Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

AGR szelep lezárás

bszemethy

Recommended Posts

És mennyit jelenthet ez a fogyasztásban, ha sok benne a trutyi? Sokat ehet emiatt? Erő az van benne és megy is mint állat, de városban sokat zabál.

Mivel jobban harapja az aszfaltot, így nem kell annyira nyomnod a gázpedált, ergo kevesebb lesz a fogyasztás.

ha ki lehet tisztítani, akkor persze, inkább tisztítsd ki, de ha meghalt, akkor inkább lefalazás, mint újta venni... szerintem! <_<

Enyém a mai napig működőképes, de inkább lezártam. Észrevehető a különbség. :angry:

Megosztás:

• 2 weeks later...
De érdekes...ennek a 16 szelepesnek is a jobbról második gyertyánál olajos a furat... :P

Azt hittem csak enyém ilyen extra... :angry:

Biztos szivárgott a tömítés alatt mint az enyémben. A gyertyafészekben állt az olaj míg kinem cseréltem a szelepfedélben a tömítést :P Majdnem 5000-be került, de jó lett <_<

Megosztás:

X14xe motornál csinált már valaki lezárást?Hol találhato ? Mit és hogyan csinált?Érezhetö különbség?

Én, példának okáért. Ha a nagy műanyag burkolat mellett jobbra benézel, ott fogja két torx az EGR-t. Vágj ki egy méretben megfelelő lemezt, és tedd oda közé. A többit már leírtuk itt (ezt is, igazából). <_< Ha nincs vele baj, akkor nem biztos, hogy érzel változást. Akkor sem árt persze a művelet, de akkor tiéd a döntés. Ha haldoklik az EGR, akkor pucold ki és zárd le.

Megosztás:

Én, példának okáért. Ha a nagy műanyag burkolat mellett jobbra benézel, ott fogja két torx az EGR-t. Vágj ki egy méretben megfelelő lemezt, és tedd oda közé. A többit már leírtuk itt (ezt is, igazából). <_< Ha nincs vele baj, akkor nem biztos, hogy érzel változást. Akkor sem árt persze a művelet, de akkor tiéd a döntés. Ha haldoklik az EGR, akkor pucold ki és zárd le.

Haldoklás?:ki szokot villanni a lámpa de nem mindig csak amikor hosszabb utra megyek(kb20km)

Vagy valami más miatt is lehet ez?

Megosztás:

05, de ilyen kód nincs. Vagy esetleg 0500 a kód. 10-5-10-10 villanás. Ez esetben alapjárat szabályzó léptetőmotor a baj. Számold meg még egyszer, figyelmesen. Az aláírásodba pedig írd be a motorkódot. Köszi.

Igen jobban megfigyeltem és 10-5-10-10 lett ./csak eza 10 villogás zavart be egymás után)

Pontosabban milyen problémám lehet?Hogyan lehet javitani?

Megosztás:

Igen jobban megfigyeltem és 10-5-10-10 lett ./csak eza 10 villogás zavart be egymás után)

Pontosabban milyen problémám lehet?Hogyan lehet javitani?

Lehet csak ki kell takarítani és a helyét is. <_<

0500 Idle speed stepper motor/idle air regulator

Alapjárati motor problem

Ismétlés a tudás anyja. :angry:

Megosztás:

• 2 weeks later...

Sógorom Y20DTH motoros Zafirájában Egr szakadás hibát dobott. Van valakinek ezzel a motorral tapasztalata (tudom F-be nem szerelték de hátha...)

Nagyon drága egy új egr. Én javasoltam neki a takarítást és mivel szakadás hiba jött a csatlakozók és a kábelek átnézését.

Csak nagyon ritkán jön elő a hiba, de akkor az elektronika valoszínű vészprogramra kapcsol, mert, megy ugyan, de erőtlenné válik a motor (mintha turbó nélkül menne)

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.