Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

FBalazs

Recommended Posts

A CID-nél a közepes sebességű canbus elemeket kell megadni, ott az UHP-t "jelen van"-ra állítani. A másik a variant config menü, ott a legördülő menüben lehet választani. Ezt most emlékezetből írtam, de szinte biztos, hogy csak ezen a két helyen lehet UHP-t megadni a kijelzőnek.

Megosztás:

Jól mondja Koco, ezen a két helyen kell beállitani!

Ha nem megy Budapesten meg tudom nézni! Van még egy másik lehetőség ami számodra nem annyira jó, hogy régi a szoftververzió a Kijelzőben, és azért nem lehet!

Irj ha gondolod és megnézzük!

Megosztás:

On 2016. 10. 23. at 18:40, zotya975 írta:

Ha elektromos a szervód akkor igen. 

Szerintem az a 0.5V az még kevés is. :) 

Nekem a nappali menetfényem amit este veszek csak észre (mert akkor már én is látom bentről) úgy vibrál mintha stroboszkóp lenne.

simán levesz a szervóm1-1.5v-ot.

aztán lehet, hogy az enyém a sz.r!

Megosztás:

51 perce, Laci781 írta:

Szerintem az a 0.5V az még kevés is. :) 

Nekem a nappali menetfényem amit este veszek csak észre (mert akkor már én is látom bentről) úgy vibrál mintha stroboszkóp lenne.

simán levesz a szervóm1-1.5v-ot.

aztán lehet, hogy az enyém a sz.r!

Gondolom ledes a menetfény, a ledek akkor szoktak villogni amikor éppen mennek tönkre.

Megosztás:

5 órája, OpelosPisti írta:

Na sziasztok! Ahogy irtátok azon a két helyen be van állítva,de semmi változás. Köszönöm hogy próbálsz segíteni de arrafelé pont nemjárok. És mi az a másik lehetőség ami nekem annyira nem jó? http://kepkezelo.com/images/xh3sps4u35w53tdv60y8.jpg

Ami még eszembe jutott: akkor sem jelzi ki a telefon ikont, ha nem látja az UHP-t. Érdemes lenne még az UHP programozására is ránézni. Tudomásom szerint a rádió le és feltanítása viszi magával a kijelzőt és ha van akkor az UHP-t. Klón opcom-mal korlátozottak a lehetőségek, ezért első körben csak ellenőrizni kellene a programozást.

Megosztás:

23 órája, OpelosPisti írta:

Na sziasztok! Ahogy irtátok azon a két helyen be van állítva,de semmi változás. Köszönöm hogy próbálsz segíteni de arrafelé pont nemjárok. És mi az a másik lehetőség ami nekem annyira nem jó? http://kepkezelo.com/images/xh3sps4u35w53tdv60y8.jpg

Az, hogy nem tudja a kijelződ, ezért nem jelenik meg, szoftververzió függő!

Megosztás:

22 órája, Laci781 írta:

OSRAM fél éves 5év garral, 30ezres. Nem hiszem, hogy gond lenne vele, de sosem lehet tudni.

Nem feltétlenül a menetfény hibája, ahogy zotya975 is írta próbáld meg direktben akkuról a ha úgy is villog akkor mehet vissza garanciában, ha nem akkor a tápkábelt máshonnan vedd le, volt már ilyennel dolgom és ott az volt a hiba, hogy az UEC-ben rossz körre lett kötve és az összeszedett zaj zavarta az elektronikáját.

• Like 1
Megosztás:

On 2016. 10. 31. at 17:39, Davee írta:

Nem feltétlenül a menetfény hibája, ahogy zotya975 is írta próbáld meg direktben akkuról a ha úgy is villog akkor mehet vissza garanciában, ha nem akkor a tápkábelt máshonnan vedd le, volt már ilyennel dolgom és ott az volt a hiba, hogy az UEC-ben rossz körre lett kötve és az összeszedett zaj zavarta az elektronikáját.

Egy fesz.figyelőt építettem bele ( ebay-ről) ami 13.5től be, alatta lekapcsol. Természetesen relét kapcsol ami közvetlen az akkura van kötve és így a nappalikra. Ez a fény ingadozás csak kormánytekerésre illetve elfordítás és hirtelen elengedésnél mutatkozik csak. Ezért gondolom, hogy a szervóm vesz föl esetleg nagyobb áramot.

Megosztás:

16 órája, Laci781 írta:

Egy fesz.figyelőt építettem bele ( ebay-ről) ami 13.5től be, alatta lekapcsol. Természetesen relét kapcsol ami közvetlen az akkura van kötve és így a nappalikra. Ez a fény ingadozás csak kormánytekerésre illetve elfordítás és hirtelen elengedésnél mutatkozik csak. Ezért gondolom, hogy a szervóm vesz föl esetleg nagyobb áramot.

http://www.ebay.com/itm/Car-LED-Light-Relay-Harness-Van-DRL-Controll-Automatic-Switch-Controller-DC12V-/262577776928

Ez 13 Voltnal kapcsol, es kesleltetes is van benne, tehat rovid ideju feszultsegesesnel nem kapcsol ki. Az normalis, hogy a szervo hasznalatakor valamennyit esik a feszultseg, de arra semmi garancia nincs, hogy valoban 13.5-nel kapcsol az adott peldany. Talan erdemes lenne kiprobalni egy ilyen 13V es kesleltet verziot is.

Megosztás:

Halihó. rendeltem az astrámba amibe van a kézifék mellet 3.5 "AUX dugó" egy 

https://es.aliexpress.com/item/Smart-Black-Remote-MP3-Player-ZTV-M011-Remote-Controller-Module-FM-USB-2-0-3-5mm/32628738024.html?spm=2114.13010608.0.0.VXgu8D&detailNewVersion=&categoryId=63710

ilyet. Az lenne a kérdésem, hogy mit hová kössek, hogy működjön is? 

köszönöm

Módosítva : Laci781
Megosztás:

15 órája, Laci781 írta:

Halihó. rendeltem az astrámba amibe van a kézifék mellet 3.5 "AUX dugó" egy 

https://es.aliexpress.com/item/Smart-Black-Remote-MP3-Player-ZTV-M011-Remote-Controller-Module-FM-USB-2-0-3-5mm/32628738024.html?spm=2114.13010608.0.0.VXgu8D&detailNewVersion=&categoryId=63710

ilyet. Az lenne a kérdésem, hogy mit hová kössek, hogy működjön is? 

köszönöm

Szia!

kell neki 12v, érdemes gyújtásra kötni, illetve az aux bemenet kell rákötni, minden mást megold a készülék!

Megosztás:

7 órája, Somi írta:

Szia!

kell neki 12v, érdemes gyújtásra kötni, illetve az aux bemenet kell rákötni, minden mást megold a készülék!

Heló.

Azt értem én, a 12V is megvan a gyári fejegységen mint vezérlőszál amit az erősítőre ment, viszont az aux-ra hogyan kötöm rá a 3 szálat? Az mindegy? Ha mindegy nem nyomom ki a "magnót"? :)

Megosztás:

18 órája, Laci781 írta:

Heló.

Azt értem én, a 12V is megvan a gyári fejegységen mint vezérlőszál amit az erősítőre ment, viszont az aux-ra hogyan kötöm rá a 3 szálat? Az mindegy? Ha mindegy nem nyomom ki a "magnót"? :)

nem teszed tönkre, de jelölve van a kis kütyün majd meglátod!

• Like 1
Megosztás:

• 3 months later...

Sziasztok! Most vásárolok egy 2007-es Astra H 1.7 cdti-t. Gyárilag CD30MP3 van benne AUX-os. Ezt szeretném CD40 USB-re cserélni, mert USB-ről menne a zene. Merre felé lehet ilyet találni? Van ötletetek? Mindenképpen gyári cuccot szeretnék, hogy a BC-m is menjen, meg a multikormány is. Meg a zenéket a fejegységről tudjam vezérelni.

Megosztás:

1 órával ezelőtt, Rappi írta:

Sziasztok! Most vásárolok egy 2007-es Astra H 1.7 cdti-t. Gyárilag CD30MP3 van benne AUX-os. Ezt szeretném CD40 USB-re cserélni, mert USB-ről menne a zene. Merre felé lehet ilyet találni? Van ötletetek? Mindenképpen gyári cuccot szeretnék, hogy a BC-m is menjen, meg a multikormány is. Meg a zenéket a fejegységről tudjam vezérelni.

Pl. itt, csak gyozd kifizetni:

http://www.ebay.com/itm/222155549902?_trksid=p2060353

De ennel is tobbert nyilvan barmelyik kereskedo meghozatja, me'g szint is valaszthatsz :)

Megosztás:

1 óra, csaba66 írta:

Pl. itt, csak gyozd kifizetni:

http://www.ebay.com/itm/222155549902?_trksid=p2060353

De ennel is tobbert nyilvan barmelyik kereskedo meghozatja, me'g szint is valaszthatsz :)

A CD40USB hangzása megegyezik a kilencgombos CD30MP3-mal, ami nem igazán kimagasló. Ráadásul ismereteim szerint a CD40 usb része nem felhasználóbarát, a kezelésre nem fordítottak már energiát a mérnökök. Előnye a rendes menügomb, nem a nyilakkal kell botorkálni.

Én Dension GW300-at használok, és bár nem sokkal olcsóbb, mint a rádiócsere, de nem kell kutatni az egyező szín miatt, és megmarad a kormánytávirányítás is.

http://www.ebay.de/itm/Dension-Gateway-300-Dock-Cable-iPod-iPhone-USB-AUX-Interface-Opel-DVD-90-CD70-Na-/391649592789?hash=item5b302285d5:g:zfcAAOSwJ7RYTWg6

(a CD30 és CD70 verzió között csak a rádiók AUX-IN csatlakozó kiosztása miatt van különbség, de a lábak áttehetőek)

Módosítva : koco
  • Like 2
Megosztás:

Szia!

Első lépés az AUX kiépítése, ebben Somi lehet segítségedre, ő profi a témában.

Ezután jöhet a Dension. A rádión az auxot kell kiválasztani, erre kapcsol be a Dension, felülírja az aux szöveget, helyette az előadó, album, szám címe, stb. jelenik meg

Kezelése a kormánytávirányítóval illetve a menüben váltáshoz a rádió számgombjaival lehetséges.

A GW300-on is van aux bemenet, így a hagyományos vezetékes zenelejátszás is megmarad az USB illetve iPhone mellett.

Üdv: Laci

• Like 1
Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.