Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

AGR szelep lezárás

bszemethy

Recommended Posts

Sziasztok

Tanakodom,hogy lezom én ish próbából a C1.6 NZ -nek.

Mechanikus,vákumos és mükszik mer érezni hogy mozgatja a membránt.

Csak annyi a tehendőm,hogy simánn vágok oda valami lemezt act csókolom??

Köszcsíí

Másik:(lehet nem ide kellene de, nade... ^_^ )

A katalizátort kibelezni,kiiktatni van értelme, estleg hogyan?

Csakis eggy kis lendületért... :-)

Nem. Neked elég ledugózni az EGR vákuumcsövét.

Megosztás:

2000-2500-alatt nem nagyon lehet autózni vele. ^_^

Szerintem meg nincs is AGR szelep. :D Kis fordulaton rángathat, ha nagyon alacsony a fordulat. De ha adnál egy gázfröccsöt gyorsulásnál és megtorpan meg rángat, akkor lambdaszonda cserés lesz valószínűleg.

Nem mindenki tiltáson használja, mint egyesek. ;) Amúgy az övé C14SE, a tied C14NZ. Főnökömé is NZ és tudtam én is alacsony fordulaton közlekedni az övével, csak ésszel kell. :D

ahogy DAy mondja, én pl 1500on is olyan nyugodtan autókázok vele ahogy kell :D

Megosztás:

Szerinted cserélték? Akkor nem biztos :D a turbó tele is fogja olajjal nyomni, fél évente de legalább évente célszerű kimosni, az egr csövét nem csak levenni kell hanem csapágysréttel telerakni gumikönyökönként 1 darabbal és meg van oldva, a katalizátor nem fog összeomlani hacsak nem izomból agyalod ^_^ és nem fogja mert lényegesen nehezebb kaszni és ez a motor se a hihetetlen gyorsulásáról híres.. :D

Na, mivel eldurrant a vizcso lehuztam az intercooler csovet hogy konnyebben hozzaferjek...

Van vmennyi olaj a coolerben, de igy elsore nem tunt veszesnek.

Viszont...

Lehuztam az EGR vakuumcsovet, es az tunt fel hogy megemelkedett a turbo fordulatszama...

Nem, nem a motore a vakuumos termosztatos dusitas miatt :D.

Valszeg igy hogy az EGR nem ereszti el a kipufogo nyomas egy reszet a szivooldalra jobban porog a turbo!

Na most.

Emellett meg lekaptam vegre a plombat a fustcsavarrol, egy hangyaf*nyit betekertem es jelentem tisztelettel megjottek a lovak :D

Hirtelen padlogazra egy pici pamacsot kikop de amint a turbo felporog semmi korom nincs.

Hja es megy az auto mint..... ööööö ahogy egy 68le-s dizelnek mennie kell :D.

Gyors nagyjabol meres szerint 16 rol 12-re ment le az ora szerinti 0-100-as ido.

Szoval most orules van, mar csak az alu porszivo csovel megtoldott huto gumicsovet kene kicserelnem ;).

Megosztás:

Na, mivel eldurrant a vizcso lehuztam az intercooler csovet hogy konnyebben hozzaferjek...

Van vmennyi olaj a coolerben, de igy elsore nem tunt veszesnek.

Viszont...

Lehuztam az EGR vakuumcsovet, es az tunt fel hogy megemelkedett a turbo fordulatszama...

Nem, nem a motore a vakuumos termosztatos dusitas miatt :D.

Valszeg igy hogy az EGR nem ereszti el a kipufogo nyomas egy reszet a szivooldalra jobban porog a turbo!

Na most.

Emellett meg lekaptam vegre a plombat a fustcsavarrol, egy hangyaf*nyit betekertem es jelentem tisztelettel megjottek a lovak :D

Hirtelen padlogazra egy pici pamacsot kikop de amint a turbo felporog semmi korom nincs.

Hja es megy az auto mint..... ööööö ahogy egy 68le-s dizelnek mennie kell :D.

Gyors nagyjabol meres szerint 16 rol 12-re ment le az ora szerinti 0-100-as ido.

Szoval most orules van, mar csak az alu porszivo csovel megtoldott huto gumicsovet kene kicserelnem ;).

Az már komoly tuning! ^_^

Megosztás:

Az már komoly tuning! ^_^

Nekem is csak egy váltófelújításba került :D mondjuk az enyémen picit több volt berhelve ettől :D mindegy, most elvileg totál gyári értékek vannak, nem zabál és ez így nagyon jó.. :D ;)

Megosztás:

Csáó!

Tudom már kiféléztétek a témát, de azért én is kérek egy kis biztatást.

98"-as 1.6 16v X16XEL g astrám van. nekem is szarakodik az EGR szelep. többször hidegen leesett a fordulat és leállt, meg gyorsításnál néha megtorpan.

hibakód EGR-t írt és tiszitás után 30-40 km után visszatért. nincs fölös 40.000 ft-m egy ilyenre.

ha megtisztítom a szelepet és lezárom lemezzel akkor nem fog gyengébb teljesítményt leadni? nem fog többet fogyasztani?

Megosztás:

Csáó!

Tudom már kiféléztétek a témát, de azért én is kérek egy kis biztatást.

98"-as 1.6 16v X16XEL g astrám van. nekem is szarakodik az EGR szelep. többször hidegen leesett a fordulat és leállt, meg gyorsításnál néha megtorpan.

hibakód EGR-t írt és tiszitás után 30-40 km után visszatért. nincs fölös 40.000 ft-m egy ilyenre.

ha megtisztítom a szelepet és lezárom lemezzel akkor nem fog gyengébb teljesítményt leadni? nem fog többet fogyasztani?

X16XEL zafirába lecsuktuk, és lényegesen jobb lett. Aztán kaptunk egy használt EGR-t szinte ajándékba Csergőék szervizében, és azóta még ahhoz képest is ég és föld. Lehet hogy vadászni kéne egy működő bontottat ^_^

Megosztás:

áhhh.

lakbenzin... brigéci olaj meg társai. mindennel tisztítottam az EGR-t, lezártam és visszatettem. rosszabb lett. igaz nem ált le. de menet közbe többet dadogott és gyengébbnek is éreztem.

most megint tisztítás és nem zárom le. valszeg az a helyes változat, hogy csak meg kell venni az újat azt kell lezárni és talán úgy happy lesz minden.

akkor most azért dadog az autó mert befolyásolja a visszatérő levegő (mert nem zár vagy nyit) vagy azért mert a gép látja, hogy az EGR nem műkszik és más feveréket állít össze?

tehát a EGR működése vagy sárga jel miatt szarakodik?

Megosztás:

áhhh.

lakbenzin... brigéci olaj meg társai. mindennel tisztítottam az EGR-t, lezártam és visszatettem. rosszabb lett. igaz nem ált le. de menet közbe többet dadogott és gyengébbnek is éreztem.

most megint tisztítás és nem zárom le. valszeg az a helyes változat, hogy csak meg kell venni az újat azt kell lezárni és talán úgy happy lesz minden.

akkor most azért dadog az autó mert befolyásolja a visszatérő levegő (mert nem zár vagy nyit) vagy azért mert a gép látja, hogy az EGR nem műkszik és más feveréket állít össze?

Lehet hogy a "sárga jel" mást is jelez, nem csak az EGR-t? ^_^

Megosztás:

áhhh.

Ha lezárod az egr-t és marad a dadogás stb akkor másnak van ott baja. Hacsak nem rosszul zártad le és falsot tud szívni a lezárásnál. Mivel zártad le? Mivel tömítettél?

A lezárástól nem lehet rosszabb.

Elvileg ha egr hiba van akkor lekapcsolja az ecu az egr működtetését, de nemáll "vészprogramra" mint más hibáknál. Persze ez csak at ecu által elekrtomosan működtetett egr-re igaz és nem a vákuumosakra.

Megosztás:

A vákumos EGR-t hogy lehet megbontani a tisztításhoz? Az enyém most a cső felől (ami a kipuffból jön föl) van levakolva, de szeretném kipuceválni. A ház azonban rá van sajtolva arra a levegőfogadó házra (tuti nem ez a szakneve <_< ) Az a rásajtolás nem úgy néz ki, mint amit megbont majd szépen visszasajtol az ember.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.