csicsó Elküldve Január11, 2015 Megoszt Elküldve Január11, 2015 X16SZR mennyire rinyál sárga lámpicsekkel az AGR lefalazásra? :hiya: Semennyire ha jó a szelep :icon1: Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Március19, 2015 Megoszt Elküldve Március19, 2015 A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu Miért kormolódik a szelep ha le van zárva? Elkezdte dobálni a 1405 hibakódot,1 éves a szelep <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
eddi Elküldve Április30, 2015 Megoszt Elküldve Április30, 2015 Sziasztok.Nekem is előjött ez AGR probléma dolog,X16XEL motorkódú a gép, hol találom pontosan? Esetleg képet tud valaki küldeni róla? Köszönöm Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április30, 2015 Megoszt Elküldve Április30, 2015 Sziasztok.Nekem is előjött ez AGR probléma dolog,X16XEL motorkódú a gép, hol találom pontosan? Esetleg képet tud valaki küldeni róla? Köszönöm Üdv, itt van egy kép a fékfolyadék tartálytól tudsz viszonyítani. Link to comment Megosztás: More sharing options...
bond1 Elküldve Június1, 2015 Megoszt Elküldve Június1, 2015 sziasztok 1.7td isuzunál ugye se egr se agr szelep snincs?köszönöm Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Június2, 2015 Megoszt Elküldve Június2, 2015 sziasztok 1.7td isuzunál ugye se egr se agr szelep snincs?köszönöm Nahát nem olyan rég kérdezte valaki...de már nem emlékszem a válaszra, úgy rémlik nincs. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bundee Elküldve Június2, 2015 Megoszt Elküldve Június2, 2015 EGR = AGR csak az egyik angol, a másik német. sziasztok 1.7td isuzunál ugye se egr se agr szelep snincs?köszönöm Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sütee Elküldve Augusztus7, 2015 Megoszt Elküldve Augusztus7, 2015 Sziasztok. X20 DTL Zafira A 2.0 2000 év EGR szeretném lezárni. Tudna valaki segíteni nekem, hogy álljak neki? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
hanis Elküldve Február14, 2016 Megoszt Elküldve Február14, 2016 Sziasztok! Nekem is hasonló hónapok óta húzódó gondom lenne, egyre inkább azt gondolom,olvasom, hogy itt kéne keresnem a probléma megoldását. A jelenség röviden, 3000 fordulat alatt van egy kis gondolkodás betorpanás, és olyan 3500 felett kezd el húzni az autó. Nyáron melegben, klíma használatával meg főleg felerősödik a jelenség. Amikor dugóban araszolok nagyon alacsony sebességnél, mikor csak szinte gurulok alap fordulaton, nem tudok úgy kevés gázt adni , hogy ne kezdjen el rángatni az autó. Rángat, én meg bólogatok, mint egy kezdő vezető, a kuplunggal és plusz gázzal kell játszanom, hogy ne fulladjon le. Egy 1.6 Z16XER motorkódú kombi Astrám van. Egyre inkább az EGR-re gyanakszom(olvasások után), de nekem sem hibakódom, se semmi nincs ezeken a tüneteken kívül. Mi lenne a teendőm? Legutóbb a komputeres a szelepfedelet akarta velem kicseréltetni 71000-ért a kipufogó gáz visszavezetés miatt. Válaszokat előre is köszönöm Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Február15, 2016 Megoszt Elküldve Február15, 2016 9 órája, hanis írta: Sziasztok! Nekem is hasonló hónapok óta húzódó gondom lenne, egyre inkább azt gondolom,olvasom, hogy itt kéne keresnem a probléma megoldását. A jelenség röviden, 3000 fordulat alatt van egy kis gondolkodás betorpanás, és olyan 3500 felett kezd el húzni az autó. Nyáron melegben, klíma használatával meg főleg felerősödik a jelenség. Amikor dugóban araszolok nagyon alacsony sebességnél, mikor csak szinte gurulok alap fordulaton, nem tudok úgy kevés gázt adni , hogy ne kezdjen el rángatni az autó. Rángat, én meg bólogatok, mint egy kezdő vezető, a kuplunggal és plusz gázzal kell játszanom, hogy ne fulladjon le. Egy 1.6 Z16XER motorkódú kombi Astrám van. Egyre inkább az EGR-re gyanakszom(olvasások után), de nekem sem hibakódom, se semmi nincs ezeken a tüneteken kívül. Mi lenne a teendőm? Legutóbb a komputeres a szelepfedelet akarta velem kicseréltetni 71000-ért a kipufogó gáz visszavezetés miatt. Válaszokat előre is köszönöm Ha meg lehet oldani, le kell zárni a visszavezetést. Biztosan anyázni fog érte, de kiderül, ha az a baj. Az alacsony fordulaton nagy gázra bakkecskézés gyújtás is lehet. Akár gyertyakábel is... Link to comment Megosztás: More sharing options...
hanis Elküldve Február16, 2016 Megoszt Elküldve Február16, 2016 Szia! Inkább kis gázra bakkecskézik. Ha araszolgatásnál nagyobb gázt adok, akkor nincs gond, de ha csak éppen gázt akarok adni, akkor rángat. Kigyorsításnál is érezhetően 2500-3000 felett indul meg. köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Március27, 2016 Megoszt Elküldve Március27, 2016 (edited) Akinek le van falazva X16SZR-en az EGR,mondja már meg,hogy a motorvezérlő dobja-e a sárgát?(néha,mindig,soha?)Tegnap kicseréltem a kb.1,5 évet (10 ezer km)futott szelepemet(ERA márkájú,nem a legolcsóbb,új volt)egy e-bay-ról vett óccsóra(új,a záró lemezt alá tettem)indítás után ok (no check lámpa)majd 90km után elöjött újfennt Holnap kiveszem a záró lemezt,próba... Módosítva Március27, 2016 : csicsó Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Március28, 2016 Megoszt Elküldve Március28, 2016 Nekem nem anyázik rá. Eredeti gyári van benne, sörös dobozból van kivágva a lezárás. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Március28, 2016 Megoszt Elküldve Március28, 2016 17 perce, daykiller írta: Nekem nem anyázik rá. Eredeti gyári van benne, sörös dobozból van kivágva a lezárás. Mert lehet már átégett. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Március28, 2016 Megoszt Elküldve Március28, 2016 15 órája, csicsó írta: Akinek le van falazva X16SZR-en az EGR,mondja már meg,hogy a motorvezérlő dobja-e a sárgát?(néha,mindig,soha?)Tegnap kicseréltem a kb.1,5 évet (10 ezer km)futott szelepemet(ERA márkájú,nem a legolcsóbb,új volt)egy e-bay-ról vett óccsóra(új,a záró lemezt alá tettem)indítás után ok (no check lámpa)majd 90km után elöjött újfennt Holnap kiveszem a záró lemezt,próba... Kivettem a lemezt,igy meg átváltott bakkecske üzemmódra,ugrált,fulladt de cefet módon,de sárga lámpa az nem volt,csak kb.5km után jött elö. Ennyit bìrt az új szelep?90km... Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Március28, 2016 Megoszt Elküldve Március28, 2016 (edited) 14 perce, csicsó írta: Kivettem a lemezt,igy meg átváltott bakkecske üzemmódra,ugrált,fulladt de cefet módon,de sárga lámpa az nem volt,csak kb.5km után jött elö. Ennyit bìrt az új szelep?90km... Az EGR visszavezeti az égésterméke egy részét a motorba, ha ez túl sok nyilván nem fog rendesen működni az autó. Mivel kipufogó gáz halad rajta keresztül előbb-utóbb mindegyik akadni fog a koksztól, ezért falazzák le, erre meg szokta dobni a sárga lámpát. Lehet venni elektronikát ami kijátsza ezt, de aki ideáig eljut hogy lefalazza azt általában nem zavarja az időnkénti sárga lámpázás. Hogy neked rossz-e a szeleped és ezért rángat tőle a motor, sajna innen nem tudom megmondani. Módosítva Március28, 2016 : zotya975 Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Március29, 2016 Megoszt Elküldve Március29, 2016 On 2016. 03. 26. at 21:50, csicsó írta: Akinek le van falazva X16SZR-en az EGR,mondja már meg,hogy a motorvezérlő dobja-e a sárgát?(néha,mindig,soha?)Tegnap kicseréltem a kb.1,5 évet (10 ezer km)futott szelepemet(ERA márkájú,nem a legolcsóbb,új volt)egy e-bay-ról vett óccsóra(új,a záró lemezt alá tettem)indítás után ok (no check lámpa)majd 90km után elöjött újfennt Holnap kiveszem a záró lemezt,próba... Az elektronikus vezérlésűt általában menet közben, akkor is tolóüzemben( mikor motorfékez az ember) leteszteli a vezérlő. Kinyitja/bezárja néhányszor és közben figyeli a szívótorokban a vákuum változását. Ha nincs változás, akkor hibaként jelzi egy sárga lámpával és kizárja ezt a szabályzást a motorvezérlésből a következő indításig. Nekem is sárgalámpázik a lefalazott EGR-re...vizsgán szokott ebből galiba lenni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Március29, 2016 Megoszt Elküldve Március29, 2016 11 órája, pszilaj írta: Az elektronikus vezérlésűt általában menet közben, akkor is tolóüzemben( mikor motorfékez az ember) leteszteli a vezérlő. Kinyitja/bezárja néhányszor és közben figyeli a szívótorokban a vákuum változását. Ha nincs változás, akkor hibaként jelzi egy sárga lámpával és kizárja ezt a szabályzást a motorvezérlésből a következő indításig. Nekem is sárgalámpázik a lefalazott EGR-re...vizsgán szokott ebből galiba lenni. De nekem nem sárgázott 1,5 évig az új szeleppel,így volt müszakin mindig... Tegnap visszaraktam a régit,amit elötte 1 napig áztattam olajban,ma mentem vele 100km-t és a lámpa nem gyulladt ki egyszer sem Most akkor mi van? Link to comment Megosztás: More sharing options...
joecockroach Elküldve Június27, 2016 Megoszt Elküldve Június27, 2016 Sziasztok! Valaki meg tudja nekem mondani, hogy a 93as évjáratú C16SE motoromban kell lennie EGR szelepnek? Létezik hogy abban még nem volt? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiu Elküldve Június27, 2016 Megoszt Elküldve Június27, 2016 18 perce, joecockroach írta: Sziasztok! Valaki meg tudja nekem mondani, hogy a 93as évjáratú C16SE motoromban kell lennie EGR szelepnek? Létezik hogy abban még nem volt? Abban olyan nincs. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
zsolt5566 Elküldve Július16, 2016 Megoszt Elküldve Július16, 2016 sziasztok nekem is lezárták,nem is volt gond 2 hónapig most megint ég a sárga lámpa,csak ujra inditás után alszik el.utána egy pár napig megint semmi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Július17, 2016 Megoszt Elküldve Július17, 2016 A lezárásra nekem is sárgalámázik, főleg 20 km után, motorféknél... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Veritas Elküldve Július31, 2016 Megoszt Elküldve Július31, 2016 Sziasztok! Most vettem egy X16XEL 99-es astrát (270e km). Olvasgatván a neten én is lapolnék, meg beépítenék egy ilyen e-bay-es okosegérszelepet. Viszont nem tudom eldönteni, hogy egy 2000 ft-os OBD2 ELM327 bluetooth-os cuccal menne a hibakód olvasás az én autómmal? Van ebbe valakinek tapasztalata? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bundee Elküldve Július31, 2016 Megoszt Elküldve Július31, 2016 17 perce, Veritas írta: Sziasztok! Most vettem egy X16XEL 99-es astrát (270e km). Olvasgatván a neten én is lapolnék, meg beépítenék egy ilyen e-bay-es okosegérszelepet. Viszont nem tudom eldönteni, hogy egy 2000 ft-os OBD2 ELM327 bluetooth-os cuccal menne a hibakód olvasás az én autómmal? Van ebbe valakinek tapasztalata? Egyik F Astra sem OBD2-es. Opcom-al lehet próbálkozni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Veritas Elküldve Július31, 2016 Megoszt Elküldve Július31, 2016 43 perce, Bundee írta: Egyik F Astra sem OBD2-es. Opcom-al lehet próbálkozni. Ja, bocsi ezt nem írtam . Ez G-s astra. De lehet még ez sem ODB2-es? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts