csaba66 Elküldve Február11, 2019 Megoszt Elküldve Február11, 2019 38 perce, ntomka írta: Vagyis folyamatosan kap tápot? Mert akkor ugye a hagyományos ON/OFF gomb azért csak működik. Igen & igen 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
ntomka Elküldve Február11, 2019 Megoszt Elküldve Február11, 2019 Köszönöm szépen a válaszokat! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Opelesjoco Elküldve Február12, 2019 Megoszt Elküldve Február12, 2019 Sziasztok! Valaki megtudna mondani hogy az astraban honnan kell levenni gyújtás jelet a multimédiás fejegysegnek? Mert a gyári rádió csatlakozóban csak fix 12 Volt van! Nekem kellene egy gyújtás jel valahonnan de még nem találtam!! Köszönöm Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Február12, 2019 Megoszt Elküldve Február12, 2019 1 órával ezelőtt, Opelesjoco írta: Sziasztok! Valaki megtudna mondani hogy az astraban honnan kell levenni gyújtás jelet a multimédiás fejegysegnek? Mert a gyári rádió csatlakozóban csak fix 12 Volt van! Nekem kellene egy gyújtás jel valahonnan de még nem találtam!! Köszönöm A szivargyujto vilagitasa pl. jo. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
LJanos Elküldve Március25, 2019 Megoszt Elküldve Március25, 2019 Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni fejegység csere ügyében! Szeretném a gyári CD30 jelzésű fejegységet kicserélni valamilyen 1 DIN-es mechanika nélküli fejegységre! Milyen kellékekre lenne szükségem illetve milyen lehetőségeim lennének! AUX-Bluetooth mindenképp kellene! A válaszokat előre is köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Devis Elküldve Április13, 2019 Megoszt Elküldve Április13, 2019 Sziasztok! Astra H 5 ajtós, CD70 + CID kijelzőm van. AUX csatlakozó van, de nincs bekábelezve. Szeretnék a telefonomról, vagy USB-ről zenét hallgatni. Ezt találtam, ezt magam is be tudom szerelni ? Vagy kell szakember hozzá ? Meglehet oldani, hogy ez a kis kütyü a kesztyűtartóban lapulna meg a "látványt" ne zavarja ? Link: https://www.autohifi-city.hu/?oldal=2&kat=826&termek=19275 Ha ez az amire gondolok, és jelen esetben megfelelő lenne, vennék ilyent, de nem tudom, hogy hol még. Link to comment Megosztás: More sharing options...
koco Elküldve Április13, 2019 Megoszt Elküldve Április13, 2019 Szia! Első körben meg kellene tudni biztosan, hogy van-e AUX az autóban. Mi kell hozzá? AUX-hoz szükséges alkatrészek megléte a rádióban, AUX menüelem bekapcsolása a rádión, kábelezés és aljzat megléte. Ha a rádió nem AUX képes, akkor keresd itt SOMI kollégát, ő gyári minőségben megoldja, programozással együtt. A Dension egy kiváló (és drága) eszköz, nagyon jól használható, az autó eredeti kapcsolóival kezelhető (rádió számgombok és a kormánytávirányító). AUX kiválasztásakor kapcsol be automatikusan, a forrást ezután lehet választani (USB, AUX, iPod). Magát az eszközt én elástam a rádió mellé/mögé, csak az AUX és USB aljzatokat hoztam ki elérhető helyre (lehet az akár a kesztyűtartó belső oldala is). Ha van kérdésed segítek szívesen. Nekem DVD90+CID+Dension+Komfort modul van az autóban. Komfort modul: www.pepas.cz Üdv Link to comment Megosztás: More sharing options...
Devis Elküldve Április14, 2019 Megoszt Elküldve Április14, 2019 Szia, koco! Tudomásom szerint a rádió AUX képes. A menüben jelzi, hogy van ilyen opció. Akitől vettem azt mondta van. Nekem is van pepas modulom, tolatókamera miatt. Ami működik is. Lehet, hogy félre értek dolgokat e témában, akkor bocsi!. De elvileg nekem olyan Dension kell, ami QuadLock csatlakozós, ha ez meg lenne, akkor elvileg a rádiót kell ki vennem, hátul beledugni gondolom a QuadLock csatlakozót az AUX -ba /hoz/ra. aztán erről a QuadLock -s átalakító/csatlakozó/? -t bedugom a Densionba, amit valahogy? a kesztyűtartóba teszek, és innentől már elvileg ha beledugok pl USB -t AUX-ra vátok róla szólna a zene. Hol tudnék ilyen komplekt csomagot szerezni ? Ez a QuadLock csatlakozó elegendő hosszú ahhoz, hogy a kesztyűtartóba tudjam tenni a Densiont ? Vagy valami még kell amiről per pill nem tudok. Link to comment Megosztás: More sharing options...
koco Elküldve Április14, 2019 Megoszt Elküldve Április14, 2019 Szia! Akkor neked egy VCU-02 modulod van. Jó kis cucc (nekem CU+VCU-01+CAM-PS van). A Dension szett tartalmazza a GW300-at, a quadlock közdarabot és egy kb 30 cm hosszú hosszabbítót a GW300-hoz. A Densiont így jó eséllyel be tudod tenni a kesztyűtartóba (elér odáig a hosszabbító). Az ebay.de-n még vannak fent eladó új darabok. Arra kell figyelni, hogy a CD30-nak máshol van az aux kivezetése, mint a CD70-nek, emiatt van kétféle Dension szett. Ha csak CD30-as lenne, akkor azt a hozzá adott quadlock-ban kell átlábazni CD70-re (u.a. mint a DVD90). Link to comment Megosztás: More sharing options...
Devis Elküldve Április14, 2019 Megoszt Elküldve Április14, 2019 Itthon nem lehet kapni valahol ? Akkor olyan nem is létezik, amit csak össze kell kötni ? barkácsolni kell mindenképp? Link to comment Megosztás: More sharing options...
koco Elküldve Április14, 2019 Megoszt Elküldve Április14, 2019 Nem kell minden esetben barkácsolni: Dension Gateway 300 Opel DVD90 csatlakozóval (GW33OC3). Ezt csak be kell szerelni és használatra kész. Mivel úgy láttam, hogy itthon nem kapható, ezért javasoltam az ebay-t. Üdv Link to comment Megosztás: More sharing options...
Devis Elküldve Április15, 2019 Megoszt Elküldve Április15, 2019 Szia, írtam PM-t nézz rá ha van időd, köszi. @koco Link to comment Megosztás: More sharing options...
Devis Elküldve Április24, 2019 Megoszt Elküldve Április24, 2019 Szia koco! Megjött, be szereltem, és remek szuper nagyszerű! Eddig. Remélem, hogy nem megy hamar tönkre. Tényleg csak össze kellett dugni, és semmi mást nem kellettem csinálni. Köszi!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
koco Elküldve Április24, 2019 Megoszt Elküldve Április24, 2019 Szia! Ez szuper, használd egészséggel! Nekem kb.: 6-7 éve van meg, semmi gond vele. Letöltöttem még a Dension Gateway Indexer ingyenes programot, amivel a sok GB-os pendrive-ot is pillanatok alatt lehet indexelni a számítógéppel (a GW300 is megcsinálja, csak sokkal lassabban). Üdv: Laci Link to comment Megosztás: More sharing options...
atya12 Elküldve Április27, 2019 Megoszt Elküldve Április27, 2019 Sziasztok! Kérdésem a következő lenne! Van egy CD70 fejegységem és erre szeretnék egy aux csatlakozót, nincs a menüben ilyen opcióm és a kardán boxnál se láttam csatlakozást! Megoldható ez utólag is? Köszi a segítséget! Link to comment Megosztás: More sharing options...
koco Elküldve Április27, 2019 Megoszt Elküldve Április27, 2019 Szia! Keresd itt Somi kollégát, ő meg tudja oldani gyári minőségben. Üdv Link to comment Megosztás: More sharing options...
atya12 Elküldve Április28, 2019 Megoszt Elküldve Április28, 2019 9 órája, koco írta: Szia! Keresd itt Somi kollégát, ő meg tudja oldani gyári minőségben. Üdv Szia! Köszi a tippet, megkerestem, csak egy kérdés. Aktív még itt a fórumon? Link to comment Megosztás: More sharing options...
8x57js Elküldve Április29, 2019 Megoszt Elküldve Április29, 2019 Sziasztok Most fogok Újítani és a G helyett egy 2008as H 1.9cdti lesz a következő. Olyan kérdésem lenne, hogy valahogy a gyári rádióba lehet usbt kötni, vagy ezt semmiképp nem lehet kivitelezni? mp3at amúgy olvas? Köszönöm Link to comment Megosztás: More sharing options...
nbitleader Elküldve Május9, 2019 Megoszt Elküldve Május9, 2019 Sziasztok! 2012 es opel astra h classic III autóban van beépített aux a kézifék mellett, valaki tudja esetleg hogy megoldható-e a zeneváltás valahogy gombokkal kormányról mondjuk? Link to comment Megosztás: More sharing options...
feldelaci Elküldve Augusztus1, 2019 Megoszt Elküldve Augusztus1, 2019 (edited) Sziasztok! Nemrég vettem 2008-as Astra H 1.6 Z16XER autómat. A gyári zene hangminősége nem nagyon tetszett ezért vettem egy JBL Stage 600 szettet bele előre. Beszerelés után ledöbbentem rajta, hogy a várt hatás mennyire elmaradt. Az eredeti hangzással az volt az alapvető bajom, hogy kicsit telefonszerű, se mély se dinamika, csak középhang hangzás volt. Különösen kis hangerőn, nagyobb hangerőn kevésbé. A JBL-t hallgatva, szinte ugyanez az eredmény. Sokkal-sokkal nagyobb javulást vártam. Az zavar a legjobban, hogy a nem tetsző, nagyon harsány középhangkiemelést ugyanúgy hallom a JBL hangszórókból, mint a régiekből. Ebből azt a következtetést vonom le, hogy a hangszóró környezete az ajtóban (kvázi hangdoboz) van rosszul kialakítva, az űrtartalma, vagy csillapítás hiánya miatt. Ergo hasonló hangja van bármilyen hangszórót teszek bele. Még jó, hogy csak 20.000Ft-ot költöttem rá, nem 47-ezres Pioneert vettem. Azt fogjátok mondani, hogy cseréljem ki a fejegységet is és megváltozik a világ. Sajnos nem hiszek ebben. Nem gondolom, hogy a Blaupunkt annyira rossz rádió lenne, sőt korábbról nekem kifejezetten jó tapasztalataim vannak vele. Van egy eladó J Astrám is, a legegyszerűbb Selection kivitel, annyira jól szól benne a gyári zene, hogy eszembe sem jutna, bármit is cserélni benne. Szeretném tudni, hogy miként lehetne a beépített zenéből normális hangot kihozni, további erősítő és mélyláda beépítése nélkül. Nem High End-re gondoltam, de legalább elviselhető legyen.... Üdv Laci Módosítva Augusztus1, 2019 : feldelaci Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Augusztus2, 2019 Megoszt Elküldve Augusztus2, 2019 18 órája, feldelaci írta: Szeretném tudni, hogy miként lehetne a beépített zenéből normális hangot kihozni, további erősítő és mélyláda beépítése nélkül. Nem High End-re gondoltam, de legalább elviselhető legyen.... Hulye kerdes, de a hangszint probaltad allitani? Kisse el van dugva a Settings menuben, de azert lehet... Link to comment Megosztás: More sharing options...
feldelaci Elküldve Augusztus2, 2019 Megoszt Elküldve Augusztus2, 2019 43 perce, csaba66 írta: Hulye kerdes, de a hangszint probaltad allitani? Kisse el van dugva a Settings menuben, de azert lehet... Hangszín nélkül kellene jól szólnia, akkor hallod meg, hogy a cuccod mire képes. A másik autóban nem kell semmit kiemelni, anélkül is hallod. EZ egyértelműen szemlélteti egy hangrendszer képességeit. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Augusztus2, 2019 Megoszt Elküldve Augusztus2, 2019 8 perce, feldelaci írta: Hangszín nélkül kellene jól szólnia, akkor hallod meg, hogy a cuccod mire képes. A másik autóban nem kell semmit kiemelni, anélkül is hallod. EZ egyértelműen szemlélteti egy hangrendszer képességeit. Es ha az elozo tulaj elpiszkalta? De ha nem, akkor is valaszthatsz egy egyszeru beallitas, vagy komplikalt es koltseges megoldasok kozott. Fejegyseget nem akarsz cserelni, hangszorokat mar csereltel; milyen jellegu otleteket varsz meg? Link to comment Megosztás: More sharing options...
feldelaci Elküldve Augusztus2, 2019 Megoszt Elküldve Augusztus2, 2019 (edited) 55 perce, csaba66 írta: Es ha az elozo tulaj elpiszkalta? De ha nem, akkor is valaszthatsz egy egyszeru beallitas, vagy komplikalt es koltseges megoldasok kozott. Fejegyseget nem akarsz cserelni, hangszorokat mar csereltel; milyen jellegu otleteket varsz meg? Otthon 20 éven keresztül fejlesztettem a hifi láncomat és ebből nem kis tapasztalatot szereztem. Természetesen otthon is cseréltem fejegységet (CD játszót) de ez a legutolsó lépés volt. A hangfalak cseréje azonnal - nagyothallók számára is - döbbenetes változásokat hozott mindig, de itt nem. A legnagyobb javulást mindig azzal lehetett elérni. Azt várom, hogy valaki mondja meg, hogy öregem, ne merd rá a pénzt az ajtóból jövő hangzásra, mert a H Astránál annyira komolytalan az ajtóban lévő hangszóróüreg kiképzése, csillapítása, hogy teheted bele a legdrágább Focal hangszórót, akkor is egy kellemetlen középtartományt ki fog emelni az üreg rezonanciája végett. Én ezen úgy tudtam változtatni, hogy... Vagy a J Astra gyári ajtóhangszórói azért képesek magukból kis hangerőn kiemelés nélkül is mélyhangot kipréselni, - szemben az én új hangszóróimmal - , mert... A három pont helyére várom azok véleményét, akiket ez hasonlóan bántott és már elviselhetően szól a hangrendszerük subláda nélkül. Az Astra előtt Focus-om volt, azzal sem lehetett lebontani a tetőt, de annyira elviselhetően szólt benn a gyári cucc, nagyságrendekkel jobban, mint ez. Nem visított, hanem csak szólt és nem zavart. Természetesen a hangszín volt az első, amit néztem. Módosítva Augusztus2, 2019 : feldelaci Link to comment Megosztás: More sharing options...
rotel Elküldve Augusztus2, 2019 Megoszt Elküldve Augusztus2, 2019 30 perce, feldelaci írta: Otthon 20 éven keresztül fejlesztettem a hifi láncomat és ebből nem kis tapasztalatot szereztem. Természetesen otthon is cseréltem fejegységet (CD játszót) de ez a legutolsó lépés volt. A hangfalak cseréje azonnal - nagyothallók számára is - döbbenetes változásokat hozott mindig, de itt nem. A legnagyobb javulást mindig azzal lehetett elérni. Azt várom, hogy valaki mondja meg, hogy öregem, ne merd rá a pénzt az ajtóból jövő hangzásra, mert a H Astránál annyira komolytalan az ajtóban lévő hangszóróüreg kiképzése, csillapítása, hogy teheted bele a legdrágább Focal hangszórót, akkor is egy kellemetlen középtartományt ki fog emelni az üreg rezonanciája végett. Én ezen úgy tudtam változtatni, hogy... Vagy a J Astra gyári ajtóhangszórói azért képesek magukból kis hangerőn kiemelés nélkül is mélyhangot kipréselni, - szemben az én új hangszóróimmal - , mert... A három pont helyére várom azok véleményét, akiket ez hasonlóan bántott és már elviselhetően szól a hangrendszerük subláda nélkül. Az Astra előtt Focus-om volt, azzal sem lehetett lebontani a tetőt, de annyira elviselhetően szólt benn a gyári cucc, nagyságrendekkel jobban, mint ez. Nem visított, hanem csak szólt és nem zavart. Természetesen a hangszín volt az első, amit néztem. Először azt kérdezném,hogy milyen a mostani fejegységed típusa?CD30,CD70,DVD90? Az első sajnos harmatgyenge,nem érdemes vele kísérletezgetni sem. A két másik már nem olyan rossz.Hangszíneket sosem állítgatunk,ezt én is vallom. A minőségi hangra sajnos áldozni kell (nemcsak pénzt).Mindenképp kell erősítő,mert a fejegység halovány kb.10-15 W-os végfokai nem tudnak elég teljesítményt és dinamikát leadni.Emiatt nem tudja kifutni magát a JBL szetted sem!Sokan mondják,hogy nagyon-nagyon ajánlott a H Astrák esetében (is) az első ajtók normális zajcsillapítása.Amennyiben ez jól meg van csinálva még a szubláda beszerelése is elmaradhat.Én is vettem egy 40 ezres Hertz szettet,de amíg nem lesz erősítő hozzá be se szerelem.Én már a kábelezéssel nem fogok foglalkozni különösebben,pedig az is javíthat a hangzáson.Nem ülök annyit az autóban,hogy megérje a belefektetett energiát. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts