hening Elküldve November16, 2008 Megoszt Elküldve November16, 2008 Hali. Bocs,hogy ide írok de hátha itt tudtok valamit hozzászólni. :lol: Vectra B-m van X16XEL mocival. Próbáltam a leírás szerint villogtatni,de ha csak gyujtást adtam rá akkor egyszerűen kialudt az engine lámpa és semmi! Viszont ha ráindítok akkor 32szer villan aztán folyamatosan világít. Ez jelent valamit? :lol: Thx. Immo-s az autó? Link to comment Megosztás: More sharing options...
shamlee Elküldve November16, 2008 Megoszt Elküldve November16, 2008 Igen. Ez miben változtat? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve November16, 2008 Megoszt Elküldve November16, 2008 Igen. Ez miben változtat? :lol: Attól, hogy villog, meg viláít, még beindul? Link to comment Megosztás: More sharing options...
shamlee Elküldve November17, 2008 Megoszt Elküldve November17, 2008 Bocs! Biztos rosszul fogalmaztam,nem villog hanem én akartam kivillogtatni a hibakódokat. Van néhány probléma a kocsival de működik. Menet közben nem villan ki semmi,csak nem húz csak alacsony +magas fordulatoknál. 1500-2200 között elmegy az erő és elkezd rángati de nem mindíg. Meg ilyesmi gondok vannak. http://data.hu/get/680711/Vectra-B-adatok-konyvek.zip.html. Itt leirják,hogy kell házilag kivillogtatni a hibakódokat X16XEL mocira,Vectra B-nél. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve November17, 2008 Megoszt Elküldve November17, 2008 Ha nincs hibakódod, akkor nem biztos hogy fog villogni. Amúgy 10 pólusnál A-B, 16 pólusnál 5-6 pint kell összekötni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
shamlee Elküldve November17, 2008 Megoszt Elküldve November17, 2008 Thx. 16 polus van ugyhogy 5-6. Akkor remélem azért nem villog mert nincs hiba! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve November22, 2008 Megoszt Elküldve November22, 2008 Én kicseréltem az AGR szelepet... ~18 eHUF-ért már lehet venni újat... (X14XE - 1996) A vakolásra azt mondta a szerviz h egy bizonyos évjárat után szoftveresen ki lehet iktatni ezt a rendszert és akkor vakolva sem ad hibalámpát. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve November22, 2008 Megoszt Elküldve November22, 2008 Én kicseréltem az AGR szelepet... ~18 eHUF-ért már lehet venni újat... (X14XE - 1996) A vakolásra azt mondta a szerviz h egy bizonyos évjárat után szoftveresen ki lehet iktatni ezt a rendszert és akkor vakolva sem ad hibalámpát. Tudtommal csak a G astráknál lehet kiütni, a Z16XE motorokon, méghozzá a 2004-es progi rátöltésével, mert azokban gyárilag nem volt ez az AGR szelep. Egyébként 97-től voltak azok a vezérlők, amelyik hibát ad hosszú motorfék üzemben az AGR lezárásra. De akkor sem áll át vészüzemre, csak letárolja a hibakódot. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mikka Elküldve November29, 2008 Megoszt Elküldve November29, 2008 sziasztok,nekem is rángat az 1,4es 16v-s 1997es opelem,általában váltások között ha a gázadás nem egyenletes,hibakódot nem ír,mivel elég friss a kocsi ezért AGR-t még nem néztük meg,szerintetek lehet az AGR ludas vagy mi más okozhatná még? a válaszokat elöre is köszönöm Üdv:Mikero Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve December5, 2008 Megoszt Elküldve December5, 2008 AGR-nél biztos dobna hibát!(szvsz)Legalábbis az én F Astrám az dobott! Le is zártuk ,utána jó lett(csak hosszú motoféknél világított néha a sárga ,de később arról is leszokott!) :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve December5, 2008 Megoszt Elküldve December5, 2008 sziasztok,nekem is rángat az 1,4es 16v-s 1997es opelem,általában váltások között ha a gázadás nem egyenletes,hibakódot nem ír,mivel elég friss a kocsi ezért AGR-t még nem néztük meg,szerintetek lehet az AGR ludas vagy mi más okozhatná még? Igen, okozhatja. Zárd le próbaképpen. :lol: AGR-nél biztos dobna hibát!(szvsz)Legalábbis az én F Astrám az dobott! Egyáltalán nem biztos. Van amikor sosem zár rendesen az AGR, ezt nem feltétlen jelzi a sárga pilács. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve December7, 2008 Megoszt Elküldve December7, 2008 Van amikor sosem zár rendesen az AGR, ezt nem feltétlen jelzi a sárga pilács. Ez biztos így van. Az enyém mikor először rángatott,fulladozott azután mindig dobta a sárgát és írta a 1405-öt(ha jól emléxem annyi volt a hibakód)! Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve December8, 2008 Megoszt Elküldve December8, 2008 Azt hiszem az AGR napjai meglettek számlálva,pedig még kapott egy esélyt,de ma megint majdnem megszívatott,mert leállt és alig tudtam újra indítani. Hétvégén lefalazom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
olbeteam Elküldve Január3, 2009 Megoszt Elküldve Január3, 2009 Hali, nekem van egy 2001-es 2.0 dízel Vectram, sztem nekem is AGR hibám lehet, mert üzemi hőfokon jön a kis lámpa és amikor alapjáratra lecsökken a fordulatszám, akkor nem pörög az autó 2e többet, mikor elváltom a 2.-at, utána megy minden. Esetleg vki képe lenne erről a szelepről, h hol találom a motoron? ( szervízben egyszer már takarították, legutóbbi bemérés szerint vákuumszivattyút kéne vennem 78 000 Ft-ért... ) Köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
AtiZafi Elküldve Január3, 2009 Megoszt Elküldve Január3, 2009 Hali, nekem van egy 2001-es 2.0 dízel Vectram, sztem nekem is AGR hibám lehet, mert üzemi hőfokon jön a kis lámpa és amikor alapjáratra lecsökken a fordulatszám, akkor nem pörög az autó 2e többet, mikor elváltom a 2.-at, utána megy minden. Esetleg vki képe lenne erről a szelepről, h hol találom a motoron? ( szervízben egyszer már takarították, legutóbbi bemérés szerint vákuumszivattyút kéne vennem 78 000 Ft-ért... ) Köszi Ha minden igaz a 100 LE dízel y20DTH-ról beszélsz Motorburkolat le.......3 csavar Aztán ott lesz előtted egy kb 8-10 cm átmérőjű kerek valami amire egy vákumcső megy...........na ez az AGR 2 csavar fogja amit nyugodtan kiszedhetsz, nem lehet elszúrni. pucolni sok mindennel szokták, fadarab, nitrohigító a TIS pedig rézdrót kefét ír. a lényeg hogy finom legyél. nekem egy sima rongy is leszedte a retket. szívogasd meg a száddal ha nem szorul akkor nem ott van a gáz. a vákuumszivattyú szarakodása alapjáraton tényleg okozhat problémát, de nézd meg nem szív -e valahol "hamis" levegőt (kidörzsölődésék) vagy éppen dugulások, és ezért nem kielégítő a vákum az AGR-nél Link to comment Megosztás: More sharing options...
olbeteam Elküldve Január3, 2009 Megoszt Elküldve Január3, 2009 Ha minden igaz a 100 LE dízel y20DTH-ról beszélsz Motorburkolat le.......3 csavar Aztán ott lesz előtted egy kb 8-10 cm átmérőjű kerek valami amire egy vákumcső megy...........na ez az AGR 2 csavar fogja amit nyugodtan kiszedhetsz, nem lehet elszúrni. pucolni sok mindennel szokták, fadarab, nitrohigító a TIS pedig rézdrót kefét ír. a lényeg hogy finom legyél. nekem egy sima rongy is leszedte a retket. szívogasd meg a száddal ha nem szorul akkor nem ott van a gáz. a vákuumszivattyú szarakodása alapjáraton tényleg okozhat problémát, de nézd meg nem szív -e valahol "hamis" levegőt (kidörzsölődésék) vagy éppen dugulások, és ezért nem kielégítő a vákum az AGR-nél Köszönöm, már le is szedtem, ccsak simán kitöröltem ronggyal, a szelep nagyon nehezen mozog, ha kézzel próbálom nyomkodni. Ez természetes? Link to comment Megosztás: More sharing options...
AtiZafi Elküldve Január3, 2009 Megoszt Elküldve Január3, 2009 Köszönöm, már le is szedtem, ccsak simán kitöröltem ronggyal, a szelep nagyon nehezen mozog, ha kézzel próbálom nyomkodni. Ez természetes? Rugó ellenében mozog,.......ennyi, de ha benyomod, és nem jön vissza a helyére, vagy érezhetően nem a rugó ellenében, nyomod hanem valami surlódás vélsz felfedezni az gáz. vákumot megtartja? ( összenyomod, majd befogod a szívócsövet és elengeded ) A szívótorokban tisztának kell lennie a szelep helyének ( benézel a kiszedett AGR helyén ) ha kokszos lekaparod Üdv: ati Link to comment Megosztás: More sharing options...
olbeteam Elküldve Január3, 2009 Megoszt Elküldve Január3, 2009 Rugó ellenében mozog,.......ennyi, de ha benyomod, és nem jön vissza a helyére, vagy érezhetően nem a rugó ellenében, nyomod hanem valami surlódás vélsz felfedezni az gáz. vákumot megtartja? ( összenyomod, majd befogod a szívócsövet és elengeded ) A szívótorokban tisztának kell lennie a szelep helyének ( benézel a kiszedett AGR helyén ) ha kokszos lekaparod Üdv: ati Visszamegy a helyére csak nehéz, sztem a vákuumszivattyúval lesz gond, ami a motor oldalán van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
olbeteam Elküldve Január4, 2009 Megoszt Elküldve Január4, 2009 Nem az AGR a hiba, ha megállok és a féken tartom a lábam, akkor nem jön ki, ha elengedem a féket egyből kijön. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Január4, 2009 Megoszt Elküldve Január4, 2009 Nem az AGR a hiba, ha megállok és a féken tartom a lábam, akkor nem jön ki, ha elengedem a féket egyből kijön. Fékrásegítő dob membránja át van szakadva és ott kap falsot,ezért áll le valszeg. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Január4, 2009 Megoszt Elküldve Január4, 2009 Jelentem AGR lezárva,próba kör megvolt. 100-ról iszonyat hosszú motorfék többször is és semmi,mint a vaj. Megszünt a 4.-ben 2000-nél a bak kecske üzemmód is,nem ugrál nem torrpan. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Január4, 2009 Megoszt Elküldve Január4, 2009 Jelentem AGR lezárva,próba kör megvolt. 100-ról iszonyat hosszú motorfék többször is és semmi,mint a vaj. Megszünt a 4.-ben 2000-nél a bak kecske üzemmód is,nem ugrál nem torrpan. "Öröm ét bódottá" :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
olbeteam Elküldve Január4, 2009 Megoszt Elküldve Január4, 2009 Fékrásegítő dob membránja át van szakadva és ott kap falsot,ezért áll le valszeg. A membránt a tűzfalon a nagy kerek valamiben találom? Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Január4, 2009 Megoszt Elküldve Január4, 2009 A membránt a tűzfalon a nagy kerek valamiben találom? A nagy kerek dob a főfékhenger mögött, fekete. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Január4, 2009 Megoszt Elküldve Január4, 2009 A membránt a tűzfalon a nagy kerek valamiben találom? Igen, de tudtommal nem szétszedhető (mondjuk ebben nem vagyok biztos). Ha jól sejtem, ilyen lehet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts