásba (vezérlőpult->aláírás szerkesztése) B) .

Megosztás:

Hali.

X16XEL-en van alu tömités, nem tom ilyen motorod van, de sz.tem ott is kell lennie tömitésnek, különben kifujna, és nem érne semmit ez a kipuff gáz visszavezetés.

Az elektromos részhez nem folyik be a tisztitó folyadék, nekem legalábbis nem folyt, jól befujtam Cleaner-el, jól meg rázoggattam B) és nem döglött be.

Igaz le lett zárva.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.