Hic Elküldve Augusztus27, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus27, 2007 Az általad hackelt fejjel két baj van: - kicsi a jelszint a notebookhoz képest = rosszabb a dinamika, a jel/zaj arány, stb. - a 100nF túl magasan vág, ha kiszámolod, kb. olyan 100-200 Hz közé esik az f0, persze hogy nincsenek jó mélyek... én (Ford) gyári fejegységnél alapból 1u-val hoztam ki. Tisztességesebb megoldás lenne egy leválasztó erősítővel kihozni a jelet, akkor még a kimenő jelszintet is fel tudod hozni 4V körülre, mint a jobb fejeknél. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPeter Elküldve Augusztus27, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus27, 2007 Az általad hackelt fejjel két baj van: - kicsi a jelszint a notebookhoz képest = rosszabb a dinamika, a jel/zaj arány, stb. - a 100nF túl magasan vág, ha kiszámolod, kb. olyan 100-200 Hz közé esik az f0, persze hogy nincsenek jó mélyek... én (Ford) gyári fejegységnél alapból 1u-val hoztam ki. Tisztességesebb megoldás lenne egy leválasztó erősítővel kihozni a jelet, akkor még a kimenő jelszintet is fel tudod hozni 4V körülre, mint a jobb fejeknél. a sorba kötött is vág? a magasnál párhuzamosan kötötték, azt hittem a sorba kötött az a forrást védi egy esetleges visszafelé jövő nagyobb tüskétől 1u az ideális méret? vagy ezt hogy lehet kiszámolni? vagy próbálgatni kell? elkó, fólia v tantál? kell ez egyáltalán akkor? arra gondoltam, hogy teszek egy jó minőségű előerősítőt a fejen belülre, és már a ~4V jel mehet hátra RCA-n... de a legtutibb megoldás akkor is a csere lesz :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hic Elküldve Augusztus27, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus27, 2007 a sorba kötött is vág? a magasnál párhuzamosan kötötték, azt hittem a sorba kötött az a forrást védi egy esetleges visszafelé jövő nagyobb tüskétől 1u az ideális méret? vagy ezt hogy lehet kiszámolni? vagy próbálgatni kell? elkó, fólia v tantál? kell ez egyáltalán akkor? arra gondoltam, hogy teszek egy jó minőségű előerősítőt a fejen belülre, és már a ~4V jel mehet hátra RCA-n... de a legtutibb megoldás akkor is a csere lesz :unsure: A leválasztó kondi szerepe az, hogy a kimenet kizárólag AC jelet szolgáltasson. A forrás DC szintjére nem kíváncsi senki :wacko: (tehát nem "védelem") Sajnos viszont RC tagot alkot az erősítő bemenetének látszólagos ellenállásával - így a frekvenciamenetbe beleszól. Igazából próbálgatós, mert számolni csak kb. lehet, feltéve, hogy az erősítő bemenő ellenállása kb. 100kohm... :S Persze mivel a TDA bemenetéről csened el a jelet, ha már előbb meg van vágva a fejen belül (esetleg a gyári hangszórók kímélése céljából) akkor puff neki. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lanti Elküldve Augusztus27, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus27, 2007 Le a kalappal Balázska gépe elött! :wacko: :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hic Elküldve Augusztus27, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus27, 2007 Le a kalappal Balázska gépe elött! :wacko: :unsure: Fene egye meg, hogy sietnem kellett vissza - nem tudtam megnézni pénteken... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPeter Elküldve Augusztus27, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus27, 2007 A leválasztó kondi szerepe az, hogy a kimenet kizárólag AC jelet szolgáltasson. A forrás DC szintjére nem kíváncsi senki :wacko: (tehát nem "védelem") Sajnos viszont RC tagot alkot az erősítő bemenetének látszólagos ellenállásával - így a frekvenciamenetbe beleszól. Igazából próbálgatós, mert számolni csak kb. lehet, feltéve, hogy az erősítő bemenő ellenállása kb. 100kohm... :S Persze mivel a TDA bemenetéről csened el a jelet, ha már előbb meg van vágva a fejen belül (esetleg a gyári hangszórók kímélése céljából) akkor puff neki. otthon majd nekiesek, hátha még lehet valamit javítani a hangján... ugyanilyen gagyi fejet nem akarok venni, a normális meg drága... :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPeter Elküldve Augusztus27, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus27, 2007 lecseréltem a kondikat, 10uF-os elkókat találtam most 4 egyformát itthon, és nagyot javult velük a hang, tényleg sokat számított... de azért még mindig messze van az igazitól... egyébként az usb-s creative kártyának is alacsony a line-out jelszintje, de a rádió mixer vackai, dsp-je úgylátszik még külön rombolják a hangot... Link to comment Megosztás: More sharing options...
akzo Elküldve Augusztus28, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus28, 2007 lecseréltem a kondikat, 10uF-os elkókat találtam most 4 egyformát itthon, és nagyot javult velük a hang, tényleg sokat számított... de azért még mindig messze van az igazitól... egyébként az usb-s creative kártyának is alacsony a line-out jelszintje, de a rádió mixer vackai, dsp-je úgylátszik még külön rombolják a hangot... Háát, az elkó az, amit nagyon nem ajánlanak a hangja szempontjából semmilyen passzív filterbe...szerintem egy fóliával jobban járnál,igaz,az meg nagyobb méretű... eddig azért nem írtam,mert én sem voltam errefelé... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hic Elküldve Augusztus28, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus28, 2007 Háát, az elkó az, amit nagyon nem ajánlanak a hangja szempontjából semmilyen passzív filterbe...szerintem egy fóliával jobban járnál,igaz,az meg nagyobb méretű... eddig azért nem írtam,mert én sem voltam errefelé... Müxik az elko is, csak öregszik. A polaritást jelirányba illik kötni (+-tól - felé) Egyébként tényleg jobb a polisztirol (fólia) kondi, ha meg megaigényes akarsz lenni, bifiláris kondi, darabja 6-700 Ft. Az se a világ vége.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPeter Elküldve Augusztus28, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus28, 2007 tudom hogy nem tökéletes, de ez volt otthon éppen... ha meg igényes akarok lenni, akkor kukába hajítom ezt a gyári vackot :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
FBalazs Elküldve Augusztus28, 2007 Szerző Megoszt Elküldve Augusztus28, 2007 Le a kalappal Balázska gépe elött! :wacko: :unsure: Köszönjük... rajta vagyunk a témán :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Augusztus28, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus28, 2007 Köszönjük... rajta vagyunk a témán :unsure: Tényleg kellemes játék volt. :wacko: Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPeter Elküldve Szeptember1, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember1, 2007 ma megjött a médialejátszós usb rack, és nagyon faxa! a chipkészlete ESS Phoenix ES8381, támogatja a divx 3-4-5-ultra, xvid, wmv, mp3, aac, wav, wma formátumokat, képeket, etc... eddig semmit sem találtam, amit ne játszott volna le szépen. stabil, nem fagy, a képe szép éles VGA-val, de a composite is jó a maga szintjén. a hangja tiszta, nem kerreg, de azért egy rendes DA az SPDIF kimenetre nem árt... a méret a képen csalóka, valójában irtó kicsi, alig hosszabb mint maga a 2.5-es vinyó, épp csak a csatlakozósor jön a végére, és a vastagsága is ugyanannyi mint bármelyik kommersz usb-s rack-nek. a távirányítója azonos hosszúságú a rack-el, és teljesen kezelhető... idáig két hibáját találtam: - a felirat fix fehér betűs, nincsen árnyék, így egyes jeleneteknél olvashatatlanná válhat - node ez a kocsiban aligha gond - a hangerő alapból elég magas, minden bekapcsolásnál maximumról indul, és a 16 fokozatot kattogtatva kell végigzongorázni ha halkítani kell, és még ott sem igazán halk. viszont zenéhez meg a max se mindig elég hangos... filmlejátszásnál ez annyira nem probléma, ott tökéletesen be lehet lőni a hangot, az úgyis kb fix... a gyári fej hamarosan megy a kukába (illetve elrejtem a műszerfal alá, hogy megmaradjon a fedélzeti computer funkció, ha majd felprogramoztatom :unsure: ), a helyére valszeg egy Alpine CDA-9883R fog kerülni ehhez kell ugye egy beépítő fiók és már adott is a helye a rack-nek: az alsó lyukba barkácsolok neki egy dokkolót, hogy ne kelljen semmiféle kábelezéssel foglalkozni, csak a helyére dugom és indul magától a móka... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dini Elküldve Szeptember1, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember1, 2007 ma megjött a médialejátszós usb rack, és nagyon faxa! a chipkészlete ESS Phoenix ES8381, támogatja a divx 3-4-5-ultra, xvid, wmv, mp3, aac, wav, wma formátumokat, képeket, etc... eddig semmit sem találtam, amit ne játszott volna le szépen. stabil, nem fagy, a képe szép éles VGA-val, de a composite is jó a maga szintjén. a hangja tiszta, nem kerreg, de azért egy rendes DA az SPDIF kimenetre nem árt... http://akibua.ilbello.com/MP3-MP4-DIVX-HDD..._HDD_Player.jpg a méret a képen csalóka, valójában irtó kicsi, alig hosszabb mint maga a 2.5-es vinyó, épp csak a csatlakozósor jön a végére, és a vastagsága is ugyanannyi mint bármelyik kommersz usb-s rack-nek. a távirányítója azonos hosszúságú a rack-el, és teljesen kezelhető... idáig két hibáját találtam: - a felirat fix fehér betűs, nincsen árnyék, így egyes jeleneteknél olvashatatlanná válhat - node ez a kocsiban aligha gond - a hangerő alapból elég magas, minden bekapcsolásnál maximumról indul, és a 16 fokozatot kattogtatva kell végigzongorázni ha halkítani kell, és még ott sem igazán halk. viszont zenéhez meg a max se mindig elég hangos... filmlejátszásnál ez annyira nem probléma, ott tökéletesen be lehet lőni a hangot, az úgyis kb fix... a gyári fej hamarosan megy a kukába (illetve elrejtem a műszerfal alá, hogy megmaradjon a fedélzeti computer funkció, ha majd felprogramoztatom :unsure: ), a helyére valszeg egy Alpine CDA-9883R fog kerülni http://www.suranyihifi.hu/images/upload/la...cda9883-f_d.jpg ehhez kell ugye egy beépítő fiók http://www.sal.hu/cikkccs/cikkkepek/07370.jpg és már adott is a helye a rack-nek: az alsó lyukba barkácsolok neki egy dokkolót, hogy ne kelljen semmiféle kábelezéssel foglalkozni, csak a helyére dugom és indul magától a móka... Jónak hangzik a projekt :wacko: Link to comment Megosztás: More sharing options...
FBalazs Elküldve Szeptember5, 2007 Szerző Megoszt Elküldve Szeptember5, 2007 "illetve elrejtem a műszerfal alá, hogy megmaradjon a fedélzeti computer funkció" Felesleges, ha van kormánytávod... Amire (inkább) kíváncsi leszek, hogy hova akarsz kijelzőt rakni? Ugye a gyári helyre pont passzol egy 16:9 képarányú 6.5-7" színes kijelző, viszont OEM kijelző esetén nem lesz klíma és BC kijelzés... Gyári kijelzőn meg VGA bemenet biztosan nincs, és az RGB bemenet is kérdéses. Még 1 jótanács: a beépítőkerethez kell rendelned ISO csati átalakítót is... Biztonság kedvéért nézd meg, hogy a SAL csomagja tartalmazza-e... Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPeter Elküldve Szeptember5, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember5, 2007 "illetve elrejtem a műszerfal alá, hogy megmaradjon a fedélzeti computer funkció" Felesleges, ha van kormánytávod... Amire (inkább) kíváncsi leszek, hogy hova akarsz kijelzőt rakni? Ugye a gyári helyre pont passzol egy 16:9 képarányú 6.5-7" színes kijelző, viszont OEM kijelző esetén nem lesz klíma és BC kijelzés... Gyári kijelzőn meg VGA bemenet biztosan nincs, és az RGB bemenet is kérdéses. Még 1 jótanács: a beépítőkerethez kell rendelned ISO csati átalakítót is... Biztonság kedvéért nézd meg, hogy a SAL csomagja tartalmazza-e... nekem azt mondták az opel szervízben, hogy 2 mód van: vagy a jobb bajuszkapcsolón vannak a BC gombjai, vagy a rádión... nálam sajna a bajuszon nincsen, marad a rádió... a kijelző nem lesz egyszerű... némi átalakítás, palást készítés kell hozzá, de ha meglesz jó lesz... :unsure: ennek van rendes VGA RGB bemenete... a gyári egérmonitort meg áttelepítem valahová máshová... az ISO csati se gond, mert van vágott kábelem, és úgyis csak a tápot kell rajta keresztül megkapnia a rádiónak, a többi mind független RCA-kon közlekedik... Link to comment Megosztás: More sharing options...
FBalazs Elküldve Szeptember10, 2007 Szerző Megoszt Elküldve Szeptember10, 2007 nekem azt mondták az opel szervízben, hogy 2 mód van: vagy a jobb bajuszkapcsolón vannak a BC gombjai, vagy a rádión... nálam sajna a bajuszon nincsen, marad a rádió... Hát igen... ők pl. AstraH-t még nem láttak belülről :unsure: Bal bajuszkapcs: Refi, Tempomat, index Jobb bajuszkapcs: Első-hátsó ablaktörlő és mosó... viszont: kormánytáv bal oldal: görgő - BC Ez működik a rádióval és rádió nélkül is. :lol: (bár nekem van a kocsiban egy kormánytáv adapter, de nem tudom, ez feltétlenül szükséges-e) Egyébként jó volt az elgondolásuk, a korábbi szériáknál így működtek a dolgok :wacko: Link to comment Megosztás: More sharing options...
FBalazs Elküldve Szeptember10, 2007 Szerző Megoszt Elküldve Szeptember10, 2007 Jah, gyári kijelző áthelyezésével lehet, hogy lesznek problémáid :unsure: Nem néztem még, hogy milyen kábel megy hozzá. A Can-Bus miatt viszont meggondolnám melyik kábelt hogyan piszkálom, ha nem akarok hibakódot :wacko: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dini Elküldve Szeptember10, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember10, 2007 az a lényeg hogy elvágod a kábel a pirost a piroshoz a fehért a fehérhez célszerű akkor hozzá állni ha azember nem színvak és színtévesztő :unsure: Tudom nem ide vág de CAN BUS ról egy kérdés! PAGER szeretnék a kocsiba! Ez hogy fér össze a A CAN BUS sszal. Magicat m9000 Link to comment Megosztás: More sharing options...
akzo Elküldve Szeptember11, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember11, 2007 az a lényeg hogy elvágod a kábel a pirost a piroshoz a fehért a fehérhez célszerű akkor hozzá állni ha azember nem színvak és színtévesztő :unsure: Tudom nem ide vág de CAN BUS ról egy kérdés! PAGER szeretnék a kocsiba! Ez hogy fér össze a A CAN BUS sszal. Magicat m9000 Jó kérdés,hogy hogyan fér össze... mindenesetre van Magicarból újabb is, (nem tudom,mennyivel drágább): http://www.magicar.n1.hu/keret.cgi?/presentation5.html amúgy érdemes megnézegetni az index autólopás fórumát... http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9004268 én legalábbis itt kérdezgettem sokat,van sok szakember is, elég okosakat mondanak:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPeter Elküldve Szeptember11, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember11, 2007 az első surányihifis találkozón meséltek egy rémtörténetet canbus-os kocsikról: 607-es peugeot, utólag beleraktak vmi riasztót, gyujtás ráadásnál az egész kormányoszlop modul leégett ahogy volt... szóval csak valóban hozzáértőhöz vidd! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dini Elküldve Szeptember11, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember11, 2007 az első surányihifis találkozón meséltek egy rémtörténetet canbus-os kocsikról: 607-es peugeot, utólag beleraktak vmi riasztót, gyujtás ráadásnál az egész kormányoszlop modul leégett ahogy volt... szóval csak valóban hozzáértőhöz vidd! Na az finom! És i a hozzá értő! van opeles szervizes kecskeméti klubos srác aki autoelektronikával foglakozik rá merném bízni de ha meg ő se rakott be ilyet akkor nem tudom hogy sikerülne Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dini Elküldve Szeptember11, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember11, 2007 Na telefonáltam felhivtam a magicar viszonteladóját magyarországon! elkeserítő! A lényeges funciókat sajnos nem lehet bekötnitehát nem fogja autómatikusan zárni az ajtókat ablakotfelhuzni motortinditani stb magyaranszolva lesz egy riasztóm ami riaszt és figyelmeztet :unsure: Éljen a CAN BUS Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPeter Elküldve Szeptember11, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember11, 2007 Na telefonáltam felhivtam a magicar viszonteladóját magyarországon! elkeserítő! A lényeges funciókat sajnos nem lehet bekötnitehát nem fogja autómatikusan zárni az ajtókat ablakotfelhuzni motortinditani stb magyaranszolva lesz egy riasztóm ami riaszt és figyelmeztet :unsure: Éljen a CAN BUS ha meg gyárit rakatsz bele azzal kitörölheted, fél perc alatt elviszik a kocsidat... :wacko: Link to comment Megosztás: More sharing options...
akzo Elküldve Szeptember11, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember11, 2007 Na telefonáltam felhivtam a magicar viszonteladóját magyarországon! elkeserítő! A lényeges funciókat sajnos nem lehet bekötnitehát nem fogja autómatikusan zárni az ajtókat ablakotfelhuzni motortinditani stb magyaranszolva lesz egy riasztóm ami riaszt és figyelmeztet :unsure: Éljen a CAN BUS Itt van ez: http://www.blue16.hu/hun/index.htm előnye,h emelésérzékelős és van Astra H Can Bus illesztő hozzá...no meg az,hogy nem ugrókódos,aminek a kódját lazán ellopják, hanem kódcserés és 3 centiről kell semlegesíteni, kvázi a kódlopás kizárva viszont ha riasztót veszel, vegyél motortérzárat is mindenképpen (ha lehet,ne a riasztó vezérelje),amit ha szereltetsz ragaszkodj hozzá,hogy lemezeljék!!! (H Astránál kell)...elvileg hozzá tudsz tenni bármilyen riasztóhoz pagert... drágább,de ez van... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts