Somi Elküldve Július18, 2014 Megoszt Elküldve Július18, 2014 Sziasztok! 9 gombos CD30MP3 rádió tulajokat kérdezném: ismerős nem tud a rádió SOUND vagy SETTINGS menüjében bóklászni. Jelenség: megnyomja a SOUND gombot, hogy pl.: hangszínt, balanszot állítson, be is lép a menübe, de a jobbra-balra nyílgombokkal a rádió a következő/előző rádióállomásra lép, SETTINGS-ben pl.: időbeállításnál ugyanezt csinálja. Már odáig fajult a dolog, hogy a leírást is elolvastuk, aszerint megfelelő a próbálkozás. Ezen a rádión a jobbra/balra nyíl a bekapcsoló/hangerő gomb körül elhelyezett négy nagy gombból az alsó kettő. Esetleg valaki el tudná nekem küldeni az ilyen rádiójának a kód és audió indexét. Szerintem nem befolyásoló tényező, de GID van az autóban. Kormánygörgetővel sem működik. Az autót pár hete vette, használtan. Köszönöm a segítséget. Ha jól értem, akkor olyasmi a gond, hogy a jobbra balra nyilak nem azt a funkciót látják el amit kellene? Ez minden esetben igaz? Vagyis bármikor megnyomja a nyilakat más történik? Link to comment Megosztás: More sharing options...
koco Elküldve Július18, 2014 Megoszt Elküldve Július18, 2014 Szia Somi! Régen volt már nekem CD30MP3 rádióm, sajnos nem emlékszem pontosan, hogy milyen funkciói vannak még a nyíl gomboknak. Inkább azt mondanám, hogy bármikor megnyomja a nyilakat, mindig csatornát vált (nem a tároltakat, hanem a teljes frekveciasávból betároltak között). Köszönöm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Somi Elküldve Július18, 2014 Megoszt Elküldve Július18, 2014 Találkoztam nagyon hasonló hibával CD70 fejegységnél, ott az előlap átvezető érintkezőivel volt gond! és azért csinált némelyik gomb hülyeséget Link to comment Megosztás: More sharing options...
koco Elküldve Július18, 2014 Megoszt Elküldve Július18, 2014 Hát ez nem jó hír. Emlékeim szerint a 9 gombos CD30 előlapja szegecselt. Lehet, hogy a srácnak körül kellene néznie az eladó rádiók között. Somi, nagyon köszi az infókat, bármi eszedbe jut még (vagy másnak), azt szívesen fogadom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Somi Elküldve Július19, 2014 Megoszt Elküldve Július19, 2014 Hát ez nem jó hír. Emlékeim szerint a 9 gombos CD30 előlapja szegecselt. Lehet, hogy a srácnak körül kellene néznie az eladó rádiók között. Somi, nagyon köszi az infókat, bármi eszedbe jut még (vagy másnak), azt szívesen fogadom. Mielőtt venne másikat azért nézesse meg, vagy ha gondolja megnézem neki ezt a problémát, hátha bejön a dolog! Link to comment Megosztás: More sharing options...
cserdi Elküldve Július20, 2014 Megoszt Elküldve Július20, 2014 Sziasztok Ma kicseréltem a gyári rádiót egy 1 din-es sony magnóra. Vettem hozzá iso átalakítót és antennát is. A gondom az lenne, hogy ha kiveszem a kulcsot nem kapcsol le a magnó, mint a gyári. Nekem kell kézzel. Próbáltam a sony kábelén átkötni, mint amikor régen csak gyújtáson ment a magnó, de úgy meg nem kap áramot. Tudnátok segíteni, mit nézzek meg vagy mit hová kössek? Segítségeteket előre is köszönöm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Július20, 2014 Megoszt Elküldve Július20, 2014 Ma kicseréltem a gyári rádiót egy 1 din-es sony magnóra. Vettem hozzá iso átalakítót és antennát is. A gondom az lenne, hogy ha kiveszem a kulcsot nem kapcsol le a magnó, mint a gyári. Nekem kell kézzel. Próbáltam a sony kábelén átkötni, mint amikor régen csak gyújtáson ment a magnó, de úgy meg nem kap áramot. Tudnátok segíteni, mit nézzek meg vagy mit hová kössek? Magnora??? Es legalabb szalagos? :) A gyari radio kapcsolgatasa a CAN buszon at megy, vagyis valami egyeb helyen kell olyan pontot keresned, ami csak akkor kap feszultseget, ha van gyujtas, es arrol egy relet vezerelni. Kozvetlenul a radionak adni nem illik, mert nem okvetlenul birja a terhelest. Link to comment Megosztás: More sharing options...
brzoli Elküldve Július21, 2014 Megoszt Elküldve Július21, 2014 Sziasztok! Rádió cseréhez elég az op-com, vagy mindenképp tech2 kell? Előre is köszi, Zoli Link to comment Megosztás: More sharing options...
grep Elküldve Július21, 2014 Megoszt Elküldve Július21, 2014 Sziasztok! Rádió cseréhez elég az op-com, vagy mindenképp tech2 kell? Előre is köszi, Zoli Szerintem elég. Igaz én kijelzőt cseréltem opcommal, de nem hiszem, hogy a rádióhoz nem lenne elég. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Maybal Elküldve Július21, 2014 Megoszt Elküldve Július21, 2014 Elég. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Somi Elküldve Július22, 2014 Megoszt Elküldve Július22, 2014 Tudtok abban segíteni, hogyha van egy kinullázott fejegységem és opcomom is, akkor hogyan tudom feltanítani az autómhoz? Milyen menüben kell csinálni? Köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
koco Elküldve Július22, 2014 Megoszt Elküldve Július22, 2014 Tudtok abban segíteni, hogyha van egy kinullázott fejegységem és opcomom is, akkor hogyan tudom feltanítani az autómhoz? Milyen menüben kell csinálni? Köszi! Attól függ milyen opcom-od van. Ha klón, akkor azzal nem tudod a kód és audió indexeket átírni, emiatt a kijelző "Program radio" üzenetet fog dobni. Egyébként az EHU menüben a Programozás alatt, a Lopásvédelem (vagy hasonló nevű) opcióval lehet társítani. Ebben a témában szerintem a Tech2 a biztosabb eszköz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
grep Elküldve Július22, 2014 Megoszt Elküldve Július22, 2014 Ha klón, akkor azzal nem tudod a kód és audió indexeket átírni, emiatt a kijelző "Program radio" üzenetet fog dobni. Ez miért nem működik klónnal a rádión? Én a kijelző kód indexét simán átírtam egy klón opcommal. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Július22, 2014 Megoszt Elküldve Július22, 2014 Ez miért nem működik klónnal a rádión? Én a kijelző kód indexét simán átírtam egy klón opcommal. Az a kerdes, hogy az adott radiohoz es displayhez tartozo adatok benne vannak-e szoftverben, az pedig attol fugg, milyen "klon"-rol van szo. Az eredeti OpCom programban sincs benne az osszes lehetseges dolog. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Messzke Elküldve Augusztus3, 2014 Megoszt Elküldve Augusztus3, 2014 Sziasztok! Lehetséges e cd30 as fejetsegnel usb vagy aux bemenet kiepitese. Elore is koszi a segítségét. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve Augusztus4, 2014 Megoszt Elküldve Augusztus4, 2014 (edited) Sziasztok! Lehetséges e cd30 as fejetsegnel usb vagy aux bemenet kiepitese. Elore is koszi a segítségét. Igen, nekem is bent van! Ilyen kábelt kell venned, vagy szerezned: Gyárilag itt a helye: A rádió tetején a rajzról le tudod nézni hova kell bepattintani az érintkezőket: Így néz ki ha bent van: Itt pl lehet venni, csak sajnos nem gyári hanem utángyártott, emiatt a műanyag perem nincs rajta: http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=cd30+aux+stock&_osacat=0&_from=R40&_trksid=p2045573.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.Xcd30+aux+cable&_nkw=cd30+aux+cable&_sacat=0 De máshonnan is be lehet szerezni! Módosítva Augusztus4, 2014 : Davee Link to comment Megosztás: More sharing options...
brzoli Elküldve Augusztus4, 2014 Megoszt Elküldve Augusztus4, 2014 Igen, nekem is bent van! Ilyen kábelt kell venned, vagy szerezned: Gyárilag itt a helye: A rádió tetején a rajzról le tudod nézni hova kell bepattintani az érintkezőket: Így néz ki ha bent van: Itt pl lehet venni, csak sajnos nem gyári hanem utángyártott, emiatt a műanyag perem nincs rajta: http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=cd30+aux+stock&_osacat=0&_from=R40&_trksid=p2045573.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.Xcd30+aux+cable&_nkw=cd30+aux+cable&_sacat=0 De máshonnan is be lehet szerezni! Szia! Ha sima CD30, akkor ez kevés, mert az aux kimenetet is meg kell oldani előbb. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Messzke Elküldve Augusztus4, 2014 Megoszt Elküldve Augusztus4, 2014 Sziasztok Koszi a gyors választ, de en atdurtam a fejegyseget es nem talalok ra semmi utalast hogy hogyan kell atvaltani aux bemenetre hangsulyozom meg egyszer nekem sima cd30as fejegysegem van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
brzoli Elküldve Augusztus4, 2014 Megoszt Elküldve Augusztus4, 2014 (edited) Sziasztok Koszi a gyors választ, de en atdurtam a fejegyseget es nem talalok ra semmi utalast hogy hogyan kell atvaltani aux bemenetre hangsulyozom meg egyszer nekem sima cd30as fejegysegem van. Szia! A sima CD30-ban nincs aux bemenet, utólag kell csinálni rá, majd programozni. Somi tud ebben segíteni, vedd fel vele a kapcsolatot. Módosítva Augusztus4, 2014 : brzoli Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pali982 Elküldve Augusztus4, 2014 Megoszt Elküldve Augusztus4, 2014 Sziasztok Koszi a gyors választ, de en atdurtam a fejegyseget es nem talalok ra semmi utalast hogy hogyan kell atvaltani aux bemenetre hangsulyozom meg egyszer nekem sima cd30as fejegysegem van. Szia! Nekem Somi csinált az én CD30 MP3 rádiómra aux bemenetet és rca kimenetet is,de tudtommal sima cd30-ra aux-ot ő sem tud csinálni.Azért kérdezz utána.Sok sikert! Pali Link to comment Megosztás: More sharing options...
Somi Elküldve Augusztus4, 2014 Megoszt Elküldve Augusztus4, 2014 Sziasztok! Lehetséges e cd30 as fejetsegnel usb vagy aux bemenet kiepitese. Elore is koszi a segítségét. Szia! Ha 6 gombos Blaupunkt modell van neked akkor tudok segíteni! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Somi Elküldve Augusztus4, 2014 Megoszt Elküldve Augusztus4, 2014 Szia! Nekem Somi csinált az én CD30 MP3 rádiómra aux bemenetet és rca kimenetet is,de tudtommal sima cd30-ra aux-ot ő sem tud csinálni.Azért kérdezz utána.Sok sikert! Pali De tudok, egyelőre csak Grundig modellekre nem tudok! 6 gombos Blaupunkt modellek mennek, illetve persze Cd70 Navi és DVD90 Navi is! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pali982 Elküldve Augusztus9, 2014 Megoszt Elküldve Augusztus9, 2014 (edited) De tudok, egyelőre csak Grundig modellekre nem tudok! 6 gombos Blaupunkt modellek mennek, illetve persze Cd70 Navi és DVD90 Navi is! Akkor elnézést kérek,valamit félre értettem,nem akartam a hiteledet rontani. Amúgy még nem jutottam oda hogy beszereljem a rádiót idő hiánya miatt és a remote szálas indítás is aggaszt.Amit javasoltál még nem próbáltam,de eddig többen le akartak beszélni róla a rádió végfokának károsodásától tartva.Még egy lehetőségem lenne(újabb kiadás):venni egy magas jelszint átalakítót ami rendelkezik remote kimenettel és az kapcsolná az erősítőt,és továbbra is az eredeti terv szerint az előerősített kimenetekre lenne kötve az erősítő.Ez agyrém.A rádió gyári csatlakozóján ha jól hiszem nincs ilyen vagy ehhez hasonló vezérlő feszültség. Módosítva Augusztus9, 2014 : Pali982 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Somi Elküldve Augusztus10, 2014 Megoszt Elküldve Augusztus10, 2014 Akkor elnézést kérek,valamit félre értettem,nem akartam a hiteledet rontani. Amúgy még nem jutottam oda hogy beszereljem a rádiót idő hiánya miatt és a remote szálas indítás is aggaszt.Amit javasoltál még nem próbáltam,de eddig többen le akartak beszélni róla a rádió végfokának károsodásától tartva.Még egy lehetőségem lenne(újabb kiadás):venni egy magas jelszint átalakítót ami rendelkezik remote kimenettel és az kapcsolná az erősítőt,és továbbra is az eredeti terv szerint az előerősített kimenetekre lenne kötve az erősítő.Ez agyrém.A rádió gyári csatlakozóján ha jól hiszem nincs ilyen vagy ehhez hasonló vezérlő feszültség. Szia! Ugyan, semmi gond nem azért írtam! Sok sikert a beszereléshez! Link to comment Megosztás: More sharing options...
pala33 Elküldve Augusztus10, 2014 Megoszt Elküldve Augusztus10, 2014 Sziasztok! Aux ügyben nyugodtan keressétek Somit! A mai nap a dvd90-em sikeresen auxos lett, jó munka, szépen szól. Sőt még azt a fránya GPS jel problémája is megoldódott Somi kezei által. :D Köszi innen is Somi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts