J0hnny Elküldve Október9, 2008 Megoszt Elküldve Október9, 2008 Azt egy egyszerű multiméterrel ki lehet mérni... ha igazi szaki lenne, ezt tudta volna ő is... :lol: Szaki...Gabi!Nem nyitunk egy műhelyt? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
shamlee Elküldve Október19, 2008 Megoszt Elküldve Október19, 2008 Sziasztok. Egy hete lettem tulaja egy B Vectrának (x16xel) . Az lenne a kérdésem,hogy fel tudna-e rakni valaki egy x16xel moci AGR szelepéről képet + az alapjárati mociról(bent a motorban)? Nem vagyok egy műszaki analfabéna meg ilyesmi de az motorokhoz nem értek. Ki szeretném tisztítani az alapjárati motort + lezárni az AGR-t,ugyanis az alapjáratom egyfolytában ingadozik 700-800 között,mintha ütemesen lépkednék a gázra. Vagy ha van valakinek ötlete,hogy mi lehet a probléma akkor azt szivesen fogadom. Előre is köszi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
shamlee Elküldve Október19, 2008 Megoszt Elküldve Október19, 2008 Bocsi. Most nézem,hogy Astra F topicba irtam. De a moci stimmel! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Október20, 2008 Megoszt Elküldve Október20, 2008 Sziasztok. Egy hete lettem tulaja egy B Vectrának (x16xel) . Az lenne a kérdésem,hogy fel tudna-e rakni valaki egy x16xel moci AGR szelepéről képet + az alapjárati mociról(bent a motorban)? Nem vagyok egy műszaki analfabéna meg ilyesmi de az motorokhoz nem értek. Ki szeretném tisztítani az alapjárati motort + lezárni az AGR-t,ugyanis az alapjáratom egyfolytában ingadozik 700-800 között,mintha ütemesen lépkednék a gázra. Vagy ha van valakinek ötlete,hogy mi lehet a probléma akkor azt szivesen fogadom. Előre is köszi. Ez még akár a lambda szonda is lehet :lol: Amúgy alapjárati motor a folytószelepházon, kis fekete hengeres, 4vezetékes csatival. AGR szelep pedig a szívósoron, nagyobb hengeres, 5 vezetékes csatival. Link to comment Megosztás: More sharing options...
shamlee Elküldve Október20, 2008 Megoszt Elküldve Október20, 2008 Thx. Megnézem. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zbandi Elküldve Október21, 2008 Megoszt Elküldve Október21, 2008 Sziasztok! Régóta olvasgatom a fórumot, nagyon sok hasznos információt kaptam az oldaltól! A kövezkező problémám lenne amiben a segítségeteket szeretném kérni, a szombati nap folyamán én is kevettem az agr szelepet a verdából (x16xel), mert nagy sebességnél motorfék üzemben kivillant a motorkontroll lámpa. Koszosnak annyira nem mondanám, mint amit többen írtatok, hogy meg volt szorulva stb. , ezen koksz, meg egy kis trutyi volt de ezektől megszabadítottam. Visszatétel után mentem próbakört minden rendben semmi hibajelzés. Ezek után a tegnapi napon mikor indultam hazafele a melóból a beindítás után kb. 10-15mp-ben bevillan majd folyamatosan világít a motorkontroll lámapa (1405 Exhaust Gas Re-circulation (EGR) valve, 0400 Exhaust gas circulation valve kivillantva.) Ez kb 4-5 újraindítás után megszünt, majd új villanás nélkül hazaértem. Csatlakozó kontaktspérevel tegnap megfújtam. Ma reggel ugyanúgy kivillant, de már nem tudtam leállítás-beindítással eltüntetni, és az alapjárat mintha nem lenne olyan egyenletes, mint eddig. Mi lehet a baj, hogy ílyen drasztikusas leromlott? Köszi:András Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Október21, 2008 Megoszt Elküldve Október21, 2008 kivillantva.) Ez kb 4-5 újraindítás után megszünt, majd új villanás nélkül hazaértem. Csatlakozó kontaktspérevel tegnap megfújtam. Ma reggel ugyanúgy kivillant, de már nem tudtam leállítás-beindítással eltüntetni, és az alapjárat mintha nem lenne olyan egyenletes, mint eddig. Mi lehet a baj, hogy ílyen drasztikusas leromlott? Köszi:András Bezony megszorulgat... elkopott a tengelye. Csere ill. lezárás, de a lezárás már nem fog segíteni a sárga lámpás helyzeteken, csak legalább nem maradsz ott vele sehol, ha nyitva szorul meg a szelep :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zbandi Elküldve Október21, 2008 Megoszt Elküldve Október21, 2008 Köszi a gyors választ. Nekem csak az a gondom, hogy eddig csak nagy tempónál jelentkezett a gond (90km/h) városban soha, most meg már alapjáraton is. Tehát ha nem nyúlok hozzá és nem piszkálom nyugodtan elvegetálhattam volna vele? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Október21, 2008 Megoszt Elküldve Október21, 2008 nem. ígyisúgyis előjött volna... Link to comment Megosztás: More sharing options...
shamlee Elküldve Október21, 2008 Megoszt Elküldve Október21, 2008 Az AGR szelep lezárása után biztos,hogy nem emelkedik a fogyasztás? ;) Haverom konyít ilyesmihez és szerinte emelkedni fog. Nem javasolja. Mindenképpen jó ha kiiktatom az AGR-t? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
knight Elküldve Október21, 2008 Megoszt Elküldve Október21, 2008 Szerintem nem igazán kellene emelkednie a fogyasztásnak mivel az égés szempontjából nem rosszabb, sőt jobb, hogy friss levegőt kap elhasznált helyett. Elsősorban a nitrogén-oxid kibocsátás nő meg egy kicsit ha lezárod. Nem biztos, hogy mindenképp jó ha kiiktatod - ha pl. olyan ECU-d van ami teszteli az AGR-t, akkor sűrűn világítani fog a check engine lámpa, ami még ugyan önmagában nem katasztrófa (ennek ugyanis nem vészprogram a hatása, hanem AGR áramkör kikapcs) DE emiatt előfordulhat, hogy nem veszel komolyan egy másik hibajelzést amit az ECU jelezni szeretne. De következzen egy friss AGR-es tapasztalat: Az enyém 3-5%-os szinten nyitva marad lezárt állapotban is -emiatt falsot kap a motor és hidegen rángat... szóval ilyet is tud az AGR. Most egy jó alapos pucolás jön, s ha nem segít akkor csere. Link to comment Megosztás: More sharing options...
shamlee Elküldve Október21, 2008 Megoszt Elküldve Október21, 2008 Thx a gyors válaszért. Tisztítás az biztos a lezárást még átgondolom. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Október22, 2008 Megoszt Elküldve Október22, 2008 Az AGR szelep lezárása után biztos,hogy nem emelkedik a fogyasztás? ;) Haverom konyít ilyesmihez és szerinte emelkedni fog. Nem javasolja. Mindenképpen jó ha kiiktatom az AGR-t? :D Nem fog nőni a fogyasztás. Sőt, zk-n is átmegy. :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
shamlee Elküldve Október22, 2008 Megoszt Elküldve Október22, 2008 Zsir! ;) Akkor sztem lezárom holnap. :D Thx. Link to comment Megosztás: More sharing options...
shamlee Elküldve Október25, 2008 Megoszt Elküldve Október25, 2008 Nos, elég hamar eljutottam odáig,hogy teljesen lehetetlen számomra kiszedni az AGR szelepet! ;) Olyan helyen van,hogy nem lehet hozzáférni a csavarokhoz! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
panizzi Elküldve Október31, 2008 Megoszt Elküldve Október31, 2008 A hibajelenség hasonló volt a leírtakkal,annyiban különbözött,hogy csak tartós magas sebesség mellett/140-160/ állt le ,de csak akkor,ha a kuplungod kinyomtam. A kuplung felengedésekor/ami a szíjszakadás miatt veszélyes/vagy újraintításkor gázadás mellett továbbra is ment az autó./a check lámpa sem gyulladt ki/ Nem csak le kell vakolni a szelepet,hanem a számítógépet felül kell írni frissebb progival,mert ha ezt nem tesszük meg,továbbra is működtetni próbálja a szelepet,ami a check lámpa kigyulladását eredményezi. Nálam is ez jön ki mostanában. Viszonylag magas fordulatról (3000-) kinyomva a kuplungot leáll az autó. Azt megfigyeltem, ha menet közben elveszem a gázt sebességben, és kvázi rángat, akkor kuplungra leáll. Ez a sw update hol, kivel, mikor?? Ilyen lemezt nem tud valaki legyártani? Egyszerűbb lenne gépen jópárat csinálni. CAD rajzolás nem gond. szerk: G, Z14XE, 2002 Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Október31, 2008 Megoszt Elküldve Október31, 2008 Nálam is ez jön ki mostanában. Viszonylag magas fordulatról (3000-) kinyomva a kuplungot leáll az autó. Azt megfigyeltem, ha menet közben elveszem a gázt sebességben, és kvázi rángat, akkor kuplungra leáll. Ez a sw update hol, kivel, mikor?? Ilyen lemezt nem tud valaki legyártani? Egyszerűbb lenne gépen jópárat csinálni. CAD rajzolás nem gond. szerk: G, Z14XE, 2002 Legegyszerűbb otthon valami könnyebbfajta fémből lemezvágó ollóval megcsinálni. Hamarabb megvagy vele mintha CAD-ben megrajzolnád. Meg amúgyis ... egy rendes autós beállítottságú ember nem CAD-et használ. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
rtomi Elküldve November1, 2008 Megoszt Elküldve November1, 2008 Arra a döntésre jutottam,hogy nem dugózom le az AGR szelepet csak majd,ha b@szakodni fog. Egyenlőre működik. :D ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zbandi Elküldve November13, 2008 Megoszt Elküldve November13, 2008 Sziasztok! Multhéten én is kicseréltem az AGR szelepemet (új, GM), az inditás utáni pár másodpercel kivillanó sárga motorkontroll lámpa eltünt, de a nagy tempónál történő (autópályán) hosszú motorféknél kivillan. Mi okozhatja ezt? Esetleg az lehet gond hogy nem volt hibakód törlés az autón? Válaszokat előre is köszönöm: András Link to comment Megosztás: More sharing options...
szobikari Elküldve November13, 2008 Megoszt Elküldve November13, 2008 Sziasztok! Multhéten én is kicseréltem az AGR szelepemet (új, GM), az inditás utáni pár másodpercel kivillanó sárga motorkontroll lámpa eltünt, de a nagy tempónál történő (autópályán) hosszú motorféknél kivillan. Mi okozhatja ezt? Esetleg az lehet gond hogy nem volt hibakód törlés az autón? Válaszokat előre is köszönöm: András Lezárni nem lehetett volna? :lol: Szerintem érdemes lenne pár mp-re levenni az akksisarut, ha jól tudom, akkor törlődik a tárolt hibakaúd. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve November13, 2008 Megoszt Elküldve November13, 2008 Multhéten én is kicseréltem az AGR szelepemet (új, GM), az inditás utáni pár másodpercel kivillanó sárga motorkontroll lámpa eltünt, de a nagy tempónál történő (autópályán) hosszú motorféknél kivillan. Mi okozhatja ezt? Esetleg az lehet gond hogy nem volt hibakód törlés az autón? Ki kéne olvasni, mert ez meg még a lambda is lehet pl... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zbandi Elküldve November13, 2008 Megoszt Elküldve November13, 2008 Ki kéne olvasni, mert ez meg még a lambda is lehet pl... :P Szia! Kiolvastam és csak 2 hibakódom van az, 1405 és a 0400 hibakódokat villogja ki! Ismerős mondta hogy érdemes lenne elvinni opelékhoz hogy dugják fel computerre, valami átvizsgálásnak mondta, árban 6-7k környékén emlegette. Szerintetek megéri egy ilyenre elvinni, gondolom egyúttal a hibakódokat is töröltethetném? Lezárni nem lehetett volna? :lol: Szerintem érdemes lenne pár mp-re levenni az akksisarut, ha jól tudom, akkor törlődik a tárolt hibakaúd. :lol: Sajnos, tudtommal az én autóm olyan már, hogy ha leveszem a sarut akkor sem törlődnek a hibakódok. :) András Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve November13, 2008 Megoszt Elküldve November13, 2008 A 0400 azért kicsit durvább dolog, mert azt asszem akkor írja, ha elektromosan nem látja az AGR szelepet. Volt lehúzva róla? Nézd meg a csatlakozón a kontaktokat, pucold meg, +kontaktspray. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zbandi Elküldve November13, 2008 Megoszt Elküldve November13, 2008 Egyszer sajnos volt, még a régivel, mikor arrébb álltam a garázsban rádugás nélkül lett beindítva. (a szelep be volt szerelve csak nem volt rádugva.) Link to comment Megosztás: More sharing options...
shamlee Elküldve November16, 2008 Megoszt Elküldve November16, 2008 Hali. Bocs,hogy ide írok de hátha itt tudtok valamit hozzászólni. :lol: Vectra B-m van X16XEL mocival. Próbáltam a leírás szerint villogtatni,de ha csak gyujtást adtam rá akkor egyszerűen kialudt az engine lámpa és semmi! Viszont ha ráindítok akkor 32szer villan aztán folyamatosan világít. Ez jelent valamit? :lol: Thx. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts