Dáwid Elküldve Szeptember6, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember6, 2009 Én lekaptam a kipuf. toroktól az alu csövet, ami megy a AGR szelephez, vágtam alu lemezből olyan formát, mint az alücső vége, kifúrtam a csavarnak a két jukat, aztán ment minden vissza, ahogy volt. Egy mikroszemnyi korom sem jut vissza a levegővel a motorba, minden a kipufogón távozik. + leszedtem a Szelepről a vákum csövet, mert minek menjen, ha nem dolgozik. A vákum cső végén lévő gumicsőbe megy betekertem egy csavart és kész. nah én ezt a számot feleztem meg :lol: a többi stimmel :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Szeptember6, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember6, 2009 Én lekaptam a kipuf. toroktól az alu csövet, ami megy a AGR szelephez, vágtam alu lemezből olyan formát, mint az alücső vége, kifúrtam a csavarnak a két jukat, aztán ment minden vissza, ahogy volt. Egy mikroszemnyi korom sem jut vissza a levegővel a motorba, minden a kipufogón távozik. + leszedtem a Szelepről a vákum csövet, mert minek menjen, ha nem dolgozik. A vákum cső végén lévő gumicsőbe megy betekertem egy csavart és kész. kb így van nekem is, kivéve a facsavart, én belenyomtam egy golyót, és ment vissza a helyére... :D nah én ezt a számot feleztem meg :lol: a többi stimmel :D :lol: :lol: :lol: :P :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laleekirály Elküldve Szeptember6, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember6, 2009 kb így van nekem is, kivéve a facsavart, én belenyomtam egy golyót, és ment vissza a helyére... :lol: nem facsavart tekertem bele. :lol: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Szeptember6, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember6, 2009 nem facsavart tekertem bele. :P :lol: most meg hírtelen hogy felvágsz :lol: :lol: :lol: :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bitang Elküldve Szeptember6, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember6, 2009 Sziasztok! Lehet, hogy ismerős kérdést fogok feltenni, de szeretném a segítségeteket kérni. 1.0-ás corsa (x10xe) motor. Sárga lámpás históriám már legalább 3 éve tart, de kezdem unni. A lényeg, hogy időnként elkezd világítani a motorlámpa és addig nem is hagyja abba amíg nincs megtisztítva az AGR szelep (tehát elvileg ez a gondja). Igazából baj nincs vele, nem rángat az autó, nem lassul és talán még nem is eszik többet, de baromi zavaró. Egy időbe annyit vittem emiatt szervízbe, hogy már csukott szemmel is meg tudom csinálni a tisztítását (torx dugókulcs, olajos kéz, szentségelés...satöbbi). Aztán eltelik 1-2 hónap és újra. Szóval ezt szeretném valahogy kikerülni. Említették, hogy le lehet zárni a szelepet valahogy, de nem tudom, hogy ez tényleg a legjobb megoldás e. A kérdésem az lenne, hogy ez nem okoz e további károkat az autóban? Illetve, hogy mindezt mivel és hogyan kell csinálni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Szeptember6, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember6, 2009 tettél lemezt???? és csapágygolyót a vákumcsőbe? mert ha van lemez, akkor azon elég erőssen kéne átfújjon, hogy kijukassza :lol: :lol: Nem tettem semmiféle lemezt. Lehúztam a vékony csövet és ledugóztam azt a kis könyék gumicsövet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember7, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember7, 2009 most meg hírtelen hogy felvágsz :lol: :lol: :lol: :P Gondolom facsavart, ami vasból volt. :D :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Szeptember7, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember7, 2009 Nem tettem semmiféle lemezt. Lehúztam a vékony csövet és ledugóztam azt a kis könyék gumicsövet. a lemez azért kell, mert lehet, hogy nyitott állapotban maradt az AGR szeleped, márpedig ha úgy maradt, akkor meg mér rosszabb.... :lol: mert így államdóan szívja a trutymót, nem csak bizonyos fordulat felett!!! Tegyél egy lemezt alulra is, így tutira nem fog visszaszívni a kipufogógázból :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Szeptember7, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember7, 2009 a lemez azért kell, mert lehet, hogy nyitott állapotban maradt az AGR szeleped, márpedig ha úgy maradt, akkor meg mér rosszabb.... :lol: mert így államdóan szívja a trutymót, nem csak bizonyos fordulat felett!!! Tegyél egy lemezt alulra is, így tutira nem fog visszaszívni a kipufogógázból :lol: Fotózd le légyszi neked hogy van. Hadd koppintsam le :lol: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laleekirály Elküldve Szeptember7, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember7, 2009 a lemez azért kell, mert lehet, hogy nyitott állapotban maradt az AGR szeleped, márpedig ha úgy maradt, akkor meg mér rosszabb.... :lol: mert így államdóan szívja a trutymót, nem csak bizonyos fordulat felett!!! Tegyél egy lemezt alulra is, így tutira nem fog visszaszívni a kipufogógázból :lol: Nem! Legalábbis nekem zárva van, ha csak a vákumcsövet húzom le. De azért a biztonság kedvéért vágtam oda lemezt. Mert az adagolónál van egy kis szelep, ha minél jobban nyomod a gázt, akkor a szelep annál több vákumot enged az AGR-nem és jobban kinyit. Lemezzel azért célszerű lezárni, mert ha a szelepnál le van rakódva a korom, akkor nem zár tökéletesen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Szeptember7, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember7, 2009 Nem! Legalábbis nekem zárva van, ha csak a vákumcsövet húzom le. De azért a biztonság kedvéért vágtam oda lemezt. http://kepfeltoltes.hu/090907/gizi2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Mert az adagolónál van egy kis szelep, ha minél jobban nyomod a gázt, akkor a szelep annál több vákumot enged az AGR-nem és jobban kinyit. Lemezzel azért célszerű lezárni, mert ha a szelepnál le van rakódva a korom, akkor nem zár tökéletesen. Köszönöm a képet de nem bírom felfedezni a lemezkét. Az adagoló felöl is nyomjak le egy fanyart a torkán? Az AGR-en lévô könyék csövet ledugóztam és a vékony csövet is ami jön az adagolótól, mert az alapjáratom felugrott. Elég egy sörös dobozból vágni a lemezt ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Szeptember7, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember7, 2009 Köszönöm a képet de nem bírom felfedezni a lemezkét. Az adagoló felöl is nyomjak le egy fanyart a torkán? Az AGR-en lévô könyék csövet ledugóztam és a vékony csövet is ami jön az adagolótól, mert az alapjáratom felugrott. Elég egy sörös dobozból vágni a lemezt ? Mert itt nem is látszik :lol: A HF-re megy rá egy cső hátulról, ami a kipuff-tól jön. Két csavar fogja, és elég elb.szott, semmire nem hasonlító formája van :lol: ilyen, lekerekített rumbusz szerű valami. Ha ott a HF és a cső közé beteszel egy lemezt. Hááát sörösdoboz... ha csak az van kéznél... viszont egy ollóval meg van munkálva :lol: :lol: én nem is tudom miből szedtem. A telken nyaralásnál bementem a műhelybe, -még nagyfater rendezkedett be oda, úgyhogy nincs olyan ami ott nincs- és a kezembe akadt egy 2mm-s alu lemez. Berajzoltam, körbenyestem, oszt kész. Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Szeptember7, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember7, 2009 Fotózd le légyszi neked hogy van. Hadd koppintsam le :lol: :lol: egyszer már írtam hogy hogyan is csináltam, fotók is voltak, de visszakerestem, és eltűnt valahogyan... :lol: Nah szóval hírtelen ezt tudtam kreálni: Ugyi erről beszélünk: így néz ki ha le van szedve a cső: Ez az alsó része ( erre kell vágni a lemezt!!!) : Ez a felső, ami nekem tiszta kokszos volt, megtakarítottam azért a biztonság kedvéért :lol: : Felhasznált anyagok: leveszed a csövet, amit fent 1 bilincs tart, lent meg 2 db csavar fog, vágsz egy ilyen lemezt és visszarakod, és kééésssz isss :P Remélem tudtam segíteni, és belelátsz a képekbe, lehet nem mindíg sikerültek elég élesre, de a lényeg asszem látszik rajtuk... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Szeptember7, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember7, 2009 egyszer már írtam hogy hogyan is csináltam, fotók is voltak, de visszakerestem, és eltűnt valahogyan... :lol: Nah szóval hírtelen ezt tudtam kreálni: (...) Remélem tudtam segíteni, és belelátsz a képekbe, lehet nem mindíg sikerültek elég élesre, de a lényeg asszem látszik rajtuk... Jaj drága barátom nagyon köszönöm. Meg is müttöm hamar. Kösz kösz kösz kösz... :lol: :lol: :P :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Szeptember7, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember7, 2009 Jaj nekem. Nincs crowa fejes kulcsom. Asszem a felsô részénél (membrán mellett) fogom betömni a száját. Elvileg mind1 nem? Update: Na megvagyok vele. Vágtam egy kör alaku lemezkét és behelyeztem a bilincs alatti illesztéshez. Remélem okés lessz. http://kepfeltoltes.hu/090907/ssdgsdg_www....ltoltes.hu_.jpg Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laleekirály Elküldve Szeptember7, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember7, 2009 Köszönöm a képet de nem bírom felfedezni a lemezkét. Az adagoló felöl is nyomjak le egy fanyart a torkán? Az AGR-en lévô könyék csövet ledugóztam és a vékony csövet is ami jön az adagolótól, mert az alapjáratom felugrott. Elég egy sörös dobozból vágni a lemezt ? Itt már látni a lemezt. :lol: Csak nekem a felső csavar beletört és akkor volt az autószerelőnél és mondtam neki, hogy fúrja ki, ha már le van szedve a hengerfej, erre ez a barom meg belevágott. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Szeptember7, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember7, 2009 Itt már látni a lemezt. :lol: http://kepfeltoltes.hu/090907/agr_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Ott akkora a repedés, hogy látni lehet a motor belsejét is :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Szeptember7, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember7, 2009 Itt már látni a lemezt. :P http://kepfeltoltes.hu/090907/agr_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Csak nekem a felső csavar beletört és akkor volt az autószerelőnél és mondtam neki, hogy fúrja ki, ha már le van szedve a hengerfej, erre ez a barom meg belevágott. :lol: Nah nekem is bele van törve, csak én nem vágattam föl érte a hengerfejet :lol: :lol: Ahogy elnéztem csak a DR-nek van itt ez a cucc. Az előző képsorozaton nem volt túl ismerős a motortér :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Szeptember7, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember7, 2009 Nah nekem is bele van törve, csak én nem vágattam föl érte a hengerfejet :lol: :lol: Ahogy elnéztem csak a DR-nek van itt ez a cucc. Az előző képsorozaton nem volt túl ismerős a motortér :lol: Képpel ne idézz...te szoktad megszólítani a népet :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laleekirály Elküldve Szeptember7, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember7, 2009 Ott akkora a repedés, hogy látni lehet a motor belsejét is :D Nah nekem is bele van törve, csak én nem vágattam föl érte a hengerfejet :P :lol: Ahogy elnéztem csak a DR-nek van itt ez a cucc. Az előző képsorozaton nem volt túl ismerős a motortér :lol: Nem én mondtam annak a baromnak, hogy vágjon bele. Én nyomatékosan megkértem, hogy ha már le van szedve a hengerfej, akkor fúrja ki a csavart. :lol: Azóta nem is vittem hozzá. (Persze nem kellett) :D ennek már 2 éve. Majd ha úgy lesz, kicserélem. MÉg jó, hogy nem vágott bele annyira, hogy oda is levegőszűrőt keljen rakni. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Szeptember7, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember7, 2009 Képpel ne idézz...te szoktad megszólítani a népet :lol: Igen tudom, de mindig képpel idézek mert elfelejtem, de pont ezért mindig megnézem a hsz-eket miután elküldtem és 5 másodperccel később már ki van javítva :lol: Csak te voltál túl gyors, én a megszokott módszerrel alkottam :lol: :P :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laleekirály Elküldve Szeptember7, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember7, 2009 Ahogy elnéztem csak a DR-nek van itt ez a cucc. Az előző képsorozaton nem volt túl ismerős a motortér :lol: Mert az 17DTL... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Szeptember7, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember7, 2009 Mert az 17DTL... :lol: Tudom, meg is néztem gyorsan hogy milyen bolygóról jött az a motortér, aztán az aláírásban megtaláltam :lol: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Szeptember7, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember7, 2009 Jaj nekem. Nincs crowa fejes kulcsom. Asszem a felsô részénél (membrán mellett) fogom betömni a száját. Elvileg mind1 nem? Update: Na megvagyok vele. Vágtam egy kör alaku lemezkét és behelyeztem a bilincs alatti illesztéshez. Remélem okés lessz. http://kepfeltoltes.hu/090907/ssdgsdg_www....ltoltes.hu_.jpg elég nehezen indultak meg a csavarok, úgyhogy ha mégis leszeded, vigyázz, nehogy beletörjön valamelyik.... Nem tudom, hogy ott le tudod-e zárni, mert elég kicsi ott a hely,meg ott az a bilincs, nem tom mennyire engedne ott.... legjobb lenne alul megoldani..... de ha nincs lúd jó a disznó is (vagy nem így szól eredetileg :lol: ) :lol: :lol: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Szeptember7, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember7, 2009 elég nehezen indultak meg a csavarok, úgyhogy ha mégis leszeded, vigyázz, nehogy beletörjön valamelyik.... Nem tudom, hogy ott le tudod-e zárni, mert elég kicsi ott a hely,meg ott az a bilincs, nem tom mennyire engedne ott.... legjobb lenne alul megoldani..... de ha nincs lúd jó a disznó is (vagy nem így szól eredetileg :lol: ) :lol: :lol: :lol: Simán lehet ott is. Kitömi egy ronggyal, aztán a csövön átmenő csavarral, rögzíti a "rongydugót" hogy ne menjen odébb :D :D :P :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts